Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια φανταστικό!!








ΥΛΙΚΑ
 μπριζολες λαιμου χοιρινες ειναι πιο μαλακες
1 κυβο κνορ μοσχαρι
2 κ σ μουσταρδα αραιωμενη σε λιγο νερο
1 κρεμα γαλακτος μικρη [αν δεν εχετε γαλα νουνου]
1 κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
μισο ποτηρι κρασι λευκο
ι κουτακι μανιταρια μικρο κονσερβα η φρεσκα
λιγο λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο τηγανι το λαδακι κ τηγανιζουμε τις μπριζολες,τις βγαζουμε σ ενα πιατο και  ριχνουμε στο τηγανι τα μανιταρια και το κρεμμυδι να καβουρτιστουν τα σβηνουμε με το κρασακι και μολις εξατμιστει προσθετουμε ολα τα υλικα .δηλαδη ,κυβο ,μουσταρδα,κρεμα και τις μπριζολες,σιγοψηνουμε για αλλα 15 λεπτα με 20 και ειναι ετοιμες να βαλετε και λιγο πιπερακι  ειναι τελειες !!!! να το φτιαξετε ολοι!!! συνοδευσα εγω με ρυζακι 1 ποτηρι ρυζι 2και μισο νερο βαζω σ ενα κατσαρολακι λιγο πολυ καλο βουτυρο ριχνω το ρυζι κ σχεδον το τηγανιζω μετα ριχνω το αναλογο νερακι που σας ειπα λιγο αλατακι και μολις πιει το νερο ειναι ετοιμο σπυρωτο σπυρωτο ,αν θελετε παει κ με πατατες τηγανιτες!!!!















τελεια ευκολη πεντανοστιμη πιτα απο την θεια!!!





ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ !! ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
1 ποτηρι τραχανα
5 ποτηρια νερο
1\2 περιπου φετα
6 αυγα
φυλλο κρουστας
πιπερι
καθολου αλατι αν η φετα ειναι αλμυρη ,αν δεν ειναι λιγο
1 ποτηρι γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζουμε το τραχανα 1 ποτηρι με το νερο σε μετρια θερμοκρασια και τον βραζουμε ωσπου να πιει το νερο σκετο χωρις τιποτα αλλο αν σωθει το νερο  κ δεν εχει βρασει προσθεστε ζεστο.σ ενα μπολ θρυματιζουμε την φετα με καθαρα χερια η με ενα πιρουνι ,ριχνουμε και τα αυγα ,κ τον τραχανα που εχει βρασει [να τον βρασετε ωσπου να πιει ολο το νερο]λιγο πιπερι ,αν η φετα επαναλαμβανω δεν ειναι αλμυρη προσθεστε λιγο αλατι.στρωνετε στο ταψι 3 φυλλα τα οποια θα τα λαδωνετε με το πινελακι η με την χουφτα ενα ενα ,ριχνετε το μιγμα του τραχανα οχι ολο  μια λεπτη στρωση,ξαναβαζετε 3 φυλλα  τα οποια παλι ενα ενα λαδωνετε παλι τραχανα  τον υπολοιπο και απο πανω τα υπολοιπα φυλλα αν σας παιρνει ο χωρος του ταψιου ξανακαντε το ιδιο.την κλεινετε καλα στις ακρες την χαραζετε κ τις βαζετε λαδι σε ολη την επιφανεια αφου την χαρακωσετε ελαφρα .την ψηνετε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο και μολις παιρνει να ροδισει την βγαζετε και ριχνετε το ενα ποτηρι γαλα  απο πανω και ξαναψηνετε να το πιει ολο και να χρυσαφισει ..καλη επιτυχια και καλη ορεξη ,εχει πολυ ωραια γευση!!

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Τάρτα με σταφίδες και μήλα !!

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!
ΥΛΙΚΑ
50 γρ βουτυρο
100 γρ αλευρι
3 κουταλιες αμυγδαλα τριμμενα
8 κουταλιες ζαχαρη
1 φακελακι αρωμα βανιλιας
5 μηλα
5 κ σ σταφιδες
τριμμενη φλουδα και χυμος απο 1\2 λεμονι
1\2 κουταλια σ κανελλα
100 γρ βουτυρο [ξανα]
αχνη για απο πανω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζουμε τα αμυγδαλα σ ενα τηγανι  μεχρι να ροδισουν χωρις λαδι.
Αναμειγνυουμε το αλευρι με την ζαχαρη  το λιωμενο βουτυρο  και το λεμονι και στην συνεχεια θρυματιζουμε την ζυμη .
Καθαριζουμε τα μηλα και τα κοβουμε στα τεσσερα  ριχνοντας τα σε μια βουτυρωμενη φορμα  πασπαλιζουμε απο πανω τα αμυγδαλα τις σταφιδες την κανελλα και μετα βαζουμε κ την θρυματιζμενη ζυμη ,ψηνουμε για 25 λεπτα .οταν ψηθει πασπαλιστε απο πανω με αχνη!!αυτο το γλυκο με κερασανε σημερα και μου το ειπανε και σας το λεω ..θα το φτιαξω κι εγω ηταν πολυ ωραιο!!!

