Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Γάβρος ή Σαρδέλα στο φούρνο με πατάτες !!!




Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις γαύρο με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδια στο φούρνο  Η συνταγή είναι παραδοσιακή και σερβίρεται σαν ορεκτικό, μεζεδάκι ή σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου.
Υλικά

    1 κιλό γαύρο ή σαρδέλες
    1 κιλό πατάτες
    5 κρεμμύδια
    250 γραμ. λάδι
    5-6 σκελίδες σκόρδο
    3 ντομάτες κόκκινες
    αλάτι, πιπέρι



Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε το γαύρο από τα σπάραχνα και κόβουμε τα κεφάλια και τα πετάμε.Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε ψιλές φέτες και τις στρώνουμε στο λαδωμένο ταψί.
Κόβουμε φετούλες τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα σκόρδα, τρίβουμε τις νυτομάτες  ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Το μισό από το μίγμα αυτό το στρώνουμε πάνω από τις πατάτες.
Αραδιάζουμε κατόπιν το γαύρο και σκορπάμε πέρα δώθε το υπόλοιπο μείγμα.
Τελειώνουμε με ροδέλες ντομάτας από πάνω .
Ρίχνουμε όλο το λάδι και ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να βράσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινήσει ο γαύρος.
Ο γαύρος με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδι στο φούρνο είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη Theoni Filea

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν και γραβιέρα !!!

Μια λαχταριστή και πάρα πολύ χορταστική συνταγή για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά θα την λατρέψουν και ο σύζυγός σας θα σας αποθεώσει! Συνοδεύεται με πατάτες ή σαλάτα.

Υλικά για το ζύμωμα του κιμά:

     1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο)
     2 κρεμμύδια τριμμένα
    2 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού
    2 αυγά
    1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
    2 κουταλιές της σούπας ξύδι
    1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
    1 κουταλιά της σούπας ρίγανη (ξερή)

Για την γέμιση:

    4 φέτες ζαμπόν
    3 φέτες μπέικον
    1 πιπεριά φλωρίνης
    1 πιπεριά πράσινη
    ¼ τυρί γραβιέρα (κομμάτια)

Πώς θα φτιάξουμε τον κιμά:

    Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
    Μετά τον βάζουμε σε μία λαδόκολλα ή πλαστική μεμβράνη για να μας βοηθήσει να το τυλίξουμε σε ρολό.
    Τον πατάμε και τον πλάθουμε προσπαθώντας να του δώσουμε ένα τετράγωνο σχήμα με πάχος 5 εκατοστά.
    Τοποθετούμε στο κέντρο του πρώτα το ζαμπόν.
    Επάνω από το ζαμπόν βάζουμε το μπέικον, από πάνω τις πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια και στο τέλος βάζουμε το τυρί.
    Τυλίγουμε τον κιμά και του δίνουμε σχήμα φρατζόλας ψωμιού, προσπαθώντας να μείνουν τα υλικά μας στο κέντρο.
    Το βγάζουμε από την λαδόκολλα και το τοποθετούμε σ’ ένα λαδωμένο ταψί.
    Ρίχνουμε από πάνω πάπρικα γλυκιά και λίγο πιπέρι μαύρο.
    Ρίχνουμε στο ταψί μας ένα ποτήρι νερό και λίγο κρασί (προαιρετικά)
    Το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω και το αφήνουμε να ψηθεί. (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό)

 Καλή όρεξη!

Πηγή: joytv.gr

Πένες στον φούρνο με κιμά και μανιτάρια!!!!!!






Υλικά συνταγής

1 πακέτο πένες
250 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Για τον κιμά

800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 ντομάτες ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους ψιλοκομμένες
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
100-150 ml κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζετε.
Ετοιμάζετε τον κιμά: ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε πρώτα για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνετε και τον κιμά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7’-8’ ανακατεύοντας
Ρίχνετε το κρασί στην κατσαρόλα και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε τα ντοματάκια κονσέρβας, τις φρέσκες ντομάτες και αλατοπίπερο. Βάζετε και λίγο νέρο και συνεχίζετε το βράσιμο για 35’ μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα.
Σε ένα πυρέξ ρίχνετε τα ζυμαρικά, τον κιμά, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και ανακατεύετε. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε στους 200°C για 30' περίπου.

http://www.icookgreek.com/συνταγές/item/πένες-στον-φούρνο-με-κιμά-και-μανιτάρια

Γεμιστές πιπεριές με καγιανά στο φούρνο !!!


 Στο τσακ  μπαμ!!!

