Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Κρεμμυδοκεφτέδες απίθανοι !!!

Κρεμμυδοκεφτέδες από την  φίλη μου Gogo Samiou Εξαιρετικοί σε γεύση τραγανοί αφράτοι ..μέλι σκέτο !!!!

ΥΛΙΚΑ

10 Κρεμμύδια ζεματισμένα και κομμένα στο μπλέντερ
300 γρ τυρί φέτα
2 Αυγά
5 Κλαράκια δυόσμος
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 κουτ του γλυκού μαγειρική  σόδα
1 κουτ του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε και βράστε λίγο τα κρεμμύδια,5-7 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο κοχλασμός.
Κόψτε τα στο μπλέντερ προσθέστε την φέτα σπασμένη με τα χέρια σας. Προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα ανακατέψτε πολύ καλά.
Παίρνετε με δυο κουτάλια από το μείγμα και τηγανίζεται σε καυτό και μπόλικο λάδι και τους εξαφανίζουν ..!!

 Συνταγή από
 Gogo Samiou -OIΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Μοσχαράκι με λαχανικά & σάλτσα λαχανικών!!!


Ένα πιάτο που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Η γεύση του; Μοναδική!


Υλικά (για 4 - 6 άτομα)   

    1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο)
    4 ξερά κρεμμύδια
    2 σκελίδες σκόρδο
    3 καρότα
    2 κολοκυθάκια -προαιρετικά
    2 κλωναράκια σέλινο
    3  ώριμες ντομάτες
    1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
     6 με 7 ελιές προαιρετικά
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
    2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
    αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τρίβετε το σκόρδο.
Κόβετε σε φέτες τα καρότα και τα κολοκυθάκια, ψιλοκόβετε το σέλινο και τρίβετε τις ντομάτες στον τρίφτη.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, και μετά από λίγα λεπτά προσθέτετε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το σέλινο και το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά και να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε το κρασί και το θυμάρι, και μετά από 3 - 4 λεπτά προσθέτετε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και λίγο αλάτι. Βάζετε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου.Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τις ελιές.
 Κατά διαστήματα, ανακατεύετε το φαγητό και, αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό.
Όταν βράσει το κρέας και μαλακώσει, το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε χοντρές φέτες.
Περνάτε τη σάλτσα από το μπλέντερ ή τον μύλο λαχανικών για να πολτοποιήσετε ορισμένα από τα λαχανικά. Μοιράζετε το κρέας στα πιάτα τα σκεπάζετε με την σάλτσα και γαρνίρετε με μερικά λαχανικά στο πλάι.
Πάει πολύ και με πουρέ πατάτας.

 Συνταγή από Βαγγέλης Δρίσκας που την φτιάχνω και αρέσει πάρα πολύ σε όλους !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φιλέτο κοτόπουλο με πατάτες φούρνου !!!

Ο απόλυτος γευστικός συνδυασμός !!!

Υλικά για 2-4 άτομα

- 4 φιλέτα κοτόπουλο

- 1/2 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες--προαιρετικό -

- Χυμός από τρία πορτοκάλια

- Χυμός από μισό λεμόνι

- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

- 1 κουταλιά σούπας μέλι 

- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

- Ελαιόλαδο

- Αλάτι

- Πιπέρι

- 1 κουτ σούπας μουστάρδα 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια σοτάρουμε τα φιλέτα.
Το αφήνουμε να ροδίσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό των πορτοκαλιών και το λεμόνι και την μουστάρδα αραιωμένη σε λίγο νεράκι .
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά από 20 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φέτες του πορτοκαλιού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με ρύζι ή πατάτες  και είναι έτοιμο!!!


* Μπορείτε να το φτιάξετε και με ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες για πιο οικονομικό .

Πατάτες φούρνου
    7 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
    ελαιόλαδο - 3 κ.σ.
    ρίγανη - 1 κ.σ
    αλάτι - 1 κ.γ.
    λεμόνι - χυμός από 1
    λεμόνι - ξύσμα από 1
    σκόρδο - 2 σκελίδες
    μουστάρδα - 1 κ.σ.
   1 κουταλιά σούπας μέλι
   χυμό από 1 πορτοκάλι
    πιπέρι -

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκάλι -λεμόνι το μέλι  και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί. Προσθέτουμε λίγο νερό .Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το φαγητό μας με ψιλοκομμένο μαιντανό .!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



  

*Μακαρονάδα του ψαρά !!!

 Μύδια, γαρίδες και ότι άλλο σε θαλασσινά σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε. Ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα !!!

Υλικά

200 γρ. μύδια καθαρισμένα

10-12 μύδια με το κέλυφος

2 μικρές κόκκινες πιπεριές πολύ ψιλοκομμένες

1 δαφνόφυλλο

αλάτι

πιπέρι κόκκινο

10 κομμάτια μέτριες γαρίδες καθαρισμένες από την ουρά

10 κυδώνια

3-4 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι μεγάλο

2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο

1/3 ποτηριού του νερού κονιάκ

2 ποτήρια του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα

ή 800 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες

λίγος μαϊντανός

700 γρ. μακαρόνια (ό,τι μακαρόνια μας αρέσουν)

3-4 ποτήρια νερό


* Μπορείτε να προσθέσετε και  200 γρ. καλαμάρι ψιλοκομμένο και 200 γρ. σουπιά ή χταπόδι ψιλοκομμένο προαιρετικά




Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο λάδι.
Μετά από λίγο βάζουμε το καλαμάρι με τη σουπιά ή το χταπόδι --αν βάλετε -- με την  πιπεριά να τσιγαριστούν και αυτά.
Σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πιει τα νερά της.
Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο λίγο το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 40-45 λεπτά περίπου.
10-12 λεπτά πριν σβήσουμε την σάλτσα προσθέτουμε όλα τα μύδια και 5-6 πριν από το τέλος τις γαρίδες και τα κυδώνια.
Η σάλτσα να μην γίνει πολύ στεγνή, γιατί θα πέσουν μέσα τα μακαρόνια. Βράζουμε τα μακαρόνια, που πρέπει να κρατάνε αρκετά, γιατί, αφού τα σουρώσουμε, θα τα ρίξουμε στη σάλτσα θαλασσινών, οπότε τραβάνε ζουμί.
Τα σερβίρουμε ζεστά σε μια μεγάλη πιατέλα και τα γαρνίρομαι με μερικά μύδια με το κέλυφος και μερικά κυδώνια από την σάλτσα. Στο τέλος, ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπον φιλέ με αρωματικά !!!

Γρήγορο πεντανόστιμο αρωματικό !!!

Υλικά

    4 φέτες από μοσχαρίσιο φιλέτο
    1/2 φλιτζ. τσαγιού κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
    1/3 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
    1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
    3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι,τριμμένο
    2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
    1/2 κουτ. σούπας μέλι
    2 κουτ. σούπας βούτυρο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10-15 λεπτά. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση με βαρύ πάτο, ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα φιλέτα. Τα ροδίζουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και ρίχνουμε το κρασί, το κονιάκ, το λεμόνι και το μέλι.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά αν το τρώμε ελαφρώς ψημένο προς μέτριο. Αν το θέλουμε καλοψημένο, πρέπει να προσθέσουμε λίγο ζωμό ή νερό (3-4 κουτ. σούπας) και να το μαγειρέψουμε για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Οταν είναι έτοιμα τα φιλέτα, τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να συνεχίσουμε με την σάλτσας.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το θυμάρι και το βούτυρο, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι ή πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα υγρά που έχουν βγάλει τα φιλέτα στην πιατέλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα φιλέτα, τα περιχύνουμε με τη σαλτσούλα και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές με πουρέ ή πιλάφι Καλή όρεξη !!!!


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα από ψητά λαχανικά !!!

Η πιο χορταστική ΚΑΙ υγιεινή σαλάτα που έχεις δοκιμάσει!!

Υλικά

    1 κολοκυθάκι
    1 πράσινη πιπεριά
    1 κόκκινη πιπεριά
    1 μελιτζάνα
    2 μανιτάρια πλευρώτους
    1 ντομάτα
    αλάτι
    ρίγανη
    ελαιόλαδο
    2 κουταλιές ελαιόλαδο
    1 κουταλιές βαλσάμικο


Εκτέλεση

Κόβεις τα λαχανικά σε φέτες, προσθέτεις αλάτι και ρίγανη και τα τοποθετείς σε ένα ταψάκι όπου έχεις στρώσει λαδόκολλα.
Ραντίζεις με ελαιόλαδο όλα πολύ καλά από όλες τις πλευρές και τα ψήνεις σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. 
Εγώ τα ψήνω στο γκρίλ με προσοχή μην αρπάξουν.
Μόλις είναι έτοιμα τα σερβίρεις και αφού ανακατέψεις το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο τα περιχύνεις και μπορείς να τα απολαύσεις.Καλή όρεξη !!!

* Μπορείτε να προσθέσετε και σκόρδο ροδελλίτσες -κρεμμύδι ροδέλλες.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σμυρνέικα σουτζουκάκια !!!


Δοκιμάστε την τέλεια συνταγή και γευτείτε απίστευτα αφράτα και πεντανόστιμα σουτζουκάκια, με Πολίτικο άρωμα!

    Για τα Σουτζουκάκια
    500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
    5-6 σκελίδες σκόρδο
    4 φέτες μπαγιάτικο ψωμιού
    150 ml. κόκκινο κρασί
    ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
    ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Αλάτι

    Για την Σάλτσα
    500 gr. ώριμες ντομάτες
    1 κρεμμύδι ξερό
    2 σκελίδες σκόρδο
    250 ml. κόκκινο κρασί
    1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
    1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    1 ξυλάκι κανέλα
    3-4 κόκκους μπαχάρι
    2-3 μοσχοκάρφια
    Ελαιόλαδο
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Αλάτι
    Αλεύρι για το τηγάνισμα

    Για το πιλάφι
    2 ποτήρια του νερού ρύζι της αρεσκείας σας π.χ κίτρινο-εδώ έβαλα Καρολίνα
    6 ποτήρια νερού νερό
    λίγο αλάτι ή 1 κύβο
    4 κουταλιές σούπας λάδι

    Ετοιμασία πιλάφι
    Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το ρύζι το ανακατεύουμε για λίγα λεπτά     κι αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό το πιπέρι και τον κύβο ή αλάτι .
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκτ=ρασία μέχρι να σωθεί το νερό .
Αλλος τρόπος είναι σουρωτό -βάζουμε νερό να βράσει στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε περίπου για 20 λεπτά ..σουρώνουμε και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει το ρίχνουμε μέσα το ανακατεύουμε κι έτοιμο.

    Σουτζουκάκια
    Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
    Αφαιρούμε την κόρα και μουλιάζουμε το ψωμί σε κόκκινο κρασί, αφού μαλακώσει το          στραγγίζουμε.
    Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε 1 λεπτό.
    Προσθέτουμε υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια ζυμώνουμε τον κιμά για τουλάχιστον 10 λεπτα!
    Σκεπάζουμε με σελοφάν και τον αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 30 λεπτά.
    Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε ελαφρά με το κόρν φλάουρ ή το αλεύρι.

    Σάλτσα
    Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    Σε πλάτια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, που θα χωρέσουν κατόπιν τα σουτζουκάκια, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, με το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρασί, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και λιγότερο από 1 φλυτζάνι νερό, ανάλογα τα υγρά που έχουν βγάλει οι ντομάτες.
    Βάζουμε την σάλτσα να σιγοβράζει.
    Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε ελαιόλαδο, ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
    Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην σάλτσα, που θα έχει πάρει βράση και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Μανιτάρια σουφλέ !!!

 Θα γίνει η αγαπημένη σας πίτα-ή σουφλέ  με μανιτάρια !!! Πολύ εύκολη και νόστιμη !!

Υλικά
400 γρ. μανιτάρια  κομμένα
7 φέτες γαλοπούλα
7 φέτες γκούντα
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη κομμένη σε κομμάτια τετράγωνα μικρά
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες μεγάλο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλλες
6 κλωνιά  μαϊντανό ψιλοκομμένο
φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα -ποσότητα τόση όσο να κάνετε 2 στρώσεις στο ταψάκι
Λίγο ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερού κρασί
Αλάτι και πιπέρι

Για την επικάλυψη
250 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
4 αβγά
1 κουτ.σούπας. μαγιονέζα
1 κουτ.σούπας. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
τυρί τριμμένο γκούντα