--Τιραμισού με λικέρ!!!! Τέλειο!!




Υλικά
2 φύλα ζελατίνης
10 μπισκότα  για τιραμισού
3 κ σ λεμονι
6 κσ λικερ λεμονι
150 γρ creme fraishe
100 γρ ζαχαρη
250 γρ γιαουρτι
250 γρ σαντιγι
σκονη κακαο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιωνουμε τη ζελατινη σε νερο .
Βαζουμε στην βαση μιας τετραγωνης φορμας τα μπισκοτα.
Αναμειγνυουμε το χυμο με το λικερ και 2 κ σ νερο και περιχυνουμε τα μπισκοτα .
Χτυπαμε με το μιξερ την  creme fraiche τα 100 γρ ζαχαρη κ τα 250 γρ γιαουρτι για περιπου 5 λεπτα Προσθετουμε την σαντιγι κ την ζελατινη
Ριχνουμε  το μιγμα πανω στα μπισκοτα και αφηνουμε 3 ωρες στο ψυγειο.μετα πασπαλιζουμε με κακαο σκονη ολη την επιφανεια ,στολιζουμε με ασπρη σοκολατα η και σκέτο με σκόνη κακάο!!

ΣΗΜΕΊΩΣΗ
Μπορούμε να το κάνουμε επανάληψη σε 2 στρώσεις και σε ταψάκι μεγέθους τούρτας

Σούπα από γίδα !!!









ΥΛΙΚΑ
1κιλο γιδα
1 φυλλο δαφνη να σπασει την μυρωδια της γιδας
1 πατατα
3 κρεμμυδια
καροτα
1 σκελιδα σκορδο
αλατι φρεσκοτρυμμενο πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ενα μπολ βαζω την γιδα αφου την εχω πλυνει καλα.ριχνω κ λιγο ξυδι και την αφηνω για λιγο .μετα την ξαναξεπλενω πολυ καλα και την βαζω στην κατσαρολα την σκεπαζω με νερο και ριχνω κ ελαχιστο αλατι.περιμενω κ μολις αρχισει να βραζει θα αφριζει κιολας,βγαζω με μια κουταλα τον αφρο ολο.Αμεσως ριχνω τα καροτο,σκορδο.φυλλο δαφνη .κρεμμυδια .χαμηλωνω την φωτια κ βραζω στο σιγανο για 3 ωρες [ετσι θελει στο σιγανο και πολυ ωρα] οταν βρασει προσθετω κ το αλατι οχι πολυ γιατι εχουμε βαλει λιγο στην αρχη , δοκιμαστε την πρωτα.οταν σερβιρω ριχνω απο πανω φρεσκοτριμμενο πιπερι.αλλη παραλλαγη ειναι οταν βρασει βαζουμε λιγο η ,φρεσκια ντοματα ,η λιγο πελτε,και προσθετουμε λιγο κριθαρακι ψιλο .αλλα συνηθως η γιδα μαγειρευετε για το ζουμι της!!!

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Φανταστικό γιαουρτλού!!!!!























ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΧΘΕΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ ,ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ !!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο γιαουρτι πληρες
1 πακετο αραβικη πιτα μεγαλο
700 γρ κιμα μοσχαρι
ελαιολαδο
1 κιλο τριμμενες φρεσκες ντοματες
δυοσμο αλατι πιπερι
λιγη ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παιρνουμε ενα ταψι εκει που θα το φτιαξουμε και ανοιγουμε τα πιτακια ,η την πιτα αραβικη κ την κοβουμε σε κομματια [δειτε φωτογραφια]εχουμε αναψει το φουρνο στους 180 τα βαζουμε να ροδισουν προσεξτε αρπαζουν ευκολα [ραντιστε με ελαχιστο λαδάκι
Αφου ροδισουν τα βγαζετε.
 Σε μια κατσαρολα εχετε αρχισει να φτιαχνετε το κιμα ,βαζετε 3 κουταλιες λαδι και βαζετε τον κιμα σκετο και τον γυρνατε τον καβουρδιζετε να γινει σπυρωτος αυτο το κανετε οση ωρα συγχρονως φτιαχνετε την σαλτσα για να ειναι μαζι ετοιμα να τελειωνετε γρηγορα,
 ΣΑΛΤΣΑ .
Βαζετε 3 κουταλιες σουπας λαδι και βαζετε η το σκορδο κομμενο ψιλο ψιλο ,η αν δεν σας αρεσει ολοκληρο να τσιγαριστει και το αφαιρειτε μετα προσθεστε και το ψιλοκομμενο κρεμυδι και μολις μαραθεί  προσθεστε και τις ντοματες αλατι πιπερι ζαχαρη λιγο δυοσμο η κ βασιλικο 1 κ σ ζαχαρη .Αμα αρχισει να σκαει σαν φουσκαλες ειναι ετοιμη ..παρτε τωρα το ταψι με τα πιτακια τα ψημενα βαλτε απο πανω τον κιμα στρωστε τον ωραια ,απο πανω την σαλτσα και απο πανω στρωστε το γιαουρτι στο οποιο εχετε βαλει 1 κουτ σουπας λαδι και δυοσμο και εχετε ανακατεψει και το ψηνετε για 15 λεπτα !! ευχομαι να σας αρεσει ,,εδω παντως αρεσε πολυ ειδικα οταν κρυωσε ηταν ονειρο !!! Καλη ορεξη !!ΕΓΙΝΕ ΦΑΝΑΤΑΣΤΙΚΟ!!!!

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Χαλβάς με ,πορτοκάλι ,καρύδα!!


Είναι πάααρα πολύ ωραίος και διαφορετικός !!!


Υλικά
250 γραμ.σιμιγδάλι χονδρό
250 γραμ.ζάχαρη
3 βανίλιες
4 πορτοκάλια τον χυμό
4 πορτοκάλια το ξύσμα
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια χονδροαλεσμένα
Καρύδα για πασπάλισμα από πάνω
1+ 1/2 φλυτζάνι καρύδα για μέσα
7 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε 7 ποτήρια νερού νερό σε μία κατσαρόλα, το χυμό ,το ξύσμα,τις βανίλιες ,το ξύσμα,την καρύδα,και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε μέτρια θερμοκρασία.
Προς το τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια.
Μόλις αρχίζει να κοχλάζει είναι έτοιμος .
το αδειάζουμε σε φόρμα πασπαλίζουμε με την καρύδα και τον τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει .
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές










Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

κοτόπουλο με πατατούλες στο φουρνο,η ευκολη κ γρηγορη λυση λυση!






 
ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΟ!!
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλο μπουτακια κομμενα παιδακια
μιγμα για κοτοπουλο
αλατι πιπερι
1 κιλο πατατες κομμενες μικρες κυδωνατες
λαδακι
λιγη ριγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τα βαζω ολα μαζι στην γαστρα ριχνω ολα τα υλικα ανακατευω προσθετω κ λιγο νερο μισο ποτηρι σκεπαζω  και ψηνω,γινεται αμεσως!!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

γιουβετσακι σουπερ!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 1\2 μοσχάρι
1κρεμμυδι
1σκελιδα σκόρδο άντε και 2
...1-2 καρότα
1 κιλό ντομάτες
1φλυτζανι κρασί άσπρο[ρετσίνα]
1 λίτρο ζεστό νερό
αλατοπίπερο
1 κ σ πελτέ
1κγ ζάχαρη
λαδάκι
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένω το κρέας το στραγγίζω η ,το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.βάζω στην κατσαρόλα το λάδι μισό φλιτζάνι κ πιο λίγο,βάζω μέσα το κρέας κ το γυρίζω για 10 λεπτά να πάρει χρω μα,μετά ρίχνω ,καρότο,σκόρδο,κρεμμύδι ,ολόκληρα,τα γυρνάω για 3 λεπτά και προσθέτω το κρασί .τρίβω στο τριφτη κ τις ντομάτες ,μέσα κι αυτές ,μέσα προσθέτω κ το πελτέ κ την ζάχαρη,γυρίζω για λίγο κ προσθέτω και το νερό να φτάσει επάνω στην κατσαρόλα ,το αφήνετε να βράσει στο χαμηλό για 40 λεπτά,αν τελειώσει το νερό[που δεν τελειώνει]να προσθέσετε πάντα ζεστό,για να μην σφίξει στο τέλος προσθέστε αλάτι ,και πιπέρι όσο θέλετε ,μετά παίρνουμε την γάστρα ,η το ταψί ,ρίχνουμε μισό κιλό κριθαράκι και πασπαλίζουμε με λίγο λαδάκι,αδειάζουμε και το κρέας από την κατσαρόλα ,[αν είναι πολύ το ζουμί κρατήστε το και θα σας πω .θέλουμε να ει ναι σκεπασμένο 3 δάχτυλα για να μην γίνει πολύ πηχτό .το σκεπάζετε [αν δεν έχετε γάστρα με αλουμινόχαρτο ,κ το ψήνετε για περίπου 15 λεπτά,τώρα αν το ανοίξετε κι έχει πιει το ζουμάκι ρίξτε από την κατσαρόλα που έχει μείνει και ανακατέψτε ,δεν παθαίνει κάτι το φαγητό μας,αν πάλι ει ναι μελάτο μην προσθέτετε,[μην βάλετε στο ταψί ,το καρότο ,ιο κρεμμύδι ,κ το σκόρδο,εκτός αν έχουν λιώσει ,εμείς την γεύση θέλουμε] γίνεται πεντανοστιμο .κι εύκολο ,εγώ στο ζουμακι που περίσσεψε αύριο η,θα ρίξω πατατουλες να τις κάνω γιαχνί με φετουλα,η θα ρίξω μακαρόνια σκέτα με τυρακι ,γιατί δεν είναι να πετάμε τίποτα!! καλή επιτυχία κ καλή ορεξη!!!! [σεβιρουμε με τυρακι κεφαλογραβιερα ,η ,παρμεζανα.