Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Κέικ σοκολάτας με σώς πορτοκάλι ,η γλάσο σοκολάτας κόλασηη !!!!!



Yλικά για το Κέικ

- 500 γρ. βούτυρο LURPAK
- 500 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη 72% κακάο ΙΟΝ
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- 8 αυγά
- 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. τριμμένα καρύδια

Υλικά για την σώς πορτοκάλι

55 γρ. ζάχαρη
600 γρ. χλιαρός χυμός πορτοκαλιού
½ κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση
30 γρ. λικέρ πορτοκαλιού

Εκτέλεση για το κέικ

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και ενσωματώνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας. Αλέθουμε τα καρύδια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκατοστών στρώνουμε στο κάτω μέρος και στη περιφέρεια μία λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για την σώς πορτοκάλι

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά έως ότου καραμελώσει. Προσθέτουμε το χλιαρό χυμό πορτοκάλι. Σχίζουμε την βανίλια αφαιρούμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στο μείγμα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 20-25 λεπτά, μέχρι να μείνει μισό το υγρό στην κατσαρόλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ.

Συνταγή του Παρλιάρου ΄την φτιάχνω συχνά και είναι φανταστική !!!!!

Στην συγκεκριμένη εικόνα έχω αντικαταστήσει την σώς πορτοκάλι με γλάσο σοκολάτας και σχεδόν καραμελωμένες φλούδες από πορτοκάλι τις οποίες τις φτιάχνουμε ως εξής
Πρώτα κόβουμε όσες λωριδίτσες πορτοκαλιού θέλουμε τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με νερό βράζουν 3-4 λεπτά πετάμε το νερό και επαναλαμβάνουμε 3 φορές σύνολο να ξεπικρίσουν
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 1 κουταλιά γλυκού  βούτυρο 3-4  κουταλιές σούπας ζάχαρη 2 κουταλιές γλυκού λικέρ [χρησιμοποίησα εδώ πορτοκάλι λικέρ ]και 7-8  κουταλιές σούπας νερό .
προσθέτουμε και τις μακρόστενες φλούδες από πορτοκάλι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι

Σαλάτα με πατάτες και πολύ ωραία σάλτσα !!


Υλικά
9 πατάτες μέτριες πλυμμένες καλά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
άνηθο,η μαιντανό κατά προτίμηση
 ελιές [άν  θέλετε]
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
1 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
αλάτι πιπέρι
1 με 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
[Προαιρετικά αν σας αρέσουν προσθέστε και βρασμένα αυγά]


print
 Πλένουμε τις πατάτες πολύ προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει μπόλικο να τις σκεπάζει.
Τις αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν,τις στραγγίζουμε κι αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο,η σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες,κόβουμε μαζί και λίγο από το πράσινο μέρος τους .
Καθαρίζουμε και τα αβγά από τα τσόφλια και τα κόβουμε .
Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω μέσα στις πατάτες ,προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και το χυμό από τα λεμόνια κι ανακατεύουμε πολύ καλά και προσεκτικά μην διαλυθούν οι πατάτες .
Σε ένα μπόλ βάζουμε την μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ομοιόμορφο μίγμα .
Σκεπάζουμε όλη την πατατοσαλάτα και κόβουμε ψιλοκομμένο μαιντανό ,η άνηθο.
Στολίζουμε και με 5-6 ελιές .
Καλή όρεξη !
Σημ.
Εδώ σας την δείχνω με βρασμένα αυγά ,γίνετε και σκέτη

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Κέικ βουτύρου με άρωμα πορτοκαλιού !!!

 


Υλικά (για 10 μερίδες):
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. πορτοκάλι γλασέ σε κύβους (κόντιτα)
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Διαδικασία:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς απαλά με πλαστική κουτάλα.
Στο τέλος, ρίχνουμε το πορτοκάλι, το ξύσμα και τη σοκολάτα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ 28x10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 1 ώρα.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και, αν είναι υγρό, ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν από τα 40 λεπτά, γιατί το κέικ θα «κάτσει».
 Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή Παρλιάρου

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας !!




Για τα μελομακάρονα
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα ξύσματα και τη σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα τα άλευρα, κοσκινισμένα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μελομακάρονα, περίπου 15γρ. το καθένα, τα στρώνουμε σε ταψιά με λαδόκολλα, κάνουμε σχεδιάκι με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 C, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε τα μελομακάρονα νε κρυώσουν εντελώς.
Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά, ξαφρίζοντας τα συγχρόνως.
Συναρμολόγηση
Κατεβάζουμε τη φωτιά στο σιρόπι, στο χαμηλότερο βαθμό και βουτάμε μέσα τα κρύα μελομακάρονα για 20'' από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τα μελωμένα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το ηλιελαιο, βουτάμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε προσεχτικά πάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με φιστίκι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν, να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Στρώνουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με φιστίκι ή καρύδι και σερβίρουμε.



Υλικά
Για τα μελομακάρονα
150γρ. ελαιόλαδο
350γρ. ηλιέλαιο
100γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. κονιάκ
½κ.σ κανέλα
1κ.γ γαρίφαλο
1κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
½κ.γ αλάτι
1κ.σ ξύσμα πορτοκάλι

Για το σιρόπι
700γρ. ζάχαρη καστανή
700γρ. νερό
250γρ. μέλι
Για την επικάλυψη
500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2κ.γ ηλιέλαιο

Για τη διακόσμηση
Φιστίκι Αιγίνης προαιρετικά
Συνταγή από πρωινό του mega


 

Καρότο κέικ με γλάσο !!








Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 
Υλικά

4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
1/2 φλυτζάνι καρύδι
1 και 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ξανθή
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού κανέλα

Για το γλάσο

200 γραμ .[1 συσκευασία] τυρί κρέμα π.χ Φιλαδέλφεια
60 γραμ.βούτυρο [μαργαρίνη]
1 βανίλια
250 γραμ.ζάχαρη άχνη
print

Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρότο τριμμένο [μπορούμε να το τρίψουμε και στο μούλτι,η και στον τρίφτη
Προσθέτουμε την ξανθή ζάχαρη,τα καρύδια ψιλοκομμένα,την σταφίδα, το ηλιέλαιο ,τα 4 αυγά,την κανέλα ,την μαγειρική σόδα,το μπέκιν ,βανίλιες ,και ανακατεύουμε [με το χέρι].
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ξαναανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι [δεν χρειάζετε λάδωμα το ταψάκι δεν κολλάει]και ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .
Το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Δοκιμάστε την μέθοδο να βυθίσετε το μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί .Αν βγεί το μαχαίρι καθαρό τότε είναι έτοιμο.
ΓΛΑΣΟ
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για γλάσσο τυρί,βούτυρο,βανίλια,άχνη ,καί τα χτυπάμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το υλικό του γλάσσο επάνω στο κέικ ,το στρώνουμε ομοιόμορφα ,και τοτοποθετούμε στο ψυγείο .Οταν παγώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .Είναι πραγματικά φανταστικό πολύ αφράτο και πολύ δροσερό μιά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το γλάσσο το στρώνετε στο κέικ αφού έχει λίγο κρυώσει

Τρουφάκια σοκολάτας !!



Υλικά (για 30 περίπου κομμάτια)
  • 150γρ. σκόνη κακάο
  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1 κούπα ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγών
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 1 κούπα καρύδια
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις το νερό κοχλάσει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η μαργαρίνη.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε περίπου 125γρ. κακάο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα με ένα σύρμα ή έναν αβγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια κρέμα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, έναν έναν τους κρόκους των αβγών (αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφρύ το γλυκό μας, δεν βάζουμε τους κρόκους). Αρωματίζουμε το γλυκό, προσθέτοντας το ξύσμα από τα πορτοκάλια (εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μανταρίνι, νεράντζι, φράπα, περγαμόντο ή βανίλια) και το κονιάκ, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας σε χονδρά κομμάτια τα μπισκότα και ρίχνουμε τα καρύδια, είτε ολόκληρα είτε ψιλοκομμένα (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ξηρό καρπό της αρεσκείας μας).
  • Στη συνέχεια, ενώνουμε το μίγμα της σοκολάτας με τα μπισκότα και τα καρύδια, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα μίγμα.
  • Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για να σφίξει, για 30 λεπτά περίπου. Τέλος, πλάθουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε μέσα σε σκόνη κακάο (ώστε τα τρουφάκια μας να καλυφθούν από παντού με κακάο).
Εκτός απο κακάο μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με καρύδα η με τρούφα

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Καρυδόπιτα απλά !!!

 
 
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
 
ΥΛΙΚΑ (για ένα μέτριο ταψί):
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1,5 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Βιτάμ με Βούτυρο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 αυγά
  • 1/2 κ.γ. κανέλα και λίγο γαρύφαλλο
 
Για το σιρόπι:
  • 2 φλ.  ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • χυμός από μισό λεμόνι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά τα καρύδια χοντροκομμένα, τη φρυγανιά, το Βιτάμ με Βούτυρο λιωμένο σε χαμηλή φωτιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας απαλά. Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ με Βούτυρο, αλευρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το μείγμα της καρυδόπιτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Σιροπιάζουμε το γλυκό μόλις βγει από τον φούρνο. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να σταθεί καλύτερα όλο το βράδυ.Γαρνίρουμε με σαντιγί προαιρετικά
Συνταγή από την φίλη τις σελίδας Μαιρη Περιστερι ευχαριστώ πολύ !

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατόπιτα λατρεμένη !!




Υλικά:
250γρ βούτυρο αγελαδινό
350 γρ ζάχαρη
80ml κονιάκ
10γρ μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
200ml νερό
80γρ κακάο
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Για το σιρόπι:
250γρ ζάχαρη
500γρ νερό
75γρ κακάο


Για το γλάσο:
250γρ κουβερτούρα
250γρ κρέμα γάλακτος




Εκτέλεση:
 Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη το νερό και το κακάο (απο τα υλικά για το σιρόπι) ανακατέυουμε και μόλις αρχίσει να βράζει το αφήνουμε να βράσει για 1' και αποσύρουμε απο την φωτιά.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.


Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και ανακατεύουμε.Σε ένα δοχείο ρίχνουμε μαζί το νερό και το κονιάκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά όπως για ομελέτα.

 Στο μείγμα ζάχαρη- βούτυρο αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά και να χτυπάμε παράλληλα στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το μείγμα με το αλεύρι και λίγο από το μείγμα με το κονιάκ και χτυπάμε στο μίξερ, επαναλαμβάνουμε μέχρι στο τέλος όλα τα υλικά να είναι ένα μείγμα.

Τα αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψάκι

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 30'-35'.





Μέχρι να ψηθεί ετοιμάζουμε το γλάσο
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στη φωτιά, μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ
 Βγάζουμε το σιρόπι από το ψυγείο

Βγάζουμε το "κέικ" από τον φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια.Το σιροπιάζουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ξαναχαράζουμε. Ρίχνουμε από επάνω το γλάσο και το απλώνουμε μαλακά να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σημείωση
Αν θέλουμε το αφήνουμε σκέτο χωρίς γλάσο .Μπορούμε να στολίσουμε το γλυκό μας πάνω από το γλάσο με κερασάκια η ότι άλλο προτιμάμε .
Ευχαριστώ την φίλη τις σελίδας Μαίρη Περιστέρι για την συνταγή .

 

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σφολιατίνια για το καφεδάκι & το τσάι μας !!

 

 

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 2 κ.σ. σταφίδες (προεραιτικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε σχεδόν όλη τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε.
  2. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις σταφίδες, που έχουμε μουλιάσει σε λίγο κονιάκ.
  3. Κόβουμε τη σφολιάτα σε σχετικά χοντρές λωρίδες και αυτές στη μέση.
  4. Τυλίγουμε σε ρολό αντίστροφα την μία άκρη από την άλλη σαν σαλιγκαράκι και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη ζάχαρη που έχουμε αφήσει.
  5. Βάζουμε στο φούρνο στους 200º C για περίπου 20′.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα Πολίτικη & απλή-Θεικές & οι δύο !!!!!

