Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Το πιο εύκολο και λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών !!!



Τα μακαρόνια σουφλέ είναι ένα πιάτο που λατρεύουν τα παιδιά, αλλά και εμείς μια που αποτελεί μια εύκολη λύση, όταν χρειάζεται να φτιάξουμε κάτι γρήγορα.

Υλικά

1 πακέτο ριγκατόνι ή πένες ή αχιβάδες ή στριφτό, ή οποιοδήποτε κοντό μακαρόνι

1 πακέτο μπέικον, ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό έχουμε στο ψυγείο μας, όπως ζαμπόν γαλοπούλα καπνιστή ή βραστή

2 κουτιά κρέμα γάλακτος light των 250ml

200-250 γρ. τυριά τριμμένα διάφορα. Οποιοδήποτε τυρί είναι κατάλληλο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά

Τα σουρώνουμε

Τσιγαρίζουμε το μπέικον

Βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο πυρέξ, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το μπέικον, περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος, πασπαλίζουμε με τα τυριά και βάζουμε 2-3 κομματάκια βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς περίπου 30′ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
Πηγή
olasimera 

Πατάτες ογκρατέν με τυριά - ζαμπόν -μπέικον !!!

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με ένα αγαπημένο υλικό. Τη πατάτα…Την αγαπημένη μικρών και μεγάλων Πατάτα !!!

Υλικά συνταγής

    600 γρ. γραβιέρα ή  κασέρι ή τσένταρ ή άλλα κίτρινα τυριά που λιώνουν
    1 κιλό πατάτες καθαρισμένες μισοβρασμένες
    350 γρ. ζαμπόν σε χοντρές φέτες
    250 γρ. μπέικον
    30 γρ. βούτυρο λιωμένο
    1 κρέμα γάλακτος 200 ml με λίγα λιπαρά
    1/2 φλ. τσαγιού γάλα
    μοσχοκάρυδο σκόνη
    κύμινο ή πάπρικα
    αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

    Καθαρίζουμε με μισοβράζουμε τις πατάτες σε αρκετό αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν ελαφρώς τις κόβουμε σε μέτριες φέτες.
    Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε μεγάλους κύβους και το μπέϊκον σε μεγάλες φέτες. Τρίβουμε τα τυριά στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Ανακατεύουμε σε μπολ το γάλα, το υπόλοιπο βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο, κύμινο και μοσχοκάρυδο.
    Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο, με λίγο από το βούτυρο, ένα πυρίμαχο σκεύος 22 Χ 32 εκ. περίπου. Στρώνουμε τις μισές πατάτες και τα μισά αλλαντικά, βάζουμε επάνω το μισό τυρί και τα περιχύνουμε με το μισό μείγμα γάλακτος. Συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση με την ίδια σειρά. Τελειώνουμε με στρώση τυριών και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος.
    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε αμέσως.
Photo- Πηγή
olasimera

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες !!!



Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό για σας τους αγαπημένους σας και τους επισκέπτες σας. Απολαύστε το !!!

Υλικά συνταγής

     900 γρ. φράουλες σε φέτες
     3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
     1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
     1 κ.γ. βανίλια σκόνη
      28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
μαρμελάδα φράουλας
     

Εκτέλεση συνταγής

    Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.
    Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε  ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα.Στρώνετε μαρμελάδα λεπτή στρώση  Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να  έχετε 3 η 4  στρώματα μπισκότων.
    Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε λίγη 3-κουταλιές σούπας μαρμελάδα ανακατεύουμε ελαφρως το στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε λίγες κομμένες φράουλες διάσπαρτες  Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φράουλες με κεράσι μαρμελάδα και φρέσκα κερασια









Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σιροπιαστό σάμαλι !!!



Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σιρoπιαστό γλύκισμα. Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σάμαλι με γάλα που το κάνει εξαιρετικά αφράτο και λίγο φρέσκο βούτυρο για έξτρα άρωμα!

Υλικά συνταγής

    350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
    350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    500 γρ. ζάχαρη
    200 γρ. φρέσκο γάλα
    2  κ.σ. βούτυρο πρόβειο από βάζο (γεμάτες κουταλιές) λιωμένο + επιπλέον βούτυρο για άλειμμα ταψιού
    12 ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα για την επιφάνεια
    Για το σιρόπι:
    600 γρ. ζάχαρη
    400 γρ. νερό
    1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή πρόβειο
    1 λεμονιού ο χυμός και λίγο από το ξύσμα του

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων βάσης 30 x 20 εκ.
    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα είδη είδη σιμιγδαλιού, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να έχετε ένα μαλακό μείγμα.
    Αδειάζετε το μείγμα στο πυρίμαχο ταψί, το στρώνετε με το χέρι σας και το χαράσετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετείτε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο πιο χαμηλό ράφι, για 1 ώρα. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
    Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 2 λ από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Περιχύνετε το γλυκό με το σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη για 5-6 ώρες μέχρι να απορροφηθεί καλά το σιρόπι. Καλή επιτυχία !!!

