Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Γαριδομακαρονάδα !!



 Για πιο οικονομικη εκδοχή αλλά με την ίδια γεύση!!

Υλικά


γαρίδες ξεφλουδισμένες κατεψυγμένες
λάδι μισό κρασοπότηρο κ λίγο παραπάνω
ντομάτα 3-4 τριμμένες στο τρίφτη
μαϊντανός ψιλοκομμένος
πελτές ι κουταλιά γλυκού γεμάτη
σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
κρασί ι ποτήρι
λίγες πιπεριές χρωματιστές για άρωμα

Εκτέλεση .
Βάζω νερό σε μια κατσαρόλα πάνω από την μέση ,ρίχνω λίγο λαδάκι και μόλις πάρει βράσει ρίχνω το επιθυμητό αλάτι και τα μακαρόνια τα βράζω από 7 ως 8 λεπτά να ανακατεύετε μην σας κολλήσουν μεταξύ τους σουρώνω .
Γαρίδες
Βάζω ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνω λίγο λαδάκι ,τις γαρίδες ξεπαγωμένες και λυόμενες,και το σκόρδο ,τις ανακατεύω να καβουρντιστούν και άμα γίνει αυτό καλά ρίχνω την ντομάτα την τριμμένη τον πελτέ και  τον δουλεύω μέσα γύρω γύρω να διαλυθεί,τις πιπεριές το κρασί λίγη ζάχαρη για την ξινίλα της ντομάτας μόλις πάρει 3-4 βράσεις ρίχνω και τον μαϊντανό αλατοπίπερο και σιγοβράζω κανένα εικοσάλεπτο .μόλις δέσει  η σάλτσα σβήνω το μάτι ,πρέπει να έχει και ζουμάκι οπως έχουμε σουρώσει τα μακαρόνια  λίγα λίγα με μια πηρούνα βάζουμε στο υλικό αυτό μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε να πάει παντού βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε !!! Δεν υπάρχει τέτοια γεύση, μία πιο οικονομική εκδοχή γαριδομακαρονάδας !Καλή  όρεξη!!!




Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό με κρέμα γάλακτος!!!!!



ΥΛΙΚΑ
1\ κιλο χοιρινο κομματια
μισο ποτηρακη λαδι
1 κρεμμυδι κομμενο σε ροδελες
2 σκελιδες σκορδο
2 πρασινες πιπεριες κομμενες σε ροδελες
ι κοκκινη πιπερια σε ροδελες
1 πορτοκαλι πιπερια
ι κουτακι μανιταρια 300γρ.
2 καροτα σε ροδελες
αλατι
πιπερι
1 ποτηρι νερου κρασι λευκο
ι κρεμα γαλακτος μεσαια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοταρουμε το χοιρινο στο λαδι προς το τελος ριχνουμε το σκορδο και σβηνουμε με κρασι.
το αφηνουμε να σιγοβρασει λιγο κ στην συνεχεια προσθετουμε το κρεμυδι,τις πιπεριες και τα μανιταρια. ζεστο νερο μεχρι επανω στην κατσαρολα. και το αφηνουμε να σιγοβρασει.ωσπου να το πιει θα εχει γινει λοιωμα,λιγο πριν το τελος προσθετουμε την κρεμα γαλακτος, το πιπερι,και το αλατι. ειναι ενα πολυ νοστιμο φαγητο να το φτιαξετε !!!καλη ορεξη!!!!

Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Χοιρινές μπριζόλες το κάτι άλλο !!!


Φτιάξτε τες όπως σας λέω τον παρακάτω τρόπο -δεν υπάρχει η νοστιμιά τους λουκουμακι σκέτο λιώνουν στο στόμα !! Και ..είναι και πολύ οικονομικές !!!
Παρ όλο που μπαίνουν σε τηγάνι δεν έχουν καμία σχέση με τηγανητό είναι σαν να μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα δοκιμάστε και θα  το καταλάβετε !!!


ΥΛΙΚΑ
Μπριζόλες χοιρινές {λαιμός}
αλεύρι
λαδάκι

2 κουτ,σούπας κοφτές μουστάρδα
αλατοπίπερο
θυμάρι
ρίγανη
μισό ποτήρι νερού κρασί λευκό
λεμόνι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μπριζόλες,τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας κ τις αλείφουμε με ελάχιστο λάδι για να κολλήσουν τα υλικά μας.μετά τις τοποθετούμε  σ ένα ταψάκι και ρίχνουμε  από πάνω αλάτι.πιπέρι.λίγη ρίγανη,λίγο θυμάρι,βάζουμε σ ένα αλουμινόχαρτο αλεύρι τις γυρίζουμε και κάνουμε  το ίδιο κι από την άλλη πλευρά.
Βάζουμε  το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί ,αλευρώνουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε μέσα ,  χαμηλώνουμε  την φωτιά από το 3 στο 2 και τις γυρίζουμε πότε από την μια πλευρά πότε από την άλλη ,αυτό το κάνουμε  κανένα τέταρτο ,αμέσως μετά  ρίχνουμε το κρασί  και την μουστάρδα αραιωμένη σε λίγο νερό και τις αφήνουμε  να ψηθούν να το πιουν όλο ..σε σιγανή πάντα φωτιά .μόλις το πιει το ζουμάκι όλο ρίχνουμε  το χυμό ενός λεμονιού ,τις γυρνάμε τακτικά ,έτσι κι αλλιώς δεν αργούν ,και πιστέψτε με δεν θα χετε ξαναφάει τέτοια μπριζόλα!!
 Συνοδεύετε με ρύζι  ,πατάτες τηγανητές  πουρέ -όταν το φτιάχνω όλοι απορούν με το ..τι ωραίο τρώνε..πως είναι φτιαγμένες ..και  τι νοστιμιά είναι αυτή!!! Είναι πραγματικά το κάτι άλλο!!!

*Οταν τις φτιάχνω για να αποφεύγω τα συνοδευτικά ..κόβω πατάτες κυδωνάτες και αφού βάλω τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις φέρω μια γύρα τοποθετώ στα κενά τις πατάτες και σιγοψήνονται μαζί τους παίρνουν από το ζουμάκι μπριζόλα -μουστάρδα-κρασί -μυρωδικά που βγάζουν και γίνονται μελωμένες και πολύ νόστιμες το κάτι άλλο !
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Κανελόνια με κιμά!!!

YΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ 250 ΓΡ  ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
3\4 ΤΟΥ ΚΙΛΟΥ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
1 1\2 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ
4 Κ Σ ΛΑΔΑΚΙ
1 ΞΥΛΑΚΙ  ΚΑΝΕΛΛΑ
1 1\2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΡΕΓΚΑΤΟ Η , ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ,Η, 4 ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ
2 ΑΥΓΑ ΣΦΙΧΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
3 Κ Σ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΛΟ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.
ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ Κ 1 Κ Σ ΠΕΛΤΕ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι,μαζί με το κιμά.το σβήνουμε με το κρασί,
προσθέτουμε την κανέλα,αλατοπίπερο και τις ντοματούλες ψιλοκομμένες.το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά.πρέπει όταν είναι έτοιμο ,να έχει πιει καλά το ζουμί του όλο.Μόλις μισοκρυώσει προσθέτουμε κ το τριμμένο τυρί το 1 φλιτζάνι κ τα 2 αβγά ψιλοκομμένα  .ανακατεύουμε και αρχίζουμε και γεμίζουμε σφιχτά τα κανελόνια με το κιμά,τα βάζουμε στη σειρά το ένα δίπλα στο άλλο καλό είναι αν έχετε πυρέξ μην αφήνετε κενά
Εχετε ετοιμάσει την σάλτσα ...[σοτάρεται το βουτυρομε το σκορδακι μόλις ξανθίσει προσθέστε την ντομάτα  αλατοπίπερο ζάχαρη,κ 1 ποτήρι νερό  βράστε την σάλτσα το λιγότερο 1 τέταρτο]σε σιγανή φωτιά. μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια τα περιχύνουμε με την σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή να τα καλύπτει τελείως.αν είναι λιγότερη προσθέστε στο πυρέξ ,η,στο ταψάκι χλιαρό νεράκι να σκεπάσουν τελειως προσθεστε προαιρετικά 5 κ σούπας κρέμα γαλακτος πασπαλιζετε κ με το τυρί κ το σκεπάζετε πολύ καλά με το αλουμινόχαρτο ώστε να μην μπαίνει καθόλου αερας .γιατι  τα κανελόνια δεν τα εχουμε βρασει κ πρέπει να ψηθουν καλά,προθερμενετε  το φουρνο στους 200`C επι 40 λεπτά  βγαζουμε το αλουμινόχαρτο σβήνουμε το φουρνο κ  το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά μέσα ...δεν έχω να πω  λογια γι αυτό το φαγητο !! θα περιμενω να το φτιαξετε κ να μου πειτε !! καλή επιτυχια!!

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σουφλέ σπανάκι -το κάτι άλλο!!!

ΕΝΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΦΑΕΙ ..ΤΕΛΕΙΟ!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
1 κρέμα γάλακτος
1 κιλό σπανάκι
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
300γρ φέτα
250 γρ τυρί ενταμ,η,γκούντα
πιπέρι
καθόλου αλάτι
7 φέτες μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σ ένα ταψάκι λαδωμένο  το φύλλο σφολιάτας κ το ψήνουμε να ροδίσει.το αφήνουμε στην άκρη και αφού  καθαρίσουμε κ πλύνομε καλά το σπανάκι το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πιει όλα τα υγρά του,και προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο κ τα κρεμμυδάκια κ τον άνηθο.το γυρνάμε να ψηθεί καλά .δεν βάζουμε καθόλου λάδι,βγάζει το μπέικον ,αφού το ψήσουμε καλά να μην έχει καθόλου υγρά το αποσύρουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε τριμμένη την φέτα [μ ένα πιρούνι την λιώνουμε ] το στρώνουμε επάνω στην ψημένη σφολιάτα [προσοχή όταν θα βάλετε την σφολιάτα να την ψήνετε να την τοποθετήσετε σαν τάρτα να μπει μέσα το υλικό δείτε φωτογραφία] αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα πασπαλίζουμε με το ένταμ η, το γκούντα τριμμένο ρίχνουμε κ την κρέμα γάλακτος παν του κ το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει περίπου 20 έως 30 λεπτά,σε προθερμασμένο φούρνο .Καλή όρεξή!! να το φτιάξετε είναι πάρα πάρα πολύ ωραίο!!!!









Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

κορμος σοκολατα [γλυκο ψυγειου απιθανο]!!!!!!!!!

 ΥΛΙΚΑ
1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
1 ΧΟΥΦΤΑ ΚΑΡΥΔΑ[ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ]
1 1\2 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΜΠΕΡ
3 ΚΟΥΤ, ΣΟΥΠΑΣ ΟΤΙ ΠΟΤΟ ΓΛΥΚΟ ΕΧΕΤΕ
...1 ΒΙΤΑΜ ΣΟΦΤ
6 Κ Σ ΚΑΚΑΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΠΑΤΕ Κ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ Η ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ Κ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ..ΕΥΚΟΛΟ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ...ΠΑΧΥΝΤΙΚΟ !! ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΤΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΥΛΙΓΜΑ ΒΑΖΩ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Κ ΤΟ ΤΥΛΙΓΩ ..ΤΕΛΕΙΟ .!!

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Μπριζόλες με μανιτάρια!!!



ΤΙ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΤΙΜΙΑ !!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μπριζολες
μανιταρια ι κουτι η
500 γρ μανιταρια πλευρωτους
10 γρ λαδακι
10 γρ ξυδι
αλατι πιπερι
σκορδο 2 σκελιδες ψιλοκομμενο
θυμαρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τις μπριζολες,καθαριζουμε τα μανιταρια κοβουμε τα χοντρα κοτσανια κ τα απλωνουμε πανω στις μπριζολες εκτος αν βαλουμε κουτι οποτε μονο στραγγιζουμε.ψιλοκοβουμε το σκορδο και πασπαλιζουμε απο πανω .χτυπαμε στο μπλεντερ λαδι θυμαρι ξυδι αλατι πιπερι [εγω σαν την γιαγια μ αρεσει σ ενα γυαλινο βαζο ]κ τα ριχνετε απο πανω ψηνουμε για 30 λεπτα στους 250 βαθμους..συνοδευετε με πιλαφακι ..καλη ορεξη!!!

Τρουφάκια σοκολάτας !!!

 

Τρουφάκια σοκολάτας !!



 

Μερίδες: 20
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη



Γιά 48 τρούφες

2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
460 γρ άγλυκη κουβερτούρα σοκολάτα
σχεδόν 3 και  λίγο λιγότερο φλυτζάνια κοκκώδες υποκατάστατο ζάχαρης [αυτό πού σας δείχνω]
4 κουτ, σούπας  καλό βούτυρο
1 κουτ. γλυκού βανίλια σκόνη κακάο
λίγα καρύδια για στόλισμα




Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα ,προσθέστε κ την σοκολάτα σε κομμάτια κ ανακατεύετε σε χαμηλή  φωτιά μέχρι  να λιώσει.
Την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το υποκατάστατο ζάχαρης  το βούτυρο κ την βανίλια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μίγμα.
Το αδειάζετε σ ένα μπόλ [εγώ το άφησα μέσα στην  κατσαρόλα να μην λερώνω  πολλά ] κ το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει κ να γίνει σφιχτό.
Απλώνετε  το κακάο σε λαδόχαρτο η αλουμινόχαρτο φτιάχνετε μπαλίτσες κ τις κυλάτε στο κακάο .
Αν θέλετε για πιο επίσημα  βάλτε  τα μέσα σε χαρτάκια φορμούλες ζαχαροπλαστείου.
Από πάνω στο καθένα βάλτε από ένα κοματάκι καρύδι .
ΕΊναι μια μικρή γευστική  !!!Tέλεια γεύση κ πανεύκολα!!!