Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Κέικ αμυγδάλου με γλάσο βανίλιας !


Αχνη με βανίλια και νερό όσο πρέπει για να γίνει σαν λεπτή κρέμα να μπορεί απλωθεί!!

Υλικά
1 φαριν απ
1/2 φλ αμυγδαλόψιχα τριμμ
350 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 Βιτάμ
1 1/2 φλ ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κ.γλ μπ πάουντερ
1 φλ κρανμπερις αποξηραμένα ελαφρός αλευρωμένα
1 φλ κ κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας


Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη Βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατε΄ψουν συνεχίζουμε με τους κρόκους και το κονιάκ


Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν  πάουντερ και τη βανίλια Ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν Κλείνουμε το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα
την αμυγδαλόψιχα και τα κράνβερις Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μια ώρα περίπου και στολίζετε με άχνη


 Συνταγή  roula mitrou που είδα ως βασιλόπιτα με άχνη

Σοκολατόπιτα με φουντούκια!



ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
1 κούπα (των 250 ml) ζάχαρη
1 κούπα φουντούκια αλεσμένα
1 κούπα (125γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Για το γλάσο:
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπαιν-μαρί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Χτυπάμε ελαφρά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. και στρώνουμε μέσα το μείγμα. Κάνουμε στη μέση 1-2 κύκλους με ένα μαχαίρι για να παραμείνει επίπεδο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

ΓΛΑΣΟ
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα ώσπου να ξεκινήσει να φουσκώνει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί. Χαράζουμε σε κομμάτια το γλυκό, περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο, την απλώνουμε καλά και ξαναχαράζουμε για να εισχωρήσει το γλάσο στα κενά.
Τη συνταγή την έχω μάθει εδώ και χρόνια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Μανιάτικα Λαλάγγια!

 
ΥΛΙΚΑ

600 γρ, αλεύρι. σκληρό κίτρινο 90 -100 ml ελαιόλαδο Μεσσηνίας. 40 γρ. νωπή μαγιά (εγώ δεν είχα και έβαλα 2 φακελάκια ξερή μαγιά), 100 ml χλιαρό νερό, λίγο αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη,
προαιρετικά λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο αν σας αρέσει, ελαιόλαδο Μεσσηνίας για το τηγάνισμα






ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το λάδι ομοιόμορφα μέχρι να είναι λαδωμένο όλο το αλεύρι. Τα αφήνουμε 3-4 ώρες στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό από το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη.
Μόλις φουσκώσει η μαγιά μας τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το λαδωμένο αλεύρι και αρχίζουμε να αναμειγνύουμε τα υλικά. Ρίχνουμε το αλάτι, την κανέλα , το γαρίφαλο και λίγο- λίγο το νερό μέχρι να ‘εχουμε μια ζύμη προς τη σφιχτή ζύμη .Σκεπάζουμε τη ζύμη μας μέχρι να φουσκώσει. 




Πλάθουμε λεπτά μακριά κορδόνια και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τελειώσουμε το πλάσιμο… Αυτά εν τω μεταξύ αρχίζουν να φουσκώνουν. Καλό είναι να μην φουσκώσουν… .Γι αυτό τα τηγανίζουμε λίγα - λίγα
Τα τηγανίζουμε ρίχνοντάς τα διπλωμένα στα τέσσερα σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν .Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με μέλι.
Συνοδεύονται πολύ ωραία με διάφορα τυριά. .
ΜΥΣΤΙΚΟ!!!. 

Όσο πιο λεπτά είναι τα κορδόνια, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα λαλάγγια. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 Marianna KarasMarianna's γευσεις!!!!!!!!!








Πιροσκί εύκολα νόστιμα με γέμιση πατάτας κ.τ.λ

 Ζύμη για πιροσκί

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. αλάτι
1 κ. σ. λευκό ξύδι
5 κ. σ. ελαιόλαδο περίπου 500 γρ. αλεύρι
 

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γέμιση

5-6 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
προαιρετικά φέτα
Λάδι για τηγάνισμα.


Ολα τα υλικά μαζί της ζύμης και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

Στην γέμιση εγώ εβρασα τις πατάτες και αφού τις έλιωσα με το πιρούνι και κρύωσαν, προσθεσα την φέτα και την γραβιερα, όλα τα άλλα που έγραψα στην συνταγή είναι μια άλλη επιλογή, επίσης μπορούμε η γέμιση να έχει μόνο πατατουλες και φέτα ή προσθέστε, παριζα ή ψιλοκομμένο λουκάνικο, αυτά τα ολίγα"!!!
 Maria Ntai

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Κουραμπιέδες με λάδι καταπληκτικοί !!!




Απίθανοι κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο παραδοσιακή συνταγή που μου την είπε μία γιαγιά από την Λαμία!!Είναι πιο υγιεινοί και πιο οικονομικοί αρκετά!!!

Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
2-3 βανίλιες  σκόνη σε χαρτάκι συσκευασία
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
5 περίπου φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
χυμό από 1/2  μικρό λεμόνι
4 κουταλιές τις σούπας ούζο [η κονιάκ] έβαλα ούζο εγώ
Αμύγδαλα καβουρντισμένα κομματάκια [εγώ δεν έβαλα ]
Ζάχαρη άχνη για από πάνω 



  Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι,το λεμόνι,τις βανίλιες,το ξύσμα πορτοκαλιού,την ζάχαρη την άχνη και τα χτυπάμε για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα αν βάλουμε και το ούζο και αμέσως λίγο λίγο το αλεύρι,μέχρι να δούμε να σφίξει η ζύμη αρκετά και να πλάθετε. Δουλέψτε με το χέρι τώρα όχι μίξερ
Φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες κόβοντας σε μέγεθος καρυδιου ζύμη και κάνοντας μπαλίτσες που τις πατάμε μετά λίγο .Τους τοποθετούμε λίγο αραιά σε λαδωμένο ταψί γιατί απλώνουν γι αυτό και σας λέω να τους κάνετε μικρούς μεγαλώνουν.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω 180 βαθμούς.Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε και τους αφήνουνουμε να κρυώσουν εντελώς προσοχή εντελώς γιατί θα σπάσουν αλλιώς,

Μόλις κρυώσουν τους ραντίζουμε αν θέλουμε προαιρετικά με λίγο ούζο και  πασπαλίζουμε με την άχνη !! εγώ δεν τους ράντισα  .Καλή επιτυχία !!!
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

CINNABONS!!!



Ζύμη:

600 γρ. αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη
8 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
220 γρ. χλιαρό γάλα
70 γρ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κ.γ. αλάτι

Γέμιση:

200 γρ. καστανή ζάχαρη
3-4 κ.σ. κανέλα
70 γρ. μαργαρίνη

Σάλτσα τυριού:

110 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. άχνη
120 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. βανίλια υγρή

 Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τ' αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1- 1 1/2 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί.
Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο 55 X 40 εκ.
Το αλοίφουμε με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης - κανέλας σε όλη την επιφάνεια.
Τυλίγουμε το φύλλο μας προσεχτικά σε ρολό από την φαρδιά μεριά και το κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ.

 


Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολα το ένα μακρία από το άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ και τα αφήνουμε για 20-30 λεπτά.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Καθώς θα ψήνονται τα ρολάκια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα μπολ την πολύ καλά μαλακωμένη μαργαρίνη και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια μαλακή σάλτσα.
Όταν ψηθούν τα cinnabons και καθώς είναι ζεστά τα αλοίφουμε με τη σάλτσα τυριού.



Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πένες στον φούρνο με μιξ τυριών & λουκανικάκια !

Υλικά
1 πακέτο πένες
1 πακετάκι τυρί 250 γραμ μιξ τυριών [στα σούπερ μάρκετ έτοιμο]
10 λουκανικάκια κοκτέιλ κομμένα σε ροδέλες
250 γραμ φέτα
1 κούπα τυρί τριμμένο γκούντα
1 κρέμα μικρή γάλακτος ,ή 1 κουτάκι μικρό εβαπορέ κατά προτίμηση
αλάτι πιπέρι.




 

Eκτέλεση
Βράζουμε τις πένες ,τις στραγγίζουμε και ρίχνουμε τις μισές στο ταψί η πυρέξ που θα το ψήσουμε.
Ρίχνουμε από πάνω τα μισά από τα τυριά ανακατεύουμε και στρώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα .
Ρίχνουμε την φέτα τριμμένη με τα χέρια να πάει παντού και προσθέτουμε και τα λουκανικάκια κομμένα σε ροδέλες σε όλη την επιφάνεια.


Ρίχνουμε στις   υπόλοιπες  πένες μερικά από τα τυριά ανακατεύουμε και τα στρώνουμε επάνω από την φέτα .
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια ότι υπόλοιπο τυρί μας έχει μείνει περιχύνουμε από πάνω με την κρέμα γάλακτος η το νουνου γάλα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς  για 15 με 20 λεπτά κι έτοιμο το υπέροχο φαγάκι μας !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ   ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρότο γλυκό κουταλιού !

Για να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά :
-1/2 κιλό καρότα
-1/2 ζάχαρη
-2 κούπες νερό
-1 βανίλια

Εκτέλεση
Κόβουμε τα καρότα μικρά λεπτά μπαστουνάκια η το τριβουμε στον ειδικό τρίφτη για κυδώνι.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση και ρίχνουμε τα καρότα ,μόλις πάρουν βράση τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κούπες νερό την ζάχαρη και τα καρότα και τα αφήνουμε έως ότου δούμε ότι έβρασα τα καρότα και έδεσε το σιρόπι στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια.Γίνετε υπέροχο !!

Συνταγή από Mina Papachristou


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Φοινίκια γεμιστά !! Η υπέροχη & ΜΟΝΑΔΙΚΗ συνταγή της γιαγιάς μου !!!



Ενας μικρός επίλογος για τις πιο γλυκιές γιαγιάδες που είχαμε όλοι μας !!

