Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

-Σοκολάτα κέικ ,γλυκός πειρασμός !!! Σκέτη απόλαυση,πανεύκολο και γρήγορο !!







Υλικά
150 γραμ.βούτυρο [εδώ χρησιμοποίησα 1 πακετάκι αγνό]
1 1\3 φλυτζανιού ζάχαρη
3 κουταλιές γεμάτες σούπας κακάο
2 βανίλιες
2 αυγά ολόκληρα
1 φλυτζάνι αλεύρι
Για την επικάλυψη
1 κρέμα γάλακτος [ένα γεμάτο φλυτζάνι τσαγιού]
2 κουταλιές βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές καβουρντισμένα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα


Εκτέλεση
1} Σε μία κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο.






2}Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε το κακάο,την ζάχαρη,και τις βανίλιες και τα ανακατεύετε,αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε ένα ένα και τα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς.

3}Τέλος ρίχνετε και το αλεύρι,ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμακαι το αδειάζετε ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ σε αντικολλητικό ταψάκι ,η φόρμα,αφού πρώτα βουτυρώσουμε καλά.Τό μέγεθος να είναι τόσο όσο μία κανονική τούρτα

4}Ψήνετε στό κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά στούς 175 βαθμούς. [μήν το τρυπήσετε ο χρόνος είναι αυτός που χρειάζετε ]



5}Οση ώρα ψήνουμε την βάση, βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει βράση κρέμα γάλακτος,και το βούτυρο.
Κατεβάζετε ε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια .Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει .

6} Τοποθετείτε το μείγμα σοκολάτας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει γιά 1 ώρα περίπου.Καλύπτετε με το μείγμα το γλυκό [αφού έχει κρυώσει κι αυτό ]και πασπαλίζετε με αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα.η με κάποιο φρούτο τις αρεσκείας  σας Τοποθετείτε πάλι στο ψυγείο γιά 2-3 ώρες και σερβίρετε .


Σημείωση
.Η βάση κέικ σκέτη χωρίς το γλάσο μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε γιά πολλές χρήσεις ,όπως βάση γιά τούρτες ,κάτω από μία μπαλίτσα παγωτο κ.τ.λ Είναι τέλειο ,γρήγορο,κ σχετικά οικονομικό!!!Επίσης για πιό πλούσια γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 γεύσης από επικάλυψη με μαύρη και γάλακτος σοκολάτα .





Μελιτζάνες φούρνου ,από τα πιο αγαπημένα του καλοκαιριού!!


Από το πιο αγαπημένο του καλοκαιριού !!
ΥΛΙΚΑ
1 1\2 κιλού   Μελιτζάνες αργίτικες
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα με το μαχαίρι
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετόύλες
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στην μέση κατά μήκος .Τις αραδειάζουμε στο ταψί τις πασπαλίζουμε με λάδι ,τις ανακατεύουμε να πάει πσαντού και τις βάζουμε στο φούρνο  στο γκρίλ μέχρι να ψηθούν αρκετά.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα συγχρόνως ,βάζουμε στο τηγάνι το λάδι ,κρεμμύδι ,μαιντανό,σκόρδο ,πιπεριά,να μαραθούν,προσθέτουμε και τις ντομάτες ,αλάτι ,πιπέρι ,ζάχαρη ,μαιντανό ,βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ,βγάζουμε το ταψί από το φούρνο ρίχνουμε το υλικό της σάλτσας από πάνω  και κουνάμε το ταψί μας να πάει παντού πάνω από τις μελιτζάνες ,΄ρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη την κεφαλογραβιέρα και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια .Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.Η νοστιμιά δεν περιγράφετε!!
* Αν θέλετε διαφορετική γεύση μπορείτε να προσθέσετε τυρί φέτα .Καλή όρεξη !!






Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Φτερούγες κοτόπουλο με μακαρόνια!


 
Εύκολο γρήγορο και πολύ νόστιμο!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φτερούγες
1 πουμαρό σάλτσα
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
Μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βράζουμε τα μακαρόνια ,τα στραγγίζουμε και κρατάμε το΄νερό από το βράσιμο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι το σκόρδο το λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά,προσθέτουμε και τις φτερούγες ανακατεύουμε για 6-7 λεπτά και προσθέτουμε το πουμαρό ,το αλάτι,το πιπέρι,την ζάχαρη.
προσθέτουμε και το ζώμό από τα βρασμένα μακαρόνια και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα του!γίνετε πεντανόστιμο!! Σερβίρουμε με μακαρόνια,με πατάτες τηγανιτές ,με ρύζι !!
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Ειίναι το ζουμί από τα στραγγισμένα μακαρόνια ,δοκιμάστε το !! 



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ρολό κιμά με πατάτες, κλασικό Κυριακάτικο φαγητό!!












Πολύ ωραίο Κυριακάτικο φαγητό!!
ΥΛΙΚΑ [για το ρολό]
1 κιλό κιμά
1 αβγό
αλάτι-πιπέρι-λίγο κίμινο
7-8 κλωναράκια μαιντανό
6 κουτ.σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
5 κουτ.σούπας ελαιόλαδ0
1 ντομάτα τριμμένη
ΥΛΙΚΑ [για την σάλτσα]
3 ποτήρια νερού σπιτικό ζωμό [αν δεν έχετε μπορείτε 2 κύβους αλλά δεν θα βάλετε καθόλου αλάτι ]
3 τριμμένες ντομάτες
1 κουτ.σούπας κοφτή πελτέ
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο.

Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
και 4 αβγά βρασμένα σφιχτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα αβγά σφιχτά τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε στην ακρη.
Σε ένα μπόλ βάζω τον κιμά ,προσθέτω όλα τα παραπάνω υλικά ,αλάτι ,πιπέρι ,κίμινο ,[του δίνει πολύ ωραία γεύση ],μαιντανό .αβγό,τριμμένη ντομάτα,σκόρδο,κρεμμύδι ,αρχίζω και ζυμώνω να ενωθούν τα υλικά και προσθέτω φρυγανιά τριμμένη 6 κουταλιές αλλά ίσως χρειαστεί και παραπάνω να σφίξει λίγο ο κιμάς .
Αφού ανακατέψουμε όλα τα παραπάνω υλικά τα αφήνω για λίγο στό ψυγείο και ετοιμάζω μία σάλτσα με τον παρακάτω τρόπο.
Σε μία κατσαρόλα βάζω το ζωμό κρέατος  τα τρία ποτήρια [αν δεν έχουμε βάζουμε το νερό με τους κύβους προτιμήστε σπιτικό που δεν έχει συντηριτικά]και προσθέτουμε την κουταλιά τον πελτέ ,τις τριμμένες ντομάτες ΄πιπέρι ,και λίγο ελαιόλαδο .Το αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά να δέσει λίγο η σάλτσα.
Στρώνουμε μία λαδόκολα η,σε μία καθαρή επιφάνειΑ ανοίγουμε με το χέρι μας το κιμά να γίνει πλατύς  [βλέπε φωτογραφία] βάζουμε στην σειρά τα αβγά και το κλείνουμε προσεχτικά σαν ρολό. .Σε ένα ταψί [πολύ ωραίο γίνετε και στην γάστρα ]καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες  τις πατάτες ,στην μέση βάζουμε το ρολό και προσεχτικά από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει .Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1 ώρα να πήξει η σαλτσα του και να ροδοψηθεί.Αν δεν έχετε γάστρα σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο ,η με λαδόκολλα ,και ξεσκεπάστε το όταν ψηθεί για να πάρει χρώμα .Γίνετε πάρα πολύ νόστιμο ! Καλή σας όρεξη !!