Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Σπιτικό Ψωμάκι χωρίς γλουτένη !!!


 Χρησιμοποιήστε αλεύρι χωρίς γλουτένη -την συνταγή την φτιάχνω με αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου από εκεί και η πεντανόστιμη και επιτυχημένη συνταγή !! Το πιο νόστιμο ψωμί !!!!



 Υλικά

500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
    20 γρ.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    20 γρ.νωπή μαγιά
    1 κ.σ.ζάχαρη
    1 κ.γ.αλάτι
    400 mlχλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι χωρίς γλουτένη, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
    Προσθέτουμε το νερό στο μείγμα και το ζυμώνουμε μέχρι να δέσει.
    Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

    Δίνουμε σχήμα καρβελιού στη ζύμη, την αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη και τη χαράζουμε. Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 50-60 λεπτά.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου !!


Υλικά
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γαλα
1 λεμόνι το χυμό του
ξύσμα από 2 λεμόνια
Μπισκότα με γέμιση λεμονιού η και σκέτα με γεύση λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το γάλα το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε σε ποτήρι βάζοντας στον πάτο του [ποτηριού λίγο από το γλυκό μας προσθετουμε λίγα σπασμένα μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμονιού ξανά γλυκό και ξανά λίγα μπισκότα και λίγο ξύσμα από πάνω .Καλή απόλαυση !!!!

Από την φίλη μου
Eva Triantafilidou

Πατατόπιτα η εύκολη λύση για πίτα !!


 Και ξαφνικά με το τίποτα μου ήρθε μία ιδέα να φτιάξω πατατόπιτα !!! Εγινε τέλεια κι εξαφανίστηκε αμέσως !!!  Είναι χορταστική οικονομική και πάααρα πολύ ωραία !!! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!

Υλικά  για το φύλλο        Ταψί το μεγάλο του φούρνου
1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλιά γλυκού  ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
χλιαρό νερό όσο πάρει


 Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τι κάνουμε
Βάζουμε σε λεκανάκι το αλεύρι κάνουμε μία λακουβίτσα ρίχνουμε όλα τα λικά μέσα κι αρχίζουμε να ρίχνουμε το χλιαρό νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μία μαλακιά ζύμη .
Την χωρίζουμε σε μπαλίτσες και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί .
Μετά ανοίγουμε σε φύλλα ραντίζοντας τον πάγκο μας με νισεστέ για να γίνει το φύλλο μας τραγανό .
Θα χρειαστούμε 2 φύλλα κάτω στο ταψί τα οποία πρώτα θα τα λαδώνουμε ελαφρώς έκαστο καθως και το ταψί θα το λαδώσουμε πρίν στρώσουμε τα φύλλα ,ρίχνουμε λίγη γέμιση διάσπαρτη  στρώνουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω λαδώνουμε ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα.
Την χαράσουμε και έχουμε σε μία κούπα λίγο λάδι αραιωμένο με λίγο νερό και γάλα και ραντίζουμε όλη την επιφάνεια,
Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο 150  βαθμούς για περίπου 10 λεπτά και μετά συνεχίζουμε στους 180 βαθμούς για λίγο.
 Γέμιση
4 μεγάλες πατάτες βρασμένες όχι πολύ να κρατάνε και τις τρίβουμε μετά στον τρίφτη
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γραμ φέτα τριμμένη ή ότι τυρί σας αρέσει  [εγώ έβαλα φέτα ]
1 ολόκληρο αυγό
αλάτι λίγο και πιπέρι'
Όλα αυτά μαζί τα ανακατεύουμε και συνεχίζουμε όπως σας γράφω παραπάνω !!!  !
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Μακαρόνια με λαχανικά το κάτι άλλο !

Φτιάξτε το και απολαύστε το κάτι άλλο  η γεύση των λαχανικών !!!

Υλικά μερίδες 5
4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες μικρά καρεδάκια
3 πιπεριές Φλωρίνης  κομμένες ροδελίτσες
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο μικρά καρεδάκια
2 ντομάτες κομμένες καρεδάκια 
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού ξερό βασιλικό ή 4 κλωναράκια ψιλοκομμένο φρέσκο
1 κύβο βιολογικό της knorr με ότι γευση θέλετε εγώ είχα  στο ψυγείο κότας μπορείτε και λαχανικών
Αλάτι - πιπέρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο μακαρόνια No 6
τυρί τριμμένο  παρμεζάνα -ή κεφαλοτύρι



Τι κάνουμε
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λαδάκι και αλάτι και  βράζουμε τα μακαρόνια ως συνήθως μην λιώσουν να κρατάνε  λίγο ,αμέσως μετά τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.


Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι σκέτα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ο χρόνος είναι πάνω από 15 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα τακτικά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το λάδι το αλάτι [λίγο ] το πιπέρι τον κύβο τον βασιλικό  και λίγη ζάχαρη για την ξυνίλα της ντομάτας.

Προσθέτουμε και σχεδόν 1 ποτήρι του νερού νερό σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πιούν το νεράκι και να μείνουν με πηχτή και λίγη σαλτσούλα.
Μόλις ετοιμαστούν το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί .Η γεύση  του κι οι  μυρωδιές του θα σας ενθουσιάσουν!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.






Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τσουρεκάκια γεμιστά με μερέντα & σπιτικό παγωτάκι!




Αφράτα τσουρεκάκια εύκολα καί με απλά υλικά!
470γρ αλευρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγο και 1
ασπράδι (τον κρόκο θα τον κρατήσουμε για επάλειψη )
200ml γάλα
70γρ βούτυρο
7κουταλιές ζάχαρη
Μισό κουταλάκι μαχλέπι
4-5 δάκρυα μαστίχας


Ρίχνουμε σε ενα λεκανάκι τα 200γρ αλεύρι τη μαγιά μια κουταλιά ζάχαρη το αυγό και το ασπράδι. Λιώνουμε σε ενα κατσαρολάκι το βούτυρο προσθέτουμε το γάλα τις 6 κουταλιές ζάχαρη Ανακατεύουμε και αφού ζεσταθούν (οχι να καίει) βγάζουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά . Σε ένα γουδί ρίχνουμε τα δάκρυα μαστίχας και τα χτυπάμε μαζί με λίγο ζαχαρίτσα μέχρι να γίνουν σκόνη(τη μαστίχα την έχουμε βάλει στο ψυγείο να παγώσει και έτσι γίνεται πιο εύκολα σκόνη χωρίς να κολλάει). Τη ρίχνουμε στο λεκανάκι μαζί με το μαχλέπι και προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα του γάλατος που έχουμε ζεστάνει με το υπόλοιπο αλεύρι (τα 270γρ) ζυμώνοντας πολύ καλά. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει κόβουμε μπαλάκια τα πατάμε στην παλάμη μας να ανοίξουν βάζουμε μια κουταλιά μερέντα κλείνουμε πάλι σε μπαλάκι τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε παλι να φουσκώσουν. Αραιώνουμε τον κρόκο που κρατήσαμε με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τσουρεκάκια και ψήνουμε στους 170-180 μέχρι να πάρουν χρώμα!



Για το παγωτό



 Χτύπησα στο μίξερ δύο φακέλους Garni που είναι η οικογενειακή συσκευασία με δύο ποτήρια γάλα(εγώ βάζω εβαπορέ αραιωμένο που για μένα κάνει τη διαφορά) για 5 λεπτά μέχρι να στέκετε πρόσθεσα δυο κουτιά ζαχαρούχο και ανακάτεψα με μια σπάτουλα. Έριξα το μισό στην παγωτιέρα μου πρόσθεσα σπασμένα μπισκότα γεμιστά έριξα το υπόλοιπο παγωτό από πάνω κουταλιές μερέντα και κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Η συνέχεια??? Εξαφανίζετεε!!!
Από την φίλη μου Eva Triantafilidou


Χανούμ Μπουρέκ Ωρείτικο !!

 "Χανούμ μπουρέκ"!!! Τυρομπουκίτσες που κάνουν θραύση στα τσιπουράδικα στην παραλία Ωρεών!
Υλικά::
1 μεγάλο μπουκάλι μπύρα
1 αυγό
1μιση με 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως να μην χρειαστεί όλο, ή να προσθέσουμε λίγο ακόμα)
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
2 πρέζες αλάτι
100 γραμμάρια φέτα κομμένη σε 9 κυβάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη την μπύρα και προσθέτουμε το αυγό.
(Το αυγό μπαίνει για να μην μαυρίζει απότομα η ζύμη στο τηγάνισμα).
Ανακατεύουμε με σύρμα και βάζουμε το αλάτι και το baking powder.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσουμε ένα χυλό μέτριο σε πήξιμο! Ούτε πολύ αραιό, ούτε πολύ σφιχτό. Πρέπει να ρέει λίγο, αλλά να στέκεται γύρω-γύρω από τα κυβάκια της φέτας!
Δεν κόβουμε πιο μεγάλα κομμάτια τυριού, γιατί δεν θα προλάβει να μαλακώσει λίγο!
Ζεσταίνουμε σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ ή σε ένα κατσαρολάκι.
Βάζουμε όλα τα κυβάκια φέτας, μέσα στη ζύμη και τα καλύπτουμε με το χυλό.
Ρίχνουμε μισό κουταλάκι σκέτη ζύμη στο τηγάνι και όταν φουσκώσει και ροδίσει, τότε το σπορέλαιο είναι έτοιμο για τηγάνισμα!
Χρησιμοποιώντας ένα απλό κουτάλι της σούπας, παίρνουμε το κάθε κυβάκι, μαζί με χυλό (προσέχουμε να έχουν καλυφθεί καλά και να μην φαίνεται το τυρί) και τα βάζουμε όλα στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αφήνουμε να φουσκώσουν και να ροδίσουν σαν λουκουμάδες. Τοποθετούμε τα χανούμ μπουρέκ σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τα καταναλώνουμε άμεσα, γιατί όταν κρυώσουν πολύ, μαλακώνει το ζυμαράκι τους!
Ο χυλός που περισσεύει, διατηρείται για 2 μέρες στη συντήρηση του ψυγείου.
Καλή επιτυχία!
 Από την φίλη μου
 Ελληνικές....gourmed-ιές!!!

Χορτόπιτα μυρωδάτη !!!



 Υλικά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 1ποτήρι χλιαρό νερό 2 κουτ, σούπας ούζο

 2 κουτ σούπας  ξίδι λευκό

 6 κουτ΄σούπας  λάδι. Αλάτι

Σουσάμι


Τα χόρτα είναι διάφορα με άνηθο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 αυγά

φετουλα αλάτι πιπέρι και ένα φλ του καφέ τραχανά για τα υγρά






 Τι κάνουμε

Σωταρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο φρέσκο ρίχνουμε τα χόρτα μόλις μαραθούν καλά αλάτι πιπέρι κ τον τραχανά .το βάζω στην άκρη να κρυώσει λίγο και ρίχνω αυγά και φετουλα




Το ζυμάρι

 Στην λεκανίτσα το αλεύρι κάνω μία λακκούβα και ρίχνω το λάδι ξύδι αλάτι ούζο ανακατεύουμε καλά και λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει ωραία ζύμη ξεκουράζεται λίγο στο ψυγείο και μετά ανοίγω ένα φίλο βάζω την γέμιση ανοίγω και το δεύτερο φύλλο σκεπαζουμε την πίτα κόβουμε κομματάκια και ρίχνουμε σουσάμι και λάδι

Στον φούρνο 180βαθμούς μέχρι πάρει ωραίο χρώμα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη  .

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Τζισκέικ της Εφης !!!

Υλικά
Για τη βάση * 250 γραμμ. μπισκότα digestive * 80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου * Για την κρέμα * 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος * 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη * 300 γραμμ. τυρί κρέμα * 1 λεμόνι (ξύσμα) 
 
* Για τη σάλτσα βύσσινο * 
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο * 1½ κ.σ. Κορν φλάουρ *
 
 Εκτέλεση 
 Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ. Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄. Εγω εβαλα γλυκο κουταλιου και μαρμελαδα κερασι που εχω φτιάξει.. 
Από την φίλη 
Εφη Καρεκλά

Μπανόφι το καταπληκτικό !!!

 Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 λεμόνι
80 gr. βούτυρο

180 gr. μπισκότα degestive
300 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
2 μπανάνες
50 gr. σοκολάτα γάλακτος
ΟΔΗΓΙΕΣ
H καραμέλα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο.
Προσοχή αφαιρούμε την ετικέτα και βάζουμε μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα.
Καλύπτουμε με νερό την κατσαρόλα.
Προσέχουμε να μην εξατμιστεί το νερό, άν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Βράζουμε 3 ώρες.
Αφαιρούμε το κουτί από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ανοίξουμε.

Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μέτριο τσέρκι "χτίζουμε" τα πλαινά και την βάση δημιουργώντας μια τάρτα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μεταλλικό κάδο μέχρι να σφίξει και κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε την βάση σε μια πιατέλα.
Στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο.

Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια.

Καλύπτουμε με την σαντυγί. Τρίβουμε την σοκολάτα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο 3 με 4 ώρες και σερβίρουμε.

 Εφη Καρεκλά

Εύκολος και νόστιμος Σολομός !!!