Εκτέλεση
Πλένουμε σκουπίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια -μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κονσέρβας
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά, το κρεμμύδι, την γαλοπούλα, το γκούντα τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε με 4 κουτ.σούπας.λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα μαζί την πιπεριά τον μαιντανό τα μανιτάρια να μαραθούν και να σοταριστούν.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστεί το κρασί .
Ανακατεύουμε καλά τραβάμε από την φωτιά αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει το μείγμα  και προσθέτουμε την γαλοπούλα το γκούντα καλό ανακάτεμα ξανά.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα βαθύ ταψάκι πυρέξ 22x18cm
Στρώνουμε με φέτες του ψωμιού τοστ  να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ρίχνουμε επάνω το μείγμα μας και καλύπτουμε πάλι με φέτες ψωμί του τοστ.
Σε ένα μπολ, χτυπούμε, με τον αυγοδάρτη , ελαφρά τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι γίνει ένας χυλός ομοιόμορφος.
Ρίχνουμε όλο το μείγμα  επάνω στη πίτα σιγά σιγά
Αφήνουμε την πίτα στην άκρη μέχρι να δούμε να τραβήξουν τα υγρά.
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο τυρί γκούντα  τέλος και ψήνουμε για 30-35 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.Καλή σας όρεξη !!!

* Μπορείτε να προσθέσετε πιπεριές πράσινες κίτρινες αν θέλετε μαζί με την κόκκινη .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Γιουβετσάκι με κριθαράκι φούρνου !!!

Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό !!

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι χονδρό MISKO
1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουτ.  σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας βασιλικό
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
500 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας στο ελαιόλαδο.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε αλατοπίπερο, το θυμάρι, τον βασιλικό,  τις ντομάτες, τον πελτέ και ένα φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράζετε για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αδειάζετε το φαγητό σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος κι αν χρειάζετε προσθέστε αρκετό ζεστό νερό, μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνετε το κριθαράκι -να ξέρετε πάντα τα ζυμαρικά από την στιγμή που θα τα ρίξετε στο φούρνο θέλουν μόνο 10 λεπτά ψήσιμο και πάντα κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε κανα τέταρτο μέσα ,έτσι γίνετε μελάτο πάντα.
Ανακατεύετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
Πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα και σερβίρετε.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φλωρεντίνες τραγανές !!!


Ετοιμάζονται πολύ γρήγορα κι εύκολα -δεν θα ξανααγοράσετε ποτέ έτοιμες !!!

Υλικά

    250γρ. υποβρύχιο βανίλια
    120γρ. γλυκόζη
    180γρ. αμύγδαλα φιλέ

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψί περίπου 25εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υποβρύχιο με τη γλυκόζη να πάρουν μια βράση. Έπειτα, προσθέτετε και τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα προσεχτικά, για να μην σπάσουν τα αμύγδαλα.

Αδειάζεται το μείγμα μέσα στο ταψί, βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Όταν ψηθεί το μείγμα και έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, το βγάζετε από το ταψί και το κόβετε σε σχήμα της αρεσκείας σας. Προσοχή θα πρέπει να κόψετε το μείγμα πριν κρυώσει.

Την συνταγή την είδα και τις έφτιαξα από Δημήτρη Χρονόπουλο sef

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ραβανί με κρέμα !!!


Ανάλαφρο γευστικότατο αρωματικό με πολύ ωραία κρέμα -κάτι ανάμεσα σε σάμαλι και ραβανί η βάση !!!

Υλικά

Για την βάση

•2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
•1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•250ml φρέσκο γάλα
•1/2 κ.σ μπέικιν
•1 κ.γ μαγειρική σόδα
•1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη

Για το σιρόπι

•2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
•2 φλ/ τσαγιού νερό

Για την κρέμα

•1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
•600ml γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέικιν και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32εκ ή 25χ33 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά

Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί
Πασπαλίζουμε με κανέλα αν μας αρέσει, -εγώ έβαλα ψημένα αμύγδαλα αλεσμένα -και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε

Μπορούμε αντί για κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη κρέμα της αρεσκείας μας

Συνταγή την είδα internet και την έφτιαξα από   olgascuisine.blogspot.gr

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρόνια με βασιλικό & ντοματίνια !!!


Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο , κομμένες σε λεπτές φέτες
800 γραμμάρια ντοματίνια
1 φλιτζάνι βασιλικό, χοντροκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Κατά το σερβίρισμα αν δεν προσθέσουμε τριμμένο τυρί προσθέτουμε κομματάκια φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Επίσης μπορούμε να την εμπλουτίσουμε προσθέτοντας και μία μικρή πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια .



Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά al dente και στραγγίζετε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο. χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο περίπου δύο λεπτά .
χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια- υψηλή και προσθέτουμε τα ντοματίνια και το αλάτι για δύο περίπου λεπτά αν προσθέσετε και πιπεριά βάλτε την τώρα.
Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που βράζει στα ντοματίνια και σιγοβράζετε για περίπου  5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ζυμαρικά  στο τηγάνι και ανακατεύετε για 2 με 3 λεπτά.
σβήνετε την εστία και προσθέστε το βασιλικό και την παρμεζάνα. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι ή ρίξτε τα κομματάκια φέτας και ανακατέψτε πριν σερβίρετε .Καλή σας ορεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα !!!

Οικονομική πεντανόστιμη χορταστική ομελέτα για όλη την οικογένεια !!!

ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
50 γρ. φέτα
100 γρ. μανιτάρια
½ πιπεριά
½ κρεμμύδι
1 μεγάλη  ντομάτα κομμένη ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε  κυβάκια. Πλένουμε καλά και τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.
Πλένουμε και κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές ροδέλλες
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε ώσπου να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά γύρω στα 5 λεπτά.


Μόλις είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν.
Σε ένα βαθύ  μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Με το χέρι μας σπάμε τη φέτα σε μικρά  κομμάτια, τη ρίχνουμε μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε και τα υλικά που έχουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ και τοποθετούμε πάνω σε όλη την επιφάνεια τις ντομάτες-- τον φούρνο τον έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς . Ψήνουμε την ομελέτα 25′ περίπου ανάλογα τον φούρνο σας ,  ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει-αφήνουμε να κρυώσει όταν την βγάλουμε από τον φούρνο και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα --συνοδεύουμε με σαλάτα .Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασόλια σαλάτα -πιάζ !!!

Νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο με υψηλές ποσότητες πρωτεινών και φυτικών ινών !! Δοκιμάστε τα ή σαν κυρίως φαγητό ,ή σαν τσιπουρομεζεδάκι !!

Υλικά
500 γραμ φασόλια
ντοματίνια κομμένα στα δύο
κρεμμύδια σε ροδέλλες
μαιντανό ψιλοκομμένο
λάδι λεμόνι αλάτι πιπέρι .

Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε καλά .
Χύνουμε το πρωί το νερό τα βάζουμε  πάλι στην κατσαρόλα τα σκεπάζουμε με καυτό νερό και τα βράζουμε περίπου 40 με 50 λεπτά ανάλογα τα φασόλια .
Μόλις δοκιμάσουμε και δούμε ότι τρώγονται τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε γαβάθα .
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαιντανό κρεμμύδι ντοματίνια -εγώ προσθέτω και πιπεριά φλωρίνης λεπτοκομμένες ροδέλλες-και λίγο τσίλι τα ανακατεύουμε και χτυπάμε το λάδι με το λεμόνο σε ένα σέικερ και το ρίχνουμε από πάνω από την σαλάτα μας -δοκιμάστε μήπως θέλουν λίγο αλάτι πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαύστε ένα πιάτο όλο υγεία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατάκια Ferrero !!!

 Καταπληκτικα σοκολατάκια από τα χεράκια μας !!!

 Υλικά
250γρ φουντούκι τριμμένο
600 γρ Μερέντα
280 γρ γκοφρέτες χωρίς επικάλυψη τριμμένες

Για την επικάλυψη
4 κουβερτούρες γάλακτος λιωμένες  σε μπαιν μαρι .


Τι κάνουμε

Ολα μαζί σε ένα μπολ τα ζυμώνουμε ,το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το μείγμα ώστε να πλάθονται μπαλάκια και μετά τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα !!!Τόσο απλά και γρήγορα !!

Ρούλα Καλογερή -  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".