Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

κυδώνι με κρασί στο φούρνο ,μία καταπληκτική συνταγή ..εύκολη πολύ!!!









ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Πλενουμε κ σκουπιζουμε καλα τα κυδωνια ετσι ωστε να φυγει το χνουδι τους.κοβουμε στα τεσσερα τα κυδωνια κ καθαριζουμε μονο το εσωτερικο [τα αφηνουμε με την φλουδα τους γιατι εχει πικτινη κ δινει μια ωραια καραμελενια γευση]σ ενα ταψακι βαζουμε τα κυδωνια το κοκκινο κρασι,κ το ημιγλυκο,τα γαρυφαλλα,την κανελλα,τη ζαχαρη,κ τα αφηνουμε να ψηθουν να βρασουν σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους,πανω κατω αντισταση για 3|4 της ωρας περιπου εως οτου καραμελωσουν
ΥΛΙΚΑ
4 κυδωνια
1 κιλο ζαχαρη
1\2 μπουκαλι κοκκινο κρασι
1\2 μπουκαλι κρασι ημιγλυκο
1 μπαστουνακι κανελα
γαρυφαλλα
[συνταγη απο την Μαρια Λοη το φτιαχνω παντα τετοια εποχη κ ειναι τελειο]!!

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κάστανα ψημένα!!






Μπορεί να μην έχουμε φουφού ,,,έχουμε όλοι όμως μάτι κουζίνας!!
Τσιμπήσετε τα από  πάνω μ ένα μαχαιράκι και ανάψτε το μάτι
Ψήστετα γίνονται υπέροχα !!! Προσοχή στα δάχτυλα μην τα κάψετε.
Είναι σκέτη απόλαυση κι έτσι!!!

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ψητά μήλα με χυμό πορτοκάλι!!



ΥΛΙΚΑ
6 μηλα
1 φλ τσαγιου ζαχαρη
1 φλ τσαγιου φρεσκο χυμο πορτοκαλι
χυμο απο μισο λεμονι
ξυλο κανελα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα μηλα,αφαιρουμε τα κουκουτσια με το ειδικο εργαλειο  τα μηλα ολοκληρα,τα τοποθετουμε σε μικρο ταψι που μολις να τα χωραει ,ισομοιραζουμε την ζαχαρη στην καρδια καθε μηλου και ραντιζουμε με τον χυμο πορτοκαλιου τοποθετούμε  ενδιαμεσα στην τρυπουλα κ την κανελα,σκεπαζουμε τα μηλα και με λαδοκολα κ αλουμινοχαρτο ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα ,αφαιρουμε το σκεπασμα κ ραντιζουμε με το χυμο λεμονιου και περιχυνουμε μ ενα κουταλι τα μηλα με το σιροπι του ταψιου συνεχιζουμε το ψησιμο για 30 λεπτα [ περιπου  καμια ωρα]τα σερβιρουμε ζεστα ως κομποστα,η κρυα με παγωτο ,η χτυπημενη κρεμα για επιδορπιο!!!
















Aχλάδια κομπόστα .

ΥΛΙΚΑ
8 Μετρια σκληρα αχλαδια
χυμο λεμονιου ενος
2 φλυτζανια κρασι κοκκινο
1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
2 κουταλιες της σουπας λικερ,κιρσ,η κουαντρω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαριζετε τα αχλαδια χωρις να κοψετε τα κοτσανια η τα χωριζετε στη μεση κ αφαιρειτε την καρδια  τα ριχνετε αμεσως στον χυμο λεμονιου  για να μην μαυρισουν
ριχνετε στην κατσαρολα το κρασι κ την ζαχαρη, οταν αρχισει να βραζει βαζετε μεσα τα αχλαδια κ τα αφηνετε να σιγοβρασουν μολις τα τρυπησετε με πιρουνι κ δειτε οτι εχουν ψηθει τα βγαζετε απο το σιροπι ,βραζετε το σιροπι μερικα λεπτα με ανοιχτο το καπακι  για να το επιβλεπετε ριχνετε κ το λικερ κ το ριχνετε πανω απο τα αχλαδια ,σερβιρετε παγωμενο.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μπριζόλες με΄πατάτες στο φούρνο !!!








Περιισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Υ

χοιρινες μπριζολες

πατατες

1 σκελιδα σκορδο
1 ποτηρι νερο που μεσα εχουμε αραιωση 1 γεματη κουτ σουπας μουσταρδα
λαδακι
αλατι πιπερι παπρικα λεμονι ριγανη
εκτελεση
Καθαριζω κ κοβω κυδωνατες τις πατατες ,τις βαζω μεσα στο ταψι.πλενω τις μπριζολες τις βαζω κι αυτες μεσα στο ταψι .ριχνω ολα τα υλικα  και ανακατευω  καλα ,,αν δεν σας αρεσει το σκορδο αφαιρεστε το ..ψηστε  σε προθερμασμενο φουρνο ,εγω παντα χρησιμοποιω γαστρα  ειναι πολυ βολικη κ κανει πεντανοστιμα φαγητα ,αν δεν εχετε  σκεπαστε με αλουμινοχαρτο κ κατα το τελος ξεσκεπαστε να παρει χρωμα ,καλη επιτυχια!!!