Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Στιφάδο μοσχάρι!!!

















 ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μοσχαρι
1και μισο κιλο κρεμμυδακια για στιφαδο
2 σκελιδες σκορδο
1 ποτηρακη κρασιου κρασι κοκκινο
μισο ποτηρακι ξυδι
μπαχαρι
2 δαφνοφυλα
αλατι πιπερι
1 γεματη κουταλια σουπας πελτε η ενα κουτακι πουμαρο σαλτσa
1ξυλο κανελα
μισο φλυτζανι λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι κ το κρεας πλυμενο κ στεγνο ,το γυρναμε να ροδιση κ το βγαζουμε σε ενα πιατο ,ριχνουμε στο ιδιο λαδι τα κρεμμυδακια να γυαλισουν κι αυτα κ τα βγαζουμε σε αλλη πιατελα ,ριχνουμε σ αυτο το λαδι το κρεας το γυρναμε λιγο κ ριχνουμε να το σβησουμε με το κρασι ,μετα βαζουμε ολα τα ..μπαχαρι ,δαφνη,πελτε,πιπερι ,κανελα ξυλο [αλατι το τελος]και νερο ζεστο τοσο οσο να σκεπαζει το κρεας,μαγειρευουμε για καμια ωρα κ μετα ριχνουμε τα κρεμμυδακια κ το αλατι κ βραζουμε μεχρι να εχουν μαγειρευτει ολα και να εχει πηξει η σαλτσα του ,αν χρειαστει νερο μονο ζεστο προσθεστε ,καλη επιτυχια!!
Ενα μυστικο για να μην κλαψετε με τα πολλα κρεμμυδάκια  γεμιστε ενα μπολ νερο ριξτε τα μεσα  και  καθαριζετε μεσα στο νερο .

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Mήλα ψητά με πορτοκάλι !!


Δεν φαντάζεστε πόση νοστιμιά !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!
ΥΛΙΚΑ
6 μήλα
1 φλ τσαγιού ζάχαρη
1 φλ τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
...χυμό από μισό λεμόνι
ξύλο κανέλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε τα μήλα,αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και διατηρούμε  ολόκληρα,τα τοποθετούμε   σε μικρο ταψί που μόλις να τα χωράει ,ισομοιράζουμε  την ζάχαρη στην καρδιά κάθε μήλου και ραντίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού
τοποθετούμε κάπου ενδιάμεσα στην τρυπούλα κ την κανέλα,σκεπάζουμε τα μήλα και με λαδόκολλα κ αλουμινόχαρτο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ,αφαιρούμε το σκέπασμα κ ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με  ένα κουτάλι τα μήλα με το σιρόπι του ταψιού συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά [ θέλει καμιά ώρα]τα σερβίρουμε ζεστά ως κομπόστα,ή κρύα με παγωτό ,ή χτυπημένη κρέμα για επιδόρπιο!!!


Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

φρεσκα φασολακια με πατατουλες!!!!


σημερα λογω Παρασκευης λαδερο
υλικα
1  κιλο φρεσκα φασολακια
2 κρεμμυδια ξερα κομμενα σε λωριδες
2 πατατες [αν θελετε]
φρεσκια ντοματα ,η πουμαρο
αλατι πιπερι
5 κ σ λαδι
εκτελεση πολυ απλη κ γνωστη
καθαριζουμε πλενουμε τα φασολακια ,βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι κ το κρεμμυδι να μαραθουν ,μετα προσθετουμε τα φασολακια ,ανακατευουμε για λιγο ,ριχνουμε κ τις πατατουλες κυδωνατες κομμενες ,αλλοι προτιμουν σκετα,αλλοι με κολοκυθακια ,ριχνουμε κ το αλατοπιπερο,κ αν βαλετε φρεσκια ντοματα  βαλτε κι ελαχιστη ζαχαρη να κοψει την ξινιλα της ντοματας .προσθεστε  ι ποτηρι νερο κ σιγοβραστε μεχρι να ψηθουν σε μετρια φωτια![ΠΑΝΤΑ ΕΒΑΖΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΣΤΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΩΣΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΕΦ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΣΟΛΑΚΙ  ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΤΕ   Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ,ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ,ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ Κ ΜΙΑ ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ]ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΑΖΩ .

Ραβανί θερμιώτικο!!Εύκολο γλυκό!!