Πηγή
Πηγή

Σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο ζαχαρούχο κ.α !!!



Υπέροχo σοκολατένιο γλύκισμα με ζαχαρούχο γάλα, ινδοκάρυδο, κορν φλέικς και ζαχαρωμένα φρούτα χωρίς ψήσιμο. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους για ένα τραγανό, πεντανόστιμο σοκολατένιο γλύκισμα που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

1 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα (στο μούλτι) κορν φλέικς

1 φλ. τσαγιού σταφίδες

1/2 φλ. τσαγιού ζαχαρωμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κυβάκια

1/3 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο, κοσκινισμένο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 ml)

90 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

125 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια

90 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζετε βάζετε όλα τα υλικά για τη βάση δηλ. το ινδοκάρυδο, τα θρυμματισμένα κορν φλέικς, τις σταφίδες, τα ζαχαρωμένα φρούτα, το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν πλήρως.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και στρωμένο με χαρτί ψησίματος πυρέξ με διάσταση βάσης 28×18 εκ., φροντίζοντας το χαρτί ψησίματος να προεξέχει 5 εκ. από τα τοιχώματα του πυρέξ περιμετρικά. Το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντας το ελαφρώς στη βάση του πυρέξ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Απλώνετε με μια μαρίζ το μείγμα πάνω από τη κρύα και σφιχτή πλέον βάση και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος που προεξέχει, το κόβετε σε λεπτές ορθογώνιες σοκολάτες και τις σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή
Πηγή

Χαλβας σιμιγδαλένιος !!!


 Τον στρώνω σε ταψί και τραβάω χαρακιές με μαχαίρι -πασπαλίζω με κανέλα και είναι τέλειος και σε εμφάνιση  -ή στην παρακάτω φωτογραφία που εχω βάλει τον καβουρντίζω πιο πολύ και είναι πιο σκούρος και τον κόβω μερίδες με κανελίτσα -όπως και να τον κάνουμε είναι οικονομικό και μοσχομυριστό γλυκάκι !!!

Υλικά
3/4 κούπας ηλιέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι  (μισό χοντρό, μισό ψιλό)
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 κ.γ. κανέλα
ελάχιστο γαρύφαλλο 
1 βανιλίνη
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ ή λευκό (χωρίς φλούδα) προαιρετικά εγώ τον φτιάχνω σκέτο πολλές φορές


Απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


    Ψήνουμε το αμύγδαλο σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο για 5-8 λεπτά στους 180 βαθμούς.
    Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το σιμιγδάλι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το μείγμα και να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, όχι να καεί για 4-5 λεπτά.
    Μόλις πάρει ωραίο χρώμα ρίχνουμε και τα αρωματικά μας, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε και τις 4 κούπες νερό. Μεταφέρουμε στη φωτιά και χαμηλώνουμε λίγο.
    Ρίχνουμε και το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει ο χαλβάς μας.
    Μόλις δούμε φουσκάλες ο χαλβάς μας είναι σχεδόν έτοιμος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. (Αν δούμε ότι πάει να μας αρπάξει,χαμηλώνουμε τη φωτιά). Ξέρουμε ότι είναι έτοιμος, όταν ξεκολλάει από μόνος του από τον πάτο της κατσαρόλας (μόλις γυρίσουμε την κατσαρόλα λίγο στο πλάι).
    Όταν είναι έτοιμος, προσθέτουμε και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
    Στο σημείο αυτό, αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερα αρωματικά.
    Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση 22 εκ. ή σε μία αντικολλητική φόρμα και απλώνουμε το χαλβά μας με ένα κουτάλι.
    Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και μπορούμε να συνοδεύσουμε με παγωτό.
    Αν θέλουμε σερβίρουμε το χαλβά μας και ζεστό.

Tip
Ανακατεύουμε το μείγμα του χαλβά συνεχώς. Όσο πιο πολύ καβουρδιστεί και πάρει χρώμα, τόσο πιο νόστιμος θα γίνει ο χαλβάς μας.
Η συνταγή είναι από τον Ακη Πετρετζίκη και την φτιάχνω συχνά με απόλυτη επιτυχία !!!



Σαρδέλες λαδορίγανη στο φούρνο !!!

