Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Xoρταρόπιτα απίθανη !!!




1 1\2 κιλα χορτα διαφορα αγρια οπως καυκαλιθρες.βρουβες,χορτα του βουνου
4 φρεσκα κρεμμυδακια
1\2 φυλλο κρουστας
1 1\2 φλυτζανι λαδι
1\2 φλυτζανι ανηθο μαιντανο
3 αυγα
αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα βαζετε το λαδι το κρεμμυδι σε μετρια φωτια να μαραθει,προσθετετε τα χορτα που τα εχετε πρωτα πλυνει καλα καλα και χοντροκοψει,ανακατευετε ,πασπαλιζετε τον ανηθο,το μαιντανο,αλατι πιπερι και τα αφηνετε κανα τετερτακι να τραβηξουν ολα το ζουμι τους,το αποσυρετε απο την φωτια και αφου κρυωσει λιγο προσθετετε τα αυγα χτυπημενα.επειτα λαδωνετε το ταψι και ενα φυλλο ,λαδωμα,αλλο φυλλο λαδωμα .αυτο γινεται με τα μισα φυλλα μετα ριχνεται το μιγμα των χορτων κ καλυπτετε ξανα με τα υπολοιπα φυλλα αλειφοντας με το ελαιολαδο ενα ενα.χαραξτε την επιφανεια λαδωστε το πανω πανω φυλλο ραντιστε με το χερι την πιτα κ ψηστε την σε μετρια φωτια για περιπου 45 λεπτα!!

Ρυζότο του ψαρά!!

Υλικά


1\2 κιλό γαρίδες

250 γρ μύδια φρέσκα

1\2 κιλό ρύζι μπόνετ

1-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

1\2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω το λάδι το κρεμμύδι στην κατσαρόλας,το γυρίζω να μαραθεί ,προσθέτω γαρίδες ,μύδια,ανακατεύω για λίγο και  προσθέτω τις ντομάτες ρύζι σκόρδο μαϊντανό αλάτι πιπέρι και το ανάλογο νερό 1 ρύζι εδώ 3 νερό ποτήρι..Αφήνω να βράσει περίπου 15-20 λεπτά κι είναι έτοιμο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μπαρμπούνια μαρινάτα!!!




Υλικά

12 μπαρμπούνια μέτρια

2 κρεμμύδια

3 ντομάτες ώριμες

1 κ γ δεντρολίβανο

1 φύλλο δάφνης

λίγα κλωνάρια μαιντανό

1 φλυτζ λάδι

1\2 φλυτζ,αλεύρι

λάδι για τηγάνι

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια από λέπια και  εντόσθια τα ξεπλένετε τα αλατοπιπερώνετε τα αλευρώνετε και  τα τηγανίζετε. Τα βάζετε σε ένα πυρέξ η ταψάκι και ετοιμάζουμε  την σάλτσα. Χτυπάμε στο μπλέντερ ντομάτες ,κρεμμύδι,μαιντανό λάδι τα χτυπάτε για 2 λεπτά,και με τον πολτό αυτό περιχύνετε τα ψάρια Προσθέτετε το αλάτι πιπέρι δεντρολίβανο δάφνη και τα ψήνετε για 20 λεπτά περίπου 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο Νοστιμότατα!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Γλώσσα με μανιτάρια !!

ΥΛΙΚΑ


6 γλώσσες

250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φετούλες

1 χυμό λεμόνι

αλεύρι

λάδι

μαιντανο ψιλοκομμενο

αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω τις γλώσσες αφαιρώ τις πέτσες αν είναι φρέσκες ,αν είναι κατεψυγμένες απλά τις ξεπαγώνω,τις αλατοπιπερώνω τις αλευρώνω και τις τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδισουν.Τα βγάζω  και  αφήνω  λίγο λάδι στο τηγάνι.Σοτάρω  τα μανιτάρια για 5 λεπτά πάντα σε μέτρια φωτιά τα πασπαλίζω  με το μαιντανό προσθέτω  το χυμό λεμονιού και  περιχύνω  με αυτό το μίγμα τις γλώσσες !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Καλαμαράκια γεμιστά!

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια


200 γρ γαρίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 λεμόνι χυμό

λάδι

 1\2 ποτηρι ουζο

300 γρ ρύζι καρολίνα

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω τα καλαμαράκια ξεχωρίζοντας τα πλοκάμια από την κουκούλα .Ψιλοκόβω μόνο τα πλοκάμια και  τα βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαραθούν Προσθέτω τις γαρίδες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες το μαιντανό ολα μέσα στα πλοκάμια Αφήνω να βράσουν 5 λεπτά και τα σβήνω με το ούζο και  το χυμό λεμονιού Προσθέτω το ρύζι αλάτι πιπέρι, και τα βράζω  για 5-10  λεπτά.
  Με την γέμιση αυτή γεμίζω  τις κουκούλες των καλαμαριών ,τις βάζω  σε  ένα ταψί προσεκτικά την μία δίπλα στην άλλη βάζω λίγο νερό στο ταψάκι και ψήνω  σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου προθερμασμένο.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ!!!

ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΠΙΑΤΟ!!


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ

13 Αγκιναρες

χυμο λεμονιων

4 καροτα σε ροδελλες

10 μικρες πατατες

5 φρεσκα κρεμυδακια [σε ροδελλες]

1 ματσακι ανηθο [ψιλοκομμενο]

1 φλυτζανι τσαγιου ελαιολαδο

αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

καθαριστε τις αγκιναρες οπως ολοι ξερουμε και να τις ριχνετε σε μια λεκανη με νερο και στιμμενο λεμονι κ λιγο αλευρι μεσα για να μην μαυρισουν,

ζεσταινεται το λαδι στην κατσαρολα κ τσιγαριζετε τοσο να μαραθουν τα κρεμυδια,προσθετετε τις πατατουλες και ανακατευετε για λιγα λεπτα μετα βαλτε και τις αγκιναρες καροτα ανηθο και τον υπλοιπο χυμο λεμονιου .αλατοπιπερωνω και οταν χρειαστω να προσθεσω νερακι μονο ζεστο πρεπει να σκεπαζονται οι αγκιναρες,σκεπαζετε το φαγητο και σιγοβραζετε μεχρι να μαλακωσουν τα λαχανικα.το φαγητο πρεπει να μεινει με το λαδι του ..οταν τελειωσω το βρασιμο βαζω σε ενα ποτηρακι του κρασιου λ μεχρι την μεση νερο απο την βρυση και μεασ η μια κ σουπας κορν φλαουρ η μια κουταλια αλευρι το ιδιο ειναι το δυαλυω καλα κ το ριχνω μεσα στην κατσαρολα ενω την κουναω ..δενει ετσι η σαλτσα του ..!!!

ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΣΟΥΦΛΕ!!

ΥΛΙΚΑ


1 ΚΟΥΤΙ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

1 ΚΟΥΤΙ 400 ΓΡ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

1 ΚΟΥΤΙ 400 ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ

10 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ

4 ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ [ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ]

4 ΚΟΥΠΕΣ ΤΥΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΓΡΑΒΙΕΡΑ.ΓΚΟΥΝΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

100 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΜΕΡΙΚΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ

2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΣΤΕ ΤΗΣ,ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΦΕΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΕ Κ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ Κ ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΟΨΤΕ ΚΑΙ ΤΟΙ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ,Σ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΡΩΣΤΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.ΡΙΞΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΒΑΛΤΕ Κ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ,ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΕ,.ΨΗΣΤΕ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΛΥΨΤΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!