ΥΛΙΚΑ
1 μπουκαλι της μπυρας λαδι
1 κιλο ζαχαρη
3 μπουκαλια της μπυρας νερο
1\2  κιλο σιμιγδαλι ψιλο
1\2 κιλο σιμιγδαλι χονδρο
1 κουταλακι ξυσμα πορτοκαλιου λαδι για το ταψι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα υλικα κ τα βαζουμε στη φωτια ανακατευοντας με μια ξυλινη κουταλα[θελει μπρατσα γερα]  ωστε να γινει ενα μειγμα που θα ξεκολλαει απο τον πατο της κατσαρολας μολις ψηθει το κατεβαζουμε απο την φωτια ,στην συνεχεια ριχνουμε το μειγμα σε ταψι το οποιο εχουμε λαδωσει πολυ καλα κ κοβουμε μπακλαβωτα τα κομματια .αν θελουμε για να γαρνιρουμε πανω σε καθε κομματι μπηγουμε κι απο ενα αμυγδαλο .ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 για μια ωρα πανω κατω αντισταση.το βγαζουμε απο το φουρνο το αφηνουμε να κρυωσει κ το πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη ..καλη επιτυχια!!ευκολο απλο κ οικονομικο!!

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Κοτόπουλο γιουβέτσι !!!


 
Γινετε πολυ ωραιο και ειναι κ πολυ ευκολο!! 
ΥΛΙΚΑ
1 κοτοπουλο κομμενο σε κομματια'
1 πουμαρο
λαδακι 
αλατι πιπερ
2 σκελιδες σκορδο [αν θελετε]εγω εχω αδυναμια.μ αρεσει,κ κανει κ καλο!
1 πακετο κριθαρακι χονδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενουμε τα κομματια του κοτοπουλου.τα τοποθετουμε μεσα στο ταψι ,ριχνουμε νερο τοσο οσο να σκεπαστει ,ριχνουμε αλατι πιπερι σκορδο [αν θελετε] λαδακι ανακατευετε και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο 200 βαθμους πανω κατω ,οταν εχει ψηθει το κοτοπουλο προσθετετε κ το κριθαρακι .να ξερετε παντα ,οταν βαλετε το κριθαρακι αφηστετο μονο 10 λεπτα κ κλειστε το φουρνο ,ας ειναι πολυ μελατο οπως το βλεπετε στην φωτογραφια ,σε λιγο θα πηξει,σερβιρετε με τυρακι τριμμενο αν σας αρεσει!! 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Χοιρινό Ρολό γεμιστό !!







ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πανσέτα χοιρινή (ζητήστε να σας το ανοίξουν όπως στην φωτογραφία από τον κρεοπώλη)
3 ράβδους γραβιέρα
2-3 ράβδους ρεγκάτο
λίγες μακρόστενες λωρίδες από διάφορες πιπεριές(μπορείτε κ μόνο με πράσινη}
4-5 φετούλες μπέικον (προαιρετικά γίνετε πιο νόστιμο)μουστάρδα,
ελάχιστο αλάτι ,κ πιπέρι .
3 ποτήρια νερό
σπάγκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε σε μια πιατέλα το κρέας αφού το έχουμε πλύνει κ σκουπίσει καλά,το αλατοπιπερώνουμε όλο γύρω γύρω ,κ μετά σε όλη την επιφάνεια του βάζουμε μουστάρδα κ αν θέλουμε λίγες φετούλες μπέικον σε όλο το κρέας όπως το βλέπουμε(προαιρετικό αλλά λειώνει το μπέικον κ δίνει νοστιμιά),μετά στην μια άκρη(γιατί θα το τυλίξουμε)του βάζουμε τα τυριά.τις πιπεριές κ το τυλίγουμε σφιχτά ,το δένουμε με σπάγκο και του βάζουμε μουστάρδα κι απ έξω .το βάζουμε μια γάστρα καλύτερα και ρίχνουμε το νερό 3 ποτήρια νερό (εγώ ρίχνω κ λίγο κρασί μαζί)και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς .για 2 ώρες,κατά διαστήματα να ανοίγετε την γάστρα με προσοχή και να το γυρνάτε ,αλλά κ να το ελέγχετε..γίνεται πολύ νόστιμο ,όταν κυρώσει το κόβετε σε ροδέλες και το σερβίρετε ,συνοδεύετε με σαλάτα σκέτο,η με ρύζι ,η με πατάτεςς ,η πουρέ ,ότι σας αρέσει !!
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές