Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Σοκολατόπιτα πανεύκολη !!!



    Για τη σοκολατόπιτα:
    1 φλ. τσαγιού βιτάμ
    1 φλ. τσαγιού νερό
    1/3 φλ. κακάο
    2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    2 φλ. τσαγιού αλεύρι
    1 1/2 κ.γ. κανέλα
    1 κ.γ. σόδα
    1/2 κ.γ. αλάτι
    1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
    2 αυγά
    2 καψουλίτσες βανίλιας
    Για το γλάσο:
    1/2 φλ. τσαγιού βιτάμ
    1/3 φλ. τσαγιού γάλα
    1/4 φλ. τσαγιού κακάο
    1/2 κ.γ. βανίλια
    4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
    1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα καρύδια


Εκτέλεση Υλικά
Για τη σοκολατόπιτα:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ζεσταίνετε το βιτάμ μαζί με το νερό και το κακάο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα ξερά συστατικά, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ανακατεύετε. Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ πρώτα τα υγρά συστατικά χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα και σταδιακά προσθέτετε το μείγμα των ξερών συστατικών μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι, το βάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για 20′-25′.



    Για το γλάσο επικάλυψης:
 Όσο το κέικ είναι στο φούρνο, ζεσταίνετε το βούτυρο με το γάλα, το κακάο και τη βανίλια. Μόλις λιώσει καλά το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά και τη ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία.
Στο τέλος προσθέτετε και τα θρυμματισμένα στο multi καρύδια, ανακατεύετε και κατεβάζετε το γλάσο από τη φωτιά.
    Μόλις βγάλετε το κέικ από το φούρνο αφήστε το να “σταθεί” 5 λεπτά και μετά περιχύσετε το με το σοκολατένιο γλάσο με το καρύδι. Απολαύστε το ζεστό αλλά και κρύο!!
    Σημ.
    Εδώ εγώ λόγω εξαιρετικής περίπτωσης έκανα 2 παντεσπάνια σοκολατένια τα χώρισα  και τα έβαλα το ένα πανω από το άλλο και ανάμεσα σε κάθε χώρισμα έβαζα γλάσο ,αλλά και η απλή είναι το ίδιο υπέροχη !!
Άλλες φορές βάζω ανάμεσα αραιωμένη μερέντα για ευκολία!!

    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μιά εύκολη γαλατόπιτα !!



Γαλατόπιτα πολύ εύκολη και ακόμα πιο νόστιμη !!!!!
Υλικά

     2 λίτρα γάλα
     1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
     2 1/2 φλιτζ. και 3 κ.σ. για γαρνίρισμα ζάχαρη
     2 φακελάκια βανίλια σε σκόνη
     4 αυγά
     2 κ.σ. βούτυρο
     1/2 κ.γλ. κανέλα
    φλούδα λεμονιού η πορτοκαλιού κατά προτίμηση

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το γάλα να βράσει με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
2. Μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη  ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.
3. Σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. αδειάζουμε το μείγμα (αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα) και ψήνουμε στους 170oC, σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, για 45΄, μέχρι να ροδίσει.
4. Κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά


www.mamapeinao

Παντεσπάνι!!!



ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!ΕΓΩ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!!!ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγά ίδιου μεγέθους 1 ώρα θερμοκρασία δωματίου όχι παραπάνω,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
2 βανίλιες,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ κοσκινισμένο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να ασπρίσει να γίνει σφιχτή κρέμα!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές το αλεύρι όχι μονοκόμματο και ανακατεύουμε τόσο απαλά που να μην βγει ο αέρας!
Εάν βγει ο αέρας δεν θα γίνει έτσι!
Τοποθετούμε λαδόκολλα.σε 30 ταψί και βάζουμε το μείγμα πολύ απαλά πάρα πολύ απαλά δεν βιαζόμαστε !
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας 7 λεπτά και το τοποθετούμε μέσα σιγά σιγά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαία άχαρα για 30 λεπτά φυσικά δεν γνωρίζω τους φούρνους οπότε στα 30 λεπτά δοκιμάζετε με ξυλάκι από σουβλάκι!
Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε 15 λεπτά εκτός φούρνου και στην συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα!
Όταν κρυώσει το σκεπάζουμε με πετσέτα καλά και το χρησιμοποιούμε την επόμενη ήμερα!

Εκτέλεση συνταγή φωτό Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Μουστοκούλουρα !!!


Μουστοκούλουρα με πετιμέζι !!!

Τα κουλουράκια αυτά είναι μαλακά και πολύ παραδοσιακά με την έντονη μυρωδιά του ελληνικού καφέ.90 τεμ

ΥΛΙΚΑ

1 Ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ

1 Ποτήρι του νερού ζάχαρη

1 Ποτήρι του νερού πετιμέζι

1 Ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 φλιτζανάκι του καφέ ελληνικό, καφέ βραστό

ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει...1 κιλό και κάτι.






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ χτυπήστε πρώτα το λάδι και την ζάχαρη να αφρατέψουν λίγο .
Προσθέστε τον χυμό διαλυμένη με την σόδα μέσα, το πετιμέζι τον καφέ και τα υπόλοιπα μυρωδικά..!!
Ρίξτε το αλεύρι λίγο λίγο κοσκινισμένο και φτιάξτε μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας..




Ψήστε στους 180 και πάνω σε λαδόκολλα για 20 λεπτά σε αντιστάσεις....Όχι παραπάνω γιατί μετά σφίγγουν.

Συνταγή Gogo Samiou Εκτέλεση φωτό Marina Xatzidaki --ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Σαλάτα με ντοματίνια !!!


Σαλάτα με ντοματίνια σαν μανιταράκια !!!
Μια χαριτωμένη σαλάτα!

Συνταγή
Μαρουλόφυλλα, αγγουράκι, ντοματίνια και λίγη μαγιονέζα!
Στρώνουμε τα μαρουλόφυλλα στην πιατέλα και φτιάχνουμε με στρογγυλές λεπτές φετούλες αγγούρι όπως το βλέπετε στην μέση .
Μετά κόβουμε αγγουράκι σαν κορμό και το στηρίζουμε γύρω από το μαρούλι .




Από πάνω κόβουμε στην μέση ντοματίνια τα ακουμπάμε επάνω από τον κορμό από τα αγγουράκια και κάνουμε πιτσιλίτσες με την μαγιονέζα κι έχουμε αυτήν την ωραία εικόνα με τα μανιταράκια !!!
Απλά πραματάκια!

ΑΠΌ ΤΗΝ ΦΙΛΗ Η ΣΑΛΑΤΑ Βανα Ντελη.Ρεβ.-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Καρυδόπιτα!!!!



Καρυδόπιτα  Αφράτη σιροπιαστή ...Την τρώς και σου θυμίζει μαμά !!!-Είναι το κάτι άλλο !!!!

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό Νο 4
400 γρ. ζάχαρη (2 κούπες του τσαγιού),
100 γρ. καρύδια κομμένα
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
5 γρ. κανελογαρύφαλλο
6 αυγά, 2 βανίλιες.

Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
5 γρ. χυμό λεμονιού




Για την καραμελα
100γρ Ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ώστε να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε
να κρυώσει.
2.Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τους ανακατεύουμε
με το σιμιγδάλι, το τρίμμα από κανελογαρύφαλλο, τα καρύδια, το μπέικιν
και τη βανίλια.
3.Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια με τη ζάχαρη και μετά
τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
4.Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180ο C για 40 βαθμούς .
Μολις το βγει χαράζουμε σε κομμάτια
και περιχυνουμε το σιρόπι.-
Το ένα κρύο -το σιρόπι -  το άλλο ζεστό
5.Βαζουμε την ζαχαρη σε ενα τηγανι και μεχρι να λιωσει την κανουμε
καραμελα ανακατευοντας συνεχεια, προσθετουμε 2 κουταλιες νερο
και περιχυνουμε την καρυδοπιτα οταν σερβιρουμε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
\
Η Συνταγή είναι από  αρτοποιεία & Συνταγές  ,ευχαριστώ πολύ- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Στιφάδο μοσχαράκι φούρνου τέλειο !!!




ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΟΝ ΦΟΎΡΝΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!!❤️

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι από ελιά
1 Κιλό κρεμμύδια
1 Μεγάλο κρεμμύδι για το σοτάρισμα
1 Κουτ της σούπας πελτέ συμπυκνωμένο
Μερικές κουταλιές σάλτσα
Μπαχάρι και 2 δαφνόφυλλα η κανέλα
Αλάτι κ πιπέρι,
λάδι για το τσιγάρισμα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα κ μόλις απορροφήσει τα υγρά του το σβήνουμε με λίγο ξίδι και μετά το τσιγαρίζουμε καλά με ένα μεγάλο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο.!
Ρίχνουμε το μπαχάρι ,τα δαφνόφυλλα,το αλάτι το πιπέρι και την σάλτσα και σκεπάζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό.
Έχω καθαρίσει τα κρεμμυδάκια και τα έχω τσιγαρίσει με λίγο αραβοσιτέλαιο στο τηγάνι .
Σε ένα ταψί βάζω τα κρεμμυδάκια και το μοσχαράκι με το ζουμάκι του καυτό όπως είναι από την κατσαρόλα και ψήνω στους 220 μέχρι να ροδίσει και να δέσει η σάλτσα του!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Gogo Samiou -OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες !!!




Έτοιμες οι Χοιρινές μπριζόλες για τον φούρνο !!!

Εκτέλεση υλικά
Μαρινάρισα τις μπριζόλες  με αλάτι πιπέρι ρίγανη λεμόνι λαδάκι -όσο περισσότερο τόσο καλύτερα.
Έψησα στον φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν σαν λουκουμάκι !!!  -Απλά  και νόστιμα !!!!

Από Palmyra Aristou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ βανίλιας Θεικό !!!!





ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ,ΑΦΡΑΤΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΓΕΥΣΗ ΜΑΜΑΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι και όχι με το μίξερ γιατί το μίξερ έχει την δυνατότητα να ανακατεύει τα υλικά περισσότερο και το μείγμα να κάθεται!
Χρησιμοποιούμε πάντα Νουνού εβαπορέ για τέλειο δέσιμο του μείγματος!
Το μείγμα πάντα στην φόρμα μέχρι την μέση ούτε ποιο πάνω ούτε ποιο κάτω έτσι θα ψηθεί ομοιόμορφα!
Ψήνουμε πάντα ο φούρνος προθερμασμένος για 7 λεπτά όχι παραπάνω γιατί εάν ζεσταθεί περισσότερο θα φουσκώσει αμέσως και μέσα θα μείνει άψητο!
Χρειάζεται υπομονή για να θέλουμε τέλειο αποτέλεσμα!
Η εναλλακτική γρήγορη λύση είναι μετά το μίξερ .

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ 200 ml σπορέλαιο, 300 γραμμάρια ζάχαρη φοράμε γάντι πλαστικό και το δουλεύουμε τουλάχιστον 15 λεπτά (γίνεται και με 250 γραμμάρια μαλακό βούτυρο)!
Στην συνέχεια προσθέτουμε 5 αυγά και 2 βανίλιες και συνεχίζουμε δουλεύουμε άλλα 10 λεπτά!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε.200 ml.γάλα εβαπορέ και το δουλεύουμε άλλα 5 λεπτά!
Τέλος προσθέτουμε 500 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ σιγά σιγά και το δουλεύουμε άλλα.5 λεπτά!
Έτοιμο το μείγμα όταν πάρουμε με το κουτάλι μείγμα και το στάξουμε να πέφτει αργά δηλαδή το μείγμα λίγο σφιχτό όχι αραιό γιατί εάν είναι αραιο σημαίνει θέλει κι άλλο αλεύρι!
Η φόρμα η το ταψί πολύ καλά λαδωμένη αλευρωμένη και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μεσαια σχάρα για 50 λεπτά αναμμένο και 10 λεπτα σβησμένο!
ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΝΤΕΤΟ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ!!!!

Συνταγή εκτέλεση φωτό Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σταφιδόψωμα !!




ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ !!!!

1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ.

500 ΓΡ.ΝΕΡΟ

3 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ

2 Κ. Γ.ΚΟΦΤΑ ΑΛΑΤΙ

200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

80 ΓΡ. ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΧΛΙΑΡΗ

4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

1 Κ.Γ.ΚΟΦΤΟ ΚΑΝΕΛΑ

½ Κ.Γ. ΓΑΡΙΦΑΛΛΟ

200 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ




ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΛΑΤΙ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΦΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΙΑΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ .
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ
 ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘ. ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΛΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΑΙΩΣΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΛΙΣΟΥΝ…

Συνταγή από Σόφη Τσιώπου Εκτέλεση φωτό Ευα Τσιμπλ.ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Μπισκοτάκια εύκολα!!!




ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ,ΤΡΑΓΑΝΑ,ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ.100%ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΥΛΙΚΑ:
2 αυγά,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν,
2 βανίλιες,
3,5 μισή ποτήρια αλεύρι+3 κουταλιές της σούπας,
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κακάο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με μαρίζ για 2 λεπτά!
Ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι,τις βανίλιες,το μπέικιν 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κακάο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά με μαριζ!
Ρίχνουμε μισό ποτήρι αλεύρι και ζυμώνουμε!
Ρίχνουμε τέλος 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ζυμώνουμε!


Πλάθουμε μπαλίτσες ίσου μεγέθους πατώντας τες και τις τοποθετούμε στην.λαδόκολλα!
Τοποθετούμε πάνω στο καθένα κομματάκια κουβερτούρα!
Τα.ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία Σαχάρα για 12 λεπτά φυσικά τον φούρνο!!
Με το μέγεθος που τα έπλασα έκανα 40 κομμάτια!!!

Συνταγή εκτέλεση φωτό Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ροξάκια τέλεια!!!





ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΡΟΞΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ 125 ml νερό χλιαρό,1 φακελάκι ξερή μαγιά,1 κουταλιά της σούπας.ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με.πιρούνι.
Ρίχνουμε 125 ml χυμό πορτοκαλιού φρέσκου,250 ml ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με πιρούνι!.
Τέλος προσθέτουμε 1 φακελάκι μπέικοι,1 βανίλια και περίπου 500 γραμμάρια.αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 15 λεπτά.
Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο και την κόβουμε 4 κομμάτια.
Το ένα από αυτά τα κομμάτια το τοποθετούμε σε μπολ και ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας κακάο,μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα και λίγο λάδι και το ζυμώνουμε.
Στην συνέχεια ανοίγουμε τα 3 κομμάτια σε 3 φύλλα.
Και την ζύμη με το κακάο την φτιάχνουμε κορδόνια τα οποία τοποθετούμε σε κάθε φύλλο και τα ρολάρουμε.
Κόβουμε σε κομμάτια τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα.ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο για 15 με 20 λεπτά.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού με 4 ποτήρια νερού ζάχαρη το χυμό μισό λεμονιού για 3 λεπτέ!
Σιροπιάζομαι κρύα γλυκά καυτού σιρόπι!

Εκτέλεση φωτό Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!

Πίτσα με πολύ ωραίο ζυμάρι!!!



·
 Πίτσα για βραδινό και για κολατσιό για τη δουλειά !!!

Για τη ζύμη
ένα φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
ένα φλυτζάνακι του καφέ ελαιόλαδο
μια μαγιά-φακελάκι
ένα κουτάλι ζάχαρη
ένα κουταλάκι αλάτι
700 γραμ αλεύρι
και νερό χλιαρό όσο χρειαστεί να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Έφτιαξα με τα παραπάνω υλικά την ζύμη -την μαγιά την διέλυσα σε λίγο χλιαρό νεράκι -.
Άφησα να φουσκώσει την άπλωσα στο ταψί και έβαλα σάλτσα που την έφτιαξα με πούμαρο αλατάκι ρίγανη και λίγο λαδάκι.
Έριξα γκούντα μπόλικη- ζαμπόν -μπέικον-πιπεριές  Φλωρίνης- ντοματίνια και μανιτάρια .
Έψησα μια ώρα στους 180-Ανάλογα τον φούρνο ο χρόνος ψησίματος !!!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΟ Palmyra Aristou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σουτζουκάκια φούρνου Σμυρνέικα !!!




Σουτζουκάκια Σμυρνέικα στον φούρνο !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ένα κιλό κιμά ένα κρεμμύδι δυο σκελίδες σκόρδο ψωμάκι μπαγιάτικο ρίγανη λίγο κόκκινο κρασί κύμινο κανέλα δυο αβγά ξίδι λίγο λαδάκι και αλατοπίπερο .
Τα ζυμώνω καλά τα πλάθω τα τηγανίζω ελαφρώς και τα βάζω στο ταψί στην σειρά .
Για τη σάλτσα έτριψα ντομάτες συμπλήρωσα και πελτέ λαδάκι αλάτι και ρίγανη τα έβρασα για λίγο και έριξα την σάλτσα επάνω από τα σουτζουκάκια .
Τα έβαλα στο φούρνο να δέσουν οι γεύσεις τα έψησα περίπου 30 λεπτά!!!

ΦΩΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Palmyra Aristou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Τυροπιτάκια εύκολα κ γρήγορα !!!!




Τυροπιτάκια από τα πιο νόστιμα και γρήγορα !!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ένα ποτήρι χλιαρό γάλα ένα ποτήρι του νερού  χλιαρό νερό ένα ποτήρι ηλιέλαιο μια μαγιά ένα κουτάλι ζάχαρη και ένα κουταλάκι αλάτι..και 700 γραμ αλεύρι ..αν χρειαστεί ξανά προσθέτω νεράκι .
Αφήνω λίγο να φουσκώσει  η ζύμη.


ΓΕΜΙΣΗ
500 γραμ φέτα 250 γραμ γιαουρτάκι ένα αυγό και πιπέρι.
Ανοίγω ζυμαράκι γεμίζω και κλείνω με πιρούνι γύρω γύρω .
Ψήνω στους 180 μέχρι να ροδίσουν !!

Τα περνάω με αυγό πριν ψήσω !!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Palmyra Aristou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