Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Μελαχρινή με γλάσο σοκολάτας !!!



Υλικά

1 ποτήρι σπορέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 1/2 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο

1 αγελαδίτσα

1 ποτήρι αλεσμένα καρύδια

4 αυγά

1/2 κουτ,γλυκού σόδα

1 κ.γλυκού μπέκιν

1 κ.γλυκού κανέλα

1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο



Σιρόπι

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη



Γλάσο
1 μικρό κουτάκι  κρέμα γάλακτος πλήρες

2 κουβερτούρες γάλακτος



Συνταγή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.





Οδηγίες

 Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε στο μίξερ .

Μετά απο 5 λεπτά ανακατέματος προσθέτουμε χοντροκομμένα τα καρύδια και σε χαμηλη ταχύτητα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι ελαφρώς πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι τιναζοντας το περιττό και ρίχνουμε το μείγμα μέσα,

Το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ,να  το προσέχετε και να κάνετε την δοκιμή με το μαχαίρι να το βυθίσετε κι αν βγεί στεγνό είναι ενταξει .

Το βγάζουμε από το φούρνο  το αφήνουμε να κρυώσει κι ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 10 λεπτά.

Το σιροπιάζουμε φροντίζοντας να είναι καυτό το σιρόπι κρύο το κέικ με την βοήθεια μιας κουτάλας για να μην μας βουλιάξει.



Γλάσο

Λιώνουμε τις κουβερτούρες μέσα στην κρεμα γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει να σφίξει το γλάσο και το ρίχνουμε από πάνω  από το σιροπιασμένομ μας κέικ .Καλή επιτυχία !!

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Κέικ σοκολατένιο με πουτίγκα!!!

                               ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Υλικά για το κέικ
3 αυγα
1 φλυτζ ζαχαρη
1 φλυτζ χλιαρο γαλα
1 φλυτζ σπορελαιο
2 φλυτζ και 2 κσ αλευρι
1 κσ κακαο
2 κγ μπεικιν
βανιλια


Υλικά για την πουτίγκα
3 φακελακια ανθος αραβοσιτου βανιλια
γαλα..οσο λεει η συνταγη του φακελου

Για την σαντιγί
2 φακελακια σκονη γιωτης

Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν. Ριχνουμε τη βανιλια.
Προσθετουμε το γαλα και το σπορελαιο.
Σε ενα μπολ κοσκινιζουμε το αλευρι,το μπεικιν, το κακαο .
Τα προσθετουμε στο μειγμα των αυγων και ανακατευουμε καλά.
Βουτυρωνουμε ενα σκευος 40 x 27 και ριχνουμε μεσα το μειγμα μας.
Αναβουμε τον φουρνο στους 180 β και οταν καψει , ριχνουμε μεσα το γλυκο μας.Ψηνουμε για μιση ωρα.
Αφου ψηθει , αφηνουμε να κρυωσει λιγο και με μια μυτη απο κορνε, κανουμε τρυπουλες, οπως δειχνω στη φωτογραφια.
Φτιαχνουμε την πουτιγκα μας , την αφηνουμε να κρυωσει λιγο και γεμιζουμε τις τρυπουλες και οση μεινει την στρωνουμε πανω απο το γλυκο.
Πανω απο την πουτιγκα, τριβουμε τα υπολοιπα του κεικ που αφαιρεσαμε, κανοντας τις τρυπουλες.
Βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει για 1 ωρα.
Χτυπαμε τη σαντιγυ και την στρωνουμε στο ταψι μας.
Κανουμε οποιο σχεδιο θελουμε...στολιζουμε οπως μας αρεσει και ξαναβαζουμε στο ψυγειο για 2 με 3 ωρες.
Κοβουμε και απολαμβανουμε!!!
καλη σας ορεξη!!

Μπυρομεζές η κρασομεζές με χοιρινή τηγανιά !

                                           ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα χρειαζόμαστε τα παρακάτω
 Εγώ για αυτο το πυρέξ έβαλα για το ζυμάρι
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
 λιγο ζάχαρη
λιγο αλάτι
αλευρι οσο παρει να γινει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χερια.
Αφήνουμε να φουσκώσει.

