Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τυρόπιτα με διαφορετικό φύλλο!










Τυρόπιτα, το κάτι άλλο !!!!




 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


350 γραμ.φέτα
2 αβγά
6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος ,η γάλα εβαπορέ
πιπέρι
 ΖΥΜΗ
400 γραμ.αλεύρι [μισό πακέτο του κιλού σχεδόν ]
1 φακελάκι  ξερή μαγιά αραιωμένη σε 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 αβγό
νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει μία ζύμη ελαστική 



Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι ,το αλάτι,το λάδι,και το φλυτζάνι νερού με την μαγιά ,ανακατεύουμε και αρχίζουμε και ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική και έχει λίγο την μορφή ψωμιού όταν ψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μόνο χλιαρό.
Οταν ετοιμαστεί την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει και να ξεκουραστεί που λένε οι γιαγιάδες μας .Την χωρίζουμε σε δύο μπαλίτσες  ,πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε με τον πλάστη ,βάζουμε ένα φύλλο επάνω κι ένα κάτω .
ΓΕΜΙΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε την φέτα αφού την λιώσουμε με ένα πιρούνι ,προσθέτουμε τα αβγά ,το γάλα,ή  την κρέμα γάλακτος,και το πιπέρι και ανακατεύουμε .Λαδώνουμε το ταψάκι μας στρώνουμε το φύλλο ,βάζουμε την γέμιση ,σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο κλείνουμε καλά γύρω γύρω ,χαρακώνουμε την επιφάνεια ,βάζουμε λάδι επάνω στο φύλλο  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 170 βαθμούς  περίπου γιά 45 λεπτά.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Χοιρινό με μαρούλια αβγολέμονο!

 

 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

 3 χοιρινές  μπριζόλες
2 μαρούλια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι νερού κρασί
1/2 φλυτζάνι λάδι
αλάτι πιπέρι
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αβγά
1 κουταλιά γεμάτη αλεύρι
χυμός 2 λεμονιών




 Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε να πάρουν χρώμα ,προσθέτουμε και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να μην μας αρπάξουν .
Τα σβήνουμε με το κρασί  και σε 5 λεπτά προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ,πρώτα τα μαρούλια κι από πάνω τα κρεμμυδάκια κι άνηθο.
Σκεπάζουμε  και κατεβάζουμε την φωτιά ,μόλις  κάτσουν τα λαχανικά από το βράσιμο προσθέτουμε το αλατοπίπερο και 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά [το μαρούλι αργεί λίγο να το δοκιμάσετε] να έχει λίγο ζουμάκι το φαγητό μας ,αν έχει σωθεί λίγο πριν το κατεβάσετε από την φωτιά προσθέστε λίγο νεράκι κι αφήστε να πάρει 2-3 βράσεις.
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
Εγώ το κάνω με τον παρακάτω τρόπο και δεν κόβει ποτέ.
Βάζω στο μούλτι τα αβγά,το αλεύρι,και το λεμόνι ,τα χτυπάω και κουνόντας την κατσαρόλα πέρα δώθε το ρίχνω όλο με την μία και αφήνω να πάρει μία δύο βράσεις κι έτοιμο !!!

Το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε  και με αρνάκι και με χοιρινό κομμάτια .








Μπριζόλες κρασάτες πολύ νόστιμες!!









 

 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

 2 μπριζόλες χοιρινές  κατά προτίμηση λαιμό
αλάτι πιπέρι
1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκό
αλεύρι
ελαιόλαδο
λεμόνι
ρίγανη
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα




 Πλένουμε τις μπριζόλες και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι ,μετά έχουμες βάλει αλεύρι σε κάποια επιφάνεια που μας βολεύει
και τις αλευρώνουμε καλά τινάζοντας τες να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τις τοποθετούμε στο τηγάνι να ροδίσουν από την μία πλευρά και μετά γυρνάμε και από την άλλη να πάρουν χρώμα σε δυνατή φωτιά.
Τις σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό με αραιωμένη μέσα την μουστάρδα ,χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρέυουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε και λίγη ρίγανη .Γίνονται υπέροχες ! και συνοδεύονται με πατάτες κυδωνάτες τηγανιτές που αν θέλετε τις τηγανίζετε και τις βάζετε για λίγο ανάμεσα στις μπριζόλες να πάρουν γεύση κι από εκεί  και γίνονται ακόμα πιο ωραίες και νόστιμες ,καλή όρεξη !! 

Κουλουράκι Θεσσαλονίκης σάντουιτς !!



Μία ιδέα για το κουλουράκι Θεσσαλονίκης που αρέσει!!
ΥΛΙΚΑ
Κουλούρι θεσσαλονίκης
τυρί PHILADELFHIA
γαλοπούλα βραστή ,η καπνιστή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε στην μέση με προσοχή το κουλούρι
Βάζουμε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα τυρί και φετούλες γαλοπούλας ,το σκεπάζουμε κι έχουμε ένα ωραίο κολατσιό !!

Ρεβύθια με ρύζι !!

Ρεβύθια με ρύζι !

 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
Συνήθως το φτιάχνουμε με  ρεβύθια που μας έχουν περισσέψει μαγειρεμένα ,η τα μαγειρεύουμε από την αρχή και προσθέτουμε το ρύζι στο τέλος .
 ρύζι καρολίνα
μαιντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 Εχουμε μαγειρέψει τα ρεβύθια κλασικά όπως ξέρουμε και μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα ρύζι και μαγειρεύουμε γιά 15 λεπτά .
Σερβίρουμε με πιπεράκι και μαιντανό.Το φαγητό αυτό το φτιάχνανε οι γιαγιάδες στο νησί  στην Σάμο και το λέγανε γιορτή,και μας άρεσε πολύ ! 

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

-Oμελέτα με τυρί ,πατάτες και κρέμα γάλακτος!




Ομελέτα με πατάτες!




 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 3 αυγά
1 πατάτα
1 χούφτα πεκορίνο αμφιλοχίας τριμμένο,η φέτα λιωμένη με το πιρούνι
4 κουταλιές ξρέμα γάλακτος ,η γάλα εβαπορέ
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Καθαρίζουμε και κόβουμε την πατάτα όπως όταν τις κάνουμε τηγανιτές.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες .
Σε ένα μπόλ σπάμε τα αυγά βάζουμε μέσα το τριμμένο τυρί ,η την φέτα ανάλογα ,την κρέμα γάλακτος,η το γάλα.το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι,
Οταν οι πατάτες μας είναι έτοιμες αδειάζουμε το πολύ λάδι σχεδόν όλο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αυγών .
Κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε να χύνετε η ομελέτα γύρω από τα τοιχώματα του τηγανιού και να ψήνετε για να μας διευκολύνει στο αναποδογύρισμα.
Με ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μας να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και μετά την αδειάζουμε στο πιάτο μας.

Οι ομελέτες γίνονται με πάρα πολλούς και διαφορετικούς  τρόπους ,η συγκεκριμένη είναι η πιόαπλή και αρκετά νόστιμη ,μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με πάρα πολούς τρόπους με διάφορα αλαντικά ,η λαχανικά. 

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα & κρέμα!!!




ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη



 2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ
1 κουτί φυτική σαντιγή 250 γραμ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη
1 κουτί γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένα καρύδια
2 κουταλιές σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



 Βράζουμε 1 ποτήρι νερό και διαλύουμε μέσα το κακάο χωρίς να βάλουμε ζάχαρη.
Βουτάμε μέσα ένα ένα τα μπισκότα και τα βάζουμε στη σειρά σε ένα ταψάκι .
Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια .
Ξανά μπισκότα ,κρέμα.καρύδια.
Καί ξανά μπισκότα κρέμα καρύδια ,το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να σφίξει και σερβίρουμε .
ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε στο μίξερ την φυτική σαντιγή χτυπάμε και προσθέτουμε την  άχνη ζάχαρη,και μετά όλο το γάλα,χτυπάμε με το μίξερ μάχρι να πήξει κι είναι έτοιμη να την στρώσουμε επάνω στα μπισκότα [βγαίνει λίγο ρευστή αλλά πήζει στο ψυγείο]
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