Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τυρόπιτα πολύ εύκολη καί νόστιμη!!!!







ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΟΥΛΑ!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο ζυμη σφολιατα
1 τεταρτο κεφαλογραβιερα αμφιλοχιας
1 τεταρτο γκουντα
1 τεταρτο φετα[ ολα τα εχουμε τριμμενα ]
3 -4 αβγα
2 ποτηρια γαλα παστεριωμενο να εχετε κοντα κι οσο παρει βαζετε ..
πιπερι
αν τα τυρια δεν ειναι αλμυρα ελαχιστο αλατι
λιγο γαλα εβαπορε
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 1\2 κουταλια γεματη σουπας βουτυρο καλο
4 κουτ σουπας κοφτες αλευρι
και τα παραπανω αβγα που σας ειπα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβετε απο το χοντρο μερος του τριφτη ολα τα τυρια να ειναι ετοιμα [μπορειτε να βαλετε οτι τυρια σας εχουν απομεινει στο ψυγειο] αναβετε το φουρνο στους 180
βαζετε λαδι σε ολη την επιφανεια του ταψιου και στρωνετε το ενα φυλο σφολιατας,με το χερι ανοιξτε το λιγο να πιασει ολη την βαση του ταψιου κ να γυρισει λιγο προς τα πανω για να μπει η γεμιση,εκτος αν χρησιμοποιησετε μικρο ταψακι [εγω εβαλα λιγο μεγαλο κ την ανοιξα]
τωρα βαλτε σε μια κατσαρολα το βουτυρο χαμηλη θερμοκρασια ,μολις λιωσει προσθεστε το αλευρι ανακατεψτε καλα κ γρηγορα και προσθεστε το γαλα τοσο οσο να γινει μια ψευτομπεσαμελ αραιη ,περιπου 1 ποτηρι νερου κ κατι λιγο παραπανω ,εχετε χτυπησει σ ενα μπωλ τα αυγα τα προσθετετε  μεσα κ ολα τα  τυρια ,ανακατευετε  βαλτε κ το πιπερακι κι ετοιμη να την στρωσετε στο ταψι πανω απο την σφολιατα ,ισιωστε να ειναι ομοιομορφη και σκεπαστε με το αλλο φυλλο,που θα πρεπει να σκεπαζει ολη την επιφανεια κ να γυρισουν κ οι ακρες τυλιχτες  να μην χυθει η γεμιση κατα το ψησιμο .ριχνουμε λιγο γαλα εβαπορε η απο το απλο παστεριωμενο ,και με το χερι ''χαιδεψτε'' ολη την επιφανεια,ψηστε και παρακολουθειτε να παρει χρωμα κ να ψηθει απο κατω ...καλη επιτυχια!! ειναι πολυ ευκολη κ πολυ νοστιμη!! ειναι μια γρηγορη λυση !!

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

καταπληκτικο ραβανι με σως σοκολα!!!

















ενα πολυ ωραιο ,κι ευκολο γλυκο!!
ΥΛΙΚΑ
1 κουτι ραβανι γιωτης
1 φακελακι κουβερτουρα γιωτης σε νιφαδες
6 αυγα
1 κουπα γαλα
200 γρ βουτυρο η μαργαρινη
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα κρεμα γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
προθερμαινετε το φουρνο στους 180 βαθμους βαζετε  στο μπολ του μιξερ τη ζαχαρη ,τ αβγα,κ το βουτυρο κ χτυπατε το μιγμα στη δυνατη ταχυτητα για 5 λεπτα κατεβαζετε την ταχυτητα κ προσθετετε το μιγμα των δυο φακελλων [μιγμα για ραβανι γιωτης] και το γαλα.συνεχιζετε το χτυπημα  για λιγο .αδειαζετε το μιγμα σε βουτυρωμενο ταψι κ ψηνετε για 1 ωρα κ 15 λεπτα  περιπου αφηνετε το ραβανι να κρυωσει πριν προσθεσετε το σιροπι οταν κρυωσει το κοβετε σε ρομβους,η τετραγωνα κομματια,
ΣΙΡΟΠΙ
βραζετε 2 κουπες νερο κ προσθετετε το περιεχομενο των 4 φακελων με το σιροπι  ανακατευετε να διαλυθει καλα ,το βγαζετε απο την φωτια κ περιχυνετε ομοιομορφα το γλυκισμα με το καυτο σιροπι κ αφηνετε μεχρι  να απορροφηθει
ΓΛΑΣΟ
στη συνεχεια βαζετε την κρεμα γαλακτος σε ενα κατσαρολακι  την ζεσταινετε κ προσθετετε τις νιφαδες  κουβερτουρας  ανακατευετε μεχρι να λιωσουν και περιχυνετε μ αυτο το γλασο το ραβανι!!!

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

κοκκινιστο με μακαρονια!! για τους μακαροναδες!!!!





 
ΥΛΙΚΆ
1πακετο μακαρόνια νούμερο της αρεσκείας σας
1 κιλό μοσχάρι
2 κ σ πελτέ και 2 τριμμένες φρέσκες ντομάτες
λάδι
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
αν θελετε μπαχάρι ή κανέλα εγώ βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού τζιντζερς
κρεμμύδι τριμμένο και  σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα μακαρόνια τα βράζω ως συνήθως .αν θέλετε δεν τα καίτε καθόλου με λάδι η βούτυρο ,εγώ χρησιμοποιώ πάντα λίγο βούτυρο γιδινο για μυρωδιά .

ΚΡΈΑΣ ,ΕΔΏ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΈΝΑ ΔΙΚΌ ΜΟΥ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΈΑΣ ΓΊΝΕΤΑΙ ΛΙΏΜΑ
Βάζω λάδι στην κατσαρόλα να πιάσει τον πυθμένα η ποσότητά,ρίχνω και το ξυσμένο,κρεμμύδι κ το σκόρδο,το γιαχνίζω λίγο ,και ρίχνω κ το κρέας το γυρνάω να τσιγαριστεί λίγο και ρίχνω την τριμμένη ντομάτα  κ προσθέτω μέσα και το πελτέ και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα ,να διαλυθεί ο πελτές δεν τον αραιώνω σε νερό αλλά μέσα στην κατσαρόλα ,ρίχνω ζάχαρη,αλάφι,πιπέρι ,και 1 κοφτό γλυκού τζιντζερς [8α το βρείτε στα Σούπερ,σαν πιπέρι είναι σε εμφάνιση ]και τώρα κάτι που κάνω και δεν ασχολούμαι καθόλου πια με το μαγείρεμσ βράζω νερό και το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα σχεδόν μέχρι επάνω υπολογίστε 4 δάχτυλα πιο κάτω από το άνοιγμα της κατσαρόλας,το χαμηλώνω να βράζει αλλά όχι δυνατά και το αφήνω ..περίπου μια ώρα και 1 τέταρτο ,με σκεπασμένη την κατσαρόλα ..στην μια ώρα τσιμπώ το κρέας με πιρούνι αν είναι μαλακό δυναμώνω τη φωτιά να μελώσει η σάλτσα,και μετά κάνω πάλι το ίδιο ..δυναμώνω να δέσει η σάλτσα αν δεν τσιμπιέται το κρέας το αφήνω λίγο ακόμα, έτσι κι αλλιώς νερό υπάρχει άμεσα ..Πιστέψατε με κατ αυτόν τον τρόπο γίνεται λιώμα κ πεντανόστιμο και δεν ασχολούμαστε και καθόλου'

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου!!!!
















ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια Νο10
1 τονο rio mare σε λάδι [ο σκέτος είναι άνοστος ]στραγγίξτε τον από το λάδι
1 καρότο
2 μέτρια κρεμμύδια
μαϊντανό
2 φρέσκιες ντομάτες
1 κ σ πελτέ
λαδάκι
1κγ ζάχαρη
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι το λαδάκι και το κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι
τα ανακατεύω για λίγο και προσθέτω το καρότο περασμένο στο μούλτι κι αυτό για να γίνει πηχτή η σάλτσα μας [κολπάκι]
προσθέτω μαϊντανό και πάλι στο μούλτι ή ψιλοκομμένος βάζω τις 2 ντομάτες τριμμένες με την 1 κσ πελτέ τα χτυπώ μαζί στο μούλτι κι αυτά  και τα προσθέτω σε 2-3 λεπτά προσθέτω κ τον τόνο αφού τον έχουμε [λιώσει ]με το πιρούνι προσθέτω αλάτι πιπέρι και 1 κ γ ζάχαρη προσθέτω κ μισό ποτήρι νερό χαμηλώνω το μάτι και μαγειρεύω μέχρι να σωθεί το νερό κ να γίνει μια πολύ ωραία γευστική σάλτσα!! τα μακαρόνια βράζονται όπως αναγράφονται στο πακέτο .κανονικά λένε ότι δεν πάει τυρί ..

έμενα μου αρέσουν με τυρί !! καλή όρεξη!!!Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χωρίς τυρί είναι νηστίσιμο πιάτο.

Ζελές Ανανάς ,καραμελωμένα αμύγδαλα,και γιαούρτι !! Δροσερό εύκολο γλυκάκι !

 

 

 




ΕΝΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΚΙ ΑΡΚΕΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ!!
ΖΕΛΕ ΑΝΑΝΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ!!
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΓΕΥΣΗ ΖΕΛΕ ΘΕΛΕΤΕ ΣΕ  ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ .
ΥΛΙΚΑ
1 κουτι ζελε ανανα
...2 Γιαουρτια πληρες καλυτερα
ι κουτι κονσερβα ανανα
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ
3 κουταλιες σουπας ζαχαρη
ι χουφτα αμυγδαλα περασμενα στο μουλτι [θρυμματισμενα]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ζεσταινουμε ενα ποτηρι νερο το αδειαζουμε σ ενα μπολ ριχνουμε κ 1 φακελακι ζελε και ανακατευουμε καλα.προσθετουμε το σιροπι ολο της κονσερβας και τα 2 γιαουρτια,ανακατευουμε καλα και προσθετουμε κ τον ανανα κομμενο σε μικρα κομματακια.το αδειαζουμε σ ενα πυρεξακι η σε μια φορμα κ το βαζουμε στο ψυγειο.για 2 ωρες
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΑ
σ ενα κατσαρολακι τηγανακι οτι θελετε βαζετε την ζαχαρη και ανακατευετε για 3 λεπτα προσθετετε κ τα αμυγδαλα ανακατευετε συνεχεια και μολις σκουρηνει ειναι ετοιμο το αδειαζετε σε μια λαδοκολλα η σε μαρμαρο κ μολις περασει η ωρα του γλυκου το θρυμματιζεται απο πανω σε ολη την επιφανεια του !! καλη επιτυχια!! ευκολο ετσι??και δεν κοστιζει τιποτα!!

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

μπισκοτα με μαυρη ζαχαρη πολυ ωραια κι ευκολα!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ
100 γρ φρουτα αποξηραμενα
4 κ σ χυμο μηλου
5 κ σ κορν φλεικς
...100 γρ αμυγδαλα τριμμενα
1 κσ μαυρη ζαχαρη
2 κουτ σ μελι
1 κροκο αβγου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ψιλοκοβουμε τα φρουτα και τα περιχυνουμε με το χυμο μηλου.
τσιγαριζουμε χωρις λαδι την ζαχαρη,τα αμυγδαλα,κ τα κορν φλεικς
αναμειγνυουμε το μελι με τον κροκο και τα ανακατευουμε με ολα τα υπολοιπα υλικα
ριχνουμε κουταλιτσες κουταλιτσες σ ενα ταψι και ψηνουμε για 10 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους!! αν θελετε περισσοτερα καντε διπλη -τριπλη δοση ..ειναι ωραια πολυ!!!

Μπόμπα σοκολάτας Σκέτη έκρηξη γεύσης !!!





yλικα
1 Πακετο μπισκοτα digestives η πτι μπερ
1\2 κουπα κρεμα γαλακτος
2 κ σ ρουμι ,η κουαντρό
3 κροκοι
2 αβγα
3 κουτ σουπας νερο
1 κουπα βουτυρο
1 1\4 κουπα ζαχαρη αχνη
1 1\2 κουπα κακαο
225 γραμ κουβερτουρα
150 γρ κουβερτουρα για γλασσο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιωνουμε σε μπαιν μαρι τα 225 γρ κουβερτουρα,και το βουτυρο,χτυπαμε ολα τα αυγα κροκους κ ολοκληρα με την αχνη, το κακάο,το νερο ,και το ρουμι,προσθετουμε την λιωμενη κουβερτουρα στο μιγμα και ριχνουμε τα μπισκοτα αφου τα εχουμε χοντροκοψει και ανακατευουμε .στρωνουμε μια διαφανη μεμβρανη σε ενα μπολ βαθυ με κοιλότητα όπως το σχήμα του γλυκού που βλέπετε να πάρει αυτό το σχήμα.και ριχνουμε μεσα το μειγμα ,το αφηνουμε στο ψυγειο μεχρι να σφιξει.
ΓΛΑΣΣΟ
για το γλασο λιωνουμε σε μπαιν μαρι τα 150 [αν βαλετε παραπανω κουβερτουρα ακομα καλυτερα]με την κρεμα γαλακτος και περιχυνουμε την σοκολατενια μπομπα αφου την εχουμε βαλει σε πιατελα!! ειναι τελειο !!!
Σημείωση
Μπορούμε να την στολίσουμε με το τρόπο που βλέπετε η πασπαλισμένη με σκόνη κακάο η τρούφα ,η ότι σας αρέσει .