Υλικά
Ελαιόλαδο
χοιρινό σε μπουκιές
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι νερού κρασί
λιγα ντοματίνια η ντομάτες κομμένες
πιπεριές ότι χρώμα
κίτρινα τυριά κομμένα σε κομμάτια





Οδηγίες
 Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το χοιρινό.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη (εγώ έβαλα και μείγμα για κρέας και πάπρικα) σβήνουμε με κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα πολλα ζουμιά.
Βάζουμε το κρέας σε ενα πυρέξ ρίχνουμε ντοματίνια η ντομάτες κομμένες σε κομμάτια πιπεριές κίτρινα τυριά κομμένα σε κομμάτια ( εγώ έβαλα και ενα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη).
Σε αλευρωμενο παγκο ανοιγουμε το ζυμάρι μας πατώντας με τα χερια στο μέγεθος που ειναι το πυρέξ μας.


Το τόποθετουμε πάνω απ το κρέας και προσθετουμε λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να παρει χρώμα το ζυμάρι.
Το σερβίρουμε σπάζοντας το ζυμάρι μεσα στο κρέας ή αναποδογυριζουμε το πυρέξ.
Μια πολλη ωραια ιδεα για μεζε απο την Eva Triantafilidou..που την ειδε στην εκπομπη της Ελενης Μενεγακη!!!! σε μια πιατέλα!Συνταγή του Βασίλη Καλλιδη:

Τσουρεκάκια....για το σχολείο και όχι μόνο !!!!!


ΤΟ τσουρέκι της Mamangelic. το πιο τέλειο τσουρέκι που έχω φτιάξει!!!!

Υλικά
175 γρ νερό
100 γρ γάλα
630-650 γρ αλεύρι για τσουρέκι
45 γρ μάγια φρέσκια (όχι ξηρή)
2 αυγά μέτρια
50 γρ βούτυρο
160 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ ιμβερτοποιημένη ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
μαχλέπι, κακουλέ,μαστίχα
1 κ γ μπεικιν παουντερ

Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό πολύ ελαφρά και διαλύουμε τη μαγιά.
Μετά βάζουμε στο μίξερ τα υλικά με την εξής σειρά.
Γάλα, νερό,μαγιά, ζάχαρες (και τα δυο είδη), αυγά, μυρωδικά, βούτυρο και ξεκινάμε το χτύπημα.
Μόλις ανακατευτούν καλά , προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά κουταλιά..όχι όλο μαζί.
Δυναμώνουμε το μίξερ , σε κανονική ταχύτητα και περιμένουμε να μαζευτεί η ζύμη στο γάντζο...7 με 10 λεπτά ζύμωμα.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και τοποθετούμε σε ξερός ζεστό να φουσκώσει αρκετά, το πολύ 2 ώρες,μέχρι να διπλασιαστεί.

ή το βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς.
Μόλις φουσκώσει το ξεφουσκώνουμε και πλάθουμε τα τσουρέκια μας...ίσως χρειαστεί λίγο βούτυρο στο πλάσιμο.
Αφήνουμε να φουσκώσουν...περίπου μισή ώρα , αυγουλώνουμε με ασπράδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς..στις αντιστάσεις.
Σε χαμηλή σχάρα βάζουμε ένα μπολ βραστό νερό, θέλει υγρασία 70-85% για να γίνει τέλειο.


Τα κονονικά τσουρέκια είναι έτοιμα στα 30-40 λεπτά, τα μικρότερα πιο σύντομα.
Συνταγή από 
http://www.mamangelic.com/…/seasonal-re…/tsoureki-mamangelic
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ψωμάκι αφράτο αφράτο! !!!