Υλικά--οι ποσότες είναι ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε .
Αυγά
μανιτάρια
κρεμμύδι
ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
πιπεριές κέρατο
αλάτι-πιπέρι

Τι κάνουμε
Πλένουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές από τα σποράκια ανοίγοντας από επάνω στο κοτσάνι.
Με ελάχιστο λάδι περασμένες τις ψήνουμε στον αέρα να μαλακώσουν όχι να λιώσουν προσοχή για να μπορούμε να τις γεμίσουμε εύκολα.
Βάζουμε στο τηγάνι τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν όλα τα υγρά τους
Ρίχνουμε λαδάκι και μαζί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαγειρεύουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε χτυπημένα και τα αυγά.Αλάτι πιπέρι [αν θέλετε προσθέστε στο τέλος μία χούφτα τυράκι τριμμένο η λίγη φέτα τριμμένη για εξτρα γεύση ]!!
Μόλις ψηθούν τα αυγά είναι έτοιμο να γεμίσουμε τις πιπεριές να τις αραδιάσουμε στο ταψάκι και να τις ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αέρας για 10 με 15 λεπτά περίπου .
Καλή σας όρεξη !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη μας στην σελίδα και την ευχαριστώ πολύ !!!
Theoni Filea




Μπριζόλες στο τηγάνι !!!

Μερίδες 4
Υλικά

4 μπριζόλες λαιμού χοιρινού, ή όσες χρειαζόσαστε ανάλογα με τα άτομα
4 κουτ. γλυκού βούτυρο, ή λάδι
αλάτι πιπέρι
 ρίγανη
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 κουτ.σούπας μουστάρδα
 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι περίπου μπαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας μέλι
χυμό από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Βάλτε στη φωτιά να κάψει ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.
 Μόλις ζεσταθεί και αρχίζει να καπνίζει, ακουμπήστε τις μπριζόλες.
Γυρίστε τις και ξαναγυρίστε τις, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, σαν να είναι έτοιμες.
Προσθέστε το βούτυρο ή το λάδι 
Μαγειρεύεις για 3-4 λεπτά και τις γυρνάς και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνεις το σκόρδο, αφήνεις για 2 λεπτά ακόμα και ρίχνεις το κρασί και το μπαλσάμικο.
Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτεις το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη το χυμό πορτοκάλι  το λεμόνι και τη μουστάρδα και ανακατεύεις καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες ανά χρονικά διαστήματα.
 Μαγειρεύεις για ακόμα 14-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα.
Βάλτε τις σε πιατέλα και περιχύστε τις με τη σαλτσούλα τους.Τέλειες !!!!Σερβίρετε με πουρέ ή με χόρτα .η με ρύζι η με πατάτες τηγανιτές ή και σκέτες με σαλάτα !!!
Χρησιμοποιώ το μαντεμένιο γκριλ τηγάνι για να σχηματίσουν αυτές τις γραμμές !
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλαμαράκια !!!


Με παγωμένη μπυρίτσα οτι πρέπει τώρα το καλοκαιράκι !!!


 Εκτέλεση

    Ξεπαγώνουμε τα καλαμάρια μας αν είναι κατεψυγμένα.
    Καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας (αν είναι ολόκληρα) κόβουμε τα πλοκάμια και αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια τους.
 Αν τραβήξουμε τα πλοκάμια αφαιρούνται μαζί τους και τα εντόσθια, που τα πετάμε. 
Επίσης αφαιρούμε το ζελατινώδες κεντρικό «κόκκαλο» από το εσωτερικό τους.
 Τα χωρίζουμε σε ροδέλες. 
Αν είναι μικρά μπορούμε να τα τηγανίσουμε και ολόκληρα. 
Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
    Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
    Σε μια νάιλον σακούλα  βάζουμε αρκετό αλεύρι, παίρνουμε λίγα καλαμαράκια και τα βάζουμε μέσα.
Κλείνουμε τη σακούλα με  το αλεύρι μέσα  τα καλαμαράκια μέχρι να αλευρωθούν καλά εσωτερικά και εξωτερικά.
    Αφού κάψει καλά το λάδι, τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι από τα καλαμαράκια και τα βάζουμε λίγα λίγα
 Αν έχουμε χρησιμοποιήσει  τηγάνι, αρχίζουμε να τα γυρίζουμε στο ένα λεπτό από τη στιγμή που μπήκαν στο καυτό λάδι. 
Αν έχουμε φριτέζα τα αφήνουμε ως έχουν καλό είναι να σκεπάζονται 
 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε δόσεις με τα υπόλοιπα καλαμαράκια, αφήνοντας το λάδι  να κάψει και πάλι καλά
    Ο συνολικός χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα δύο – τρία λεπτά με το ρολόι. Αμέσως μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμα.
    Αφαιρούμε τα καλαμαράκια με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν τα περίσσια λάδια και τα αλατίζουμε ..
. Τα σερβίρουμε ζεστά και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Τα μυστικά τους είναι ΄΄
Καυτό λάδι-αλάτισμα μετά το τηγάνισμα κι οχι νωρίτερα - ο χρόνος που δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 2 με 3  λεπτά και τέλος σε κάθε τηγανιά λίγα λίγα τα καλαμαράκια στο καυτό λάδι .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Τσιπούρα ψητή !!!


 Πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο !!!




Υλικά
1 τσιπούρα
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
μαιντανός
ρήγανι
κύβοι από χυμό λεμονιών

[κύβους λεμονιών φτιάχνω πάντα να υπάρχουν στην κουζίνα,στίβω λεμόνια και βάζω τον χυμό στις παγοθήκες και αφήνω στην κατάψυξη κι έτσι υπάρχει πάντα χυμός διαθέσιμος]





Καθαρίζουμε πλένουμε το ψάρι του κάνουμε μία χαρακιά επάνω και μία από κάτω κι εκεί βάζουμε λίγο αλάτι  και λίγο λάδι να μην ξεραθεί το ψάρι'
Το αλατοπιπερώνουμε του βάζουμε και λίγη ρίγανη και το τοποθετούμε σε ταψάκι
Ρίχνουμε λίγο νεράκι ελάχιστο λίγο λαδάκι βάζουμε 2 παγωμένους κύβους χυμό από λεμόνι πάνω από το ψάρι ο ένας ,στο ταψάκι μέσα ο άλλος και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου περίπου για 2 λεπτά γυρνώντας το κι από την άλλη πλευρά.


Σερβίρουμε με σαλάτα ή χόρτα  και το πασπαλίζουμε με μαιντανό και λεμονάκι .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντοματοκεφτέδες & κολοκυθοκεφτέδες !!!


 Διαλέγουμε και φτιάχνουμε !!! Και τα δύο εξαιρετικά !!!

Υλικά για ντοματοκεφτέδες
 7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
200 γραμ.τυρί φέτα
1 κλωνάρι δυόσμος
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι -πιπέρι

Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τα κρεμμύδια ,το δυόσμος,το αλεύρι ,τις ντομάτες [να τις στίψετε μην έχουν πολλά υγρά] το τυρί φέτα λιωμένο με ένα πιρούνι ,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε ,το μείγμα μας πρέπει να γίνει αφράτο.





Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει .
Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι .
Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές .
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.Τους έφτιαξα όπως βλέπετε και έγιναν πολύ νόστιμοι !!

Υλικά για κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά

     5 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
    1 ματσάκι δυόσμος (κατά προτίμηση φρέσκο)
    1 ματσάκι μαϊντανό*
    4-5 κλωναράκια άνηθο
    2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    200 γραμ.φέτα τριμμένη με το χέρι
    2 αβγά
    αλεύρι όσο πάρει μέσα το μείγμα μας, σταματάμε εκεί που μπορούμε να πλάσουμε κεφτέδες χωρίς να είναι σκληροί

  4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέσα στο μείγμα
    ελαιόλαδο για το τηγάνι
    αλατοπίπερο
*Ενα ματσάκι είναι περίπου 10 -12 κλωναράκια

  
Εχουμε τρίψει και στύψει καλά τα κολοκυθάκια μας. Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και βάζουμε όλα τα υλικά, δηλαδή το μαϊντανό, το δυόσμος, τον άνηθο, τα αβγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια, αλατοπίπερο, λάδι περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας, τη φέτα και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τώρα το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε (το χέρι εδώ κάνει πιό καλή δουλειά). Σταματάμε μόλις διαπιστώσουμε ότι  μπορούμε να πλάσουμε κεφτέδες, να μην είναι σφιχτοί. Εχουμε βάλει σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο αλεύρι (να αποφεύγουμε και το πλύσιμο) και πλάθουμε κεφτέδες, τους ετοιμάζουμε γύρω -γύρω από το αλεύρι.



Στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι μας με μπόλικο λαδάκι να ζεσταθεί (προσοχή μην κάψει γιατί θα αρπάξουν αμέσως απ' έξω) και αλευρώνουμε. Τους τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζουμε. Δέν τους γυρνάμε αν δεν έχουν ψηθεί από την μία πλευρά γιατί θα διαλύσουν.

Έπειτα τους βάζουμε για λίγο στο απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε!! Αν δεν βιαζόμαστε πολύ, καλό είναι να ετοιμάζουμε το μείγμα και να το αφήνουμε για λίγη ώρα να τραβήξουν τις μυρωδιές των ζαρζαβατικών. Γίνονται πολύ νόστιμοι κι αν σας περισσέψει υλικό μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο σε ένα τάπερ και να ξανατηγανίσετε την άλλη μέρα!!

Ντιπ άνηθου για βουτιές μέσα ..
1/2 φλιτζάνι Γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ άνηθο
λίγο μηλόξυδο για έξτρα γεύση 
Αλάτι


Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε μαζί με τους υπέροχους κολοκυθοκεφτέδες !
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τηγανητά τυροπιτάκια απ’ τη Λέσβο!!!

Γκιουζλεμέδες*-τηγανητά τυροπιτάκια απ’ τη Λέσβο!!!!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλατι

για τη γέμιση
1/2 κιλό λευκό τυρί (φέτα κ.λπ.) τριμμένο
2 αυγά
μπόλικο φρέσκο δυόσμο
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το λάδι, το ξίδι και το νερό. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με τα χέρια τα υλικά να ομογενοποιηθούν και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το τριμμένο λευκό τυρί, τα αυγά και τον δυόσμο.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Κόβουμε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια, βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο τους αφήνοντας αρκετό περιθώριο ζύμης γύρω γύρω, και κλείνουμε τα πιτάκια σα φακέλους (πρώτα τις δυο αντικριστές γωνίες κι ύστερα τις άλλες δύο).
Τηγανίζουμε λίγους λίγους τους γκιουζλεμέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε και, αν θέλουμε, τους αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί, πριν τους σερβίρουμε.
*Με μικρασιάτικη καταγωγή τα παραδοσιακά αυτά τηγανητά τυροπιτάκια της Μυτιλήνης χρωστούν το όνομά τους στην τουρκική λέξη «goz», που θα πει «μάτι» -λόγω των μικρών φουσκάλων που σχηματίζονται στη ζύμη τους όταν τηγανιστούν.
Πηγή: icookgreek
http://newpost.gr/…/restau…/538848/mikres-kyklades-gia-psari

Μελιτζάνες ιμάμ !!!

 Από τα πιό αγαπημένα λαδερά φαγητά με δυνατή γεύση !!!

 Υλικά

1  1/2 κιλό μελιτζάνες
3 κρεμμύδια σε φέτες
4-5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες προαιρετικά
5-6 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή  1 κουτί κονκοσέ
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι  ζάχαρη


 Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφαιρώντας το κοτσάνι και τις πλένουμε καλά.
Μ ένα μαχαίρι κάνουμε μία σχισμή τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 30 λεπτά περίπου.
Στην συνέχεια τις πλένετε και τις στίβετε με τα χέρια σας να φύγει καλά το νερό.
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες να μαραθούν από όλες τις πλευρές
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητοικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι τους
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρολάκι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο να μαραθούν.Προσθέτουμε τις ντομάτες το μαϊντανό και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και την ζάχαρη και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράζει για 10 λεπτά.
Με κουτάλι γεμίζουμε μία μία τις μελιτζάνες με το μείγμα κρεμμυδιών και τις τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ
Λίγο τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα που έχει μείνει αλλιώς ρίχνουμε  λίγο ζεστό νερό.
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου να δούμε να μείνουν οι μελιτζάνες με την σάλτσα τους δεμένη.
Καλή σας απόλαυση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Μπιφτέκια γεμιστά !!!



Ενα πιάτο έκπληξη ,αφού κανείς δεν υποπτεύεται τι κρύβουν μέσα τους τα μπιφτέκια !!!

Υλικά
500 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος
1 αβγό
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοτριμμένο
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
6 μουλιασμένες φρυγανιές
αλάτι -πιπέρι
3 κουταλιές σούπας μηλόξιδο
1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ [απαραίτητο ]
λίγο λαδάκι



Τι κάνουμε
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και προσθέτουμε το αβγό το κρεμμύδι, την φρυγανιά ,λίγο λάδι,το ξύδι,το μπέκιν ,το μαιντανό , όλα τα υλικά δηλαδή.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Το ζυμώνουμε λίγο
Πλάθουμε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετούμε στην μέση ένα κομματάκι γκούντα και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά.
Ξαναζυμώνουμε το μπιφτέκι έτσι ώστε να κλείσουμε μέσα την γέμιση.






