Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ρεβανί Πολίτικο Θεσσαλονίκης !!!

 Οποιος δεν το φτιάξει χάνει !!!

Υλικά

1 1/2 φλιτζ σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ ζάχαρη
5 αυγα
1 φλιτζ ηλιέλαιο
1 Μπέικιν φακελάκι 20 γραμ
250 γιαούρτι αγελάδας
2 βανίλιες
Ξύσμα από λεμόνι

Όλα μαζί τα υλικά τα ανακατεύουμε πρώτα το λάδι με την ζάχαρη τα χτυπάμε αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα -αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί 30Χ40 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί περίπου 50 με 60 λεπτά.



Σιρόπι.

3 φλιτζ νερό
3 φλιτζ ζάχαρη
Φλούδα από λεμόνι
30 γρ βούτυρο

Τα βράζουμε όλα μαζί για 5 με 10 λεπτά και μόλις κρυώσει το ρεβανί το σιροπιάζομαι.



Κρέμα
1 λίτρο γάλα
5 κρόκους αυγών
1 κούπα ζάχαρη
5 κ.σ κορν φλάουρ
3 βανίλιες
100 γρ βούτυρο



 Ζεσταίνουμε το γάλα -κρατάμε λίγο σε μία κούπα και διαλύουμε το κορν φλαουρ προσθέτουμε και την ζάχαρη.
Το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα -το κορν φλάουρ-και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά τα προσθετουμε ανακατεύοντας συνέχεια και τέλος ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο -ανακατεύουμε καλά και μόλις λίγο χλιαρίνει λίγο ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το ρεβανί και σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί πέτσα..
Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο!!Καλή επιτυχία !!

* Στολίζουμε με ότι μας αρέσει πχ καβουρντισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο ή ότι άλλο επιθυμούμε.
.
Φωτο-Συνταγή Κυριακη Ταμ.-OI XΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό καιμάκι με βύσσινο !!!

 Παγωτό με εξαιρετική γεύση και άρωμα !!!

 ΥΛΙΚΑ

2 Φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 Φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
2 κουτάλες γλυκού σαλέπι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλιά γλυκού μαστίχα

Για το σερβίρισμα
Βύσσινο γλυκό του κουταλιού!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοπανίστε τη μαστίχα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη να γίνει σκόνη
Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα,και χτυπάτε στο μίξερ άλλο μισό φλιτζάνι γάλα με το μείγμα της κοπανισμένης μαστίχας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε το γάλα με το σαλέπι το γάλα με την μαστίχα και την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε τη κρέμα να βράσει για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλάει στην κατσαρόλα και να μην φουσκώσει.
Αποσύρετε την κρέμα από την φωτιά αδειάστε την κρέμα σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει πρίν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Αν έχετε παγωτομηχανή μεταφέρετε το μείγμα εκεί να παγώσει,Αν δεν έχετε απλά ριχνετε το μείγμα σε μεταλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη σκεπασμένο.Καλή επιτυχία !!


Μετα απο δυο ωρες το βγαζετε απο την καταψυξη και το ανακατευετε με το πιρουνι για να μην πιασει παγο,επαναλαμβανετε την ιδια διαδικασια 2 φορες ακομα ωστε να γινει το παγωτο μας αφρατο..!!Αφηστε το παγωτο εκτος ψυγειου για λιγο να μαλακωσει πριν σερβιρετε..!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρά Μάφινς με φέτα και πιπεριές !!!


Τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους.... Ιδανικό και για μπουφέ.... Αλμυρά Μάφινς με φέτα και πιπεριές !!!.... ❣❣❣


Υλικά

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)
2 - 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 ml γαλα
125 γραμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
1 αυγό
250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
100 gr κιτρινο τυρι τριμμενο
πιπέρι

 Εκτέλεση

Σ'ενα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν λίγο...
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα , το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.

Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με μια μαρίζ αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε τα τυριά και τις πιπεριές....δεν δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε τις θήκες των cupcakes και τις γεμίζουμε μ'ενα κουτάλι....Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτα, στους 170° , στον αέρα.Καλή επιτυχία !!!

Eleni Tsoutsoudaki -Bassalou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Κρέμα Βαυαρίας με άρωμα βανίλιας!!!


Υλικά για 8 μερίδες:

500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

500 ml γάλα

4 κρόκοι

100 gr ζάχαρη

12.5 gr ζελατίνη

18 gr κορν φλαουρ

1 βανίλια σε κάψουλα

Μέθοδος:
1. Μουλιάστε τα φύλλα της ζελατίνης σε νερό Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ζελατίνη σε σκόνη ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας

2. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύΠροσθέστε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ και τη βανίλια μέσα σε ένα μπολΑναμείξτε πολύ καλά τα υλικάΒάλτε το γάλα σε μία κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιάΜόλις γίνει αυτό αποσύρετε το γάλα από την εστίαΠροσθέστε το γάλα στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους ανακατεύοντας παράλληλαΑναμείξτε πολύ καλά και τοποθετήστε όλο το μείγμα της κρέμαςμέσα στην κατσαρόλα που βράσατε το γάλαΤοποθετήστε την κατσαρόλα επάνω στην αναμμένη εστία και περιμένετενα επανέλθει ο βρασμός, ανακατεύοντας παράλληλα Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστίαΣτραγγίξτε καλά τη φύλλα της ζελατίνης από τα νερά και προσθέστε τα μέσα στην καυτή κρέμα Αναμείξτε με έναν αυγοδάρτη φροντίζοντας η ζελατίνη να διαλυθεί καλά Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία της κρέμας να πέσει αρκετά αλλά όχι να κρυώσει

3. Προσθέστε την κρέμα στην σαντιγύ και χρησιμοποιώντας μία ελαστική σπάτουλα ενσωματώστε καλά τα δύο υλικά Μοιράστε την κρέμα σε μπολάκια και αποθηκεύστε στο ψυγείο για 6-8 ώρες Για να ξεφορμάρετε την κρέμα Βαυαρίας, βάλτε ένα κατσαρολάκι με νερό σε δυνατή φωτιά και λίγο πριν εμφανιστεί ο βρασμός αποσύρετε από την εστία Τοποθετήστε για περίπου 10 δευτερόλεπτα τα φορμάκια μέσα στο καυτό νερό Αποσύρετε, τοποθετήστε ανάποδα σε ένα πιάτο και απομακρύνετε το φορμάκι

Εναλλακτικά μπορείτε να καλύψετε εσωτερικά τα φορμάκια με μεμβράνηκαι όταν θα έρθει η ώρα να σερβίρετε, απλά να τοποθετήσετε ανάποδα την κρέμα να απομακρύνετε αρχικά το φορμάκι και στην συνέχεια τη μεμβράνη Βέβαια με αυτό το τρόπο οι επιφάνειες της κρέμας δεν θα είναι λείες αλλά θα έχουν αρκετές ραβδώσεις λόγο της μεμβράνης Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα συνδυάστε την κρέμα με σάλτσα φράουλας ή με σάλτσα από φρούτα του δάσους Καλή σας επιτυχία!!
πηγή www.cookingrhythms.com

Τούρτα ομελέτα με πατάτα -κολοκύθι-μυζήθρα !!!


Απίθανη συνταγή... εξαιρετικό και για μπουφέ..!

