Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σούπα βελουτέ.καρότο -πατάτα!!







ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟ !!
5 Ποτήρια νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
7 πατατούλες κομμένες τετραγωνάκια
2 κύβους λαχανικών
1 κρέμα γάλακτος μικρή

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Τα βράζουμε όλα μαζί στο τέλος τα βάζουμε στο μουλτάκι τα αλέθομαι και κρατάμε λίγα για να τα προσθέσουμε στο πιάτο ,,όταν τα αλέθομαι προσθέτουμε συγχρόνως η ένα φλιτζάνι γάλα,η ακόμα καλύτερα 1 μικρή κρέμα γάλακτος,τα βράζουμε ελάχιστα σερβίρουμε και βάζουμε από πάνω Λάγο κόκκινο πιπέρι και μερικά από τα κομμάτια των λαχανικών που κρατήσαμε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Φάβα πολύ νόστιμη και υγιεινή!!!











ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια  φαβα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
μαιντανό
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λαδάκι
ελίτσες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε καλά την φάβα ,την βάζουμε στην κατσαρόλα ,κόβουμε απο πάνω το κρεμμύδι και, βάζουμε 5 ποτήρια νερό.Οταν αρχίσει να βράζει θα αφρίσει,βγάζουμε με ενα κουτάλι τον αφρο ,μετά ρίχνουμε μονο 1 κουταλιά λάδι της σούπας και αλάτι με πιπέρι .βράζουμε μέχρι να τελειώσει ολο το νερό.αν χρειαστεί προσθέτουμε ΜΟΝΟ ζεστό .θα καταλάβουμε οτι θα είναι έτοιμη οταν θα εχει γίνει σαν αλοιφή.αφου έχουμε τελειώσει με το βράσιμο κι εχει ψηθεί ,με ενα πιρούνι λιώνουμε στα τοιχώματα τις κατσαρόλας το τυχόν κρεμμυδι που εχει μεινει χονδρό,[αν και λιώνει].σερβίρουμε με λαδάκι,ελίτσες,μαιντανό και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ,αν θέλετε ρίχνετε και λεμόνι απο πάνω ,του πάει πολυ!! το συνόδευσα εγω εδω με 2 λουκάνικα γαλοπούλα για τα παιδιά που,αφού τα χαράκωσα τα πέρασα λιγο απο το αντικολλητικά τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι !! καλη σας ορεξη!!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Φασολάκια σαλάτα σκέτα , πολύ νόστιμα!!!






ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΙΤΑ ,ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΕΤΣΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΣΤΕΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΜΠΡΙΖΟΛΑ,ΣΚΕΤΑ,ΚΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φασολάκια μπάρμπα Στάθης βιολογικής καλλιέργειας
1 μεγάλο κρεμμύδι άλάτι-πιπέρι
2 κουτ σούπας λάδι
...ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει ,μόλις το νερό ζεσταθεί το χύνουμε με προσοχή ολο,παραμένουν τα φασολάκια μέσα στην κατσαρόλα ,απο πάνω τους κόβουμε το κρεμμύδι οπως το βλέπετε στην φωτογραφία.προσθέτουμε και το αλάτι,πιπέρι ,και το λαδάκι .προσθέτουμε και 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί ολο το νερό και είναι έτοιμα!Δοκιμάστε τα εχουν υπέροχη γεύση!!

Ψαρονέφρι με δεντρολίβανο στο φούρνο!




ΥΛΙΚΑ
1 χοιρινό ψαρονέφρι
δεντρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο
πιπερι-ελάχιστο αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά το ψαρονέφρι και χαράζετε κάθε φετούλα  στην μέση [αν θέλετε το αφήνετε και ολόκληρο]με μυτερό μαχαίρι.Πολτοποιείτε το σκόρδο και το ανακατεύετε με το δενδρολίβανο το πιπέρι κ το αλάτι,.Με το μείγμα γεμίζετε τα ανοίγματα  που κάνατε στο κρέας.Ψήνετε το χοιρινό σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα ανάλογα με το φούρνο σας!Αν σας αρεσει απο πάνω φτιάχνετε μια πολύ ωραία σαλτσούλα με μουστάρδα,λεμόνι ,μαγιονέζα,λίγο λάδι 1 κουτ.σούπας ,ολα μαζί ανακατέψτε τα και ειναι έτοιμη και υπέροχη!

Τυροπιτάκια γρήγορα εύκολα ,και πολύ νόστιμα!

 Η αδυναμία μικρών και μεγάλων ιδιαίτερα εάν είναι σπιτικά !!!


Υλικά
1 Βιτάμ 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου (εγώ το λιώνω λίγο στον φούρνο )
1 πακέτο κόκκινη φαρίν απ ( 500γραμ)
1 Κεσεδάκι γιαούρτι 400 γραμ.
λίγο αλάτι

Γέμιση
300 Γραμ.φέτα
1 με 2  αυγά
λίγο πιπέρι
               


Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το γιαούρτι,το αλεύρι, το βούτυρο,το αλάτι,τα ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθούν,ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί ώσπου να ετοιμάσουμε την γέμιση που την φτιάχνουμε βάζοντας σε ένα μπολ την φέτα τριμμένη με ένα πιρούνι,το αυγό,και λίγο πιπέρι,και τα ανακατεύουμε,παίρνουμε λίγη ζύμη και την ανοίγουμε η με το χέρι μας ,η με τον μικρό πλάστη,βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού γέμιση και τα κλείνουμε.




Με ένα ποτήρι τα κόβουμε σαν μισοφέγγαρο .τα βάζουμε στο λαδωμένο ελαφρά ταψί και από πάνω τα αλείφουμε με ένα πινέλο με αυγό μόνο τον κρόκο και 1 κουταλιά σούπας γάλα.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο .

Μπορούμε με την ίδια ζύμη να βάλουμε μέσα σπανάκι ή λουκανικάκι ή σοκολάτα  επίσης μπορούμε να τα ετοιμάσουμε να τα βάλουμε σε σακουλάκι κατάψυξη και να ψήνουμε όταν χρειαζόμαστε .Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ












Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ρολό από κιμά με πατάτες φούρνου!!!














ΥΛΙΚΑ
3 τέταρτα κιμά μοσχαρίσιο
3 αυγά για την μέση στο κιμά βρασμένα σφιχτά
2 αυγά για μέσα στο κιμά
3 κουτ σούπας δυόσμο ,η μαιντανό
αλάτι -πιπέρι
4 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
πατάτες -λεμόνι-ρίγανη-λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε σε ενα μπώλ το κιμά και ολα τα υλικά .δυόσμο,η μαιντανό.τα 2 αυγά,το αλατοπίπερο,την φτυγανιά .και το κρεμμύδι.Ζυμώνουμε καλά,αφήνουμε λιγο να τραβηξει στο ψυγείο και, βράζουμε σφιχτά τα 3 αυγά.Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μια επιφάνεια ,ρίχνουμε λίγο αλεύρι να μην κολλήσει η ζύμη μας και με τα χέρια την πατάμε να πλατύνει ,βάζουμε στην σειρά τα 3 αυγά [όπως βλέπετε στην φωτογραφία]και το κλείνουμε καλά.Το τοποθετούμε στο ταψί μας και κόβουμε γύρω -γύρω πατατούλες κυδωνάτες.Τις ραντίζουμε με το χυμό ενός ζουμερού λεμονιού,ρίχνουμε και αλέτι,πιπέρι,ρίγανη ,και στο τέλος το λαδάκι μας απο πάνω απο ολο το φαγητό.παίρνουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε εδω κι εκει λίγο κι επάνω στο ρολό για νοστιμιά,και προσθ΄ετουμε σχεδόν 1 ποτήρι νερό.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περΊπου μια ωρα και 1 τέταρτο,αραιά και που με ενα κουταλάκι να το ανοίγετε να ρίχνετε απο πάνω στο ρολό λίγο απο το ζουμάκι να μην ξεραθεί.και να το κοιτάτε μήπως πρέπει να προσθέσετε λίγο νεράκι . Καλή όρεξη σε οσους το φτιάξουν !!!