Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Κοτοσαλάτα απίθανη !!!

 
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα στήθη από κοτόπουλο βρασμένα
1 βαζάκι πΊκλες διάφορες[θα χρειαστούμε το μισό σε μικρΌ βαζάκι που πουλάνε]
3 αβγά σφιχτά ψιλοκομμένα
μισό φλιτζάνι μαγιονέζα
...μισό φλιτζάνι γιαούρτι
2 κ σ κάπαρη στραγγισμένη
 2 κσ φρέσκο άνηθο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
πιπέρι
κ καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια,ανακατεύετε τα αβγά τα κρεμμυδάκια τη μαγιονέζα το γιαούρτι την κάπαρη τον άνηθο κ το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το κοτόπουλο κι ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν τα συστατικά, πασπαλίζετε κ με το καρύδι ..και....καλή όρεξη!!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κουλουράκια με πορτοκάλι φανταστικά!!!

Υλικά (για 100 κουλουράκια)
1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κιλό ζάχαρη
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1300-1400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά κοφτή μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
1.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 7 λεπτά,να γίνουν σαν κρέμα.
2.Προσθέτουμε τα αυγά,το ξύσμα,τις βανίλιες,τη μαστίχα και το αλάτι
και χτυπάμε ακόμα λίγο.
3.Πάνω από το μπολ της ζύμης ανακατεύουμε την πορτοκαλάδα με τη
σόδα και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
4.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη
να μην κολλάει στα χέρια ή στο μπολ.Την αφήνουμε 1/2 ώρα στον
πάγκο της κουζίνας να "ξεκουραστεί".
5.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς,στρώνουμε λαδόκολλα
στις λαμαρίνες και πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια
6.Ανακατεύουμε έναν κρόκο,λίγη ζάχαρη και λίγο νερό και αλείφουμε
τα κουλουράκια.
7.Ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά
Πηγή:η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου,στον "Καφέ με την Ελένη"

Σνίτσελ ,σνιτσελάκια !!


 Υλικα
χοιρινα ,η μοσχαρισια  σνιτσελ
2 αυγα
φρυγανιά τριμμενη
λαδι για τηγανι
αλατι/πιπερι
Εκτελεση
Βαζουμε σε μια πιατελα τα σνιτσελ ,τα αλατοπιπερωνουμε .Σπαμε  και ανακατεύουμε  σε ενα μπολ τα αυγα,Βαζουμε σε ένα πιατο η σε ένα  σε αλουμινοχαρτο την φρυγανια [για να μην πλενουμε] και σε ένα άλλο αλουμινοχαρτο το αλευρι,τα αλευρώνουμε μετα τα βουταμε  στο αυγο ,και τελος  στην  φρυγανια .Τηγανίζουμε  σε χαμηλη θερμοκρασια,γυρνωντας  τακτικα ,Καλη σας ορεξη !!!

Η πιό τέλεια μηλόπιτα!!!!!


Μηλόπιτα Θεική !!!!


 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 2 Κούπες αλεύρι φαρίν άπ
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
6 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
250 γρ βιτάμ σόφτ
1 κούπα ζάχαρη,[για το κέικ]
λίγη κανέλα
3 μήλα
χυμό από ένα  λεμόνι
καρύδια η,σταφίδες,η, κ τα δύο




Απλώνουμε  το βούτυρο σε ενα ταψάκι νο 28.
Πασπαλίζουμε  με τη 1 κούπα ζάχαρη να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και πάνω από το βούτυρο .
Αραδιάζουμε από πάνω  τα μήλα σε στρογγυλές φέτες κομμένα,αφου πρώτα έχουμε  βγάλει με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από την μέση ,να  μας μείνει σαν μία τρυπούλα στο κέντρο κάθε μήλου.
Προσθέτουμε και τά  καρύδια  και την  σταφίδα πασπαλίζοντας όλη την επιφάνεια .
Ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και  ετοιμάζουμε  το παντεσπάνι.
Χωρίζουμε  τα ασπράδια απο τους κρόκους.
Χτυπάμε τους  κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά να γίνουν αλοιφή .
προσθέτουμε  τμηματικά το αλεύρι και  το μπέκιν πάουντερ .
Συνεχίζουμε  το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας .
Χτυπάμε  και  τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα  τα ρίχνουμε στην ζύμη και  τα ανακατεύουμε  απαλά να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
Ρίχνουμε το παραπάνω υλικό  πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε  την μηλόπιτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 180  βαθμούς για 50 λεπτά περίπου .
Οταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και  την αναποδογυρίζουμε  σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε  με λίγη κανέλα και κερνάμε και γίνετε ανάρπαστη !!! 

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σάλτσα βινεγκρέτ και σχετικές σάλτσες.

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ!!!!
η βινεγκρετ δεν ειναι μονο για σαλατες,μπορειτε να εμπλουτισετε  με αυτη μαγειρεμενα λαχανικα,οπως σπαραγγια,κουνουπιδι,η φασολακια.ειναι επισης εξαιρετικη μαρινατα ,για κοτοπουλο,χοιρινο, ψαρι,
ΥΛΙΚΑ
1\4 φλυτζανιου ξυδι
1κγ μουσταρδα γαλλικη
1\4 κγ αλατι
1\8 πιπερι .αν ειναι κ φρεσκοτριμμενο ακομα καλυτερα!
3\4 φλυτζ εξτρα παρθενο ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπατε σ ενα μπολ μικρο το ξιδι,την μουσταρδα,το αλατι,και το πιπερι μ ενα μουλτι .προσθεστε χτυπωντας κ το λαδι, αργα κ σταθερα μεχρι να αποροφηθει ολο .
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
βαλτε λεμονι αντι για ξυδι κ προσθεστε 1 κγ ξυσμα λεμονιου και 1 κτ σ κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
προσθεστε 3 κτσ ψιλοκομμενα μυρωδικα οπως,,μαιντανο,βασιλικο,κολιανδρο ,κ ανηθο.
ΒΙΕΓΚΡΕΤ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Αυξηστε την μουσταρδα στις 2 κτγ κ προσθεστε 1 σκελιδα σκορδο πολτοποιημενη ,2 κτσ γιαουρτι,1 κτσ ψιλοκομμενο φρεσκομαιντανο,κ 1\4 φακελακι υποκαταστατο ζαχαρης ,

Αλευρόπιτα Παραδοσιακή από την Ηπειρο!!!


Φτιάξτε την οπωσδήποτε και θα την κατα ευχαριστηθείτε !!!

ΥΛΙΚΑ
αλεύρι όσο πάρει να γίνει χυλός παχύς..
1 κεσεδάκι γιαούρτι 
5 αυγά
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 Βιτάμ κυπελάκι θα χρειαστούμε το μισό
φέτα 400 γραμμαρίων
λίγο αλεύρι έξτρα από το παραπάνω η
φρυγανιά τριμμένη για το ταψί

Φωτό Λίλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ολόκληρα ,ρίχνουμε το γάλα το γιαούρτι κ προσθέτουμε  λίγο νερό μισή κούπα περίπου.
Προσθέτουμε  αλάτι πολύ λίγο,τα ανακατεύουμε  με το χέρι ,και όταν όλα γίνουν ένα ρίχνουμε το  αλεύρι λίγο λίγο μέχρι  να γίνει παχύρρευστος χυλός.
Προσθέτουμε και την φέτα--κρατάμε -- λίγη να πασπαλίσω από πάνω στο τέλος.
Αλάτι ελάχιστο.
Εχουμε  βουτυρώσει με σχεδόν το μισό καπελάκι Βιτάμ το ταψί και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια ή αλεύρι ή  φρυγανιά όπως κάνουμε στα κέικ.
Το τινάζουμε να φύγει το περιττό και αδειάζουμε  το μείγμα από πάνω.
Προσθέτουμε την φέτα που κρατήσαμε  τρίβοντάς την με το χέρι από πάνω σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε στο τέλος λίγο βούτυρο από πάνω σε διάφορα σημεία της αλευρόπιτας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και κατά το τέλος αυξάνω λίγο να ξεροψηθεί.είναι νόστιμη πολύ .πολύ ωραία ! καλή όρεξη!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Περισσότερες συνταγές δείτε πατώντας ΕΔΩ -->
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μαρμελάδα βερύκοκο!!!!!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 20 ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ
 
 ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ,ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΚΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ
 
 ΠΑΝΩ 800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ .ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ .ΤΗΝ
 
 ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ
 
 ΚΑΙ  ΝΑ ΠΗΞΕΙ  ΝΑ ΔΕΣΕΙ .ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΣΟ ΧΥΜΟ
 
ΛΕΜΟΝΙ .ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΖΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ
 
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ Κ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!

Σοκολατάκια με Δαμάσκηνο & καρύδι!!!



Υλικά

δαμάσκηνα ξερά
300 γραμ. κουβερτούρα
καρύδια
2 κουτ.σούπας σπορέλαιο
χαρτάκια γιά να τα τυλίξουμε
Λαδόκολα να τα ακουμπήσουμε επάνω


Εκτέλεση
Παίρνουμε τα δαμάσκηνα (να ειναι χωρίς κουκούτσι ) και βάζουμε από ένα κομμάτι μεσα.καρυδι.
Βάζουμε σε μιά κατσαρολίτσα την κουβερτούρα με το σπορέλαιο να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει να είναι χλιαρή ,ρίχνουμε μέσα το δαμάσκηνο με το καρύδι όπως το έχουμε ετοιμασει και με ένα κόλπο που μου είπανε στραβώνουμε ένα πιρούνι να μείνουν τα 2 ακριανά ίσια ,η με ενα μαχαιράκι τα βγάζουμε με προσοχή και τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν
Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν ολα τα δαμάσκηνσ.
Οταν παγώσουν και θέλουμε τα τυλίγουμε σε χαρτάκια ζαχαροπλαστείου σσημί η χρυσά.
.Είναι πολύ ωραία και εύκολα ,τα έφτιαξα έχθες στην γιορτή της μαμάς μου και γίνανε ανάρπαστα!!

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Λικέρ βύσσινο!!

ΥΛΙΚΑ

1κιλό βύσσινο

1 κιλό ζάχαρη

50 γρ γαρίφαλα

2 μασούρια κανέλα

1 ποτήρι καθαρό οινόπνευμα

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Αφαιρούμε τα κοτσάνια κ πλένουμε τα βύσσινα.τα στραγγίζουμε κ τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο μαζί με την ζάχαρη,ρίχνουμε μέσα με ένα ''πουγκι''απο γάζα δεμένα με τη κανέλα κ τα γαρίφαλα Αφηνουμε το βάζο εκτεθειμένο στον ήλιο για ένα μήνα περίπου ,για να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε το ''πουγκι''κ ρίχνουμε ένα ποτήρι καθαρό οινόπνευμα.
Μετά από 3 εβδομάδες φιλτράρουμε το λικέρ [σουρώνουμε] κ είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Αν θέλετε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το οινόπνευμα με κονιάκ 5 αστέρων.[την συνταγή αυτή την είχα γράψει από την κυρία Σουνα Μπόζι]κ την έχω κάνει ,είναι πολύ ωραίο το λικεράκι !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

λαχανορυζο απιθανο!!!

ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ Κ ΘΑ ΓΛΥΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΑΤΟ !!!!


ΜΕΡΙΔΕΣ 6

ΥΛΙΚΑ

1κιλο λαχανο

2 ξερα κρεμμυδια κανονικου μεγεθους

2 κυβους κρεατος [κνορ]

1 και μισο φλυτζανακι του καφε ρυζι καρολινα

2 κουταλιες σουπας πελτε

5 κ σουπας λαδι

λεμονι[προαιρετικο]

ελαχιστο αλατι,πιπερι

λιγο βασιλικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βγαζετε τα εξωτερικα φυλλα του λαχανου,κοβετε ολο το σκληρο κοτσανι κ το πετατε,ξεχωριζετε τα φυλλατου λαχανου ενα ενα κ τα πλενετε καλα,μετα σε μια κατσαρολα τα κοβετε μεγαλα κομματια ,ξυνετε μεσα κ τα 2 κρεμμυδια με τον τριφτη,τα βαζετε μαζι με το κομματιασμενο λαχανο και προσθετετε κ 2 ποτηρια νεο μεσα στο οποιο εχετε λειωσει τους 2 κυβους, κ το βασιλικο βαζω μεσασκεπαζετε την κατσαρολα κ το βραζετε σε μετρια θερμοκρασια [στο 2]για 15 λεπτα περιπου.λειωστε τον πελτε ντοματας σ ενα ποτηρι νερο και προσθεστετο,βαλτε κ το πιπερι και μια ιδεα αλατι ανακατεψτε ελαφρα κ βραστε αλλα 5 λεπτα.μετρηστε το ρυζι ξεπλυντετο,κ ριξτε το μεσα ανακατεψτε ελαφρα ,κ σιγοβραστε για 20 λεπτα .σε χαμηλη θερμοκρασια,ανοιξτε το καπακι βαλτε το λαδακι και βραστε για αλλα 5 λεπτα.στο σερβιρισμα περιχυνετε το φαγητο με αφθονο λεμονακι ,

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

αν θελετε δεν βαζετε πελτε κ κανετε αυγολεμονο ως εξης..5 λεπτα πριν το κατεβασετε χτυπατε 1 αυγο με λεμονι κ το ριχνετε στην κατσαρολα κουνοντας περα δωθε ,φυσικα αφαιρειτε την ντοματα.[δεν το φτιαχνω ποτε ετσι αλλα γινετε ] καλη ορεξη ,πεντανοστιμο κ οικονομικο .ειναι το λαχανακι που περισσεψε απο τους ντολμαδες γιατι ειπαμε...δεν πεταμε τιιιιποτα!!!!

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

λαχανοντολμαδες φανταστικοι!!!!!!!!!!!

 ΥΛΙΚΑ

μισό κιλό κιμά

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 καρότα τριμμένα

1 ματσάκι άνηθο

...2 φλυτζάνια ρύζι του καφέ

μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

3 κρεμμύδια ξερά

μαϊντανό

ΚΡΕΜΑ

Βάζω 2 κ σ βούτυρο,κ λίγο λάδι σ ένα κατσαρολ;aκι και ρίχνω 4 κ σ αλεύρι ο ανακατεύω κι έχω περάσει από το σουρωτήρι το ζουμί από τους ντολμάδες κ το ρίχνω μέσα κι ανακατεύω γρήγορα να γίνει αραιή η σάλτσα,έχω στύψει κ λεμόνια ανάλογα πόσο  ξινά τα θέλετε εγώ έβαλα 2 λεμόνια .και τα έχω χτυπήσει με 2 κρόκους αυγών όχι ασπράδια,κ τα ρίχνω και αυτά μέσα κι ανακατεύω μην ξεχάσετε κ λίγο αλάτι .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ ένα μπολ βάζω τον κιμά το ρύζι τριμμένα τα καρότα,τα κρεμμύδια.αλάτι,πιπέρι,μαϊντανό,άνηθο,λίγο νεράκι,λαδάκι κ ανακατεύω με το χέρι να ενωθούν τα υλικά το λάχανο το κόβω γύρω γύρω απόν κάτω από το κοτσάνι κ βγάζω ένα ένα τα φύλλα μέχρι εκεί που είναι ωραία μεγάλα κ τυλίγονται ,έχω βάλει νερό στην κατσαρόλα ,κι όταν βράζει τα ρίχνω μέσα και τα ζεματώ για 4 λεπτά πολλά μαζί όχι ένα ένα περίπου,4 ..μετά παίρνω Έμα πιάτο βάζω το φύλλο του λάχανου το ακουμπώ το ανοίγω μέσα βάζω γέμιση κ τυλίγω .