ΥΛΙΚΑ

6 Αυγά
3 μέτριες πατάτες σε λεπτές φέτες
1 κιλό κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
600 γρ μυζήθρα φρέσκια τριμμένη
2 κουτ σούπας δυόσμος η άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι.πιπέρι.!!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατόνερο μόνο για 3 λεπτά και τις στραγγίζετε καλά
Αλατίστε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και αφήνετε 30 λεπτά να στραγγίξουν καλά.
Λαδώστε ένα μέτριο ταψί και απλώστε σε στρώσεις τα υλικά ως εξής
Πρώτη στρώση με τις μισές πατάτες,δεύτερη στρώση τα κολοκυθάκια ,Τρίτη στρώση την μισή φρυγανιά,τέταρτη με την μισή μυζήθρα,και τον μισό δυόσμο


Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με το υπόλοιπο των υλικών,με την ίδια σειρά
βάλτε το κρεμμύδι στο τέλος πάνω πάνω μαζί με την μισή μυζήθρα.
Χτυπήστε τα αυγά και ρίξτε μέσα αλατοπίπερο,


Περιχύνετε τα υλικά με τα αυγά και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180 για 50 λεπτά και άλλα 10 λεπτά στο γκριλ του φούρνου για να κάνει χρώμα από πάνω..!! Καλή όρεξη !!!

Gogo Samiou "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Πικάντικη Σάλτσα για όλα τα φαγητά μας !!!


Τώρα που οι ντόπιες ντοματούλες είναι στην εποχή τους οι δικές μου είναι από Εύβοια.

Πολτοποίησα όλες τις ντομάτες στο μούλτι--ένα τελλάρο
Έβαλα τρία μεγάλα κρεμμύδια χοντρό αλάτι
Πιπεριές Φλωρίνης μαϊντανό βασιλικό δυόσμο λίγο ζάχαρη.
Διάφορα μπαχαρικά πιπέρια δάφνη μπορείτε να βάλετε ότι σα αρέσει.
Oλα μαζί να βρασουν σε κατσαρόλα.
Όταν σώθηκαν τα ζουμιά αποστείρωσα τα βαζάκια και λίγο πρίν το σφραγίσω από πάνω έριξα λίγο λάδι.


Τη φτιάχνω Χρόνια κρατάει πολύ καιρό δεν χρειάζεται να βάλετε τίποτα άλλο .
Σε νερό που βράζει αποστειρώνω τα βαζα μαζί με τα καπάκια ανοιχτά -τα πιάνω με τσιμπίδα στεγνώνουν και βάζω μέσα την ντομάτα.Διατηρώ στο ψυγείο.

Xrisavgi Georgatselou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΥΝΤΑΓΕΣ

Τυράκι εύκολο και σπιτικό!!!

Υπέροχο σπιτικό τυράκι με γεύση και υφή σαν ανθότυρο !!!

Υλικά
2 λίτρα γάλα πλήρες
1 κ.γ ξινό η μισό χυμό λεμονιού
1 κούπα γιαούρτι πλήρες
αλάτι ανάλογα την γεύση που θέλουμε προτιμήστε χοντρό



Εκτέλεση
Ολα τα υλικά μαζί
Βάζω τις ποσότητες που θέλω σε μια κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί Δοκιμάζω το αλάτι να το φέρω στην γεύση που θέλω αλμυρό η λιγότερο αλμυρό.
Οταν κοχλάσει το κατεβάσω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει -αν το δείτε σαν να κόβει μην τρομάζετε γίνετε η ζύμωση- έχω έτοιμο στο σουρωτήρι μια πετσέτα ψιλή τύπου γάζα ή ένα μακό μπλουζάκι που θα το έχετε μόνο για αυτή την χρήση.


Βάζω μέσα το βρασμένο μείγμα και σηκώνω με  την πετσέτα το δένω από πάνω και το κρεμάω στη βρύση του νεροχύτη να στραγγίσει τελείως
Αν η ποσότητα είναι 2 λίτρα π.χ σε 2 ώρες το πολύ είναι έτοιμο αν είναι μεγάλη η ποσότητα θα πάρει περίπου 6-7 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια φτιάχνουμε άλμη και την διατηρούμε στο ψυγείο.



Πως φτιάχνουμε Άλμη
Θα βάλεις το νερό που θες σε μια κατσαρόλα της κουζίνας
Και θα πετάς αλάτι θα ανακατεύεις καλά να διαλύεται
Θα βάλεις ένα αυγό ωμό ολόκληρο και όταν το αυγό στέκεται στο νερό όρθιο είναι έτοιμη.

Stauroula Barboutsi-Cheery Misshief- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιταράκια Νησιώτικα !!!


Υλικά για 20 πιταρακια... εύκολα και πεντανόστιμα !!

1 Κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
300 γρ τυρί φέτα τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ,εγώ βάζω Ηπείρου
1 κουτ του γλυκού αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούτας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνι..!!




Εκτέλεση

Ανακατεύεται το τυρί με το κρεμμύδι και τον  δυόσμο
Ανακατεύεται το αλεύρι με το λάδι το αλάτι το χλιαρό νερό
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός πιάτου η μπολ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης


Μοιράζουμε την γέμισή στα φύλλα και κλείνουμε τα πιταράκια πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να κάνει η ζύμη φουσκάλες..!!
Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Κοτόπουλο με μανιτάρια - μήλο & κάρι !!!

Εξαιρετικό φαγητό με πλούσια αρώματα και γεύση !!!

Υλικα

800γρ φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους
1 πακέτο μανιτάρια σε φέτες
2 ξινόμηλα σε κύβους
1 κουτ σούπας καυτερό Κάρι η απλό
3-4 κουταλ σούπας ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
1/2 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα η φιστίκι Αιγίνης
1 κουταλιά σούπας μέλι
Αλάτι ,πιπέρι φρεσκοτριμμένο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρεται το κρεμμύδι.
Προσθέστε το Κάρι και ανακατεύετε ώστε να καβουρδίστε ελαφρά.
Ρίξτε το κοτόπουλο και σοτάρεται καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε τα μανιτάρια αλατοπιπερώνετε και σοτάρεται όλα μαζί για μερικά λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί.


Όταν εξατμιστεί σκεπάζετε το τηγάνι χαμηλώνετε και μαγειρεύετε για 20 λεπτά προσέχοντας να μην στεγνώσει η σάλτσα του.
Προσθέστε τα μήλα τις σταφίδες τον κουκουναρόσπορο τα αμύγδαλα .
Αφήνετε το φαγητό στην φωτιά άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε το μέλι ανακατεύεται και σερβίρετε μαζί με βρασμένο ρύζι..!!
Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

*Ντοματοκεφτέδες -Αλλο πράγμα η γεύση τους !!!


Ξεκινήστε ...πάρτε λίγες ντομάτες και μυρωδικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο και με ελάχιστο χρόνο και κόπο φτιάξτε αυτούς τους καταπληκτικούς τραγανούς -αφράτους  ντοματοκεφτέδες !!!! Θα τους φτιάχνετε συνέχεια !!!

Και ...δεν σταματάς να τρώς !!!!


Υλικά

3 Ντομάτες μεγάλες

2 Μεγάλα κρεμμύδια

Λίγο δυόσμο

Λίγο βασιλικό

Λίγο μαϊντανό

1 Κουτ της σούπας ζάχαρη

Αλάτι κ πιπέρι

Αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις ή και αυτό που φουσκώνει μόνο του

1 κουτάλια Μπέικιν

 Την συνταγή μου την είπε και την έφτιαξα η φίλη  μου Gogo Samiou κι έγιναν απίθανοι !!! Δοκιμάστε τους !!!



Στύβουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες τα κρεμμύδια και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά..ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη ...ρίχνουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός ..



Εγώ έριξα πέντε κουταλιές καλά γεμάτες σούπας ...Ρίχνουμε σε καυτό λάδι με το κουτάλι και βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τα λάδια τους..!! ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Oreo (pudding) τούρτα, που ξετρελαίνει μεγάλα και μικρά παιδιά!!!

Oreo (pudding) τούρτα, που ξετρελαίνει μεγάλα και μικρά παιδιά!!!
Εύκολη, γρήγορη με κρέμα σαν πουτίγκα!

Υλικά Συνταγής

    3 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά
    Για τη σοκολατένια κρέμα
    1½ λίτρο γάλα φρέσκο
    150 γρ. ζάχαρη
    130 γρ. κορν φλάουρ
    200 γρ. βούτυρο
    300 γρ. κουβερτούρα
    1 βανίλια
    Για την επικάλυψη
    1 κουτί φυτική σαντιγί
    1 ζαχαρούχο γάλα
    1 συσκευασία μίνι μπισκότα γεμιστά




Εκτέλεση

Για την τούρτα με μπισκότα, πρώτα χωρίζουμε τη μια συσκευασία γεμιστά μπισκότα, δηλαδή, την κρέμα από το μπισκότο.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.
Σπάμε τις άλλες δυο συσκευασίες σε χοντρά κομμάτια.
Στρώνουμε σε τετράγωνο πυρέξ τα σπασμένα μπισκότα.
Για την κρέμα με σοκολάτα



Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Ψιλοκόβουμε το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη βανίλια. Κρατάμε 1/2 λίτρο και αραιώνουμε το κορν φλάουρ.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πυκνώσει η κρέμα.
 Μόλις δέσει ελαφρά αποσύρουμε.



Αμέσως ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την γέμιση από τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα σπασμένα μπισκότα.
Για την επικάλυψη

Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Το στρώνουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας.

Παγώνουμε το γλυκό για δυο ώρες. Πασπαλίζουμε με μίνι μπισκότα και σερβίρουμε.

Φωτό -εκτέλεση Marilena Pappa-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ Συνταγή από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Λαχταριστά Μήλα στο τηγάνι !!!!


Μπορεί αυτή τη συνταγή, τα μήλα στο τηγάνι, να τα έχετε δοκιμάσει σε κάποιο ασιατικό εστιατόριο. Εμείς εδώ, προτείνουμε μια μικρή ακόμη πιο γλυκιά παραλλαγή για εσάς που θέλετε κάτι διαφορετικό να προσφέρετε ή να γευθείτε στα γρήγορα. Πάρτε λοιπόν ωραία μεγάλα μήλα και ξεκινήστε.





Τι χρειάζεστε:

    6 μήλα χωρίς τη φλούδα σε ροδέλες
    1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φλιτζάνι νερό
    1  ασπράδι αυγού
     1 κουταλάκι βανίλια σκόνη 
     1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
     λάδι για τηγάνισμα
     Κανέλα και ζάχαρη

Για το γλάσο:

    4 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
     1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
     2 κουταλιές της σούπας γάλα
     1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
    1 κουταλιά της σούπας κανέλα



Πώς θα ετοιμάσουμε τα μήλα

Πρώτα κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες χοντρές αφαιρώντας τα κουκούτσια κι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση για να γίνουν δαχτυλίδια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει αφρός και ρίχνουμε το νερό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι χτυπώντας ξανά ελαφρά.

Βουτάμε τα μήλα στο κουρκούτι που μόλις φτιάξαμε και τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι. Μην τα ρίξετε όλα μαζί αλλά λίγα λίγα.

Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι και πασπαλίστε με την κανέλα και τη ζάχαρη.     

Τώρα τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο για 5 με 8 λεπτά.

Οση ώρα ψήνονται ετοιμάστε το γλάσο χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί και μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περιχύστε τα με το γλάσο και σερβίρετέ τα ζεστά.

Το πιο λαχταριστό γλυκό μήλου είναι έτοιμο!

womannow.gr

Απίθανο γλυκό με καρύδα -Macarons !!!



Απίθανο γλυκό που μυρίζει καλοκαίρι χάρη στην καρύδα που μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά και παραδεισένια! Φτιάχνεται τόσο εύκολα που δεν θα το πιστεύετε με ελάχιστα μάλιστα υλικά. Μπείτε λοιπόν τώρα στην κουζίνα κι ετοιμάστε το πιο λαχταριστό γλυκάκι για να προσφέρετε στους φίλους σας μετά ή πριν το φαγητό!

