Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Kέικ με κακάο και γλάσο σοκολάτας !!








ΥΛΙΚΑ
4 κούπες του τσαγιού αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του .
1+1\4 κούπες του τσαγιού βούτυρο μαργαρίνη
1+1\4 του τσαγιού γάλα
βανίλια
...2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει ,διαδοχικά προσθέτουμε και τα αυγά βανίλια γάλα και το αλεύρι ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη φόρμα το μίγμα μας.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΜΕΣΑ
Σε ένα μπολάκι βάλτε 6 κουταλιές σούπας από το μίγμα [πάρτε το από την φόρμα που το έχετε αδειάσει] προσθέστε και 5 κουταλιές σούπας γάλα και 4 κουταλιες σούπας κακάο ,ανακατέψτε πολύ καλά να γίνουν όλα ένα μίγμα και βάλτετο σε διάφορα σημεία πάνω απο το μίγμα που βρίσκετε μέσα στην φόρμα ,με ένα πηρούνι που το βυθίζετε μέσα στο μιγμα κακάο κάνετε σχέδιο κάνοντας κυκλικες κινήσεις.Το ψήνετε στους 180 βαθμούς με 200 για 1 ώρα περίπου .
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑ
2 φακελάκια έτοιμο γλάσσο το λιώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες και το ρίχνετε πάνω στο κέικ αφού έχει κρυώσει .

Λουκουμάδες από τα χεράκια μας !!








Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1\2 κ. γλ. αλάτι
1\2 κ. γλ. ζάχαρη
1 φακ. ξερή μαγιά
...1και 1\2 κούπες τσαγιού χλιαρό νερό [θα το δείτε με το μάτι να γίνει ενας παχύς χυλός]
ΣΙΡΟΠΙ
Δείτε παρακάτω στην συνταγή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε και το χλιαρό νερό .Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος παχύς χυλός .[αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό με το μάτι θα το καταλάβετε].
Σκεπάζετε το μπόλ με μία πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει [40 λεπτά περίπου]
Παίρνετε με υγρό κουταλάκι του γλυκού μικρή ποσότητας ζύμης και τις ρίχνετε σε καυτό λάδι [καλό είναι να αν δεν έχετε φριτέζα ,να βάλετε αρκετό λάδι σε ένα κατσαρολάκι κατά προτίμηση σπορέλαιο και να κάψει καλά ]
Για να γίνουν ομοιόμορφοι παίρνετε με το χέρι σας ζύμη το κλείνετε απαλά, και με ένα υγρό κουταλάκι παίρνετε την ποσότητα ζύμης που βγαίνει ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα
και το ρίχνετε στο καυτό λάδι .Προσοχή γιατί ροδίζουν αμέσως.
Με μία τρυπητή κουτάλα τους βγάζετε και τους βάζετε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτα να στραγγίξουν από το λάδι.
Σερβίρετε τούς λουκουμάδες πάντα ζεστούς με μέλι και κανέλα.
Εγώ φτιάχνω ενα πολύ ωραίο σιρόπι με τον παρακάτω τρόπο .
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω 1 κούπα τσαγιού μέλι ,μισή κούπα τσαγιού ζάχαρή,λίγο νερό,περίπου μισή κούπα ,1 ξυλο κανέλα ,και φλούδα λεμονιού ,η πορτοκαλιού ,τα ανακατεύετε καλά και τα βράζετε να δέσει το σιρόπι ,αλλά όχι πολύ ,να είναι σε ρευστή κατάσταση .

Μακαρόνια με γιαούρτι και κρεμμύδι!

 





Μια πολύ νόστιμη ελαφριά οικονομική κι εύκολη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια [γίνετε ωραίο και με κοφτό μακαρονάκι]
2 γιαούρτια πλήρες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
...ελαιόλαδο
λίγο αλάτι για το βράσιμο των μακαρονιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα με μία πιρούνα για να έχουν και λίγο από το νερό τους ,να μην είναι στεγνά ,γι αυτό δεν τα σουρώνουμε.
Σε ένα μπόλ αδέιάζουμε τα δύο γιαούρτια και τα ανακατεύουμε καλά,το ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια ,και σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καβουρντίζουμε να ξανθύνει λίγο.
Το ρίχνουμε κι αυτό πάνω από τα μακαρόνια και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά κι είναι έτοιμο!!!! καλη όρεξη !!