Με συγκίνηση μεγάλη ανεβάζω αυτήν την συνταγή της γιαγιάκας μου ξεφυλλίζοντας το κιτρινισμένο τετράδιό της ,τότε που μικρό κοριτσάκι ανακατευόμουν με τα ζυμαράκια να πλάθω κουλουράκια κι εγώ και με φώναζε να την βοηθάω !! Μου έρχονται μνήμες γλυκιές και μυρωδιές αγάπης γιορτής και χαράς ανακατεμένες με μπαχάρι γαρύφαλλο κανελίτσα !! Κι  όταν τα μέλωνε και κρύωναν μας κερνούσε αμέσως και μας κοίταζε να δεί τι μορφασμό θα κάνουμε κι εμείς ζητούσαμε κι άλλο κι άλλο και χαμογελώντας μας έδινε πολλά αφού έφτιαχνε λαμαρίνες και τα πήγαινε στο φούρνο να δώσει σε όλη την γειτονιά !! Ποτέ δεν ξανά  έφαγα ωραιότερα Φοινίκια όπως και Μελομακάρονα [θα σας δώσω και αυτήν την συνταγή ] από αυτά ..παραδοσιακές Σμυρνέϊκες συνταγές χαίρομαι που τις  μοιράζομαι μαζί σας !!!
Γλυκιά μου όμορφη  γιαγιά μου Ελενίτσα θα σε θυμάμαι πάντα  !!!

ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις οσο πάρει να γίνει ζύμη να πλάθετε
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι,η χονδρό,η ψιλό
1 και μισό ακόμα φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο ,η καλαμποκέλαιο
1\2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό φρέσκο πορτοκάλι
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι



ΓΕΜΙΣΗ
1 και μισό φλυτζάνι καρυδόψιχα χονδροαλεσμένη
2 κουτ.γλυκού κανέλα
4 κουτ.σούπας άχνη ζάχαρη
ΣΙΡΟΠΙ
1 και μισό ακόμα φλυτζάνι μέλι
2 ποτήρια του νερού  νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
φλούδα από ένα πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη [η γιαγιά τα φτιάχνει σε πήλινη ]βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και με το χέρι τα δουλεύουμε λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη,προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού,το ξύσμα πορτοκάλι,το σιμιγδάλι ,και το μπέκιν ,ξαναανακατεύουμε .
Αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ,τόσο οσο να γίνει μια ζύμη σφιχτή ,να μην κολάει στα χέρια μας .Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα καρύδια ,[περάστε τα στο μούλτι ]την άχνη,και την κανέλα.
Κόβουμε ενα κομμάτι ζύμη μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα καρύδι,το πλάθουμε σαν μπαλάκι και το πατάμε στη μέση σαν να ανοίγουμε τρυπούλα και την γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα και μετά κλείνουμε και δίνουμε σχήμα τριγωνικό.
Με ένα πιρουνάκι η τσιμπιδάκι κάνουμε   σχεδιάκια από πάνω [κέντημα το λέει η γιαγιά ].
Τα βάζουμε στο ταψί λίγο αραιά ,δεν χρειάζετε λάδι ,ούτε βούτυρο στο ταψί  δεν κολάνε.
Σε προθερμασμένο φούρνο τα ψήνουμε ,θέλουν περίπου 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο,να τα δούμε  να πάρουν λίγο σκούρο χρώμα.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι ,μέλι,την πορτοκαλόφλουδα,και  το ξύλο κανέλα περίπου για 10 λεπτά.
Τα σοροπιάζουμε ρίχνοντας  τα φοινίκια για 4-5 λεπτά μέσα στο σιρόπι .
Προσοχή  το σιρόπι,η τα φοινίκια πρέπει να ειναι το ένα ζεστό το αλλο κρύο όπως  θέλετε εσείς .
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και ειναι φανταστικά!!!! 
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Κεικάκια σε 10 λεπτά !!!





 Δεν θα το πιστέψετε ότι ΜΟΝΟ σε 10 λεπτά και με 3 υλικά φτιάχνετε αυτά τα υπέροχα κεικάκια για τον καφέ το τσάι το κολατσιό τα παιδάκια !!!
ΦΤΙΆΞΤΕ ΤΑ θα ξετρελαθείτε χωρίς να ασχοληθείτε πολύ και θα τα λατρέψετε !!!

Υλικά
1 μερέντα το μικρό μέγεθος
10 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά






Τι κάνουμε
Σε ένα μπολ χτυπάμε για 2 λεπτά τα αυγά ολόκληρα.
Προσθέτουμε όλη την μερέντα ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα κι αμέσως προσθέτουμε τις 10 κουταλιές σούπας αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα με θηκούλες ραντίζουμε και με λίγο αλεύρι τινάζουμε την φόρμα να φύγει το περιττό αλεύρι και με ένα κουτάλι τις σούπας γεμίζουμε τις θηκούλες μέχρι την μέση.





Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο 180 βαθμούς και τα ψήνουμε ΠΡΟΣΟΧΗ ακριβώς 10 με 12 λεπτά για να παραμείνουν μέσα υγρά με την σοκολάτα.
Σερβίρουμε σκέτα , η με παγωτό ,η με σαντιγί η με ζάχαρη άχνη.
Αν τα θέλετε πιο γλυκά προσθέστε λίγη άχνη ζάχαρη .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερερες συνταγές ΕΔΩ--> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