Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Μπακλαβάς και γαλακτομπουρεκο 2 σε 1!Υπέροχο ταίριασμα ξηρών καρπών και αφράτης κρέμας!!!


  Μπακλαβάς και γαλακτομπούρεκο 2 σε 1!!! Υπέροχο ταίριασμα ξηρών καρπών και αφράτης κρέμας ανάμεσα σε Τραγάνα καλά σιροπιασμένα φύλλα!!!!

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο μπακλαβά
200 γρ. Βούτυρο γάλακτος

150 γρ. Καρυδόψιχα ανακατεμένη με κανέλα μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο και 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη.

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος
2 βανιλιες
Ξύσμα από μισό λεμόνι
3 κουταλιές ζάχαρη
4 φλυτζανια γάλα
2 αυγά
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

ΣΙΡΟΠΙ
1/2 κιλο ζάχαρη
1/2 κιλο νερό
1 κανέλα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Βράζουμε όλα μαζί και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βράζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει αφού τυλιξουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη.

Λιώνουμε το βούτυρο και σε πυρεξ απλώνουμε 4 φύλλα καλά βουτυρωμενα ανάμεσα και από πάνω το μείγμα ξηρών καρπών.

Απλώνουμε αλλά 4 φύλλα βουτυρωνοντας ανάμεσα και από πάνω την κρύα κρέμα Αφού την ανακατέψουμε καλά.
Κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα χαράζουμε το γλυκό προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 160 μέχρι να ροδισει.

Όταν ροδίσουν καλά τα φύλλα βγάζουμε από τον φούρνο και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Τζαννατου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !!!