Εδώ θα  δείτε 2 συνταγές για Βασιλόπιτα - η πρώτη είναι Πολίτικη πολύ αφράτη και μυρωδάτη και η δεύτερη πατώντας το λινκ που σας δίνω πιο απλή αλλά εξ ίσου πολύ ωραία που την προτιμώ κι εγώ χρόνια και αρέσει πολύ σε όλους !!!

  Υλικά: 

    5 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
    1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

    1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ζεστό (όχι καυτό)
     5 αυγά
    4 φακελάκια ξερή μαγιά (σε σκόνη)
    1 κουτ. γλυκού κρύσταλλοι μαστίχας (κοπανισμένα στο γουδί με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη)
1 κοφτή κουταλιά σούπας μαχλέπι αλεσμένο

80 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένα και χοντροαλεσμένα

Εκτέλεση: 

Βράζουμε το μισό μαχλέπι σε μισό φλιτζάνι νερό, το σουρώνουμε και παίρνουμε περίπου ένα φλυτζανάκι του καφέ ζωμό.
Διαλύουμε τη μαγιά σ' ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ζωμό από το μαχλέπι, το υπόλοιπο μαχλέπι, την μαστίχα το γάλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο λιωμένο και ζεστό, (όχι καυτό), τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει η ζύμη ομοιογενής.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μία στρογγυλή μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη με βαμβακερή πετσέτα σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, την ξαναζυμώνομαι πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, βάζουμε μέσα το νόμισμα και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά σε όγκο.
Την αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και σουσάμι.[προαιρετικά]
Ψήνουμε στους 180°C, για 60 λεπτά περίπου.
Σημείωση
Αν μας αρέσει καλύτερα η άχνη πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια και παραλείπουμε  τον κρόκο και τα αμύγδαλα από πάνω
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλλος τρόπος να φτιάξουμε Βασιλόπιτα εξ ίσου πολύ ωραία αρωματική τύπου κέικ πολύ γρήγορη  και πολύ απλή είναι μπορείτε να δείτε πατώντας κλικ ΕΔΩ --> http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2014/12/blog-post_1.html



Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ--  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tζίζ κέικ .Θεικό !!



Υλικά
για την βάση  2 φλυτζάνια τριμμένα πτί μπέρ
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα αμύγδαλα
1/4 φλυτζανιού βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Για την κρέμα
700 γραμ.τυρί κρέμα
1 φλυτζ,ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα
γλυκό βύσσινο ,φράουλα ,η ότι άλλο γλυκό υπάρχει ,η μαςαρέσει

Εκέλεση

Λιώνουμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα αμύγδαλα .
Κρατάμε 4  κουταλιές από το μίγμα .
Προσθέτουμε στο μίξερ το βούτυρο ,την ζάχαρη,το βούτυρο,και τα ανακατεύουμ όλα μαζί
 [δηλαδή τα προσθέτουμε μαζί με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα ]
Σε μία αποσπώμενη βάση βάζουμε την λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα τις 4 κουταλιές σούπας από το μίγμα του σκέτου λιωμένου μπισκότου για να κάνει κρούστα .
Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα και το πατάμε με το χέρι ,η με μίασπάτουλα να δημιουργηθεί μία βάση
Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα,την ζάχαρη,και την βανίλιαμέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας αρκετά κάθε φορά.
Σε άλλο μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος καλά και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας καλά να γίνουν ένα.
Αδειάζουμε το παραπάνω μίγμα τυριού πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου 50 με 80 λεπτά .
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες
Ξεφορμάρουμε το βάζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με σιρόπι και γλυκό της αρεσκείας μας .

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Γιαουρτάκι από τα χεράκια μας !!



ΥΛΙΚΑ
1 ζαχαρούχο γάλα
3 ποτήρια παγωμένο νερό
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι προσοχή στραγγιστό ΜΟΝΟ
...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ αδειάζουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε κι το κρύονερό ανακατεύοντας να δια λυθούν καλά .
Σε άλλο μπόλ βάζουμε τις 4 κουταλιές γιαούρτι και το λιώνουμε χρησιμοποιώντας λίγο από το μείγμα του γάλακτος .
Τ ο προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά .Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια στεγνά πήλινα η ,γυάλινα.
Αφήνουμε τα μπολάκια σε θερμοκρασία 40 βαθμών τα σκεπάζουμε με χαρτί,η μεμβράνη ,κι από πάνω με χοντρό μάλλινο,τα αφήνουμε χωρίς να τα κουνήσουμε για 5 ώρες .Ταμεταφέρουμε σε δροσερό χώροκαι μετά στο ψυγείο .Αλλος τρόπος ,βάζουμε τα κεσεδάκια στον θερμοθάλαμο η στον κανονικό φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία,Τα μεταφέρουμε σε δροσερό μέρος και μετά στο ψυγείο.Ευχαριστώ την φίλη Τασία Τασούλα για την συνταγή .





Κουραμπιέδες μυρωδάτοι και εύκολοι !!


Yλικά
2 φλυτζάνια φρέσκο βούτυρο
5 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
7 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 φλυτζ.αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και χοντροκομμένη
6 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες σε σκόνη
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
χτυπάμε  με το μίξερ  το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν  20 λεπτά περίπου
Ρίχνουμε τα κομμένα αμύγδαλα εναλλάξ με το αλεύρι
και συνεχίζουμε ζύμωμα με τα χέρια απαλά μέχρι η ζύμη μας να πλάθετε.
δεν τους παραζυμώνουμε γιατί δεν θα μας γίνουν αφράτοι και μαλακοί.
Τους πλάθουμε σε μπαλάκια και τους δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε   και τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με την βανίλια και κοσκινίζουμε σε μία πιατέλα λίγη από την ζάχαρη βανίλια .
Βάζουμε από πάνω τους κουραμπιέδες προσεχτικά κι όσο ακόμα είναι χλιαροί τους πασπαλίζουμε με άχνη βανίλια.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τους ξαναπασπαλίζουμε με άχνη βανίλια.
Σημείωση
Αν θέλουμε λιγότερο έντονη την γεύση του βουτύρου βάζουμε 1 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο και 1 φλυτζάνι φυτικό βούτυρο.
Και του χρόνου με υγεία !!!





Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πατάτες με μπέικον & μουστάρδα στο φούρνο !!!



Υλικά  μερίδες 4
8 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες και ξανά κομμένες στην μέση
7-8 φετούλες μπέικον κομμένες με το χέρι σε μικρά κομματάκια
2 κουταλιές τις σούπας μουστάρδα αραιωμένη σε ένα ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι του νερού νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατατούλες και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας
Ρίχνουμε από πάνω το λάδι την μουστάρδα αραιωμένη,το αλατοπίπερο,την ρίγανη ,τομισό ποτήρι νερό και το ψιλοκομμένο μπέικον .
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα .Πεντανόστιμο φαγητό !!!Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 





Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τόστ με πραλίνα φουντουκιού & μπανάνα !!

Υλικά
8 φέτες ψωμί του τόστ
3 κούπες γάλα
4 αυγά χτυπημένα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Κανέλα
4 μπανάνες κομμένες σε φέτες

 κουταλιες της σούπας πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά και την κανέλα

 Μουσκεύουμε καλά τις φέτες τοστ μέσα στο μείγμα από το γάλα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε σε χαρτοπετσέτα και αλείφουμε τις μισές φέτες με πραλίνα φουντουκιού και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες μπανάνες.

Τέλος κλείνουμε σαν σάντουιτς με τις υπόλοιπες φέτες τοστ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε