Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Τσιπούρα με λαχανικά !!!

Είναι απίθανο φαγητό !! Με τόσα ωραία υλικά .και ωραία χρώματα!!
 Πολίτικη κουζίνα.


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

1 τσιπούρα

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

2 φύλλα δάφνης

ι μικρό κουτάκι μανιτάρια

λίγο λαδάκι

1 ποτήρι νερού κρασί

2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες

καρότο σε λεπτές ροδούλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε την τσιπούρα στο τηγάνι [να έχει και καπάκι] αφού την καθαρίσετε πρώτα και την πλύνετε καλά

Βάλτε τριγύρω της όλα τα λαχανικά και  όλα τα υλικά

Ρίξτε αλάτι πιπέρι το λάδι κ το κρασί ,σκεπάστε και σιγομαγειρέψτε  για 20 λεπτά .Μετά με προσοχή την γυρνάτε και  συνεχίζετε για λίγο ακόμη από την άλλη τόσο όσο να δείτε ότι έδεσε το ζουμάκι να εξατμιστεί όλο το κρασί κ να είναι μόνο το λαδάκι .Βασικά ψήνετε μέσα στο κρασί !! Είναι έτοιμο !!! δεν θέλει τίποτα ιδιαίτερο και  γίνεται πεντανόστιμο !!Καλή όρεξη  !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τρουφάκια εύκολα με καρύδα !!


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ


ΥΛΙΚΑ

1 ζαχαρουχο γαλα

1 κ σ βουτυρο γαλακτος

1 πακετο πτι μπερ

2 κ γ ποτό γλυκό

3 κ.σ καρύδα

ζάχαρη άχνη ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλουμε [προαιρετικά]

Εκτέλεση
Σε μπόλ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά κομματάκια ας γίνουν και σαν σκόνη
προσθέτουμε την άχνη ,το γλυκό ποτό ,την  καρύδα ,το ζαχαρούχο ,το βούτυρο ,και τα ανακατεύουμε.
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια ,τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξουν και στο τέλος τα κυλάμε σε καρύδα
Σημείωση
Αν δεν πλάθετε το μίγμα προσθέτουμε λίγα μπισκότα ακόμα .


σπασμενα εκεινη ην στιγμη τα εσπαγα κι ανακατευα
και αχνη να γινει η ζυμη σχεδον μισο πακετο λιγο σφιχτη βαλτε κ 2 κγ μεσα ποτο γλυκο και ριξτε κ λιγη καρυδα 3 κ σ .. τα ανακατευω ολα αυτα τα βαζω στο ψυγειο για κανα μισαωρο και μετα πλαθω μπαλακια .σε ενα πιατο ειχα τρουφα  τα βαζω στο ψυγειο !! ...

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές !!!


ΥΛΙΚΑ


Στηθος χωρις πετσα απο κοτοπουλο κομμενο σε μακροστενες λουριδιτσες λεπτες ή κυβάκια

1 κοκκινη,1 πρασινη,1 πορτοκαλι,1 κιτρινη πιπερια

1 κρεμα γαλακτος μεσαιο μεγεθος

1 κρεμμυδι κομμενο σε φετακια μακροστενα

1 κουτακι μικρο μανιταρια τα ψιλοκομμενα

αλατι πιπερι

λιγο λαδι

ρυζι για γαρνιρισμα

1 κουτακι καλαμποκι το μικρο

2 κ σ βουτυρο καλο .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βαζω το λαδι στο τηγανι και τηγανιζω σε σιγανη ψωτια το κοτοπουλο τα κοματακια να παρει χρωμα,το βγαζω σ ενα πιατο κ ριχνω ολα τα λαχανικα κ τα μανιταρια τα γυρναω συνεχεια μεχρι να μαραθουν σε σιγανη φωτια περιπου 20 λεπτα αφου γινουν ριχνω μεσα κ τα κοματακια απο το κοτοπουλο ξανα και ανακατευω κανενα 10 λεπτο,μετα ριχνω αλατι πιπερι και την κρεμα γαλακτοςαφηνω σε σιγανη παντα φωτια κανενα 5αλεπτο κ αποσυρω απο την φωτια.ετοιμο

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Σε μια κατσαρολιτσα βαζω τις 2 κσ απο καλο βουτυρο ριχνω 1 ποτηρι ρυζι εγω χρησιμοποιω το μπαρμπα μπεν το μακρυκοκο,και ανακατευω να σκουρηνει αμεσως ριχνω το νερο ηα αναλογια ειναι 1 ρυζι 2 1\2 νερο σε μεσαια φωτια μου γινεται παντα σπυρωτο κ πολυ ωραιο,βαλτε κ λιγο αλατι, μολις πιει ολο το νερο ειναι ετοιμο ριχνω το καλαμποκι και ανακατευω.ειναι πολυ ωραιο φαγητο να το φτιαξετε!!

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Φακές από την γιαγιά!!!

Η ΓΙΑΓΙΆ ΈΤΣΙ ΤΗΣ ΜΑΓΕΊΡΕΥΕ ..ΝΑ ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ ΈΛΕΓΕ ΤΑ ΥΛΙΚΆ!! ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ!! ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΊΤΕ!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

μισό πακετακι φακές ψιλές [κατά προτίμηση]

2 φύλλα δάφνη ..[από τον κήπο μοσχομυρίζει]

1 φρέσκια ντομάτα [την ξεφλουδίζουμε και την λιώνουμε με το χέρι ]

1 μεγάλο ,η 2 μικρά κρεμμύδια

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 πατάτα ψιλοκομμένη σε κυβακια πολύ λεπτή

1 καρότο ψιλοκομμένο σε κυβακια πολύ λεπτό

1 κουταλιά σούπας πελτέ

λίγη ζάχαρη

λίγη ρίγανη

αλάτι ,πιπέρι

λαδάκι

και όταν μαγειρευτούν ξίδι στο πιάτο σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις φακές
Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φακές και ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο [αν δεν σας αρέσει ψιλοκόψτε το άλλα μην κάνετε τον κόπο λιώνει] τα σκόρδα.την δάφνη ,και αφήνουμε να βράσουν Μετά από κανένα 20λεπτο ρίχνουμε καρότο.πατάτα,πιπέρι.ρίγανη λίγη,ντομάτα φρέσκια τον πελτέ τον ρίχνω μέσα κι ανακατεύω να διαλυθεί στην κατσαρόλα ,την ζάχαρη για την ξινίλα της φρέσκιας ντομάτας,και προσθέτω ζεστό νερό ,τα αφήνω σε σιγανή φωτιά ..δοκιμάζω αν κοντεύουμε να βράσουν προσθέτω το αλάτι και το λαδάκι εγώ εγώ βάζω μπόλικο σχεδόν μισό φλιτζάνι.
Ανοίγουμε το καπάκι αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι χυλώσει το ζουμί τους .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Xoρταρόπιτα απίθανη !!!




1 1\2 κιλα χορτα διαφορα αγρια οπως καυκαλιθρες.βρουβες,χορτα του βουνου
4 φρεσκα κρεμμυδακια
1\2 φυλλο κρουστας
1 1\2 φλυτζανι λαδι
1\2 φλυτζανι ανηθο μαιντανο
3 αυγα
αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα βαζετε το λαδι το κρεμμυδι σε μετρια φωτια να μαραθει,προσθετετε τα χορτα που τα εχετε πρωτα πλυνει καλα καλα και χοντροκοψει,ανακατευετε ,πασπαλιζετε τον ανηθο,το μαιντανο,αλατι πιπερι και τα αφηνετε κανα τετερτακι να τραβηξουν ολα το ζουμι τους,το αποσυρετε απο την φωτια και αφου κρυωσει λιγο προσθετετε τα αυγα χτυπημενα.επειτα λαδωνετε το ταψι και ενα φυλλο ,λαδωμα,αλλο φυλλο λαδωμα .αυτο γινεται με τα μισα φυλλα μετα ριχνεται το μιγμα των χορτων κ καλυπτετε ξανα με τα υπολοιπα φυλλα αλειφοντας με το ελαιολαδο ενα ενα.χαραξτε την επιφανεια λαδωστε το πανω πανω φυλλο ραντιστε με το χερι την πιτα κ ψηστε την σε μετρια φωτια για περιπου 45 λεπτα!!

Ρυζότο του ψαρά!!

Υλικά


1\2 κιλό γαρίδες

250 γρ μύδια φρέσκα

1\2 κιλό ρύζι μπόνετ

1-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

1\2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω το λάδι το κρεμμύδι στην κατσαρόλας,το γυρίζω να μαραθεί ,προσθέτω γαρίδες ,μύδια,ανακατεύω για λίγο και  προσθέτω τις ντομάτες ρύζι σκόρδο μαϊντανό αλάτι πιπέρι και το ανάλογο νερό 1 ρύζι εδώ 3 νερό ποτήρι..Αφήνω να βράσει περίπου 15-20 λεπτά κι είναι έτοιμο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μπαρμπούνια μαρινάτα!!!




Υλικά

12 μπαρμπούνια μέτρια

2 κρεμμύδια

3 ντομάτες ώριμες

1 κ γ δεντρολίβανο

1 φύλλο δάφνης

λίγα κλωνάρια μαιντανό

1 φλυτζ λάδι

1\2 φλυτζ,αλεύρι

λάδι για τηγάνι

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια από λέπια και  εντόσθια τα ξεπλένετε τα αλατοπιπερώνετε τα αλευρώνετε και  τα τηγανίζετε. Τα βάζετε σε ένα πυρέξ η ταψάκι και ετοιμάζουμε  την σάλτσα. Χτυπάμε στο μπλέντερ ντομάτες ,κρεμμύδι,μαιντανό λάδι τα χτυπάτε για 2 λεπτά,και με τον πολτό αυτό περιχύνετε τα ψάρια Προσθέτετε το αλάτι πιπέρι δεντρολίβανο δάφνη και τα ψήνετε για 20 λεπτά περίπου 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο Νοστιμότατα!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Γλώσσα με μανιτάρια !!

ΥΛΙΚΑ


6 γλώσσες

250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φετούλες

1 χυμό λεμόνι

αλεύρι

λάδι

μαιντανο ψιλοκομμενο

αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω τις γλώσσες αφαιρώ τις πέτσες αν είναι φρέσκες ,αν είναι κατεψυγμένες απλά τις ξεπαγώνω,τις αλατοπιπερώνω τις αλευρώνω και τις τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδισουν.Τα βγάζω  και  αφήνω  λίγο λάδι στο τηγάνι.Σοτάρω  τα μανιτάρια για 5 λεπτά πάντα σε μέτρια φωτιά τα πασπαλίζω  με το μαιντανό προσθέτω  το χυμό λεμονιού και  περιχύνω  με αυτό το μίγμα τις γλώσσες !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Καλαμαράκια γεμιστά!

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια


200 γρ γαρίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 λεμόνι χυμό

λάδι

 1\2 ποτηρι ουζο

300 γρ ρύζι καρολίνα

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω τα καλαμαράκια ξεχωρίζοντας τα πλοκάμια από την κουκούλα .Ψιλοκόβω μόνο τα πλοκάμια και  τα βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να μαραθούν Προσθέτω τις γαρίδες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες το μαιντανό ολα μέσα στα πλοκάμια Αφήνω να βράσουν 5 λεπτά και τα σβήνω με το ούζο και  το χυμό λεμονιού Προσθέτω το ρύζι αλάτι πιπέρι, και τα βράζω  για 5-10  λεπτά.
  Με την γέμιση αυτή γεμίζω  τις κουκούλες των καλαμαριών ,τις βάζω  σε  ένα ταψί προσεκτικά την μία δίπλα στην άλλη βάζω λίγο νερό στο ταψάκι και ψήνω  σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου προθερμασμένο.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ!!!

ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΠΙΑΤΟ!!


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ

13 Αγκιναρες

χυμο λεμονιων

4 καροτα σε ροδελλες

10 μικρες πατατες

5 φρεσκα κρεμυδακια [σε ροδελλες]

1 ματσακι ανηθο [ψιλοκομμενο]

1 φλυτζανι τσαγιου ελαιολαδο

αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

καθαριστε τις αγκιναρες οπως ολοι ξερουμε και να τις ριχνετε σε μια λεκανη με νερο και στιμμενο λεμονι κ λιγο αλευρι μεσα για να μην μαυρισουν,

ζεσταινεται το λαδι στην κατσαρολα κ τσιγαριζετε τοσο να μαραθουν τα κρεμυδια,προσθετετε τις πατατουλες και ανακατευετε για λιγα λεπτα μετα βαλτε και τις αγκιναρες καροτα ανηθο και τον υπλοιπο χυμο λεμονιου .αλατοπιπερωνω και οταν χρειαστω να προσθεσω νερακι μονο ζεστο πρεπει να σκεπαζονται οι αγκιναρες,σκεπαζετε το φαγητο και σιγοβραζετε μεχρι να μαλακωσουν τα λαχανικα.το φαγητο πρεπει να μεινει με το λαδι του ..οταν τελειωσω το βρασιμο βαζω σε ενα ποτηρακι του κρασιου λ μεχρι την μεση νερο απο την βρυση και μεασ η μια κ σουπας κορν φλαουρ η μια κουταλια αλευρι το ιδιο ειναι το δυαλυω καλα κ το ριχνω μεσα στην κατσαρολα ενω την κουναω ..δενει ετσι η σαλτσα του ..!!!

ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΣΟΥΦΛΕ!!

ΥΛΙΚΑ


1 ΚΟΥΤΙ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

1 ΚΟΥΤΙ 400 ΓΡ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

1 ΚΟΥΤΙ 400 ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ

10 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ

4 ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ [ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ]

4 ΚΟΥΠΕΣ ΤΥΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΓΡΑΒΙΕΡΑ.ΓΚΟΥΝΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

100 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΜΕΡΙΚΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ

2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΣΤΕ ΤΗΣ,ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΦΕΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΕ Κ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ Κ ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΟΨΤΕ ΚΑΙ ΤΟΙ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ,Σ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΡΩΣΤΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.ΡΙΞΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΒΑΛΤΕ Κ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ,ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΕ,.ΨΗΣΤΕ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΛΥΨΤΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!

--Ροδάκινο γλυκό τέλειο & πανεύκολο !!





                                   


Υλικά

2 1\2 κιλά ροδάκινα

2 κιλά ζάχαρη

3 φλυτζάνια νερό

1 δόση βανίλια

1\2 φλυτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την φλούδα από τα ροδάκινα τα κόβουμε στην μέση και  βγάζουμε το κουκούτσι.
Τα βάζουμε  σε μια πιατέλα τα περιχύνουμε  με το χυμό του λεμονιού [κρατάμε μία κουταλιά] και τα αφήνουμε για μία ώρα.
Βράζουμε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη για 10 λεπτά.
Όταν κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο .
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα τοποθετούμε σε βάζο μόνο τα ροδάκινα.
Μέσα στο σιρόπι ρίχνουμε 1 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι και την βανίλια να το προσέξουμε να δέσει.
Μόλις κρυώσει το προσθέτουμε στο βάζο με τα ροδάκινα κι έχουμε ένα ωραιότατο γλυκό.
Συνταγή από την φίλη τις σελίδας κυρία Ελένη Λάσκαρη από Σέρρες .Ευχαριστώ πολύ !!!



ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΤΑΚΙΑ!!!!

ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

1\2 κιλο αλευρι

2 κ σ λαδι

1 ποτηρι ρακι ηηη 1\2 στιμμενο λεμονι

αλατι

1ποτηρι χλιαρο νερο

1\2 ποτηρακι λαδι για τηγανι



ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1\2 κιλο ξινομυζηθρα

~~μελι για το γαρνιρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμαζουμε την ζυμη ανακατευοντασ το αλευρι το αλατι το λαδι και τη ρακη [η το λεμονι]σιγα σιγα προσθετουμε κ το χλιαρο νερο μεχρι να γινει μια μαλακη ζυμη.την αφηνουμε για μιση εως μια ωρα να ξεκουραστει'μετα παιρνουμε ζυμη οσο ενα καρυδι μεγαλο και την ανοιγουμε σε λεπτο φυλοβαζουμε στην μια ακρη μια κουταλια ξινομυζηθρα και την κλεινουμε σαν μισοφεγγαρο ,προσεχουμε να ειναι λεπτο για να τηγανιζετε ευκολα τις τηγανιζουμε με το μισο ποτηρακι λαδι να χρυσοκοκκινησουν κι απο τις δυο πλευρες οταν τελειωνει το λαδι που τηγανιζουμε θα προσθετουμε καθε φορα μολις τις βγαλουμε απο το τηγανι τις περιχυνουμε με μελι κ σερβιρουμε!

Κεφτεδάκια!!

ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ


ΥΛΙΚΑ

1\2 κιμας χοιρινος περασμενος 2 φορες απο την μηχανη κομμενος

2 κουταλιες αλευρι

απο μισο κουταλακι .ριγανη,μπαχαρι,κιμινο,αλατι και πιπερι

4 ποτηρια ζεστο νερο για το μαγειρεμα

1\2 κουπα λαδι

1 κουταλια σουπας πελτε

1 κγ κοκκινο γλυκο πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΑΖΟΥΜΕ Σ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟ ΚΙΜΑ,ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ [ΜΕΣΑ]ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ ,ΤΟ

ΠΙΠΕΡΙΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΙΓΟ

ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ

ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ,ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ ΒΑΖΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΛΑΔΙ .ΤΟΥΣ ΨΗΝΟΥΜΕ

ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 Β ΝΑ ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ

ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΤΑΝ ΨΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ

ΣΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ Η ΜΕ ΡΥΖΙ,Η ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Τζιζ κέικ τούρτα φανταστική !!!




 
Υλικά για 10 κομμάτια

Για την γέμιση
200 γρ κουβερτουρα παυλιδης
1 φλυτζ τσαγιου κρεμα γαλακτος
1\2 φλυτζ τσαγιου αχνη ζαχαρη
400 γρ τυρι φιλαδελφεια
2 κ σ μαργαρινη
1 βανιλια
100 γρ φιστικια Αιγινης χοντροκομμενα

Για την βάση

250 γρ μπισκοτα ολικης αλεσεως αλεσμενα στο μιξερ
4 κ σούπας μαργαρινη σε θερμοκρασια δωματιου
1 κ σούπας ζαχαρη

Για την διακόσμηση
τρούφα σοκολάτας

Για το γλασάρισμα
200 γρ κουβερτουρα παυλιδης
1 φλυτζανι κρεμα γαλακτος

Εκτέλεση βάσης
Σ ενα μπολ ανακατευετε τα υλικα τις  βασης τριβοντας με τα δαχτυλα να ενωθουν στρωνετε το μειγμα σε μια φορμα με αποσπωμενα [τσέρκι] καλο θα ηταν πλαινα ..πιεστε με τις παλαμες σας να δημιουργηθει μια βαση συμπαγης

Ετοιμασια γεμισης
Στο μπολ του μιξερ βαλτε το τυρι κρεμα, το βουτυρο, και τη ζαχαρη χτυπηστε μεχρι να αφρατεψουν,λιωστε την κουβερτουρα στο φουρνο μικροκυματων κ η σε μπαιν μαρι, την βγαζετε κ προσθετετε την κρεμα γαλακτος λιγη λιγη ανακατεψτε να γινει ένα το μειγμα  κ αφηστε να κρυωσει λιγο Το ριχνετε οταν γινει πλεον χλιαρο στο μιγμα τυριου κ προσθεστε κ την βανιλια κ χτυπηστε το σε χαμηλη ταχυτητα για λιγο στο μιξερ ριξτε κ τα φιστικια ανακατεψτε κ αδειαστε το μεσα στη φορμα με την βαση. βαλτε το στο ψυγειο κ διακοσμειστε με φιστικι απο πανω .
Η το σταματατε εδω η το συνεχιζετε  με το παρακατω τροπο .. φτιαχνουμε γλασσο με 200 γρ κουβερτουρα παυλιδης, την οποια θα ανακατεψετε κ 1 φλ κρεμα γαλακτος περιχυνετε με το γλασο την τουρτα αφου την εχετε ξεφορμαρει , γύρω γύρω στολιζετε με τρουφα και με ένα κορνε κανετε σχεδιακια ππως στην φωτογραφια και  μετα ψυγειο ..κι αμα αρχισετε να τρωτε δεν θα σταματατε ..την εχω κανει πολλες φορες ειναι κι ευκολη κ τελεια!!!

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τηγανίτες !!!

 
 
 
ΥΛΙΚΑ


4 αυγα

200 γρ γιαουρτι

300 γρ φετα

1 κουπα λαδι

6 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 1 κουταλια σουπας μπεκιν παουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

θρυματιζετε το τυρι προσθεστε γιαουρτι,λαδι κ αυγα.οταν ενωθουν μεταξυ τους προσθεστε μπεκιν παουντερ λιγο λιγο το αλευρι θα γινει μια ζυμη μαλακια .βαλτε το λαδι να καψει κ μ ενα υγρο κουταλι παιρνετε κουταλιες απο το μιγμα το τηγανιζετε πολυ γρηγορα να μην μαυρισουν ,,καλη ορεξη !!

Γιουβαρλάκια!!



ΥΛΙΚΑ

μισο κιλο κιμα

1 αυγο

μισο ποτηρακι κρασι ασπρο

μισο ποτηρακι νερο

1 καροτο τριμμενο

1 κρεμμυδι τριμμενο

4 κ σουπας ρυζι

κλωναρακια μαιντανο

αλατι πιπερι

σαλτα 3 κουταλιες γλυκου κορν φλαουρ{αν δεν εχετε αλευρι2 κροκους αυγων

λεμονι αναλογα το πως το θελετε εγω το θελω ξυνουλι εβαλα 2!!

λιγο νερο 3 δαχτυλα σ ενα ποτηρακι ,και θα σας πω παρακατω τι θα κανετε για να μην σας κοβει ποτε!! το αυγο.

Ι ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ 4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΛΟ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

σ ενα μπολ βαζουμε το κιμα ριχνουμε ,,το αυγο ,το ρυζι,το μαιντανο ψιλοκομμενο.αλατι.πιπερι.,καροτο κρεμμυδι τριμμενο .τα ζυμωνουμε και προσθετουμε το κρασακι κ το νερακι ξαναζυμωνουμε ελαφρα ,ετσι?και τα αφηνουμε να ενωθουν τα υλικα ωσπου να ..... βαλουμε νερο 4 ποτηρια στην κατσαρολα και να αρχισει να βραζει ..τοτε ριχνουμε ελαχιστο αλατι τις 2 κ σ βουτυρο κ πιπερακι ,παιρνουμε το μπολ διπλα στην κατσαρολα κι αρχιζουμε κ πλαθουμε μπαλακια με τα δυο χερακια [κ λιγο χιουμορ] και με προσοχη μην πιτσιλιστητε τα βαζετε στην σειρα ..ευκολο ειναι δεν καιγεστε κ το μεγεθος αρχιζει απο ενα καρυδι κι οσο θελετε εσεις ,τα αφηνουμε να σιγοβρασουν 20 λεπτα .μολις περασουν τα 20 λεπτα αποσυρωμε την κατσαρολα και,,,σ ενα πιατο η μπολακι σπαμε τα αυγα κ κραταμε μονο τους κροκους,ριχνουμε και το λεμονι ,κ χτυπαμε μ ενα πηρουνι ελαφρα ,εντωμεταξυ μεσα στα 3 δαχτυλα νερο εχετε διαλυσει το κορν φλαουρ η το αλευρι το ριχνετε κι αυτο μεσα στα αυγα χτυπατε λιγο ,ξαναβαζετε την κατσαρολα στο ματι και ριχνετε το υλικο αυτο κ με το ενα χερι σερνεται περα δωθε την κατσαρολα [κουνατε]να ανακατευτει ..θα παρει 2 βρασεις και αποσυρετε απο την φωτια ειναι ετοιμο!! μ αυτον τον τροπο να κανετε αυγολεμονα δεν κοβει ποτε το αυγο !1 οταν σερβιρετε πασπαλιστε με φρεσκοψιλοκομμενο μαιντανο το πιατο ...ειναι τελειο να το φτιαξετε και να μου πειτε !!! καλη επιτυχια!!!

Μπακαλιοροκροκετίτσες !!

ΥΛΙΚΑ


1 φυλο ξερό  μπακαλιάρο

1\2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 πράσινη  πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι

πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ

1\2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ

100 γρ βούτυρο λιωμένο

2 αυγά

1 κούπα γάλα

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα βάλετε το μπακαλιάρο σε κρύο νερό για 24 ώρες να ξαλμυρισθεί,το νερό θα πρέπει να το αλλάξετε πολλές φορές .
Στραγγιζετε τον μπακαλιάρο τον καθαρίζετε και  τον κόβετε σε κύβους,ψιλοκόβετε τις πιπεριές το κρεμμύδι,και τα βάζετε μαζί με τον μπακαλιάρο αφού τον πιπερώσετε,στην συνέχεια χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για το χυλό και τα ανακατεύετε με το μπακαλιάρο,Σε  'ένα τηγάνι βάλτε μπόλικο λάδι και  αφού κάψει παίρνετε με το κουτάλι από το μίγμα και τηγανίζετε,Σερβίρετε αν θέλετε το μπακαλιάρο με σκορδαλιά της αρεσκείας σας!! Ειναι φανταστική η συνταγή !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τζατζίκι Ι!!



ΥΛΙΚΑ

1\2 κιλου γιαουρτι

1 αγγουρι ,

Τριψτε το αγγουρι απο το χονδρο μερος του τριφτη,η απο το ψιλο κατα προτιμηση.βαλτε το στο

σουρωτηρι το στραγγιζετε  πολύ καλα.

3 -4 σκελιδες σκορδο τριμμενες στο ψιλο.αναλογα ποσο γευστικο απο σκορδο το θελετε ,

ξυδι,εγω παντα προτιμω μηλοξυδο ειναι πιο ντελικατο στη γευση.το ποσο, θα το καταλαβετε δοκιμαζοντας,

λιγο αλατι

κ λαδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαλτε το γιαουρτι σ ενα μπολ ,προσθεστε ολα το αγγουρι στιμμενο καλα,σκορδο ,αλατι. λιγο λαδι,λιγο ξυδι λιγο λαδι λιγο ξυδι,εναλλαξ.κι ανακατευετε να ενωθουν ολα τα υλικα ,σταματηστε εκει που η γευση θα σας ικανοποιεί  Βαλτε σε μπολ το κλεινετε και  διατηρειτε στο ψυγειο και  συνοδευετε τα φαγητα ,αν θελετε πιο βελουδινη γευση,ολα αυτα τα υλικα να τα βαλετε στο μπλεντερ  !! Καλοφαγωτο !!!

