Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Φάβα !





ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια  φαβα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
μαϊντανό
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λαδάκι
ελίτσες
κάπαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε καλά την φάβα ,την βάζουμε στην κατσαρόλα ,κόβουμε από πάνω το κρεμμύδι και,βάζουμε 5 ποτήρια νερό.Όταν αρχίσει να βράζει θα αφρίσει,βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό ,μετά ρίχνουμε μόνο 1 κουταλιά λάδι της σούπας και αλάτι με πιπέρι .βράζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το νερό.αν χρειαστεί προσθέτουμε ΜΟΝΟ ζεστό .θα καταλάβουμε ότι θα είναι έτοιμη όταν θα έχει γίνει σαν αλοιφή.αφού έχουμε τελειώσει με το βράσιμο κι έχει ψηθεί ,με ένα πιρούνι λιώνουμε στα τοιχώματα τις κατσαρόλας το τυχόν κρεμμύδι που έχει μείνει χονδρό,[αν και λιώνει κατά το βράσιμο ].σερβίρουμε με λαδάκι,ελίτσες,μαϊντανό και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ,αν θέλετε ρίχνετε και λεμόνι από πάνω ,του πάει πολύ!! Καλή σας όρεξη!!



Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μακαρονόπιτα η τέλεια γεύση !!!!


1 Πακέτο μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο
400 γραμ.φέτα
1/2 ποτήρι νερού γάλα
4με 5 αυγά
αλάτι -πιπέρι
...
ΓΙΑ ΤΟ ΄ΦΥΛΟ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 2 ποτήρια του νερού
1 κουτ.σούπας ξύδι
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 μπουκαλάκι σόδα ανθρακική
λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΎΛΛΟΥ
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας συγχρόνως και την σόδα .μόλις δούμε ότι η ζύμη δεν  κολλάει στα χέρια μας και πλάθεται είναι έτοιμη .
Την χωρίζουμε σε 2 μπαλάκια την σκεπάζουμε .


ΓΕΜΙΣΗ   ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
΄Βράζουμε τα μακαρόνια ,τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνομαι στην κατσαρόλα .προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ολόκληρα με το γάλα ,και την φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια μας σε κομμάτια ,ανακατεύουμε καλά [αν η φέτα μας δεν είναι πολύ αλμυρή προσθέτουμε και λίγο αλάτι [ρίχνουμε και πιπεράκι ,κι έτοιμη.
Ανο΄φύλλο με τον πλάστη ,λαδώνουμε το ταψί και το τοποθετούμε προσέχοντας να εξέχει γύρω γύρω στα τοιχώματα για να σκεπαστεί στις άκρες καλά .
Ρίχνουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα τα μακαρόνια μας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλο που θα ανοίξουμε .
Χαράσσομαι την πίτα μας ,ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της λίγο ελαιόλαδο να πάει παντού και την ραντίζουμε με λίγο νερό με το χέρι μας .
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς και μόλις ροδίσει την βγάζουμε ,περιμένουμε λίγο να κρυώσει και..καλή μας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
























Σοκολάτα γλυκό με τρία υλικά !!




 Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα
2 φλυτζάνια του τσαγιού καρυδόψυχα
500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ,η μαύρη κατά προτίμηση
λαδόκολλα
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό στην φωτιά κι από πάνω ένα μπολάκι με την σοκολάτα σε κομματάκια και το ζαχαρούχο γάλα μαζί [το λεγόμενο μπαίν μαρί ] και τα λιώνουμε .
Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τα καρύδια ολόκληρα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μικρό τετράγωνο σκεύος υπολογίζοντας  το γλυκό μας να είναι 3 με 4 πόντους πάχος στρώνουμε λαδόκολλα  βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το μίγμα στρώνοντας  ομοιόμορφα την επιφάνεια .
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια ,πραγματικά υπέροχο !!!
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 







Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Kορμός σοκολάτας με γέμιση !!!



ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού  αλεύρι απλό
1/3 φλυτζ.τσαγιού κακάο
1 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
4 αβγά
ελάχιστο αλάτι
1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
1 μασουράκι βανίλια
2 κουτ.σούπας νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
250 γραμ.σαντιγι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
1σοκολάτα κουβερτούρα 124 γραμ.
2 κουτ.σούπας νερό ζεστό
1 φλυτζ.ζάχαρη άχνη
2 αβγά
1 βανίλια
1/2 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο





Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε την μισή  ζάχαρη σταδιακά.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε και τους κρόκους με το σύρμα προσθέτοντας την υπόλοιπη ζάχαρη ,προσθέτουμε τις 2 κουταλιές νερό ,την βανίλια,ανακατεύοντας καλά.Προσθέτουμε αυτό το μείγμα μέσα στην μαρέγκα ανακατεύοντας.
Σε μπόλ βάζουμε το κακάο,το αλεύρι,το μπέκιν ,το αλάτι και περνώντας τα από κόσκινο τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα μαρέγκας και κρόκων . αναμειγνύοντας ελαφρά..
Σε ορθογώνιο ταψί στρώνουμε λαδόχαρτο αδειάζουμε το μείγμα από το παντεσπάνι το στρώνουμε καλά και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 15 λεπτά περίπου .
Απλώνουμε ζάχαρη άχνη πάνω σε λαδόχαρτο και αδειάζουμε το παντεσπάνι,το διπλώνουμε προσεχτικά σε ρολό και το αφήνουμε για 1 ώρα,

Το ξεδιπλώνουμε και απλώνουμε την σαντιγί επάνω ομοιόμορφα και το ξανατυλίγουμε σε ρολό .
Λιώνουμε σε μπαίν μαρί την σοκολάτα που την έχουμε κόψει σε κομματάκια,προσθέτουμε και το νερό,
Μόλις λιώσει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ενώ χτυπάμε γρήγορα με σύρμα ΄Προσθέτουμε και το βούτυρο και τέλος την βανίλια .Περιχύνοιυμε τον κορμό  με την σοκολάτα και το αφήνουμε να κρυώσει πρίν  τον κόψουμε .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Τορτελίνια με βότκα μανιτάρια και κρέμα.


 

Υλικά

1 πακέτο τορτελίνια με τυριά
1 φλυτζάνι μανιτάρια κονσέρβας
1/2 φλυτζάνι βότκα
1 κρέμα γάλακτος 250 γραμ.
2 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο
μαιντανό ψιλοκομμένο
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια  για 15 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε .
Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια ,μαγειρεύουμε για 10 λεπτά γυρνώντας τα .
 Προσθέτουμε την βότκα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ .
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο .ελάχιστο αλάτι -πιπέρι
Σιγομαγειρεύουμε να πήξει η σάλτσα .
Βάζουμε τα τορτελίνια σε μπόλ κι από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι και ψιλοκομμένο μαιντανό  από πάνω .
Σερβίρονται ζεστά !




Κολοκυθοκεφτέδες απλά πεντανόστιμοι !!

                                   
  Υλικά
4 κολοκύθια μεγάλα                                
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο                                
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα                                
½ ματσάκι δυόσμος φρέσκο ψιλοκομμένος                    
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος         
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος                      
2 αυγά χτυπημένα                            
200 γραμμ. φέτα σε τρίμματα                      
αλάτι                        
πιπέρι                            
4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του                               
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα                              
Εκτέλεση
 Αφού πλύνουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τ’ αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄. Τα στύβουμε καλά είτε με τα χέρια είτε βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα. Τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά. Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους Καλή όρεξη !! Μαγειρική και Συνταγές                                       
              

                               

Τηγανίτες με μήλα !!!Παραδοσιακή συνταγή από την Μήλο .


 Απλά υπέροχες !!!


3 μήλα τραγανά και ομοιόμορφα

Για το χυλό
...
αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα μαύρη)
3 κουταλιές της σούπας λάδι καλαμποκέλαιο
3 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
4 κουταλιές σούπας νερό
2 αυγά
1 βανίλια
1 λεμόνι και ξύσμα και το χυμό του

Για από πάνω

     ζάχαρη άχνη
κανέλα

Για το τηγάνισμα

     Καλαμποκέλαιο  


Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ-->   Μαγειρική και Συνταγές


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα γύρω γύρω και βγάζουμε το κοτσάνι με το ειδικό εργαλείο μέχρι κάτω (αυτό που όταν το κόψουμε έχει τρυπούλα στη μέση). Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες πάχους ενός πόντου και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε βάλει νερό και το χυμό του λεμονιού για να μην μας μαυρίσουν.




Βάζουμε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το λικέρ, τη βανίλια, τους 2 κρόκους των αυγών, το ξύσμα από το λεμόνι και το νερό. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο πάρει να γίνει ένας παχύρευστος χυλός να στέκεται πάνω στο μήλο. Το δουλεύουμε καλά και χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας πολύ καλά.





Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το τοποθετούμε στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Σκουπίζουμε κάθε φορά τα μήλα με χαρτί κουζίνας, τα βουτάμε στο χυλό (να δείτε να στέκει επάνω στα μήλα, αν δεν στέκεται προσθέστε λίγο αλεύρι και ανακατέψτε) και μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι τα τηγανίζουμε να χρυσοροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Τα σερβίρουμε αφού τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανελίτσα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πράσινα μήλα η και από τα δύο μαζί.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Λαζάνια με κιμά και μελιτζάνες στο φούρνο φανταστικό !!!!

 Υλικά
1 πακέτο Λαζάνια
500 γραμ .κιμά
3 μελιτζάνες φλάσκες
μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 ώριμες ντομάτες ντομάτες
1 κουταλιά ντομάτα πελτέ
1/2 ποτήρι νερού κρασί
αλάτι/πιπέρι/ζάχαρη
2 φρυγανιές  ψιλοτριμμένες με το χέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε τις μελιτζάνες ,τις κόβουμε σε φέτες  τις ραντίζουμε με λάδι και τις ψήνουμε  στο φούρνο να μαλακώσουν .
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το λάδι με το κρεμμύδι ,το σκόρδο ,και το κιμά ,και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς πατώντας το κιμά να λιώσει .
Σβήνουμε με κρασί .
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ,τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό ,το αλάτι ,το πιπέριτην ζάχαρη ,και σιγομαγειρεύουμε να πιεί το ζουμάκι .Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο .
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μία στρώση λαζάνια ,μετά μία στρώση μελιτζάνες ,τυρί τριμμένο σε όλη την επιφάνεια και μία στρώση κιμά.
Ξανά μία στρώση λαζάνια ,μία στρώση τις υπόλοιπες μελιτζάνες ,τυρί τριμμένο και κιμά.
Ξαναβάζουμε μία στρώση λαζάνια ,τον υπόλοιπο κιμά και τέλος περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με τυρί κατά προτίμηση μαλακό τύπου γκούντα .
Παίρνουμε 2 φρυγανιές και με τα χέρια τις τρίβουμε σε μικρά κομματάκια επάνω από το τυρί .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς περίπου 20 λεπτά να ροδίση.Καλή όρεξη έίναι υπέροχο !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ











Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου !



 
Απίθανη η γεύση του !!!

Υλικά

1 πακέτο μεγάλο φρυγανιές

1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα  Γιώτης  [αν δεν υπάρχει αγοράζουμε βανίλια και προσθέτουμε 3 κ.σ κακάο]

400 γραμμάρια γάλα φρέσκο

1 κονσέρβα morfat μικρή συσκευασία

½ φλυτζάνι τσαγιού  ζάχαρη άχνη

Κανέλα

Αμύγδαλο φιλέ

Σιρόπι

1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

½ φλυτζάνι τσαγιού  νερό

3 κουταλιές σούπας κονιάκ  ,η οτιδήποτε άλλο λικέρ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με το γάλα [αν πάρουμε βανίλια προσθέτουμε τώρα και το κακάο ]και χτυπάμε μέχρι να δέσει.

Ετοιμάζουμε την σαντιγί

Βάζουμε στο μίξερ την morfat παγωμένη προσθέτουμε και την ανάλογη άχνη [τόση ποσότητα όσο γλυκό μας αρέσει] και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει .

Σε κατσαρολάκι  βράζουμε την ζάχαρη ,το νερό ,για 5 λεπτά ,αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ ,η λικέρ προτιμήσεως μας.

Στρώνουμε σε ένα πυρέψ ,η τάπερ μία σειρά φρυγανιές ,με ένα κουτάλι τις ποτίζουμε καλά με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα μία στρώση από την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Ξαναστρώνουμε μία στρώση φρυγανιές ,και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Στρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα και από πάνω την κρέμα Μόρφατ σαντιγί πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το αμύγδαλό φιλέ και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.Είναι πραγματικά υπέροχο !!!
Σημείωση
Το σιρόπι πρέπει να μπεί όλο να ποτίσουν οι φρυγανιές καλά.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ











Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Kοτόπουλο φτερούγες με πατάτες & λαχανικά στον φούρνο.!!! .


 Υλικά μερίδες 4
΄7-8 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
8 φτερούγες κοτόπουλο
2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα στα τέσσερα
4 καρότα μέτρια ολόκληρα
Σάλτσα
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 πορτοκάλια τον χυμό
2 λεμόνια τον χυμό
7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά ρίγανη
1 κύβο gel knorr λαχανικών ,η,ότι υπάρχει σε γεύση
1 ποτήρι νερού νερό χλιαρό
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
΄Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατάτες ,τις κόβουμε κυδωνάτες  και τις τοποθετούμε στο ταψί ,η ακόμα καλύτερα στην γάστρα .
Προσθέτουμε και τις φτερούγες πλυμένες στραγγισμένες καλά.
Προσθέτουμε και όλα τα λαχανικά όπως τα έχουμε πλύνει ,καθαρίσει ,κόψει ,στραγγίξει.
Σε μούλτι ,η μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά τις σάλτσας και τα χτυπάμε πολύ καλά  .
Περιχύνουμε το φαγητό μας προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την γάστρα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο  στους 200 βαθμούς και λίγο πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε να ξεροψηθεί.Γίνετε πεντανόστιμο ,η γεύση του θα σας αρέσει πολύ .Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Αν δεν υπάρχει γάστρα σκεπάζουμε το ταψί μας στην αρχή  με αλουμινόχαρτο ,η λαδόκολλα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