                        

  

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά

700 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
ή 400γρ σκληρο κιτρινο χωριατικο, 100 γρ ολικης και 200 για ολες τις χρησεις
2 φακ μαγια
1 και μισο κγ αλατι
1 κγ ζαχαρη
400 γρ νερο (αν χρειαστει..μπορειτε να προσθεσετε λιγο νερακι ακομα)
4-5 κσ λαδι

Οδηγίες   
Την μαγιά την αραιώνουμε σε λίγο χλιαρό νεράκι
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα , μεχρι να εχουμε μια μαλακη και αφρατη ζυμη.
Αφηνουμε να φουσκωσει..περιπου ενα μισαωρο.
Αναβουμε το φουρνο στους 230 και βάζουμε  μεσα την γαστρα με το καπακι.
Παιρνουμε το ζυμαρι και το φτιαχνουμε 2 φρατζολακια...τα τοποθετουμε σε αντικολλητικο χαρτι.

Μολις καψει η γάστρα τα παιρνουμε οπως ειναι με το χαρτι...ετσι δε ξεφουσκωνουν και δεν χαλαει το σχημα τους.
και τα ριχνουμε μεσα στη γαστρα...σκεπαζουμε με το καπακι και ψηνουμε για 3 τεταρτα. Για να καταλάβετε βάζουμε πρώτα την γαστρα μόνη της στο φούρνο πλάθουμε τα ψωμιά τα τοποθετούμε σε αντικολητικό χαρτί και μόλις κάψει λίγο η γάστρα τα βάζουμε μέσα μαζί με το χαρτί και ψήνουμε

Ελεγχουμε το χρωμα του ψωμιου και αν εχει γινει χρυσοκοκκινο το βγαζουμε ή το αφηνουμε ξεσκεπαστο για να παρει χρωμα
ετοιμο το ψωμακι μας!!!!!

Τάρτα μπρόκολο μπέικον!

                      ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Για το φύλλο
Δύο κούπες αλεύρι

1/3 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού
100 γρ παγωμένο βούτυρο
3 κουταλιές σούπας νερο


Υλικά γέμισης 
μπρόκολο φουντάκια
1 χούφτα μεγάλη τυρί φέτα η ροκφόρ  
7 φέτες μπέικον κομμένο
1 χούφτα γκούντα τριμμένο 
2 αυγά συν 1 κρόκο 
 1 μικρή κρέμα γάλακτος 
1/2 χούφτα ρεγκάτο 
αλάτι 'πιπέρι

Οδηγίες 
Ετοιμάζουμε την ζύμη με όλα τα υλικά μαζί.
 Ζυμώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα και την στρώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ  .

Έχουμε μισοβρασει φουντακια μπρόκολο και έχουμε στραγγίξει πολύ καλά.το αραδιαζουμε πάνω,στο φύλλο που έχουμε ανοίξει στο βουτυρωμενο πυρεξ.Από πάνω σκορπάει σε κομμάτια μια χούφτα φέτα ή ροκφόρ αν μας αρέσει.Προσθέτουμε μπέικον που έχουμε κόψει σε κομματάκια περίπου 7 φέτες...Από πάνω μια φούχτα γκουντα τριμμένο.Σε ένα πιάτο χτυπάμε δύο αβγά συν τον κρόκο Μια μικρή κρέμα γάλακτος μισή φούχτα ρεγκατο αλάτι πιπέρι και τα Ρίχνουμε Πάνω στην τάρτα μας.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φουρνο

 Βάσω Ζώρζου-οι κουζινίστας

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Καλιτσούνια Χανιώτικα ζυμωμένα με τσικουδιά !!!!


        


Υλικα για την ζυμη
για ενα κιλο αλευρι σκληρο,θα χρειαστειτε
1 σφηνακι τσικουδια,
1/2 χυμο μισου λεμονιου,
1/2 γλυκου αλατι,
1/2 ποτηρι κρασιου λαδι,
λιγο μπαικιν παουντερ στην μυτη του κουταλιου του γλυκου,
λιγο χλιαρο νερο,να εχετε ζυμη σφιχτη κι ελαστικη.καντε την τεσσερα,πεντε μπαλακια και βαλτε τα σε λαδωμενο μπωλ,και σκεπαστε το μπωλ με πετσετα κι αφηστε τα να ξεκουραστουν μια δυό ωρες για να ανοιγουν ευκολοτερα.
Γεμιση
1 κιλο τυρι κρητικο τυρομαλαμα.
2 κουταλιες σουπας στακα,
1οο γρ.μυζηθρα φρεσκια,
1 κουταλακι του γλυκου αλάτι
,δοκιμαστε και φτιαξτε την γευση οπως σας αρεσει.
λιγα φυλλα δυοσμου ψιλοκομενα,
2 αυγα ελαφρα χτυπημενα.
Οδηγίες 
τριβετε το τυρομαλαμα στον τριφτη του κρεμυδιου η το κοβετε κομματια σαν ζαρια και το ριχνετε στο  πολυμιξερ να γινη τριμματα.ανακατευετε ολα τα υλικα μαζι,ριχνετε μεσα μια κουταλια κορν φλαουρ για να τραβηξη τα τυχον υγρα που ισως να βγαλη η μυζηθρα .