Υλικά
1 κιλό σαρδέλες-
1φλυτζανι ελαιόλαδο-
2 σκελίδες σκόρδο-
2 λεμόνια το χυμό τους-
 ρίγανη-
δεντρολίβανο-
αλάτι-πιπέρι-
λίγο ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις σαρδέλες ,πλένετε καλά  τις στραγγίζετε,και τις βάζετε σε ένα ταψί.Ραντίζετε με το ξίδι,και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά το λάδι,λεμόνι.ρίγανη,δεντρολίβανο,σκόρδο,αλατοπίπερο.Ανακατεύετε ελαφρά και ψήνετε σε ζεστό φούρνο 15’ με 20’ λεπτά στους 180 βαθμούς.Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Μελιτζάνες ρολάκια με τυρί ζαμπόν !!!





Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 μεγάλες μελιτζάνες
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες τυρί τοστ
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 κουτί χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος. Τις τηγανίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε στη μέση τις φέτες του ζαμπόν και του τυριού και τοποθετούμε από μία επάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας. Τυλίγουμε σε ρολάκι, στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε στη σειρά σε πυρέξ.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μία απλή σάλτσα ντομάτας με ελάχιστο ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα μας. Όταν είναι έτοιμη περιχύνουμε με αυτή τα ρολάκια.
Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και τριμμένο τυράκι από πάνω. Ψήνουμε για 20' σε μέτριο φούρνο. Σερβίρονται ζεστά με σαλάτα της αρεσκείας μας .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαύρος μαρινάτος !!!


ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό γαύρος
1 μπουκάλι ξίδι
σκόρδο
μαϊντανό
αλάτι
ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κεφάλι από τo γαύρο  ,βγάζουμε και τα εντόσθια και τα πλένουμε καλά.Τα στρώνουμε με τη σειρά σε ένα ταπεράκι,αλατίζουμε  αρκετά και ρίχνουμε το ξίδι
έως ότου τον σκεπάσει.Κλείνουμε το ταπερ και αφήνουμε το γαύρο να ψηθεί με το ξίδι  και το αλάτι για 2 με 3 ήμερες στο ψυγείο.
Όταν είναι έτοιμος αδειάζουμε το ξίδι και παίρνουμε ένα ένα κομμάτι το χωρ
ίζουμε στα δύο
Αφού τελειώσουμε την όλη διαδικασία,τοποθετούμε τα γαυράκια μας πάλι στο ταπερ,ψιλοκόβουμε  μαϊντανό στην ποσότητα που θέλουμε
και κατόπιν ρίχνουμε
ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια.Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και παίρνουμε όποτε και όση ποσότητα θέλουμε.
Σκορδάκι προαιρετικά.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πένες με μανιτάρια τυριά και μπρόκολο !!!

 Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. πένες
500 γρ. μπρόκολο
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
80 γρ. βούτυρο
150 γρ. γκούντα τριμμένη
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
80 γρ. ροκφόρ  λιωμένο με πιρούνι
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Ζεματίζετε το μπρόκολο και το στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε κατόπιν το μπρόκολο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Αλατοπιπερώνετε.
2. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τις ανακατεύετε με τα σοταρισμένα λαχανικά και τα τυριά. Τις περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με πιπέρι. Αφήνετε για 2΄-3 ακόμη στη φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.Πασπαλίζετε με τυρί και καλή όρεξη !!!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Τυροπιτάκια με ζύμη για πολλές χρήσεις !!!


 Υλικά:
2 φλ. αλεύρι
½ φλ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
½ φλ. σπορέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξίδι
Γέμιση ό,τι θέλετε(τυρί με αυγό, λουκάνικο, κοτόπουλο, ζαμπόν-κασέρι, γέμιση για πίτσα,)


Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε σε μια κούπα. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το 1ο φλ. αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το 2ο φλιτζάνι αλεύρι και πλάθουμε την ζύμη. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την κόβουμε σε 4 κομμάτια και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Μόλις ξεκουραστεί κόβουμε 1 κομματάκι ζύμη και την ανοίγουμε με ένα ποτήρι ή και με τα χέρια. Βάζουμε ό,τι γέμιση θέλουμε παίρνουμε λίγο τυρί και ρίχνουμε  μέσα ένα αυγό. Μπορείτε να βάλετε λουκάνικο, κοτόπουλο, ζαμπόν-κασέρι, να την κάνετε πίτσα κατευθείαν ή να κάνετε κλειστά πιτσάκια. Αφού τελειώσουμε με τα πιτάκια μας αλείφουμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα σε ταψί με λαδόκολλα.
Συνταγή από την φίλη της σελίδας Meri Peristeri

Μακαρονάδα βίδες φούρνου σε ατομικά πήλινα !!!



