Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Σπαθόλαδο !!!!



 Μαζεύτε το σπαθόχορτο από το βουνό ή αγοράζετε από την λαική αγορά η τα βιολογικά προιόντα .

 Το πλένετε, κόβετε τα άνθη, τα τοποθετείτε σε ένα μπουκάλι.

 Χρησιμοποιείται γυάλινα σκουρόχρωμα μπουκάλια πχ κάνει και το μπουκάλι της μπύρας και γεμίζετε με ελαιόλαδο.

Αφηνετε σε σκιερό μέρος για 40 ημέρες.








Θα γίνει κόκκινο το λάδι, αφού περάσει περίπου  το 20ημερο πρέπει να σουρώσετε το μείγμα για να πάρετε το σπαθόλαδο.

Χρησιμοποιείται ειδικό πάρα πολύ ψιλό σουρωτήρι ή φαρμακευτικές γάζες.

Πρέπει να γίνει πολύ καλό σούρωμα, ώστε το τελικό σπαθόλαδο να είναι καθαρό από υπολείμματα και σκόνες. θα το στραγγισετε και θα το βάλετε  σε ένα μπουκάλι αυστηρά γυάλινο όχι πλαστικό .

Ιδιαίτερα θεραπευτικό βότανο....Κρατάει αλλοίωτες τις ιδιότητές του για 18 μήνες


Σοφία Θεοδωρίδου-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

*Μελιτζάνες λαδερές κατσαρόλας !!!



 Υλικά
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλα κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ ποτήρι νερό
Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και με μισό ποτήρι νερό τις μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά.
 Όταν δούμε ότι έχουν αρχίσει να μαραίνονται ρίχνουμε το λάδι, και τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες. Σωτάρουμε ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σκόρδο , τον πελτέ, τις ντομάτες ψιλοκομμένες  τη ζάχαρη,  αλατοπιπέρο και το νερό.
Μαγειρεύουμε το φαγητό μας ώσπου να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του και την δεμένη σάλτσα του , ανακατεύοντας απαλά ή  κουνώντας πέρα δώθε την κατσαρόλα με τα χέρια μας.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγες πατάτες .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα !!!



Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό

Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας ή 1 κ.γ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι μεγάλο

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα (προσοχή να μην καεί)
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Βγάζουμε περίπου την μισή ποσότητα χαλβά από την κατσαρόλα και τον βάζουμε σε μια φόρμα, στον υπόλοιπο χαλβά μέσα στην κατσαρόλα ρίχνουμε κομμάτια κουβερτούρας περίπου 100 γρ. Και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ο χαλβάς μας να γίνει Σοκολατένιος.
Τον στρώνουμε πάνω από τον χαλβά που έχουμε βάλει ήδη στην φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

 Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψαρονέφρι με λαχανικά !!!!


Ένα φαγητό λουκούμι σκέτο -λιώνει στο στόμα !!! Προγραμματίστε το -Αξίζει !!!!
Υλικά

1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
2 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 πατάτες
Χυμό από 2 λεμόνια
1/2 κούπα λευκό κρασί
2 κσ μουστάρδα με κόκκους
1 κγ κουρκουμά
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους και τα τοποθετούμε στη γάστρα με νεράκι τόσο όσο για να βράσουν οι πατάτες.
Βάζουμε από πάνω το κρέας.
Στο μούλτι χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες με κλειστή τη γάστρα.




Στο μισό του χρόνου ελέγχουμε τα υγρά στο φαγητό και προσεκτικά γυρνάμε το κρέας.
Εγώ έψησα το φαγητό με κλειστή τη γάστρα για όλη τη διάρκεια ψησίματος, βγήκε λουκούμι το φαγητό.
Μπορείτε να προσθέσετε ότι αλλά μπαχαρικά ή λαχανικά προτιμάτε.
Καλή επιτυχία!!!

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΈΡΕς-ΗΔΕς

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τούρτα καρύδας σπέσιαλ !!!


ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ!!!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι,
1 μπέικιν,
1 βανίλια.

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν,και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν,την βανίλια πολύ απαλά ανακατεύοντας τα με μαριζ.
Τοποθετούμε σε τσέρκι 28 cm μέσα τοποθετούμε λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ πολύ καλά και το κόβουμε σε τρεις λεπτούς πάτους.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλυντζανι τσαγιού νερό,
1 φλυντζανι τσαγιού ζάχαρη
Βράσιμο 2 λεπτα.
Αφήνουμε να κρυώσει παρα πολύ καλά.

ΚΡΕΜΑ:
Μισό κιλό γάλα,
μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Σε λίγο γάλα διαλύομαι  το κορν φλάουρ με το αλεύρι .
Το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα να χλιαρύνει ,ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ,επίσης προσθέτουμε και την βανίλια ..στο τέλος το βούτυρο και ανακατεύουμε .
Την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά ανακατεύοντας την.

ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
Βάζουμε τον πρώτο πάτο το σιροπιάζομαι με πινέλο παντού,απάνω κρέμα,ξανά πάτο σιρόπιασμα κρέμα ξανά πάτο ξανά σιρόπιασμα ξανά και τέλος σαντιγί και μπόλικη καρύδα!!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντοματοκεφτέδες τραγανοί και αφράτοι !!!


Τραγανοί αφράτοι πεντανόστιμοι Ντοματοκεφτέδες από την γιαγιά !!!


Υλικά

1/2 κιλό ντομάτες ώριμες λίγο

 αλεύρι για όλες τις χρήσεις-ποσότητα τόση όση να στέκεται το μείγμα στο κουτάλι περίπου 8 κουτ σούπας
1 κρεμμύδι μεγάλο  ψιλοκομμένο
10 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

10 φύλλα  φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

7 κλωνιά  άνηθο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.σούπας νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα προτιμώ καλαμποκέλαιο


Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και το κρεμμύδι.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μπολ και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μπέικιν νερό και ανακατεύουμε καλά.

Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό να στέκεται στο κουτάλι .

Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι το οποίο πρέπει να είνναι αρκετό μέχρι την μέση περίπου του τηγανιού.

Παίρνουμε κουταλιές μόλις ζεσταθεί και ρίχνουμε αραιά τον έναν από τον άλλον στο τηγάνι .

Περιμένουμε να πάρουν χρώμα από την μία μεριά και προσεκτικά με σπατουλίτσα γυενάμε από την άλλη πλευρά.

Οταν τους βγάζουμε τους αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τους εξαφανίζουμε !!!!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Ψωμάκι σαν λεπτό λαγάνα !!!


Το ψωμάκι που φτιάχνω μέρα παρά μέρα για το σπίτι  τύπου λαγάνας και αρέσει πολύ σε όλους-Δεν το περιμένω να φουσκώσει ,το ζυμώνω και το ψήνω  πάντα σε αντικολλητική ταρτιέρα ταψάκι !!!


Υλικά για ένα ταψάκι ταρτιέρας


500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ γλυκού κοφτό αλάτι

σουσάμι .




 Βάζω σε ένα ποτήρι νερό σχεδόν μέχρι επάνω χλιαρό .

Ρίχνω μέσα την μαγιά και την ανακατεύω να διαλυθεί .

Την αφήνω ένα τεταρτάκι .

Αδειάζω το νερό με την μαγιά σε μπολ ρίχνω το αλάτι και το λάδι και ανακατεύω με το χέρι να διαλυθούν καλά.

Αρχίζω και ρίχνω λίγο λίγο αλεύρι ζυμώνοντας συγχρόνως και σταματώ μόλις δω ότι η ζύμη πλάθεται .

Επειδή μου κολλάει στα χέρια ενδιάμεσα του ζυμώματος τα πλένω και έχω ένα πιατάκι κοντά με λάδι και τα βουτώ και ζυμώνω.




Λαδώνω την ταρτιέρα ή το ταψάκι και βάζω το ζυμάρι μέσα.

Το πατάω με το χέρι να γεμίσει το ταψάκι ολο.

Αμέσως μετά το βρέχω χαϊδεύοντας το όλο από πάνω με το χέρι και το ραντίζω με σουσάμι το οποίο το πατάω στο τέλος με το χέρι να κολλήσει.




Έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 180 αέρα ή αντίσταση και ψήνω περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Καλή επιτυχία !!


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Χαλβάς με πορτοκάλι !!!


Χαλβάς άσπρος σιμιγδαλένιος!!! (εύκολο γλυκό ψυγείου).

Υλικά:
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό,1κουπα καλαμποκέλαιο
Σιρόπι:
2 1\2 κούπες ζάχαρη,
4κουπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1λεμονι🍋🍋🍋







Σε χαμηλή φωτιά βάζω το σιμιγδάλι και το λάδι το ανακατεύω συνεχώς δε θέλω να καβουρντιστεί για 20λεπτα περίπου.
Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι και το ρίχνω σιγά σιγά στο σιμιγδάλι πάντα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Το αδειάζω σε φόρμα και όταν κρυώσει ξεφορμάρω και ρίχνω αραιωμένο μέλι από πάνω κανέλα ή σιρόπι καραμέλας.
Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
Σερβίρεται δροσερό.

Klerh Liara-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό με καραμελωμένο ζαχαρούχο !!!!


Υλικά:
1 βρασμένο καραμελωμένο  ζαχαρούχο υπάρχει έτοιμο στα σούπερ μάρκετ
1 μεγάλο εβαπορέ αδιάλυτο
1 μόρφατ
Ολα τα υλικά κρύα.
Προαιρετικά σταγόνες κουβερτούρα.



Εκτέλεση:
Χτυπάμε το μορφατ προσθέτουμε το ζαχαρούχο το εβαπορέ και τέλος τις σταγόνες.
Τοποθετούμε σε τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη.





Στολίζουμε με ότι μας αρέσει.
Εγώ στόλισα με πουράκια, σοκολατάκια μπανάνα και σιρόπι καραμέλα!!


Βικτώρια Κιλιγκαρίδου-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βυζαντινός Μελίπηκτος Χαλβάς !!!


ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΙΠΗΚΤΟΣ ΧΑΛΒΑΣ..!!!

120 γρ βούτυρο μαλακό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα ασπρισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα!
2 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού!
2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού!
1/2 κούπα καβουρδισμένα κοπανισμένα αμύγδαλα για την διακόσμηση..!!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/4 κούπας ανθόνερο
λίγο λεμόνι

Σιρόπι βράσιμο όλα μαζί για 15 λεπτά.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν κ να αφρατέψουν!!
Προσθέστε το σιμιγδάλι το μπέικιν τα αμύγδαλα τον χυμό το ξύσμα τα αυγά.
Πάρτε ένα τσέρκι η ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο 16 cm βουτυρώστε και καλύψτε με λαδόκολλα.




Βάλτε το μείγμα μέσα και ψήστε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί μέσα,
Σιροπιάστε με κρύο σιρόπι  και σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι η και σκέτο.

Gogo Samiou -οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook


Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Μπαμπάς υπέροχος !!!!



 ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΑΜΠΑ:
300 γραμμάρια αλεύρι
80 γραμμάρια μάγια νωπή
1 φλιτζάνι γάλα.χλιαρό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες

Διαλύουμε την μάγια με το γάλα σε ένα μπολ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη,προσθέτουμε τα αυγά,τις βανίλιες,την μάγια,και τέλος το αλεύρι.
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε 40 λεπτά.
Στην συνέχεια την τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα και την ξανασκεπάζουμε για αλλά.30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να.κρυώσει καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 χυμό λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

Βράσιμο να δέσει.

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
Μισό κιλό γάλα
μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι
1 κρόκο.αυγού
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια

Διαλύουμε σε λίγο γάλα κορν φλάουρ αλεύρι ,βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί ,προσθέτουμε το γάλα κορν φλάουρ αλεύρι ,ανακατεύοντας καλά ,προσθέτουμε και τον κρόκο την βανίλια ανακατεύοντας να πήξει .Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε.στην μέση τον μπαμπά τον σιροπιάζομαι απάνω βάζουμε.κρέμα και το κλείνουμε με το άλλο κομμάτι μπαμπά σιροπιάζοντας το'
Διαλύουμε λίγο μαρμελάδα βερίκοκο με νεράκι και με ένα πινέλο το αλείφουμε.
Διακοσμούμε  με σαντιγί κερασάκια!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake σοκολατένιο !!!