Τι χρειαζόμαστε για τα καλοκαιρινά macarons

    6 ασπράδια αυγού
    250 γρ. ζάχαρη
    350 γρ. καρύδα (ινδοκάρυδο)
    1 βανίλια

Πώς γίνονται τα καλοκαιρινά macarons με καρύδα

Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού σε μαρέγκα και σιγά σιγά με απαλές κινήσεις προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια και τα 250 γρ. από την καρύδα (τα δυο τρία υπολογίστε, το υπόλοιπο θα το αφήσουμε για να καλύψουμε τα macarons μας).

Πλάθουμε με το χέρι μας μικρά macarons, τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή βουτυρωμένο ταψί, τα πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

 .womannow


Κοτόπουλο στα γρήγορα με μέλι και λεμόνι!!!

Αν θέλετε ένα εύκολο και οικονομικό φαγητό, το κοτόπουλο είναι η ιδανική λύση. Αν βαρεθήκατε τις ίδιες συνταγές διαρκώς, δοκιμάστε αυτή για κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι που γίνεται γρήγορα στο τηγάνι, συνδυάστε το με πατατούλες ή ρυζάκι και καλή σας όρεξη!

Τι θα χρειαστούμε για το κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι

    4 κομμάτια κοτόπουλου (καλύτερα στήθος)
    1 κ.σ μέλι
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    Χυμό από δυο λεμόνια
    Μισό κουταλάκι ρίγανη
    1/4 φλιτζανιού λάδι ελιάς
    αλάτι και πιπέρι

Πώς θα ετοιμάσετε το κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι

    Σε ένα τηγάνι με λάδι καυτό, τσιγαρίζετε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω για 15 λεπτά κι έπειτα γυρίσε από την άλλη πλευρά γι άλλα 15 λεπτά.
    Χτυπήστε σε ένα ποτήρι τον χυμό λεμονιού, λίγο λάδι, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και το μέλι.
    Περιχύστε με το μείγμα το κοτόπουλο που ψήνεται κι αφήστε το για λίγα λεπτά ακόμη
    Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

womannow

Πατάτες ροστί -Απίθανη συνταγή !!!

Αυτή η καταπληκτική συνταγή για πατάτες που στην πραγματικότητα είναι... τηγανητές απλώς είναι διαφορετικά φτιαγμένες, συνηθίζεται πάρα πολύ στο εξωτερικό, γίνεται εύκολα, ταιριάζει με κρεατικά, μπιφτέκια, σνίτσελ αλλά και αυγά. Αφήσαμε τα αυγά για το τέλος γιατί μπορείτε να τηγανίσετε δυο αυγά μάτια, να τα τοποθετήσετε πάνω στην πατάτα ροστί κι όταν τα τρώτε, θα σπάει ο κρόκος πάνω στην πατάτα που είναι πραγματικά... απόλαυση. Πάμε να δούμε πώς γίνεται...

Τι χρειαζόμαστε

    Πατάτες ψιλοκομμένες στον τρίφτη
    Λίγο αλεύρι
    Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
    Ψιλοκομμένο κρεμμύδι στον τρίφτη


Πώς θα ετοιμάσουμε τις πατάτες ροστί

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού. Όχι την πολύ λεπτή πλευρά, τη μεσαία.
    Παίρνουμε την τριμμένη πατάτα και την στραγγίζουμε με τα χέρια μας, να φύγουν τα υγρά, την τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγουν κι άλλα νερά και την αφήνουμε σε ένα μπολ.
    Τρίβουμε και το κρεμμύδι στον τρίφτη, αυτή τη φορά στο λεπτό σημείο και το ρίχνουμε στην πατάτα.
    Ανακατεύουμε την πατάτα με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε και λίγο αλεύρι.
    Φτιάχνουμε σαν μεγάλες ή πιο μικρές πίτες με τα χέρια μας, πλάθοντας την πατάτα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και αναποδογυρίζουμε με την βοήθεια ενός πιάτου .
    Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

* Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου είπαν ότι γίνεται και στον φούρνο .
womannow