Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Μελιτζάνες Καρνίγιαρικ !!!


  Μελιτζάνες Καρνίγιαρικ (Karniyarik)

 

Μια συνταγή που μας ταξιδεύει στα αρώματα της πολίτικης κουζίνας.

Η συνταγή είναι σχεδόν ίδια με τις Μελιτζάνες Παπουτσάκια με κάποιες μικρές παραλλαγές


Τι χρειαζόμαστε:

8 μελιτζάνες παχουλές
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια ξερά.
8 πιπεριές κέρατα
4 ντομάτες ώριμες
2 ντομάτες σφιχτές
1 κουταλιά σούπας βούτυρο αγελαδινό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
300 γρ. λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και χωρίς να τις αφαιρέσουμε το κοτσάνι τις χαράζουμε με το μαχαίρι σε μια μόνο μεριά αρκετά βαθειά. Τις αλατίζουμε στο εσωτερικό τους και τις αφήνουμε όρθιες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν για μισή ώρα.

Στο διάστημα του στραγγίσματος ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τις ώριμες ντομάτες και κόβουμε ροδέλες τις σκληρές ντομάτες. Κατόπιν ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σε αυτό σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά και αφού ροδίσει και αυτός ρίχνουμε τις ώριμες ντομάτες, τον μαϊντανό, πιπέρι, μπαχάρι, αλάτι και ένα φλιτζάνι του καφέ νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Στη συνεχεία βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί ανοίγοντας τις στο σημείο που τις έχουμε χαράξει. Μοιράζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες και από πάνω τους βάζουμε ροδέλες από τις σφιχτές ντομάτες και πάνω σ’αυτές μια πιπεριά για κάθε μελιτζάνα.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 300 γρ. λάδι και 2 ποτήρια νερό και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Μικρασιάτικη κουζίνα !