Πλέον Τρώω Τον Αρακά ΜΟΝΟ Έτσι! Η απόλυτη συνταγή για Αρακά Κοκκινιστό!!!
Αρακάς κοκκινιστός. Συνταγή για παραδοσιακό λαδερό αρακά, ιδανικό για τους χορτοφάγους και για όσους νηστεύουν!
30 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.γ. πελτες ντομάτα
1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
50 ml κρασί
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κύβο ζωμό λαχανικών
1 πρέζα ζάχαρη
500 ml βραστό νερό
220 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
1 κ.σ. άνηθος
1 κ.σ. μαϊντανός
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε το καρότο και την πατάτα Και σοτάρουμε για περίπου 1'-2'.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την σάλτσα, το ζωμό, το νερό, τη ζάχαρη και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τον αρακά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4, και σιγοβράζουμε για 30'-35' με σκεπασμένο καπάκι.
Μόλις περάσουν τα 30' προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=XmBKW0RkpBk