εκτελεση
ανοιγετε το φυλλο στην μηχανη του φυλλου σε οσο πιο λεπτα φυλλα μπορειτε.η την ανοιγετε σε φυλλο με τον πλαστη.εγω χρησιμοποιω την μηχανη διοτι ανοιγει πολυ λεπτο το φυλλο σαν χαρτι. οταν ανοιγετε την ζυμη σε φυλλο αλευρωνετε για να περνα πιο ευκολα απο την μηχανη,η οταν την ανοιγετε με τον πλαστη.
παιρνετε λωριδες φυλλου,βαζετε κατα μηκος απο ενα κουταλακι του γλυκου γεματο γεμιση,και τα ρολαρετε να κλειστη καλα μεσα η γεμιση .τα πατατε με τα δακτυλα να κλειστη καλα μεσα η γεμιση και κοβετε με το ροδακι.θα εχετε μακροστενα καλιτσουνακια οπως οι φωτογραφιες παρακατω.τα τοποθετειτε ενα ενα σε ταψι μεγαλο το οποιο εχετε στρωσει με μεμβρανη την οποια εχετε πασπαλισει με αλευρι.κανετε στρωσεις με τα καλλιτσουνια ,βαζοντασμεμβρανη μετα απο καθε στρωση παντα αλευρωμενη.τελειωνετε.
σ αυτο το σημειο εγω τα τοποθετω στην καταψυξη.αφου παγωσουν,βαζω σεμεγαλο τηγανι μπολικο λαδι να καψη,και μολις ειναι ετοιμο,βγαζω απο την καταψυξη τα καλιτσουνια ,κι οπως ειναι παγωμενα,τα τηγανιζω.
μ αυτον τον τροπο δεν σκανε.τα γυριζω κι απο την αλλη πλευρα να ψηθουν ,θα δειτε να κανουν φουσκαλες μολις ειναι ετοιμα τα βγαζετε με τρυπητη κουταλα και τα τοποθετειτε σε πιατελα με χαρτι κουζινας να φυγη το λαδι που ισως εχουνκρατησει.μετα τα βαζετε σε αλλη πιατελα και τα σερβιρετε καυτα με μελι η κανελοζαχαρη.
τηγανιζετε καθε φορα μονο οσα θα καταναλωσετε.τρωγονται μονο ζεστα καυτα.ειναι πολυ νοστιμα.



Σημείωση 
μυζηθρα, στακα ,και τυρομαλαμα θα βρειτε σε καταστηματα με κρητικα προιοντα.το τυρομαλαμα επειδη ειναι ενα χλωρο τυρι που γινεται ορισμενη εποχη τον χρονο ,θα το βρειτε και σε καταψυκτη,δεν εχει να χαση τιποτα απο την γευση του.το αποψυχετε και το φτιαχνετε με τον τροπο που σας περιγραφω. καλη επιτυχια.
Σημειωση.με την ιδια ζυμη φτιαχνομε και ξεροτηγανα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
 Συνταγή από την φίλη
 Roula's sweet corner

Τραχανόπιτα τραγανή & αφράτη!!!

