Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Κορμός Χριστουγεννιάτικος !!!




ΟΜΟΡΦΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΑΦΡΑΤΟΣ,ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ,ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΣ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,
70 γραμμάρια ζάχαρη,
50 ml σπορέλαιο,
1 βανίλια,
25 γραμμάρια κακάο,
50 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την ζάχαρη κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με σύρμα!
Προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και την βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα!
Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα απαλά!
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψιά του φούρνου το ρηχό και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα!
Όταν το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε σε καθαρή λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει!

 ΓΕΜΙΣΗ:
Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος 35% πολύ παγωμένη με 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ και 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί!
Την τοποθετούμε πάνω στο κρύο παντεσπάνι και το ρολάρουμε!
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά!
Στην συνέχεια χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 1 βανίλια και 2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί!
Βάζουμε το κορμό από το ψυγείο κόβουμε λοξά ένα κομμάτι του και το βάζουμε πλάγια!
Τοποθετούμε σε όλο τον κορμό την σαντιγί και με πιρούνι κάνουμε γραμμές!
Πασπαλίζουμε με καρύδα τοποθετούμε στολιδάκι στην μέση και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από Tzeni Tsanaktsidou --ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Βασιλόπιτα κέικ !!!



 ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά,
2 ποτήρια ζάχαρη,
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
550 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
2 πορτοκάλια το ξύσμα τους,
2 βανίλιες

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν καλά να ασπρίσει το μείγμα!
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό εναλλάξ σιγά σιγά όμως τέλος σιγά σιγά αλεύρι,βανίλιες ξύσμα!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς!
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί κάτω και πλάγια πολύ καλά για να ψηθεί ομοιόμορφα και φυσικά αλευρώνουμε
Τοποθετούμε το μείγμα και το τοποθετούμε στον φούρνο να ψηθεί για 50 λεπτά αναμμένο και 10 σβησμένο!
Φυσικά ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι
Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί και με γάλα και να ελαττωθεί το αλεύρι στα 500 γραμμάρια!
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ η κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας!!!

Συνταγή φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Κουραμπιεδάκια τέλεια !!!!









Τα κουραμπιεδάκια μου που φτιάχνω πάντα από το τετράδιο της γιαγιάς μου που νομίζω ωραιότερα δεν υπάρχουν !!! Τα έχουν ολα ..Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε !!!

ΥΛΙΚΑ
5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια αυγών
1-2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού,η κονιάκ.η ούζο[εγώ βάζω ούζο]
1 1\2 ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα







 Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και με ελάχιστο αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο να ασπρίσει εντελώς σαν σαντιγί αυτό για να είναι αφράτοι .
Προσθέτουμε  τα κροκάδια και το χυμό πορτοκαλιού τις βανίλιες  και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά .





Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι αυστηρά όχι μίξερ ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς [εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα]
Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα .
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ,η βούτυρο [δεν κολλάνε]
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .
Εχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη τους ακουμπάμε επάνω ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΟΥΝ και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη .





ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσουν  τους ψεκάζομαι  με λίγο ροδόνερο  για μυρωδιά  και μετά τους πασπαλίζουμε με άχνη .
Το ροδόνερο είναι προαιρετικό ο κουραμπιές να έχει κρυώσει γιατί αν βάλουμε σε ζεστούς άχνη θα κολλήσει επάνω και θα είναι άσχημο .
Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αφού πρώτα την αλέσουμε  ελάχιστα  και την φουρνίσουμε   [εγώ δεν τα ξεφλουδίζω ]
Η συνταγή είναι για μία δόση,συνιστώ να την τριπλασιάσετε τόσο ωραία που είναι!!!
Συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Πιτάκια γεμιστά τέλεια !!!!


Πιτούλες γεμιστές ονειρεμένες !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζω δυο μαγιές μια κούπα χλιαρό νερό μισή κούπα Βιτάμ λιωμένο ένα κουτάλι σούπας ζάχαρη και μισό αλάτι συν τρεισήμισι κούπες αλεύρι.
Ζυμώνω και αφήνω είκοσι λεπτά να ξεκουραστεί.
Μετά κάνω μπαλάκια αφήνω πάλι είκοσι λεπτά και με ένα ποτήρι κάνω βαθούλωμα στη μέση.
Γεμίζω πρώτα με σάλτσα μετά έβαλα γκούντα ζαμπόν μπέικον και πάλι γκούντα.πέρασα με αυγό στο γύρω γύρω..
Εψησα στους 200 μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα!!

Συνταγή Gogo Samiou εκτέλεση φωτό από Palmyra Aristou ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ-

Τυρόπιτες στριφτές -κιχιά Κοζανίτικα !!!!



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι,
νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
4 κουταλιές της σούπας ξύδι,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ 1 κιλό αλεύρι,2 ποτήρια νερού χλιαρό νερό,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,4 κουταλιές της σούπας ξύδι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε!

Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη για 1 ώρα!

Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο και την ξαναζυμώνομαι!

Την χωρίζουμε σε 8 μπάλες ,της κάνουμε μικρά φιλαράκια τα οποία ανά δυο βουτυρώνοντας τα τα ανοίγουμε φύλλο!
Στο κάθε φύλλο βάζουμε στην άκρη φέτα τριμμένη,ρολάρουμε το στριφογυρίζουμε και το κλείνουμε στρογγυλό!

Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και τα.ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα!


Συνταγή φωτό εκτέλεση Τζένη Τσανακτσίδου -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!