Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Απίθανοι λαχταριστοί λουκουμάδες με πατάτα !!



Αυτούς τους λουκουμάδες να τους φτιάξετε όλοι !!!  Δεν θα έχετε ξαναφάει τόσο ωραίους !!  Παραδοσιακή συνταγή από Λέσβο !!!
 Τα υλικά είναι  για πολλούς λουκουμάδες αλλά και να μείνουν τρώγονται και την άλλη μέρα αρκεί να μελώσετε όσους θα φάτε κάθε φορά !! Αν θέλετε λιγότερους μοιράσετε τα υλικά στην μέση όπως έκανα κι εγώ και βγήκαν όσοι φαίνονται δηλαδή αρκετοί !!!




ΥΛΙΚΑ για μεγάλη δόση
2 κιλά αλεύρι Αλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κιλό πατάτες
φακελάκια μαγιά νωπή 50 γραμ .
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 και 1/2 ποτήρια του νερού νερό
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για από πάνω στο σερβίρισμα
κανέλα μέλι καρύδι.






ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια μικρά τις πατάτες και τις βράζουμε καλά.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο πουρέ ή με ένα πιρούνι.


 Προσθέτουμε την μαγιά αραιωμένη σε λίγο ελάχιστα χλιαρό νερό το αλάτι και το νερό και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός όπως σας δείχνω λείος .
Ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύουμε  με τον αυγοδάρτη ή με το χέρι μέχρι να δούμε να γίνει παχύς χυλός όχι νερουλός γιατί δεν θα πετύχουν ..



 Το αφήνουμε κάπου ήσυχα να φουσκώσει θα το δείτε και θα το καταλάβετε τότε είναι έτοιμη για τηγάνι.Βάζουμε το λάδι να κάψει πολύ καλά και παίρνουμε κοντά μας ένα φλιτζάνι με νερό ένα μεγάλο κουτάλι για να το βουτάμε μέσα κάθε φορά να μην κολλάει η ζύμη.Ο τρόπος να βγούνε στρογγυλά είναι απλός βουτάμε το χέρι μέσα στην ζύμη παίρνουμε στην χούφτα μας την κλείνουμε και με το κουτάλι βρεγμένο παίρνουμε το περίσσιο δείτε φωτογραφία και ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Κάθε φορά βουτάμε το κουτάλι στο νερό θα παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης η φωτογραφία είναι ενδεικτική.Τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας λίγο και σερβίρουμε με μέλι κανέλα κι αν έχετε τριμμένο καρυδάκι !! Καλή επιτυχία γιατί όρεξη θα έχετε σίγουρα !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Αρωματικό καρύκευμα για όλα τα φαγητά !!!


Όλη η νοστιμιά στα φαγητά  και τα μυστικά κρύβονται μέσα σε αυτά εδώ τα μαγικά βαζάκια!!!Αρωματικό καρύκευμα για όλα τα φαγητά κατσαρόλας και  φούρνου....!!
Για πουλερικά, κρεατικά, ψάρια!!

Υλικά
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλα κεφάλια σκόρδα
1/2 ματσ μαϊντανό
,1/4απο το ματσάκι δυόσμο
1/4 από το ματσάκι βασιλικό
1/4 από το ματσάκι φρέσκια ρίγανη
Λίγο δενδρολίβανο
μισή κούπα ελαιόλαδο
και ότι άλλο αρωματικό βότανο έχετε εσείς
και λίγο αλάτι


Τα διαλύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ ξεκινώντας από τα σκόρδα και μετά τα κρεμμύδια και τα βότανα ,το βάζουμε σε βαζάκια αποστειρωμένα καλύπτουμε την επιφάνεια με λάδι και τα διατηρούμε στο ψυγείο για πολλούς πολλούς μήνες..! Μια κουταλιά του γλυκού αρκεί να αρωματίσει το φαγητό σας!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πτί φουρ με σοκολάτα κι καρύδα !!



Υλικά

250γρ αγελαδινό βούτυρο
325  γραμ αλεύρι
190  γραμ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια


Χτυπάμε στο μίξερ Ζάχαρης με βούτυρο.
προσθέτουμε  το αυγό το αλεύρι την  βανίλια.
Ζυμώνουμε και κάνουμε μικρά μπαλάκια.
Τοποθετούμε  σε ταψί με λαδόκολλα και  τα πατάμε  από πάνω με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε  στους 180 για 15λεπτα. 
Αφήνουμε  να κρυώσουν και βάζουμε  σε ένα μπισκοτάκι μαρμελάδα η ταχίνι κ το καπακώνω με ένα άλλο.

Για τη σοκολάτα περίπου 50γρ κουβερτούρα κ λίγο σπορέλαιο τα λιώνουμε  μαζί και  αλείφουμε από πάνω με ένα πινέλο.
Πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο προαιρετικά.
*Αν θέλουμε αντί να τα περάσουμε σοκολάτα από πάνω με πινέλο-- τα βουτάμε το μισό τους μέρος σε σοκολάτα.

Μαριλία Μακρίδου - Βασιλεία Βάγια - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καγιανάς με ντομάτα !!!



 Υλικά
4 αυγά 
4 με 5 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι τρυμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1 ψιλοκομμένη  πράσινη πιπεριά
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι

 Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες .

Εκτέλεση 
 Βαζουμε για λίγο τις ντομάτες σε νερό που βράζει 3 λεπτάκια αμέσως μετά κάτω από κρύο νερό κι έτσι τις ξεφλουδίζουμε εύκολα !!
Σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι τις ντομάτες 1 πράσινη πιπεριά
Μαγειρεύουμε  μέχρι να φύγουν τα υγρά τους ολα.
Μετα ρίχνουμε λίγο λαδάκι αλάτι πιπέρι ζάχαρη κομμάτια φέτα και 4 αυγά χτυπημένα και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν. Σερβίρω πάνω σε πιτες καλαμποκιού.

Φωτεινή Παρασκευοπουλου -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το γρήγορο εύκολο γλυκάκι !!!


Ένα γρήγορο και εύκολο γλυκάκι έτσι γιά τις πρωινές ή βραδυνές υπογλυκαιμίες!!

Υλικά
1 Φυτική σαντιγί,
1 Μερέντα,
2 πακέτα μπισκότα
120 γραμ βούτυρο ,
1 φλιτζανάκι ελληνικού κονιάκ
1 βανίλια,
ξηρούς καρπούς ότι έχουμε
Στόλισα με κράνα που είχα κάνει το λικέρ -Εσείς βάλτε ότι υπάρχει στο σπίτι από λικέρ



Τρίβουμε τα μπισκότα και το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, βάζουμε μία κουταλιά Μερέντα τούς μισούς ξηρούς καρπούς το μισό φλιτζάνι κονιάκ τα ανακατεύουμε τα βάζουμε στο τσέρκι και ψυγείο.



Χτυπάμε την σαντιγί προσθέτουμε το υπόλοιπο κονιάκ την βανίλια μία πρέζα αλάτι και την Μερέντα ανακατεύουμε και στρώνουμε επάνω στα μπισκότα.
Όποιος θέλει βάζει και γιαούρτι μαζί με την Μερέντα που χτυπάει!!
Το στολίζουμε με ότι έχουμε γλυκό κουταλιού ή ότι έχετε.
Τοποθετούμε στο ψυγείο καμιά ώρα και έτοιμο για κατανάλωση!!!


Ilias Karpouchtsis- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιάτικη γαλατόπιτα !!



Υλικά
3 ποτήρια γάλα,
1 κούπα ζάχαρη,
μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό,
3 αυγά,
βανίλια,
λίγο φρέσκο βούτυρο,
κανέλα για όταν ψηθεί.



Ανακατεύουμε γάλα, αυγά ζάχαρη σιμιγδάλι.
Τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε την βανίλια, σβήνουμε την φωτιά προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 με 40 λεπτά .
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.


*Η μία δόση είναι για μικρό ταψάκι. λίγο πιο μεγάλο από αυτό που βάζουν στα ζαχαροπλαστια τα στρογγυλά τα γλυκά ταψιού. Ανάλογα μετά βάζεις μεγάλη δόση.

Eφη Κυβέλου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Σαμιώτικα μπουρεκάκια !!!



ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό κίτρινη βρασμένη κολοκύθα
3 Μεγάλα κρεμμύδια
2 Πράσα
2 Καρότα
100 γρ τυρί φέτα
1 χούφτα κεφαλογραβιερα
Αλάτι και πιπέρι!

Για το Φύλλο
5-6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 Κούπες χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια του γλυκού αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμαράκι και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί λίγο!!
Βράζουμε την κολοκύθα την στραγγίζουμε πολύ καλά και την βάζουμε σε μια λεκάνη, Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι τα κρεμμύδια τα πράσα ,τα καρότα τριμμένα, τα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με το κολοκύθι, ρίχνουμε και το τυρί φέτα και την κεφαλογραβιερα το αλάτι και το πιπέρι, Ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά!!


Ανοίγουμε μικρές πιτουλες βάζουμε μέσα από την γέμιση και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκαράκια, Ρίχνουμε 1κ σούπας λάδι ελαφρύ πάνω στο καθένα και τα ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο!!

Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ταρτάκια υπέροχα & εύκολα !!!


Πανεύκολα ταρτάκια με πολύ ωραία τραγανή αφράτη βάση για όλες τις περιστάσεις !!!

Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι
λίγο αλάτι
2 κρόκο αυγού
5 κουταλιές παγωμένο νερό
150 γραμμάρια.βούτυρο παγωμένο



ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
2 φλυντζανι τσαγιού γάλα
3 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
1 κουτάλια.της.σούπας.αλεύρι
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές σούπας Βιτάμ
1 βανίλια
2 κουταλιές σούπας.ζάχαρη


ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Κεράσια ροδάκινο φράουλες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά.στο μπολ και ζυμώνουμε.5 λεπτά
Αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι με θήκες δίνουμε σχήμα σαν ταρτάκι και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Κάνουμε την κρέμα βάζουμε.το γάλα να ζεσταθεί διαλύουμε το αλεύρι κορν φλάουρ.
Το ρίχνουμε στο γάλα μόλις.πήξει κατέβα,ζούμε και ρίχνουμε κρόκο Βιτάμ βανίλια!
Αφήνουμε να κρυώσει!




ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τα ταρτάκια και τα γεμίζουμε με.την κρέμα μπόλικη χορταστική!Διακοσμούμε με τα φρούτα.μας!


Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

-Δελακατσιανό υπέροχο !!!

Οπου μελιτζάνα και νοστιμιά !!!

Νησιώτικη συνταγή !!

Υλικά
1 Κιλό μελιτζάνες αργείτικες
5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κρεμμύδι
1φλιτζανι λάδι
1 πράσινη πιπεριά
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 φλιτζάνι γάλα
5 αυγά
300 γρ κεφαλοτύρι
250 γρ γκούντα
250 γρ ρεγκάτο τυρί



Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και αφήστε μέσα σε αλατόνερο μια μισή ώρα
Στραγγίξτε και τηγανίστε ..κόψτε τα τυριά όλα σε κύβους και ανακατέψτε .
Στρώστε μέσα σε ταψί τις μελιτζάνες και τυριά.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι σε ένα κατσαρολάκι τρίψτε τις ντομάτες μέσα και φτιάξτε την σάλτσα με τα παραπάνω υλικά.
 Ρίξτε λίγο νεράκι μέσα και όταν δέσει η σάλτσα αφήστε λίγο  να κρυώσει και ρίξτε την μέσα στο ταψί με τις μελιτζάνες και τα τυριά!!
Χτυπήστε 5  αυγά με μισή κούπα γάλα και περιχύσετε το φαγητό!!
Ρίξτε και  το βουτυράκι βάλτε στο φούρνο -προθερμασμένο-και ψήστε μια 1,30 ώρα στους 200 μέχρι να ψηθεί πολύ καλά!!



Πατατοσαλάτα με κάπαρη!!

Βρασμένες πατάτες κατά βούληση

2 κουταλιές σούπας κάπαρη
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 κουτ σούπας μαϊντανό
Λεμόνι λάδι αλάτι κ πιπέρι!!

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκότα Κρακελέ !!!



Πω πω μοσχομύρισε το  σπίτι .....Κορίτσια πανεύκολα απλά να τα κάνετε όπως σας τα γράφω !!!


Υλικά
170 γραμ ζάχαρη
2 αυγά
5 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο
1 κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα τσαγιού κακάο
Ζάχαρη άχνη.




Οδηγίες

170 γρ ζάχαρη με 2 αυγά στο μίξερ.με 5 κουταλιές  σούπας αραβοσιτέλαιο..
Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι που είναι 1 κούπα και βάζουμε 1 κουταλάκι του\
γλυκού μπέικιν 1 βανίλια μια πρέζα κανέλα μια πρέζα αλάτι και μισή κούπα κακάο.



Το βάζετε το μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά και με ένα κουτάλι παίρνεται μείγμα το κάνετε καρυδάκι και το  βουτάτε στην άχνη (λίγο αραιά γιατί απλώνουν ) στους 180 πάνω κάτω για 12 λεπτά όχι παραπάνω για να μην στεγνώσουν.
Σην αρχή είναι μαλακά αλλά μετά πετρώνουν.Φτιάξτε τα αξίζει είναι υπέροχα !!!

SophiRene- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Μελιτζάνες με πατάτες στον φούρνο !!!






Από τα πιό γευστικά εύκολα και οικονομικά φαγητά ,γλύφεις και το πιάτο από την νοστιμιά !!

Υλικά μερίδες 4
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ισόπαχες φέτες.
5 μέτριες πατάτες κομμένες στρογγυλές φέτες λεπτές
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
3 κρεμμύδια μέτρια σε κομματια κομμένο μακρόστενα
8 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
2 ντοματες πολύ ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντοματας
λίγη φέτα τυρί τριμμένη με το χέρι

 Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε λίγο από την φλούδα να φαίνονται σαν ρίγες για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας .
Τις κόβουμε σε φέτες και ρίχνουμε λίγο αλάτι ,τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες λεπτές.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε κανονικά τις πατάτες πρώτα και μετά τις μελιτζάνες.
Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψάκι μας  αλατίζουμε ελαφρώς κι από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες αλατίζοντας ελαφρώς και αυτές.
Στο λάδι που τηγανίσαμε ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σοταριστούν καλά.
Προσθέτουμε αμέσως μετά τις ντομάτες ψιλοκομμένες και την κουταλιά πελτέ αραιωμένη σε μισό ποτήρι του νερού νερο΄.


Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό το αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα .
Το αδειάζουμε πάνω από τις μελιτζάνες ,τρίβουμε με το χέρι και λίγη φέτα σε όλη την επιφάνεια -δεν χρειάζεται να την καλύψει όλη -και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 15 με 20 λεπτά αέρα πάνω κάτω 180 με 200 βαθμούς.
Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο ,αν το δείτε και στεγνώσει προσθέστε λίγο νεράκι και αφήστε το για λίγο να ψηθεί. Πραγματικά είναι πάρα πολύ νόστιμο να το φτιάξετε και θα με θυμηθείτε !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τζατζίκι Πολίτικο!

Τζατζίκι που μπορεί να συνοδεύσει το τραπέζι σας σε πολλά γεύματα …
Για 10 ατομα
Υλικα

    5 μέτρια αγγουράκια
    1 κιλό «διυλισμένο» γιαούρτι (πηκτό)
    6 σκελίδες σκόρδο
    2 φλυτζάνια νερό
    1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
    1/2 μάτσο άνιθο
    αλάτι

Εκτελεση

Ξύνετε τα αγγουράκια και τα κόβετε κατά μήκος, σε μικρά κομμάτια.

Ανακατεύετε το γιαούρτι μέσα σε ένα βαθύ δοχείο. καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις συνθλίβετε μαζί με το αλάτι και προσθέτετε στο γιαούρτι . Ανακατεύοντας συνέχεια το γιαούρτι , περιχύνετε σιγά-σιγά το νερό,

Περιχύνετε το ελαιόλαδο πάνω στο τζατζίκι και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο άνιθο, Καλή όρεξη!!
C.AnthoulasNewslight.gr

Τσουρεκάκια !!!

Tα λόγια είναι περιττά......!!!!!!Διαχρονική η αξία τους...

Υλικά 20 τεμάχια
13 αυγά,
2 ποτήρια σπορέλαιο,
2 ποτήρια γάλα,
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από τα πορτοκάλια,
2 κιλά ζάχαρη και μια κούπα,
1 φακελάκι Μπέικιν,
1 κουταλάκι αλάτι,
μαχλέπι και κακουλέ για μια δόση.
3/4 μαγιά από το καλούπι  περίπου 500 γραμ --Δείτε φωτογραφία τι εννοώ καλούπι παρακάτω --
και σχεδόν 5 κιλά αλεύρι.


Την  μαγιά την πουλάνε στους φούρνους.



Λιώνω την μαγιά με 3 ποτήρια χλιαρό νερό και μετά βάζω το αλεύρι και κάνω ένα μείγμα σαν λουκουμάδες χυλός δηλαδή  πηκτός.
Το σκεπάζω να είναι ζεστό και περιμένω μισή ώρα περίπου να φουσκώσει η μαγιά.
Σε μεγάλη λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι και κάνω μια λακουβΊτσα στην μέση. σε κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη το γάλα και το μισό λάδι να ζεσταθούν καλά. αυτά τα ρίχνω στην λακουβιτσα .
Εκεί μέσα ρίχνω και τα αυγά με τον χυμό και το μαχλέπι με το κακουλέ και ότι άλλο λέει η συνταγή.
Στο τέλος ρίχνω την μαγιά και ανακατεύω καλά να ρουφήξει όλα τα υγρά.
Αφού το ζυμώσω  λίγο σκεπάζω με κουβέρτα να είναι ζεστά και περιμένω 1-2 ώρες να διπλασιαστεί η ζύμη.
Μετά πλάθω πλεξούδες και αφήνω πάλι να φουσκώσουν μισή ώρα και αμέσως μετά φουρνίζω για μισή ώρα αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. αφού έχω βάλει αυγό από επάνω σουσάμι ,η ούτι άλλο θέλω. Καλή επιτυχία !!!

 *Η συνταγή είναι για μια δόση τσουρέκια και έγιναν 20 πλεξούδες μικρές




Συνταγή -φωτο Anastasia Basilopoulou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