                                  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας [όχι για πίτες ]
2 κούπες τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
3 αυγά
5 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο 
3 κούπες τραχανά σιταρένιο γλυκό
1 κύβο Κνορ κότας [προαιρετικό ]
αλάτι
πιπέρι


Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα  με το  λάδι και τον κύβο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον τραχανά .
Σιγοβράζουμε μέχρι να λιωσει το σιτάρι και να δούμε ότι χύλωσε περίπου 40 λεπτά.
Τον αποσύρουμε α[ό την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει .
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά την φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε  καλά,
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και βάζουμε 3 φύλλα κάτω λαδώνοντας πάντα το καθένα χωριστάΤο πρώτο κάτω κάτω ανοιχτό τα υπλοποιπα δύο σουρωτά.
Ρίχνουμε το μείγμα τραχανά και κλείνουμε γύρβ γύρω την πίτα μας με το φύλλο που εξείχε από το ταψί μας .
Στρώνουμε σουρωτά άλλα δύο φύλλα και σκεπάζουμε με ίσιο ένα τρίτο .
Στρίβουμε τις άκρες και τις χώνουμε γύρω γύρω από την πίτα μας ,
Δεν ξεχνάμε κάθε φύλλο και λάδωμα,
Χαράζουμε την πίτα μας αλοίφουμε όλη την επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε με λίγο νερό από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πραγματικά δαγκωνιά και απόλαυση !!

Σπανακοκεφτέδες ,Μούρλια γεύση !!!!

                                ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Σπανακοκεφτέδες by mairh

υλικά
300 γραμ σπανάκι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κούπα άνηθο & κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
2 πατατες βρασμένες σε αλατισμένο νερό
150 γραμ φέτα
2 αυγα
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνι






εκτέλεση
σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατατες και τις σουρώνουμε να κρυώσουν για να τις περάσουμε από τον μύλο η' αν θέλετε να τις πατήσετε με ένα πιρούνι!!! σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι το πράσο τον άνηθο τα κρεμμυδάκια και το κρεμμυδι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και το αφήνουμε να κρυώσει και αυτό το μείγμα!!!!όταν είναι και ο πουρές πατάτας κρύος ενώνουμε με το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά και ριχνουμε μέσα στο μείγμα μας αλατι πιπέρι και την φέτα που την τρίβουμε με τα χέρια, τότε βάζουμε και την φρυγανιά μας και τα αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο!!!!



πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μην αρπάξουν και ξεροψηθούν, τα βγάζουμε σε χαρτί απορροφητικό για λιγάκι και μετά τα τσακίζουμε!!!!

Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Πεντανόστιμες τηγανίτες με μερέντα για τα παιδιά!

Ποιος δεν τρελαίνεται γι” αυτό το υπέροχο γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων;

Προετοιμασία: 15 λεπτά, Μαγείρεμα: 20 λεπτά, Μερίδες: 4, Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

– 8 φέτες ψωμί για τοστ (ψίχα)

–  2 κουταλιές της σούπας μερέντα

– 500 γρ. γάλα εβαπορέ

–  3 κρόκοι αυγών

– λίγη βανίλια σε σκόνη

– 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ψιλή

– ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη για το πασπάλισμα

– μαργαρίνη για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Κόβετε κάθε φέτα ψωμιού με κουπ πατ σε δύο δισκάκια ώστε να αποκτήσετε συνολικά 16 στρογγυλά κομμάτια.

2. Αλείφετε τα δισκάκια από τη μια πλευρά τους με λίγη μερέντα και τα κολλάτε ανά δύο, ώστε να γίνουν σαν σάντουιτς.

3. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια και αραιώνετε το μείγμα με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4. Βουτάτε τα σάντουιτς στο μείγμα αυτό και από τις δύο πλευρές τους.

5. Βάζετε σ’ ένα τηγάνι και τηγανίζετε σε καυτή μαργαρίνη τα σάντουιτς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

6. Tα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

7. Πασπαλίζετε τα σάντουιτς-τηγανίτες με ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη και σερβίρετε.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Στρογγυλά ψωμάκια του τόστ με πραλίνα φουντουκιού-μπανάνα !!

