Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κρέπες και πώς τις φτιάχνουμε !












ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΚΡΕΠΕΣ
125 γραμ .αλεύρι
250 ml γάλα
2 αυγά
αλάτι
...1 πρέζα ζάχαρη
25 γραμ.βούτυρο λιωμένο



 




Εκτέλεση
1] κοσκινίζετε το αλεύρι σε βαθύ μπόλ,κάνετε μια λακούβα στο κέντρο του και ρίχνετε το γάλα,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,την ζάχαρη,και τέλος τα αβγά.
2] Ανακατεύετε το μίγμα με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υγρά υλικά .
3] Δουλεύετε το μίγμα ,μέχρι να φτιάξετε ενα λείο χυλό ,χωρίς σβώλους .Τον αφήνετε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος .
4]Βουτυρώνετε ενα μικρό τηγάνι το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί και με ενα φλυτζανάκι του καφέ ρίχνετε λίγο από το μίγμα -χυλό.
5]Γυρίζετε ολόγυρα το σκεύος να απλωθεί ο χυλός σε ολη την επιφάνεια και να πάρει σχήμα στρογγυλό,και ιδίου πάχους.
6] Περιμένετε να ψηθεί απο την μια πλευρά χρειάζονται ελάχιστα λεπτά,αναποδογυρίζετε σε ενα μεγάλο πιάτο και την βάζουμε να ψηθεί κι απο την άλλη πλευρά.Αλλοι την πετάνε στον αέρα,η με την βοήθεια σπάτουλας την γυρνάτε ,οποιος τρόπος σας βολεύει .Αυτή είναι η βασική συνταγή κρέπας ,την γεμίζετε με οτι σας αρέσει ,γλυκό,η,αλμυρό.

Εδώ  έβαλα στις μισές Μερέντα με μπισκότο τριμμένο και στις υπόλοιπες Μερέντα με στρογγυλά κομμάτια μπανάνας Υπέροχα και τα δύο.!!!

Λαχανόρυζο!!








MEΡΙΔΕΣ 6
1 κιλό λάχανο
1 ξερό κρεμμύδι
1 κύβο σπιτικό κρέατος
1 1\2 φλυτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
...2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας [προαιρετικά]
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια
ελάχιστο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζετε τα εξωτερικά φύλλα απο το λάχανο,κόβετε το σκληρό κοτσάνι το πετάτε ,ξεχωρίζετε τα φύλλα κ τα πλένετε πολύ καλά.Το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια ,τρίβετε το κρεμμύδι στο τρίφτηκαι το βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με το λάχανο.Προσθέτετε και 2 ποτήρια νερό μέσα στο οποίο θα έχετε λιώσει και τον κύβο,σκεπάζετε την κατσαρόλα και το βράζετε για 15 λεπτά περίπου.Σε ενα ποτήρι νερό αραιώνετε και τον πελτέ το ρίχνετε στην κατσαρόλα,προσθέστε και το πιπέρι,ανακατέψτε ελαφρά και βράστε για άλλα 5 λεπτά.Ρίχνετε και το ρύζι,ανακατεύετε ελαφρά και βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου.5 λεπτά πρίν κατεβάσετε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέστε και το λάδι.Στο σερβίρισμα περιχύνετε με άφθονο χυμό λεμονιού.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Μπορείτε να μην βάλετε το πελτέ ντομάτας κ να κάνετε το φαγητό αυγολέμονο .5 λεπτά πρίν το κατεβάσετε από την φωτιά χτυπάτε 1 αβγό,ρίχνετε και τον χυμό λεμονιών ανακατεύοντας συνέχεια και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα .Την κουνάτε πέρα -δώθε να πάει παντού το αυγολέμονο και το κατεβάζετε από την φωτιά.