Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Μπακλαβάς !!!


ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ !!!


Υλικά
2 πακέτα φύλλο βηρυτού
500 γρ βούτυρο λιωμένο Χελμός Καλάβρυτα
1  κούπα καρύδια
1 κούπα αμύγδαλα
1 /2 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι
15 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
Γαρύφαλλα καρφάκια για το κάρφωμα του μπακλαβά
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα,1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο, και άλλη ½ κουταλιά του γλυκού  μοσχοκάρυδο τριμμένο
όλα αυτά τα υλικά τα  θρυμματίζεται στο μπλέντερ  και ανακατεύετε σε ένα μπολ.


Υλικα για το σιροπι
700 gr ζάχαρη
2  ποτήρια μεγάλα νερο
σταγόνες απο λεμονι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι.
Φτιάξτε το σιρόπι.. βράζετε νερό ζάχαρη και λεμόνι για 10 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μέλι αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε σε καυτό μπακλαβά.!!


Εκτέλεση
Στο τετράγωνο ταψί φούρνου στρώνουμε κάτω το( 1 πακέτο φύλλα βηρυτού, )μετά κάθε φύλλο που βάζουμε από το δεύτερο πακέτο στρώνουμε και μπόλικη γεμίση μέχρι να τελειώσουμε τα φύλλα ...κρατάμε 4 φύλλα για πανω πανω!! 

Μόλις τελειώσουμε χαράζουμε τον μπακλαβά και μπιγουμε τα καρφακια γαρυφαλλο στα κομματια... Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι( να κάψει πάρα πολύ καλά,) όταν θα αρχίσει να βράζει το βούτυρο αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως τον μπακλαβά με αυτό, αφήνουμε  το βούτυρο να  απορροφηθεί ολο απο τον μπακλαβα, περίπου 10 λεπτα ...Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220 βαθμούς, βάζουμε στον μπακλαβά στην κάτω θέση του φούρνου και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάρα πολύ καλά για να ξεραθεί ..βγάζουμε τον μπακλαβά απο τον φουρνο και όπως είναι καυτός ριχνουμε το κρυο σιρόπι... αφήνουμε τον μπακλαβά να απορροφήσει αρκετό σιρόπι καμια ωρα...αυτό που θα μείνει στο ταψί μας απο σιροπι  δεν το πετάμε... το σουρώνουμε και το φυλάμε σε ένα βαζάκι και το ρίχνουμε πάνω σε λουκουμάδες (δεν χαλαει στο ντουλαπι)Καλή επιτυχία σε όποιον τον φτιάξει.....

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