  • Ψωμί για τοστ 4 φέτες
  • Μπανάνα 1 τεμ κομμένη ροδέλες
  • Πραλίνα φουντουκιού 2 κουταλιές σούπας
  • Λίγο βούτυρο 

Οδηγίες

Αλείφουμε τις δύο φέτες ψωμί του τοστ ψωμάκια στρογγυλά καλύτερα με το βούτυρο και   με τις δύο κουταλιές σούπας πραλίνα φουντουκιού.Κόβουμε σε ροδέλες την μπανάνα και τοποθετούμε τις ροδέλες πάνω στην σοκολάτα ώστε να κολλήσουν. Κλείνουμε με τις άλλη μία φέτα και ψήνουμε στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Ενα γλυκό πανεύκολο που θα φτιάξετε πολλές φορές !!!

 Ενα καταπληκτικό γλυκό που θα φτιάξετε πολλές φορές !!!

                                ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Υλικά κρέμας
2 φυτικές κρέμες σαντιγί η 1 λίτρο η 2 των 500
2 βανίλιες 
1 ζαχαρούχο γάλα


Ετοιμάζουμε τη κρέμα σαντιγί:  Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τις κρύες από ψυγείο φυτικές κρέμες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες, ώσπου να αφρατέψουν και να γίνουν σαν σαντιγί.
 Υλικά για υπόλοιπο γλυκό

1 βαζάκι γλυκό βύσσινο η κεράσι
2 πακέτα μπισκότα νταιτζέστιβ
ζάχαρη άχνη
λίγο βούτυρο καλό λιωμένο πχ Κερκυρας

η βάζετε 1 μεγάλη η 2 μικρές σαντιγί φυτική


 Οδηγίες

Σε ένα μπολ΄σπάμε ακανόνιστα κομμάτια τα μπισκότα  και ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο ,δεν τα ισιώνουμε τα αφήνουμε ακανόνιστα μέσα στο μπολ
Σημείωση ,κρατάμε λίγα για το τέλος γύρω γύρω στο γλυκό.
Τα πασπαλίζουμε με λίγξ άχνη και βάζουμε λίγες διάσπαρτες κουταλίτσες γλυκο με σιρόπι .
Από πάνω απλώνουμε την κρέμα ,
Γύρω γύρω τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και στην μέση αδειάζουμε το υπόλοιπο γλυκό !!
Φανταστείτε τώρα την γευση κόβοντας κουταλιές από αυτές τις υπέροχες γεύσεις !!! Δεν περιγράφετε με λόγια !!!





 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουνελάκι στιφάδο στην γάστρα !!






υλικά

1 κουνέλι
2 κιλά μικρά κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
2 φύλλα δάφνη
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού ξιδι
μπαχάρι αλατι πιπέρι
ελαιόλαδο




 
εκτέλεση
πλένουμε και στραγγίζουμε το κουνελάκι μας καθαρίζουμε τα κρεμμύδια!!! σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και περνάμε από το τηγάνι το κουνέλι για να πάρει λιγάκι χρώμα και να θωρακιστούν οι χυμοί το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια γάστρα στην συνέχεια ριχνουμε στο τηγάνι μας τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε και αυτά και τα ριχνουμε στην γάστρα μας!!!! 


στο ίδιο λάδι βάζουμε το κρεμμυδι χοντροκομμενο το σκόρδο την δάφνη και τα αφήνουμε λιγάκι να μαραθούν αμέσως μετά ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας να πάρουν μερικές βράσεις και μεταφέρουμε στην γάστρα μας την σαλτσούλα μας! αν είχατε τα κρεμμύδια σε λεκανίτσα με νερό στην διάρκεια του βρασμού στην γάστρα θα βάλουν αρκετά υγρά όμως έχω παρακολουθείτε το φαγάκι σας που το έχετε βάλει στους 200 στην αρχή και με τα το χαμηλώνετε στους 180 να σιγοβράζει! όσο είναι στον φούρνο το φαγακι σας κάπου κάπου ανοίγετε και κουνάτε την κυκλικά την γάστρα σαν να το ανακατεύετε!!!! μετά από 2 ωρίτσες βγαίνει ένα λουκουμάκι!
  Γιαγια Μαιρη εν δραση -οι κουζινίστας


πίτα Πατάτας το φούρνο καραμελωμένη !!! Υπέροχη !!!!






Οταν ψηθεί καραμελώνει από πάνω και είναι πραγματικά απίθανη σε γεύση και εύκολη !!!

Υλικά
Για ταψάκι μέγεθος τούρτας τετράγωνης μερίδες 6
6 πατάτες μεγαλούτσικες
7 φέτες του τόστ ζαμπόν
5 φέτες τυρί του τόστ
1 κούπ τυρί τριμμένο γκούντα τριμμένο
1 κούπα τυρί πικάντικο η κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας  τριμμένο
2 αυγά
1 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο




Οδηγίες
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε καλά.
Τις καθαρίζουμε μόλις κρυώσουν και τις πολτοποιούμαι πολύ καλά με τα χέρια η με το ειδικό μηχάνημα πουρέ τις πατάμε μέσα στο ταψάκι που θα τις ψήσουμε,
Κόβουμε από πάνω το ζαμπόν σε κομματάκια ρίχνουμε και τα δύο ειδών τυριά κρατώντας από λίγο και από τα δύο για από πάνω στο τέλος .
Ανακατεύουμε καλά και το ισιώνουμε στο ταψάκι.
Από πάνω αραδιάζομαι ακανόνιστα κομμένες τις φέτες τυρί του τόστ 
Χτυπάμε τα δύο αυγά με το εβαπορέ γάλα και το ρίχνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να το δούμε να καραμελώσει από άνω να σκουρήνει .Καλή επιτυχία !!
Σημείωση
Δέν είναι αρπαγμένο στις φωτογραφίες αλλά καραμελωμένο με υπέροχη γεύση και τραγανή .



Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πατατοσαλάτα & πλήρες γεύμα & ορεκτικό!!!

 Υπέροχη σαλάτα να την προσθέσουμε στο τραπέζι μας ,αλλά και πλήρες γευστικό γεύμα .Αν περισσέψει την σκεπάζουμε στο ψυγείο και γίνετε όλο και πιο νόστιμη !!! Είναι πραγματικά πεντανόστιμη !!!













Υλικά για ένα μεγάλο μπολ

6 πατάτες
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα σε ροδέλες
1 χούφτα κρουτόν
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι




Σάλτσα

1 βαζάκι μαγιονέζα [χρησιμοποιούμε σχεδόν όλο ]
2 κουταλιές γεμάτες μουστάρδα απαλή
2 κουταλιές γεμάτες κέτσαπ
2 κουταλιές τις σούπας γιαούρτι ότι προτιμάτε 
λεμόνι ,η μυλόξιδο κατά προτίμηση και κατά βούληση η ποσότητα




Οδηγίες

Πλένουμε τις πατάτες καλά να φύγουν τα χώματα και τις βράζουμε ακαθάριστες μην λιώσουν ίσα να τρυπιούντε με το πιρούνι εύκολα.
Όταν κρυώσουν τις καθαρίζουμε και με ένα πιρούνι τις ανοίγουμε σε κομματάκια μέσα στην σαλατιέρα μας .
Προσθέτουμε από πάνω το κρεμμύδι κομμένο σε κρίκους ,
τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,
τα κρουτόν
το αλατοπίπερο
το λάδι ,λίγο λεμόνι η μυλόξυδο ανάλογα τι μας αρέσει ,και με την βοήθεια δύο κουταλιών ανακατεύουμε καλά.


Έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα [οδηγίες παρακάτω ]
Τοποθετούμε και τα αυγά από πάνω τα οποία δεν τα βάζουμε στο ανακάτεμα μην διαλυθούν.Αν δεν σας ενοχλεί βάλτε τα από την αρχή όπως εγώ και ανακατέψτε τα όλα μαζί.





Σάλτσα.

Βάζουμε σε βαθύ πιάτο η καλύτερα σε μπολάκι τα υλικά  μαγιονέζα γιαούρτι μυλόξυδο  κέτσαπ   1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και την μουστάρδα.
Με ένα πιρούνι τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνει μία υπέροχη και πεντανόστιμη κρέμα ,
Σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα την σαλάτα μας κι όταν έρθει η ώρα για να σερβίρουμε ανακατεύουμε ,Καλή επιτυχία !! Είναι τέλεια !!