Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Mαυρομάτικα φασόλια!

2 ποτήρια φασόλια μαυρομάτικα
1 ματσάκι άνηθο
3 κρεμμύδια φρέσκα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
...4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με 4 ποτήρια νερό ,
τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι σχεδόν να τρώγονται.
Τα σουρώνουμε .
Ετοιμάζουμε την σάλτσα τους.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια λίγο να μαραθούν,
προσθέτουμε και τον πελτέ ,ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και προσθέτουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό,
αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μαυρομάτικα,τον άνηθο, αλάτι, και το πιπέρι.
Βράζετε μέχρι να τα δείτε να χυλώσουν.









*Ρεβύθια στην γάστρα!!




Πεντανόστιμα ρεβίθια στην γάστρα !!

ΥΛΙΚΑ
500 γραμάρια ρεβίθια
1 κουταλιά σούπας πελτέ
2 ντομάτες φρέσκες
...1 κρεμμύδι τριμμένο
3 κλωναράκια άνηθο
2 φύλλα δάφνης
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά
πιπέρι
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
[προαιρετικά αν θέλετε μέσα στην γάστρα προσθέτετε και λουκάνικα]
αντί για αλάτι χρησιμοποιώ ένα σπιτικό κύβο κνόρ με λαχανικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια να μουσκέψουν με κρύο νερό και 2 κουταλιές σούπας αλάτι.
Το πρωί τα ξεπλένουμε πολύ καλά,[βάζοντας το αλάτι αποφεύγουμε το τρίψιμο με την σόδα]
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε 5 ποτήρια ζεστό νερό ,τα ξαφρίζουμε και τα βράζουμε τόσο όσο να τρώγονται σχεδόν.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην γάστρα .
ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιολαδο,το κρεμμύδι τσιγαρίζω να μαραθεί σε σιγανή φωτια,προσθέτω και την πιπεριά
κομμένη σε λωρίδες χοντρές,προσθέτω και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό , φρέσκες ντομάτες τριμμένες .την δάφνη ,
τον άνηθο,και τον κύβο, και μαγειρεύουμε να πήξει λίγο η σάλτσα
Ρίχνω την σάλτσα πάνω από τα ρεβίθια και σκεπάζω την γάστρα και ψήνω στους 200 βαθμούς,
Αν θέλετε προσθέστε και λουκανικάκια τώρα σ αυτό το στάδιο.Καλή επιτυχία!!