Συνταγή από την φίλη μου Ειρήνη Παπαδάκου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ο σολομός είναι εξαιρετικά νόστιμη τροφή, με πάρα πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, γι’ αυτό το λόγο αξίζει να τον εντάξετε στη διατροφή σας .
Σας έχω λοιπόν έναν πολύ εύκολο τρόπο για να τον μαγειρέψετε. Πριν σας δώσω όμως το μυστικό μου θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για τη θρεπτική αξία του σολομού.
Ο σολομός είναι πλούσιος σε βιταμίνες , μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες και απαραίτητα ω3 λιπαρά οξέα. Κάθε φορά που καταναλώνουμε σολομό προμηθεύουμε τον οργανισμό μας με νιασίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β12, Β6), σελήνιο και φώσφορο. Είναι χαμηλός σε θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, ενώ επίσης δεν περιέχει υδατάνθρακες και αλάτι. Τα ω3 λιπαρά οξέα που περιέχει βοηθούν στην αύξηση της «καλής» χοληστερόλης (HDL), στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και γενικά δρουν θετικά στην βελτίωση της υγείας της καρδιάς, των ματιών, της επιδερμίδας και των μαλλιών.
Ας προχωρήσουμε όμως με τη συνταγή μας. Πρόκειται για έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να μαγειρέψουμε το σολομό μας, που αποδεικνύει ότι κάποιες φορές τα απλά είναι και τα πιο νόστιμα.


   ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
2 φέτες σολομού
Λίγο ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τις φέτες του σολομού. Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο πάνω από την κάθε φέτα και περιχύνουμε με τον χυμό από το λεμόνι. Στη συνέχεια βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά μας. Ψήνουμε το σολομό για 15-18 λεπτά στο φούρνο, στους 220Ο και τα 2-3 τελευταία λεπτά γυρνάμε το φούρνο μας στο γκριλ για να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με σαλάτα της επιλογής μας. Καλή σας όρεξη!

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Υγιεινό cheesecake !!!


Συνταγή από φίλη μου Ειρήνη Παπαδάκου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μια φορά την εβδομάδα όλοι έχουμε το δικαίωμα να φάμε ένα γλυκάκι… και τι καλύτερο από ένα γευστικό αλλά πάνω από όλα υγιεινό cheesecake.

Υλικά για 6 μερίδες:
• 200 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης τύπου digestive με χαμηλά λιπαρά
• 100 γρ. κρίθινα παξιμάδια
• 200 γρ. ανθότυρο
• 150 γρ. τυρί κρέμα light
• 250 γρ. γιαούρτι 2%
• 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
• 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα μπισκότα και τα παξιμάδια στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα του μπισκότου σε κάθε ποτήρι. Για την κρέμα χτυπάμε στο multi το ανθότυρο, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια μας και προσθέτουμε μια κουταλιά μαρμελάδας σε κάθε ποτήρι. Βάζουμε τα cheesecakes στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να σφίξει λίγο η κρέμα και τα σερβίρουμε.

Και τώρα… μπορείτε να απολαύσετε το γλυκό σας χωρίς τύψεις!!!
Καλή σας όρεξη!

Συνταγή από φίλη μου 
ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ


Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Σοκολατόπιτα !!!







 Yλικά


170  γραμ  μαργαρίνη
300 γαμ ζάχαρη
400 γραμ. αλεύρι
3 αυγα
60 γραμ  κακάο
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ,γλυκού μπέικιν
2 βανίλιες
1και 1/2 φλυτζ γάλα

Σιρόπι
1 φλυτζ  νερό
1/2  φλιτζάνι ζάχαρη

Γλάσο
1και 1/2  κουβερτούρα 
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος



Χτυπάμε μαργαρίνη και ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε  μετά τα αυγά.
Ρίχνουμε το γάλα και όλα τα στερεά

Το βάζουμε στο ταψί αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε και στον φούρνο

170 βαθμούς ψήσιμο

Ετοιμάζουμε το σιρόπι το ρίχνουμε από πάνω


Ετοιμάζουμε το γλάσο και το ρίχνουμε μετά το σιρόπι που θα έχει κρυώσει πρώτα

Και από πάνωρίχνουμε αν θέλουμε λίγη τρούφα καλο φάγωτο και καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή από την φίλη μου  Ευγενία Ράπτη





Τούρτα παγωτό με 3 ΜΟΝΟ υλικά !!!


 Ελάτε να δροσιστούμε με υπέροχο παγωτάκι που θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας  !!!!

Υλικά
1 φυτική κρέμα το μεγάλο μεγεθος
1 μερέντα
1 συσκευασία γκοφρετάκια


Τι κάνουμε
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να πήξει .
Ρίχνουμε μέσα κα την μερέντα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σπάμε ακανόνιστα και τα γκοφρετάκια και τα προσθέτουμε σε χαμηλή ταχύτητα όλα μαζί
Το ρίχνουμε σε στρογγυλό ταψάκι ή σε μακρόστενη το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και το απολαμβάνουμε τόσο απλά !!!!! Καλή επιτυχία !!!
Από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη ευχαριστώ !!!
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