Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κέικ με ινδοκάρυδο!! Φανταστικό εύκολο γλυκό !!!!!




Υλικά


1φλυτζ τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
1 φλ τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι
1 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο
...1 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ τσαγιού ινδική καρύδα
1 κεσεδάκι [200]γρ γιαούρτι
4 αυγά χωρισμένα
20γρ.1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι


Σιρόπι


3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι
καρύδα για γαρνίρισμα


Εκτέλεση


Βάζουμε στο μίξερ βούτυρο και ζάχαρη χτυπάμε να γίνουν αφράτα,προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους.μετά το γιαούρτι ,ξύσμα,βανίλιες, μπέκιν πάουντερ,καρύδα ενώ συγχρόνως χτυπάμε  με το μίξερ τα ασπράδια χώρια σε μαρέγκα ,τα προσθέτομε κι αυτά κ τέλος το σιμιγδάλι διαδοχικα λίγο μαρέγκα λίγο σιμιγδάλι και το αλεύρι .

Αδειάζουμε  το μίγμα σε ταψάκι μικρό αφού το έχουμε  βουτυρώσει.
Το ψήνουμε  στους 170 με αέρα, αν δέν έχετε αέρα στούς 180 βαθμούς .ώσπου να ψηθεί και  να το δούμε  να ξεκολλήσει γύρω γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο όπως είναι καυτό το χαράζουμε σε ρόμβους και το περιχύνουμε με το σιρόπι πολύ προσεκτικά με μια κουτάλα σιγά σιγά να μην μας διαλυθεί .

Για το σιρόπι


Βράστε τα υλικά για 10 λεπτά .. Να είναι καυτό γλυκό ,καυτό σιρόπι περιχύστε το με προσοχή σιγά σιγά με κουτάλι για  να μην σας κάνει λακουβίτσα !






Και χωρίς καρύδα  από πάνω αν σας αρέσει σκέτο ..
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτέδες αυγολέμονο!! φανταστικοί κι εύκολοι !!


 περίσσεψε κιμάς?? κάντε τα μπιφτέκια ,φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο ταψάκι με αλουμινόχαρτο ,βάλτε λίγο λάδι ΄να μην κολήσει ,και ψήστε ,η ,μαζί με το κυρίως φαγητό,η ,βάλτε τα στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης!!













 αναλογία  γιά πιλάφι,1  ποτήρι ρύζι ,2 ποτήρια νερό ,βάζουμε σε μία κατσαρόλα 1 κουτ.σούπας βούτυρο μαζί με το ρύζι ,το ανακατεύουμε μέχρι να ξανθύνει ,ρίχνουμε το ανάλογο νερό ,βάζουμε κι αντί για αλάτι ι κύβο ζωμό κρέατος ,χαμηλώνουμε την φωτιά κι ώσπου να τελειώσει το νερό ,είναι έτοιμο σπυρωτό σπυρωτό !!




 Αν περισσέψει απο το κιμάσ βάλτε το κατάψυξη ,φτιάξτε μπιφτέκια .




ΥΛΙΚΑ
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια
3 κουτ σούπας λάδι
...3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο κ στιμμένο καλά
1 μικρό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
4 φλυτζάνια νερό
1 κύβο κρέατος
2 λεμόνια το χυμό
2 αυγά
αλάτι -πιπέρι
ΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ
Βάζετε το κιμά σε μία λεκάνη ,προσθέστε τα κρεμμύδια,το ψωμί,το λάδι ,το αυγό το ένα,αλατι,πιπέρι.μαιντανό.κ ζυμώνετε .Πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες κ τους βάζετε σ ένα ταψάκι ,η πυρέξ κ τους ψήνετε στούς 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βάζετε το νερό σε μία κασαρόλα με το κύβο να πάρει 2-3 βράσεις,ρίχνετε μέσα τους κεφτέδες καί τους βράζετε για 5 λεπτά.Για ευκολία και 100% επιτυχία βάλτε στο μούλτι το δεύτερο αυγό 1 κουτ.γλυκού κόρν φλάουρ,κ το χυμό από τα λεμόνια ,χτυπηστε καλά για 1 λεπτό.Περιχύνετε τους κεφτέδες με το αυγολέμονο και καλή σας όρεξη!! Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές,η με ρύζι,η ότι άλλο σας αρέσει .

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Σπιτικές υπέροχες εύκολες ,καριόκες !!!
















ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΑΣΜΑ !!
ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ
1 μικρό γάλα Δέλτα
2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
4 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ χοντροκομμένα στο χέρι
2 κούπες τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
5 σοκολάτες κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το γάλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε το μείγμα να γίνει σφιχτό και το πλάθουμε σε ρολά διαμέτρου 6-7 εκατοστών.
Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη ,η αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο , κόβουμε το ρολό σε λεπτές λωρίδες, όχι μεγαλύτερες από ένα δάχτυλο, τις βουτάμε μία-μία μέσα στη σοκολάτα και τις ακουμπάμε πάνω σε αλουμινόχαρτο.
Τις αφήνουμε να παγώσουν αρκετά και είτε τις προσφέρουμε έτσι είτε τις τυλίγουμε κάθε μία ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο.καλη επιτυχία!!

 αΑπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