Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Μακαρόνια με σάλτσα!!






ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια
αλάτι πιπέρι
τυρί τριμμένο
1 κουτ,σούπας φρέσκο βούτυρο [για να μοσχομυρίσει]μαζί με
 4 κουτ σούπας λάδι
πουμαρό  ψιλοκομμένο η σε σάλτσα
λίγο βασιλικό
1 κρεμμυδάκι ψιλοτριμμένο
λίγη ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο[προαιρετικά]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια όπως γράφει το πακέτο τα σουρώνουμε και βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι μαζί με λίγο πολύ καλό φρέσκο βούτυρο και τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε.

ΣΑΛΤΣΑ
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το  λάδι με βούτυρο  και το κρεμμυδάκι ,αν βάλω κ σκόρδο κι αυτό μαζί τα γυρίζω να μάραθον και προσθέτω τον χυμό ,[εγώ βάζω και ι κουτ γλυκού πελτέ νάζι]τον βασιλικό,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη ,και αφήνω να βράση καλά να γινη η σάλτσα μας πηχτοί !! να δέση ..σερβίρουμε και Καλή όρεξη!!!!
Αφαιρώντας το τυρί είναι νηστίσιμο πιάτο.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Εξαιρετικοί μυρωδάτοι κουραμπιέδες!!!!



























 

Μερίδες: 20
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη



5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια αυγών
1-2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού,η κονιάκ.η ούζο[εγώ βάζω ούζο]
1 1\2 ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα



 Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ καί με ελάχιστο αλάτι,χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη αχνη  ώσπου το μίγμα να γίνει αφράτο .Προσθέτουμε  τα κροκάδια και το χυμό πορτοκαλιού τίς βανίλιες  και συνεχίζουμε το χτύπημα γαι μερικά λεπτά .Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς [εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα]  .Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα ,Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ,η βούτυρο [δεν κολλάνε] Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .Οσο είναι ζεστοί έχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη τους ακουμπάμε επάνω και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους ψεκάζουμε  με λίγο ροδόνερο  για μυρωδιά  και μετά τους βουτάμε στήν άχνη.[προαιρετικά]
Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αφού πρώτα την αλέσουμε  ελάχιστα  και την φουρνίσουμε   [εγώ δεν τα ξεφλουδίζω ]
Η συνταγή είναι για μία δόση,συνιστώ να την τριπλασιάσετε !!!  

Μελομακάρoνα τέλεια !!!








Προσθήκη λεζάντας
ΥΛΙΚΑ
4 φλυτζανια του τσαγιου λαδι
1 φλυτζανι του τσαγιου ζαχαρη
2 φλυτζανια του τσαγιου μπιρα [χωρις αφρο]ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
2 κιλα περιπου αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουταλια σουπας κοφτη σοδα
1 κουταλια σουπας κανελογαριφαλσιροπι απο μελι και ζαχαρη
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
μπορειτε να αντικαταστησετε την μπυρα με αλυσιβα,η με κρασι κοκκινο,η με κονιακ,και χυμο πορτοκαλιου σε ισια μερη [εγω τα κανω με κονιακ και πορτοκαλι σε ισα μερη]
καρυδι περασμενο στο μουλτι για πασπαλισμα απο πανω.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ενα μεγαλο μπολ δουλευετε την ζαχαρη με το λαδι και το κονιακ με το πορτοκαλι [αν το προτιμησετε]προσθετετε και το ξυσμα των πορτοκαλιων ,[το δουλευετε με το χερι οχι σε μιξερ το μελομακαρονο ποτε!! παραδοσιακα ..]κοσκινιζετε το ενα τεταρτο απο το αλευρι μαζι με τα μπαχαρικα σοδα κανελογαρυφαλα και το ριχνετε στο μειγμα λαδιου,ενω ανακατευετε με σπατουλα ,προσθετετε και το υπολοιπο αλευρι ,η οσο χρειαζετε για να γινει η ζυμη καπως σφιχτη.την πλαθετε σε μελομακαρονα ,οχι πολυ μεγαλα λιγο πιο μικρο απο το μεγεθος του εμποριου,και τα βαζετε σε ταψια,και τα ψηνετε σε μετριο φουρνο επι 1\2 ωρα περιπου.
ΣΙΡΟΠΙ
βραζετε 4 φλυτζανια του τσαγιου ζαχαρη ,2 φλυτζανια του τσαγιου μελι ,και 2 1\2 φλυτζανια του τσαγιου νερο,και,αφαιρειτε τον αφρο,βαζετε σε βαθουλο ταψι μελομακαρονα σε μια σειρα τα περιχυνετε με ζεστο σιροπι ,οταν κρυωσουν τα βαζετε σε πιατελα μελωνετε και τα υπολοιπα κατα τον ιδιο τροπο!! εχετε τριμμενο καρυδι [περαστετο στο μουλτι]και πασπαλιζετε απο πανω !! και του χρονου με υγεια!!!