Αφέλια Χοιρινά !!!!!

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ


ΥΛΙΚΑ

2 κιλα χοιρινο κομμενο σε μικρα κομματια

1\2 κούπα λαδι

2 ποτηρια κοκκινο ξηρο κρασι

4 φυλλα δαφνη

2 μπαστουνακια κανελλα

1\2 κουπα κολιανδρο τριμμενο

2 κουτ.σουπας κορν φλαουρ[η αλευρι]

αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Οταν το μαγειρευετε μοσχομυριζει ολο το σπιτι απο το κολιανδρο κ την κανελλα !!!σε μια κατσαρολα βαζετε το λαδι κ σωταρετε για λιγο το κρεας ριχνετε το κρασι την δαφνη το κολιανδρο το το μισο αλατι πιπερι κ την κανελλα τα μασουρακια,ζεσταινετε κι 3 ποτηρια νερο τα ριχνετε μεσα κι αφηνετε να σιγοβρασει για περιπου μια και μιση ωρα,οταν το τσιμπησετε κι ειναι ενταξει μ ενα πιρουνι .δυναμωνετε την φωτια να φυγει το πολυ ζουμι αν εχει και διαλυετε σε μιση κουπα 2 κουταλιες γεματες κορν φλαουρ και το ριχνετε μεσα στην κατσαρολα να δεσει η σαλτσα με κανα δυο βρασεις ,σερβιρετε σε πιατελα με ρυζι και απο πανω ριχνετε το υπολοιπο κολιανδρο .υπεροχο φαγητο να το φτιαξετε !!

Χαλβάς!

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΩ ..ΕΚΑΝΑ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑ ΒΡΗΚΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!! ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΓΙΝΕ !!


ΥΛΙΚΑ

ΕΚΑΝΑ 2 ΔΟΣΕΙΣ ,ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΗ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ.

ΣΙΡΟΠΙ

10 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ

4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΚΟΥΠΑ ΜΕΛΙ

ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ

ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΛΑ ΣΚΟΝΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ

ΛΙΓΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Κ ΕΝΑ ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΛΑ

ΒΑΛΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ 10 ΛΕΠΤΟ,

ΧΑΛΒΑΣ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ

2 1\2 ΛΑΔΙ ΚΟΥΠΕΣ

ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΛΙΓΟ ΣΚΟΥΡΟΣ..ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΙΓΑΝΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ Κ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ..ΜΟΛΙΣ ΣΚΟΥΡΗΝΕΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΚΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ,ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΓΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΠΥΡΩΤΟΣ .ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΟΥΛΑ ΚΑΠΑΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Κ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΚΑΝΕΛΛΙΤΣΑ .ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ!!ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ..ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ !! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Σαρδέλα στο φούρνο και μπρόκολο !

ΥΛΙΚΑ
1κιλο σαρδέλες
1πιπερια πράσινη κομμένη σε ροδέλες
1κρεμμυδι κομμένο σε ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
λαδάκι
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε την σαρδέλα και κόβουμε κ τα κεφάλια,την πλένουμε καλά και την τοποθετούμε στο ταψακι στην σειρά,από πάνω βάζουμε τα λαχανικά ,λάδι αλάτι πιπέρι και καθόλου νερό .Τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς γίνονται πεντανόστιμες!

ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Πλένουμε αφού το χωρίσουμε σε μπουκετάκια καλά το μπρόκολο,σε  ένα μπολ βάλτε νερό και ξίδι και βάλτε το μέσα για λίγα λεπτά μετά ξεπλύνετε το καλά και βάλτε το σε μια κατσαρόλα με νερό που θα βράζει  ρίξτε κ λίγο αλάτι
 
ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να διατηρήσει καταπράσινο το χρώμα του να αφήνετε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα  Καλή όρεξη !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