 Αλείφουμε τα μπιφτέκια  με λίγο λάδι και τα τοποθετούμε σε καυτή σχάρα ,ή σε κάρβουνα, ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή στο γκριλ της ηλεκτρικής κουζίνας ή στο γκριλ μαντεμένιο τηγάνι όπως εγώ εδώ, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές .
Σερβίρουμε με χόρτα ή με σαλάτα .Καλή επιτυχία !!!



ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα !!!




Υλικά:
Ζύμη:
400 γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1σφηνάκι ελαιόλαδο
1κουταλάκι τού γλυκού αλάτι
Νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι.
Γέμιση:
350γρ ζαμπόν η παριζα σε φέτες
350γρ τυρί γκουντα σε φέτες
Κρέμα:
1ποτήρι γάλα
3ποτήρια νερό
1φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
3κουταλιές τής σούπας βούτυρο
Σάλτσα κρύα:
2 κουταλιές πελτε
1κουταλιά ελαιόλαδο
1κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη ρίγανη





Τρόπος παρασκευής:
Ζύμη:
Σε μία λεκάνη όλα μαζί τα υλικά εκτός τού νερού.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
Ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα και απλώνουμε το ένα σε ένα καλά λαδομενο ταψί στρώνουμε την σάλτσα και απλώνουμε το μισό τυρί και το μισό ζαμπόν.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό και το βούτυρο και ρίχνουμε μόλις ζεσταθεί σιγά σιγά το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε και την κρέμα πάνω από τα αλλαντικά και απλώνουμε ακόμη μία στρώση ζαμπόν-τυρί.
Τέλος καλύπτουμε με το άλλο φύλλο ραντίζουμε με νερό την πίτα,χαράζουμε και ψήνουμε σε αέρα για περίπου μία ώρα στους180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από τον φίλο σεφ .Χριστιανός Γιώργος

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Κοτόπουλο με ρύζι στην γάστρα !!!



ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ


 Πολύ νόστιμο φαγητό με το ρύζι να ρουφάει τους χυμούς από το ψημένο κοτόπουλο και τα λαχανικά !!! Σκέτη απόλαυση ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ανεπιφύλακτα !!! Την συνταγή την έχω δεί από τον σεφ κύριο Λαζάρου την φτιάχνω τακτικά και ξετρελαίνονται όλοι !!!

Υλικά
1 κοτόπουλο
1/2  κούπα ελαιόλαδο
2 κουτάκια ντομάτα κονκοσέ τα κομματάκια
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα μισοφέγγαρο
1 λεμόνι ζουμερό μεγάλο το χυμό του
2 ποτήρια νερού νερό στο οποίο  μέσα αν θέλετε αραιώστε 1 ζωμό λαχανικών βιολογικό [αυτό προαιρετικά εγώ έβαλα]
αλάτι -πιπέρι
2 κοφτές κουταλιές μουστάρδα με την απαλή γεύση
μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη -ότι σας αρέσει [εγώ έβαλα εδώ γλυκιά]

Τι κάνουμε
Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά μέσα στην γάστρα .
Τοποθετούμε στην μέση και το κοτόπουλο και το γυρνάμε τούμπα και ξανά  άλλη μία πιέζοντας το με το χέρι να πάρει μέσα του από το μείγμα .
Σκεπάζουμες την γάστρα και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς αέρα για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο μας .




Ρύζι ετοιμασία
Υλικά
1 πακέτο ρύζι καρολίνα
νερό αλάτι



Τι κάνουμε 
Βάζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πλυμμένο ρύζι και βράζουμε για 15  λεπτά και το σουρώνουμε .

Κοτόπουλο
Αφού ψηθεί καλά το κοτόπουλο το βγάζουμε με προσοχή μην διαλύσει και το ακουμπάμε στο καπάκι της γάστρας και το αφήνουμε εκεί.



Κοιτάμε να έχει ζουμάκι η γάστρα που ψήσαμε το κοτόπουλο αν δεν εχει προσθέτουμε 1 ποτήρι νερο και το βάζουμε επάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας μολις πάρει να βράζει ρίχνουμε από το σουρωτήρι μέσα το ρύζι και το σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.


Με κουτάλα σούπας το παίρνουμε και το τοποθετούμε σε ταψάκι όλο και στην μέση βαζουμε το κοτόπουλο μας .


Πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο και ..καλή σας όρεξη και απόλαυση γιατί πραγματικα έχει απολαυστική γεύση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγες πατώντας ΕΔΩ -- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