Υλικά:
1 πακέτο βίδες
1 κρεμμύδι ξερό
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 πακέτο μπέικον (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
15 ντοματίνια
γλυκιά πάπρικα
 αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 πιπεριές Φλωρίνης( εγώ έβαλα και 4 κομμάτια ντομάτα λιαστή)
 2 πιπεριές πράσινες κέρατο
 τυρί τριμμένο (εγώ έβαλα κεφαλοτύρι και γραβιέρα από 200 γρ. το καθένα) φρυγανιά τριμμένη




Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά μου αφήνοντας τα να κρατάνε λίγο γιατί θα ψηθούν στον φούρνο. Στο multi ψιλοκόβουμε όχι πολύ το κρεμμύδι και στο σκόρδο και το βάζουμε μαζί με το μπέικον σε κατσαρόλα ή σε τηγάνι με το ελαιόλαδο και με την 1 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τα σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο και μετά ρίχνω τα ντοματινια τα όποια τα έχουμε περάσει από το multi και αυτά, προσθέτω την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνω άλλα 5 λεπτά.



Παράλληλα ρίχνω και τις πιπεριές ψιλοκομμένες και αυτές στο multi καπακώνω και αφήνω να βράσουν για άλλα 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά (η σάλτσα θα σας θυμίζει πολύ, μυρίζονταν την, σπετσοφάι). Αφού ετοιμαστεί η σάλτσα την ανακατεύω με τα μακαρόνια και το μισό τυρί και τα βάζω σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψί από πάνω ρίχνω το υπόλοιπο τυρί και τριμμένη φρυγανιά ώστε να δημιουργηθεί κρουστά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 και αέρα.Kαλή όρεξη !!!

Πασχαλης Νακ -Νακ 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Κέικ με κεράσια !!!


Ότι πιο καλοκαιρινό!
Υλικά:
1 πακέτο αλεύρι φαρινα 500γρ
440 γρ ζάχαρη
300γρ κεράσια
100γρ βούτυρο
100ml ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο
4αυγά
1σφηνάκι κονιάκ
1κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1σφηνάκι γάλα εβαπορέ



Τρόπος παρασκευής:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο και την ζάχαρη.Προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το κονιάκ,το γάλα και την κανέλλα.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι φαρινα κοσκινησμενο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθουν καλά όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε καλά βουτυρομενο ταψί η φόρμα κέϊκ(στρογγυλή η μακροστενη).Αλευρονουμε ελαφρά τα κεράσια αφού προηγούμενος τα έχουμε καθαρίσει απο τα κουκούτσια και τα ρίχνουμε σε στρώση πάνω στο μείγμα.

Τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Καλή σάς επιτυχία!
Από τον φίλο ΣΕΦ   Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος

Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά στην γάστρα !!!


Ελαφρύ υγεινό φαγητό με πολύ ωραία γεύση !!!

λίγο 
Υλικά
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα καρέ
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη καρέ
6-7 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
3-4 πατάτες κομμένες καρέ
1 κύβο knor [προαιρετικά εγώ βάζω με γεύση λαχανικών ή κότας ]
1 πρέζα κουρκουμά
αλάτι πιπέρι
1 λεμόνι τον χυμό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα αραιωμένη σε 1 ποτήρι του νερού νερό το οποίο το προσθέτουμε όλο μέσα στο φαγητό μας να ψηθεί 

Πλένουμε στραγγίζουμε τα φιλέτα .
Τα βάζουμε μέσα στην γάστρα και προσθετουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 50 λεπτά αναλογα με το φούρνο.


Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την ωραία γεύση του-αν το ψήσετε σε γάστρα είναι ακόμα πιο νόστιμο [το έψησα σε πήλινη ]
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Φαβοκεφτέδες !!!



__________________
Ένας μεζές ότι πρέπει για κρασί η μπύρα!
___________________________________
Υλικά:
250γρ φάβα(μισό πακέτο)
300γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
3αυγά
Αλεύρι φαρινα (περίπου 300 γρ ίσως και λίγο ακόμη)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο κύμινο
Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το βράσιμο της φαβας.
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι.


Τρόπος παρασκευής:
______________________
Βράζουμε τη φάβα με το κρεμμύδι σε νερό ίσα πού να την σκεπάσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 35-40λεπτά μέχρι να χυλωσει.Την βάζουμε ψυγείο να παγώσει.(Καλύτερα θα είναι να είναι βρασμενη η φάβα από την προηγούμενη.)Αλλιώς την αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4ώρες.Αφού λοιπόν είναι παγωμένη η φάβα προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό μείγμα.(Να στέκεται στο κουτάλι.

Παίρνουμε με ένα κουτάλι και κουταλιά, κουταλιά ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν!
(Αν δείτε ότι είναι λίγο πιο ρευστό το μείγμα προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.)
Καλή σάς επιτυχία!
Από τον φίλο σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος