Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Λεμονάδα σπιτική !!!

  Τι καλύτερο από μία σπιτική λεμονάδα !!! Ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!!--Η  ΖΑΧΑΡΗ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΧΥΜΟΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΣ -

Υλικά 
1 κιλό νερό 
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό χυμό λεμονιού


Τι κάνουμε 
 Ριχνουμε το νερό στην κατσαρόλα και διαλύουμε την ζάχαρη .
Βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι 
Αφού κρυώσει καλά  προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού .
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Για να σερβίρουμε ανά πάσα στιγμή λεμονάδα ανακινούμε καταρχήν το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό περίπου 2 δάχτυλα  και 2/3 κρύο νερό το υπόλοιπο .
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σερβίρουμε με παγάκια ή και σκέτη !!

Συνταγή από τον φίλο Μίλτο Σουλιώτη !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Κουλουράκια βουτύρου Βανίλια !!!

 
Μυρωδάτα κουλουράκια βανίλιας,με φρέσκο βούτυρο και πορτοκάλι!!!
Τριφτά και αφράτα που λιώνουν στο στόμα!!!

ΥΛΙΚΑ
500γρ.αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
200γρ. άχνη ζάχαρη
250γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό (σε θερμ.δωμ.)
60mi γάλα
1 αβγό
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη 10 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το αυγό,ξύσμα,βανίλιες,γάλα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο.Δεν πρέπει να τα ζυμώσουμε πολύ ίσα να ρουφήξουν το αλεύρι.Η ζύμη στην υφή της θα θυμίζει κουραμπιέ.Πλάθουμε και τα αλείφουμε με μιγμα αυγού ανακατεμένο με λίγο γάλα (αν θέλουμε) και ψήνουμε σε ταψιά με λαδόκολα στους 150 βαθμούς στον αέρα περίπου 20 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν.Πανεύκολα και μοσχομυριστά!
 
Συνταγή από την φίλη  Οι Λιχουδιές της Σόφης
 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Eύκολο γαλακτομπούρεκο ρολό !!!






Για όσους δεν θέλουν να τρώνε μόνο...κρέμα όπως κι εγώ!!!
Φανταστική και πανεύκολη κρέμα,τυλιγμένη σε κριτσανιστό και μελωμένο φύλλο που παραμένει τραγανό και την επόμενη μέρα με το σωστό σιρόπι!!!
Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε!!!

ΥΛΙΚΑ
200 γρ.βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα φρέσκο
4 αυγά σε θερμ.δωμ.
1 κούπα ζάχαρη όχι γεμάτη (200 γρ.)
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό όχι γεμάτη (150 γρ.)
1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (50 γρ.)
2 βανίλιες



ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
600 γρ.νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
φλούδα πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη 2-3 λεπτά και προσθέτω το σιμιγδάλι και το γάλα χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα.
Αδειάζω το περιεχόμενο σε κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς βράζω μέχρι να δέσει η κρέμα.Όταν δέσει ρίχνω τις βανίλιες και το βούτυρο.Την αδειάζω σε ένα μπολ την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει λίγο.



Ανοίγω τα φύλλα μου και τα κόβω με μαχαίρι στη μέση.
Παίρνω 2 φύλλα τη φορά βουτυρώνοντας ανάμεσα και από πάνω και βάζω από 1 κ.σ κρέμα στην άκρη του φύλλου.Γυρίζω τις 2 πλευρές προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίγω ρολό.Όταν φτάσω κάπου στη μέση του ρολού,βουτυρώνω ξανά και συνεχίζω να ρολάρω.
Τοποθετώ τα ρολά μου σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Βγαίνουν 14 ατομικά γαλακτομπούρεκα.
Βουτυρώνω με το υπόλοιπο βούτυρο την επιφάνεια απο τα ρολά και ψήνω στους 180 για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά καλά.
Εντωμεταξύ βράζω το σιρόπι 5-6 λεπτά να δέσει.Και εδώ είναι το μυστικό.Ενα αραιό σιρόπι θα μας ''παπαρώσει''το φύλλο και αυτό δεν το θέλουμε!!
Μέτα τα 6 λεπτά ρίχνω τη βανίλια και σιροπιάζω το καυτό γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Το σιρόπι δεν είναι πολύ,θα το ρουφήξει όλο!
Παραμένει τραγανό και την επόμενη μέρα,αλλα΄εκτός ψυγείου!
Αν περισσέψει και την τρίτη μέρα (που δεν νομίζω) τότε το βάζω ψυγείο.
 Συνταγή από την φίλη Οι Λιχουδιές της Σόφης
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

-Σουπιές με σπανάκι και κρεμμύδια !!!



Πεντανόστιμο νηστίσιμο πιάτο !!

Υλικά
    1 κιλό σουπιές (καθαρισμένες – τεμαχισμένες)
    1 κιλό σπανάκι
    10 φρέσκα κρεμμυδάκια
    1 κρεμμύδι
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 κούπα μαϊντανό
    1 κούπα τριμμένη ντομάτα
    Λάδι
    Αλάτι
    Πιπέρι

    Τι κάνουμε
   
Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το ζεματάμε σε αλατισμένο νερό και τo αφήνουμε να στραγγίσει. Όταν οι σουπιές είναι καταψυγμένες τις αποψύχουμε κανονικά και κατόπιν τις βράζουμε για 15λεπτά μόνες και πετάμε το νερό.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια (κομμένα σε χοντρά κομμάτια) τα σοτάρουμε να μαραθούν και προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές να σοταριστούν. Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ζεστό νερό.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει η σουπιά. Στο τέλος ρίχνουμε το σπανάκι και τον μαϊντανό και βράζουμε για 10λεπτά περίπου.
Καλή όρεξη !!! 

Μανιτάρια στιφάδο !!!

Δοκιμάστε τα κι έτσι -καταπληκτικά !!!

Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια 
1/2 κιλό κρεμμυδάκια μικρά
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δενδρολίβανο
1 ματσάκι βασιλικό
4 φύλα δάφνης
1 ποτήρι κρασιού ξύδι
4 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι-πιπέρι
1 πρέζα γαρύφαλλο
1 πρέζα κανέλα
1 μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

Βήμα 1ο: 
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα

Βήμα 2ο:
Ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά μας στην κατσαρόλα με λίγο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μείνουν μόνο με την σάλτσα τους.


Συνταγή από Μαρία Παπαγεωργίου -Ημαμά μαγειρεύει.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πασχαλινά κουλουράκια !!!

Υλικά:
500γρ βούτυρο φρέσκο
500γρ βούτυρο συσκευασία
1 κιλό και 100γρ ζάχαρη
8 αυγά
3 φακελάκια μπέκιν πάουντερ
6 βανίλιες
2 φλιτζάνια τσαγιού, γάλα
3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ)


Εκτέλεση:
Βήμα 1ο:
Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα την ζάχαρη με τα βουτυρά, μέχρι να ασπρίσουν

Βήμα 2ο:
Προσθέτουμε τους μόνο κρόκους και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε

Βήμα 3ο:
Τα ασπράδια τα χτυπάμε ξεχωριστά και τα κάνουμε μαρέγκα, μετά τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας

Βήμα 4ο:
Προσθέτουμε τις βανίλιες το μπαίκιν πάουντερ, το γάλα και ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι.

Βήμα 5ο:
Ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει μαλακή η ζύμη και να ξεκολλάει από τα χέρια μας

Βήμα 6ο:
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε μια λαδόκολλα. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί, με μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

Συνταγή --Η μαμά μαγειρεύει
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

-Σκαλτσούνια νηστίσιμα !!!


Πασχαλινά υπέροχα, πανεύκολα, νηστίσιμα σκαλτσούνια !!!

Υλικά συνταγής

    Για τη ζύμη:
    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 φλ. του τσαγιού σπορέλαιο
    1/2 φλ. λευκό κρασί
    2 κουταλιές ζάχαρη
    1 πρέζα αλάτι
    Για τη γέμιση:
    1 φλ.τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκομμένη
    1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
    1 μήλ0 τριμμένο
    100-150 γρ. μαρμελάδα μήλου ή μαρμελάδα φράουλας ή άλλη της αρεσκείας σας
    3 κ.σ. ζάχαρη
    1/2- 1  κ.γ. γαρύφαλλο
    1/2- 1 κ.γ. κανέλα
    κανέλα σκόνη
    ζάχαρη άχνη




Εκτέλεση συνταγής

    Σε ένα  μπολ βάζετε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε.
    Ανακατεύετε απαλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε στην άκρη
    Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι (κρατείστε 1 κούπα), προσθέτετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε με το χέρι ή το ειδικό εργαλείο του μίξερ μέχρι να πετύχετε μια  λεία ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να είναι πολύ μαλακή και εύπλαστη γι” αυτό θα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι που κρατήσατε μέχρι να αποκτήσετε τη ζύμη που θέλετε.
    Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, πλάθετε σε μπάλες και ανοίγετε φύλλα με πλάστη, πάχους 3 εκ. περίπου, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ ή με το πιατάκι από ένα φλιτζάνι, κόβετε τα φύλλα σε στρογγυλά κομμάτια.
    Παίρνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού μια μικρή ποσότητα της γέμισης και τη τοποθετείτε στην άκρη κάθε κομματιού. Διπλώνετε σαν να φτιάχνετε ένα μισοφέγγαρο . Κολλάτε τις άκρες της ζύμης για να μην ανοίξουν.
    Τα τοποθετείτε σε καλά λαδωμένο αντικολητικό ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λ περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Χορτόπιτα νηστίσιμη !!!


Πίτα αγαπημένη με εύγευστα αρωματικά χορταρικά της Άνοιξης!!


1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

2 πράσα μεγάλα (το τρυφερό μέρος μόνο, το υπόλοιπο το κρατάμε για ζωμούς)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος

1 ματσάκι καυκαλήθρες και μυρώνια

2 κ.σ. αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σιμιγδάλι ή φρυγανιά

3/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Σε τηγάνι με 3 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο βάζουμε το ξερό κρεμμύδι και τα πράσα να μαραθούν για 15', σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα χόρτα, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα μυρωδικά, σε σουρωτήρι.

Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 15-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα, τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και ν' αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά, προκειμένου να μειωθεί η γέμιση στο μισό. Προσθέτουμε το τριμμένο πιπέρι και το σιμιγδάλι. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 40 εκ. και στρώνουμε 3 φύλλα ακτινωτά και ελαφρώς τσαλακωμένα. Τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το καθένα χωριστά.

Στρώνουμε το 4ο φύλλο τσαλακωμένο. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα, ελαφρώς τσαλακωμένα, ραντίζοντάς τα ένα ένα με ελαιόλαδο. Στρίβουμε τις άκρες των φύλλων. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180οC για 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει η πίτα καλά και να ξεκολλήσει από το ταψί.
Αν δεν νηστεύουμε μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην γέμιση και 300 γραμ τυρί φέτα λιωμένο με το χέρι.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χταπόδι με μακαρονάκι !!!

Χταπόδι με μακαρόνι κοφτό-- νηστίσιμο.

Υλικά

•    1 χταπόδι μεγάλο (1200 γραμ. ή 8 – 10 μικρά) φρέσκο ή κατεψυγμένο
•    2 ώριμες ντομάτες στο μούλτι
•    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
•    1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    1 φλυτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
•    2 φύλλα δάφνης
•    2 – 3 κόκκους μπαχάρι
•    1 πρέζα θυμάρι
•    αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ξύδι
•    500 γραμ. μακαρόνια Ν°6
•    3½ φλυτζ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε πάρα πολύ καλά το χταπόδι και καθαρίζουμε καλά, το κεφάλι και την κουκούλα.
(Επειδή θέλει πολύ βράσιμο, καλύτερα να το κάνουμε στη χύτρα).
Βάζουμε στη χύτρα 1 φλ. τσαγιού νερό, το ξύδι, το χταπόδι και το βράζουμε στη χαμηλή πίεση, για 15′.
(Αν δεν το βράσουμε σε χύτρα, θέλει περίπου 60′ βράσιμο και πολύ περισσότερο νερό).

Ανοίγουμε την χύτρα, σουρώνουμε το χταπόδι, (το οποίο θα πρέπει να έχει μαλακώσει), το ξεπλένουμε με κρύο νερό και το κόβουμε σε κομμάτια μέτρια  -αν θέλουμε το αφήνουμε και σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε τη χύτρα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για 2′ ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 2′, να πάρει βράση και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και τα 2½ φλ. νερό.

Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε στη χαμηλή πίεση, για 15′ – 20′ μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα του.
(Αν δεν το βράσουμε σε χύτρα, θέλει περίπου 60′ – 75′ βράσιμο, σε μέτρια φωτιά και πολύ περισσότερο νερό).

Βράζουμε τα μακαρόνια ή το μακαρονάκι  αλ ντέντε (να κρατάνε λίγο) και τα σουρώνουμε.

Ανοίγουμε τη χύτρα, τη βάζουμε πάλι στη φωτιά, κι όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια (στη χύτρα με το χταπόδι), ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.

Έπειτα από 1′ αποσύρουμε την χύτρα από το μάτι και σερβίρουμε.

– Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το μέγεθος του χταποδιού.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Χαλβάς Φαρσάλων με λάδι !!!




 Αλλο πράγμα η γεύση του !!!!

 ΥΛΙΚΑ

3/4 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
2 κούπες νισεστές ή κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά
λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω σε ένα μπολ τις 3 κούπες ζάχαρη,το νερό,το λάδι και το νισεστές.Τα αφήνω στην άκρη.Σε κατσαρόλα μεγάλη,ρίχνω λίγο λίγο τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.




Δηλ.ρίχνω πρώτα λίγη και όταν λιώσει ρίχνω άλλη λίγη.Και συνεχίζω έτσι μέχρι να λιώσει όλη και να σκουρίνει το χρώμα της.Προσθέτω το μείγμα με το νισεστές και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μείγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.


Προσθέτω και τα αμύγδαλα.Το αδειάζω σε ταψάκι 28-30 εκ.το στρώνω με ένα κουτάλι,πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη,και το βάζω στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά να καραμελώσει η επιφάνεια!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή  είδα από την φίλη Σόφη Τσιώπου .


Κέικ με Mερέντα και τυρί μασκαρπόνε !!!


Υπέροχο κέικ με Μερέντα  και τυρί κρέμα. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό σπογγώδες κέικ, εξαιρετικό για πρωινό και σνακ με τις ιδιαίτερης γεύσεις του τυριού και της Μερέντας !

Υλικά συνταγής
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
125 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο μαλακό τυρί κρέμα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αλεύρι για πίτσα (τύπου 00)
5-6 κ.σ. Νουτέλα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το μείγμα στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε το τυρί ρικότα ή ανθότυρο, συνεχίζετε το χτύπημα και μόλις ενσωματωθεί προσθέτετε και το τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα επιλογής σας. Χτυπάτε να ενσωματωθεί και αυτό πλήρως.
Προσθέτετε στο μείγμα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και από πάνω απλώνετε τις 5-6 κ.σ. Μερέντας  φροντίζοντας να πιέσετε με το κουτάλι και να εισέλθει μέρος Μερέντας  και μέσα στο κέικ.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ μέχρι να φουσκώσει το κέικ ή μέχρι όταν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στην άκρη του κέικ που δεν θα υπάρχει νουτέλα και βγει καθαρή. Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς και μετά το ξεφορμάρετε.

blog.giallozafferano.it
Sintayes.gr

Πάστα Φλώρα Θεική !!!



Ε μη μου πεις τώρα ότι δεν λατρεύεις αυτό το θεϊκό γλυκό! Η καλύτερη επιλογή για να συνοδέψεις το απογευματινό κυριακάτικο καφεδάκι σου.

Θα χρειαστείς
• 250 γρ. βούτυρο
• 2 αυγά
• 250 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 2 βανίλιες
• 500 γρ. μαρμελάδα
Εκτέλεση

Λιώνεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Προσθέτεις ένα αβγό και τις βανίλιες και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Ρίχνεις το αλεύρι σε δόσεις και μόλις το μίγμα είναι είναι έτοιμο αρχίζεις το ζύμωμα με το χέρι. Παίρνεις τα 3/4 της ζύμης και τα στρώνεις σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, δημιουργώντας τον πάτο της τάρτας. Και τώρα ήρθε η ώρα για την αγαπημένη σου μαρμελάδα, το ροδάκινο είναι η πιο αγαπημένη επιλογή. Ρίχνεις πάνω στην ζύμη την μαρμελάδα και την απλώνεις καλά. Το μόνο που έμεινε είναι να κάνεις μία μικρή χειροτεχνία με την υπόλοιπη ζύμη για να την διακοσμήσεις. Πλάθεις μπαστουνάκια και τα τοποθετείς στην σειρά πάνω στην μαρμελάδα κάθετα και οριζόντια. Αλείφεις με έναν κρόκο αυγού και την βάζεις να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Η γλυκιά σου απόλαυση είναι έτοιμη!
enallaxnews.gr

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Το πιο εύκολο και ελαφρύ κέικ πορτοκαλιού!!!


Πρόκειται για ένα κέικ απλό, μια που δεν χρειάζεται μίξερ, οικονομικό, γιατί δεν χρειάζεστε πάνω από 3 ευρώ για να το φτιάξετε, αλλά και πολύ ελαφρύ, μια που μια φέτα δεν έχει πάνω από 100 θερμίδες! Ωστόσο παραμένει απολαυστικό!

Υλικά
2 κούπες φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι baking powder (ή τρις κουταλιές του γλυκού)
1 βανίλια

Εκτέλεση

Bάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε και μετά αλευρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το χυλό μας μέσα σε αυτήν.
Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Όταν κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα και το αχνίζουμε!
govastileto.gr

Μπακλαβάς με μαστίχα !!!

 Ένα του κομμάτι σε στέλνει στον παράδεισο. Ειδικά, αν το φύλλο είναι τραγανιστό και το σιρόπι σωστό.
Ο παραδοσιακός μπακλαβάς, που μεγάλωσε γενιές και γενιές, γίνεται ακόμα πιο λαχταριστός με την προσθήκη μαστίχας.

Υλικά:


1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά 450 γραμμ.
2 φλιτζ. λιωμένη μαργαρίνη
Για τη γέμιση
300 γραμμ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη
300 γραμμ. αμυγδαλόψιχα, χοντροκοπανισμένη
4 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές κανέλα
1 κουταλάκι μαστίχα, κοπανισμένη
Για το σιρόπι
5 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. μέλι
5-6 γαρίφαλα
1 ξυλαράκι κανέλας
Ξύσμα και χυμό ½ λεμονιού
Μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων
Φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο




Διαδικασία:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά τη γέμισης. Κόβουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη όπως και τα 5 φύλλα που θα βάλουμε ως βάση. Τα πασπαλίζουμε με τη μισή γέμιση και τα καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα, αλειμμένα και αυτά με μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 5 φύλλα.


Χαράσσουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και τον περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό την επιφάνειά του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 120βαθμούς και ψήνουμε για περίπου άλλα 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα αρωματικά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε το μπακλαβά από το φούρνο και τον περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 Συνταγή healingeffect.gr
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ρεβιθοκεφτέδες όνειρο !!!




 Aπίθανοι -φανταστικοί -τέλειοι !!! Δεν σταματάς να τρώς !! Ρεβίθια χωρίς να τα βράσουμε !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

Υλικά
ρεβίθια 250 γραμ.
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα με το χέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
8 κλωνιά μαϊντανός ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κοφτές σούπας δυόσμος -αν υπάρχει φρέσκος ακόμα καλύτερα 
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 ποτήρι νερού νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι



Τι κάνουμε
Από το βράδυ ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε όλη την νύχτα στο νερό να είναι σκεπασμένα η ποσότητα νερού.
Τα στραγγίζουμε το πρωί και τα βάζουμε στο μούλτι φέρνοντας δυό τρείς στροφές -αυτό το κάνουμε σε δύο δόσεις και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ .
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά όλα ψιλοκομμένα και με το χέρι κομμένο το κρεμμύδι δίνει άλλη γεύση .
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο το μπέικιν και 2 κουταλιές σούπας λάδι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.


 Αμέσως μετά προσθέτουμε το 1 ποτήρι νερό ανακατεύουμε και αρχίζουμε ανακατεύοντας το μείγμα να προσθέτουμε το αλεύρι -περίπου 2 φλυτζάνια τσαγιού-θέλουμε το μείγμα να στέκεται καλά επάνω στο κουτάλι να είναι πηχτό.


 Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί και παίρνουμε κουταλιές και τηγανίζουμε πρώτα από την μία πλευρά να ψηθούν μετά από την άλλη πλευρά και τέλος τους ξαναγυρνάμε τηγανίζοντας δυό τρείς φορές ακόμα να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Οταν τους βγάζουμε από το τηγάνι τους ακουμπάμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και από το λάδι για την δεύτερη τηγανιά βγάζουμε με ένα πιρούνι τα τυχόν καμμένα κι αν χρειαστεί προσθέτουμε και λάδι κάθε φορά -πρέπει το λάδι πάντα μέσα στο τηγάνι να είναι καθαρό χωρίς καμμένα για να βγούν ομοιόμορφοι .







Μετά τους βάζουμε σε πιατέλα και ... εξαφανίζονται !!! Πολύ ωραίοι κι ακόμα πιο ωραίοι ζεστοί !!! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