Σε 20 λεπτά είναι έτοιμο!!!

Υλικά

175 γρ Μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα.
500 γρ τυρί κρέμα.
100 γρ κουβερτούρα μαύρη λιωμένη.
300 γρ κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη.
80 γρ βούτυρο λιωμένο



Εκτέλεση

Ανακατεύετε τα θρυμματισμενα μπισκότα με το βούτυρο να γίνουν σαν μια άμμος και στρώνετε σε ένα τσέρκι με διάμετρος 22cm
Ανακατεύετε το τυρί με την σοκολάτα γάλακτος προσθέστε και την μαύρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθουν πλήρως άλλα να δημιουργηθουν κύματα στο γλυκό.


Αδειάζεται το μείγμα στην φόρμα λειαίνετε την επιφάνεια από πάνω και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 4 ώρες η όλη την νυχτα.

Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Nτολμαδάκια με αμπελόφυλλα !!!



Η γιαγιά μου έλεγε ..Για να γίνουν τα ''γιαπράκια''ετσι τα έλεγε ,νόστιμα ,η γέμιση πρέπει να πρασινίζει!!

ΥΛΙΚΑ
500 γραμ.αμπελόφυλλα
300 γραμ.ρύζι Καρολίνα [είναι λίγο παραπάνω από το μισό πακέτο του μισόκιλου]
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο [ ξερό 2 κουταλιές τις σούπας ]
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά,προσθέτουμε και 5 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι ,και ανακατεύουμε καλά .
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε σε ντολμαδάκι .
Τα βάζουμε στη σειρά στην κατσαρόλα και τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω να μην μας διαλύσουν κατά το βράσιμο ,ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό ,ελάχιστο λάδι ,και στίβουμε κι ένα λεμόνι,σιγοβράζουμε για μία ώρα !!





ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα τα ζεματάμε για λίγο πριν τα τυλίξουμε.
Αν είναι βάζουμε  τα στραγγίζουμε ,τα ξεπλένουμε και τα τυλίγουμε.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοκεφτέδες !!!!




ΥΛΙΚΑ

5 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και στημένα καλά
2 τριμμένες πατάτες στο λεπτό του τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι η δυο μέτρια τριμμένα στο τρίφτη
2 αυγά
200 γρ τυρί φέτα
άνηθο δυόσμο ρίγανη αλάτι και πιπέρι
4 με5 κουτ σούπας αλεύρι.
6 με 7 τριμμένες φρυγανιές.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω όλα μαζί και τηγανίζω σε βαθύ σκεύος και σε καυτό λάδι ρίχνοντας μέσα το μείγμα με δυο κουτάλια της σούπας για να πάρουν το σχήμα που βλέπετε σαν λουκουμαδάκια !!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκύθα γλυκό κουταλιού !!!




 Όλη η διαδικασία ..
Παίρνουμε την κολοκύθα την κόβουμε σε ότι κομμάτια θέλουμε διαλύουμε ασβέστη--- σας δίνω παράδειγμα για 1 κιλό οπότε διαλύουμε ασβέστη 1 λίτρο νερό με μια κουτάλια της σούπας ασβέστη και βάζουμε μέσα 1 κιλό κολοκύθι.
Το αφήνουμε 1 ώρα το ξεπλένουμε 1.φορά και το βάζουμε σε νερό με ξινό διαλυμένο 1 ώρα.
Το ξεπλένουμε 1 φορά και βάζουμε το σιρόπι-->1.κιλό.κολοκύθι,1.κιλό νερό,1 κιλό ζάχαρη το βράζουμε 20 λεπτά μαζί με το κολοκύθι το κλείνουμε και το αφήνουμε.όλη νύχτα ξεσκέπαστο.
Την επόμενη το δένουμε 30 λεπτά.
Στο τέλος βάζουμε βανίλια,χυμό ενός λεμονιού και λίγη αρμπαρόριζα!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