--Φανταστική καροτοκοτόπιτα!!!




















Μία πίτα που θα την φτιάξετε πολλές φορές !!!!


ΥΛΙΚΑ
1πακετο σφολιάτα ζύμη
2 φλυτζάνια κοτόπουλο βρασμένο ,η ψημένο .αν έχει περισσέψει από άλλο φαγητό ψιλοκομμένο
4-5 καρότα τριμμένα
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
3 κρεμμύδια ξερά
μαϊντανό
άνηθο
2 αυγά
μισή κούπα λάδι
αλάτι πιπέρι
μισό κουτ,γλυκού μοσχοκάρυδο
200 γρ ρεγκατο ,η ότι τυρί έχετε στο ψυγείο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ετοιμάζουμε όλα τα υλικά ,τρίβουμε τα καρότα.κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια φρέσκα ,ξερά,ψιλοκόβουμε μαϊντανό άνηθο.βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι .μετά προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια [μην αρπάξουν]προσθέτω τα πράσα,το καρότο βάζω και αλάτι πιπέρι  και τα γυρίζω με την κουτάλα την ξύλινη μέχρι να μαραθούν προσθέτω μοσχοκάρυδο αλατοπίπερο,το κοτόπουλο ψιλοκομμένο κ ανακατεύω ,αποσύρω από την φωτιά χτυπώ 2 αυγά και τα προσθέτω καθώς κ το τριμμένο τυρί.ανακατεύω και ετοιμάζω το ταψί ,το λαδώνω και βάζω το ένα φύλλο σφολιάτα στρώνω ωραία ωραία την γέμιση ,σκεπάζω με το άλλο φύλλο και αφού την κλείσω γύρω γύρω καλά ,την χαράσσω μπακλαβωτα και βάζω σε ένα κουπάκι λίγο λάδι μισή κούπα κ λιγότερο λάδι και ένα κρόκο αυγού το ανακατεύω καλά και το ρίχνω πάνω από την πίτα να παει παντού,ψήνω στους 170-180 βαθμούς!! Πολύ νόστιμη !! ! Καλη επιτυχια!!!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν θέλετε να την φτιάξετε με ωραίο λεπτό τραγανό σπιτικό φύλλο πατήστε ΕΔΩ -- http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Σάλτσα για σαλάτα!


γινετε πολυ πιο νοστιμη !!!
ΥΛΙΚΑ
λαχανο
καροτο
4 κου σουπας μαγιονεζα
...2 κουτ σουπας μουσταρδα
2 κουτ σουπας κετσαπ
χυμο απο ενα λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τριβετε το λαχανο κ το καροτο ,τα βαζετε στο μπολ και σε ενα ποτηρι βαζετε ολα τα υλικα τα υπολοιπα κετσαπ,μαγιονεζα.λεμονι,μουσταρδα,ανακατευετε πολυ καλα και αφου ριξετε λιγο λαδακι στο λαχανο κι αν θελετε ελαχιστο αλατι ,ριχετε και την σαλτσα και ανακατευετε να παει παντου! πολυ ωραια γευση!!

Φανταστικό Στιφάδο !!!!



ΥΛΙΚΑ
1 1\2 μοσχαρι
2 κιλα κρεμμυδακια
2 δαφνοφυλα
6-7 κοκκους μπαχαρι
...1 σκελιδα σκορδο
1 1\2 φλυτζ.κονιακ
1 1\2 φλυτζ.κρασι κοκκινο
1 1\2 ξυδι
1 ντοματα ωριμη
μισο κουτ γλυκου μοσχοκαρυδο
αλατοπιπερο
1 1\2 λαδι καλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαριζω τα κρεμμυδακια να ειναι ετοιμα [μεσα σε νερο .κ μπορουμε κ με μετρια κρεμμυδια να το φτιαξουμε].βαζω στην κατσαρολα το σκορδο κ το κρεας κ σωταρω να ροδισει καλα.κ ριχνω μεσα ολα τα υλικα ,οπως ,δαφνη,ξυδι,κρασι,κονιακ,μοσχοκαρυδο,την ντοματα ολοκληρη χαραγμενη στα τεσσερα και το εχω στην φωτια,συγχρονως σωταρω τα κρεμμυδια να γυαλισουν κ τα ριχνω κι αυτα μεσα στην κατσαρολα με το κρεας ,προσθετω κ νερο ζεστο ,περιπου ενα ποτηρι νερο,μαγειρευετε περιπου για μιαμιση ωρα ,γινετε φανταστικο ,συνταγη της Αργυρως,σερβιρετε με ρυζι ,με πατατες τηγανιτες ,η οτι αλλο προτιματε.καλη επιτυχια!!!