Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

-Oμελέτα με τυρί ,πατάτες και κρέμα γάλακτος!




Ομελέτα με πατάτες!




 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 3 αυγά
1 πατάτα
1 χούφτα πεκορίνο αμφιλοχίας τριμμένο,η φέτα λιωμένη με το πιρούνι
4 κουταλιές ξρέμα γάλακτος ,η γάλα εβαπορέ
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Καθαρίζουμε και κόβουμε την πατάτα όπως όταν τις κάνουμε τηγανιτές.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες .
Σε ένα μπόλ σπάμε τα αυγά βάζουμε μέσα το τριμμένο τυρί ,η την φέτα ανάλογα ,την κρέμα γάλακτος,η το γάλα.το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι,
Οταν οι πατάτες μας είναι έτοιμες αδειάζουμε το πολύ λάδι σχεδόν όλο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αυγών .
Κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε να χύνετε η ομελέτα γύρω από τα τοιχώματα του τηγανιού και να ψήνετε για να μας διευκολύνει στο αναποδογύρισμα.
Με ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μας να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και μετά την αδειάζουμε στο πιάτο μας.

Οι ομελέτες γίνονται με πάρα πολλούς και διαφορετικούς  τρόπους ,η συγκεκριμένη είναι η πιόαπλή και αρκετά νόστιμη ,μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με πάρα πολούς τρόπους με διάφορα αλαντικά ,η λαχανικά. 

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα & κρέμα!!!




ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη



 2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ
1 κουτί φυτική σαντιγή 250 γραμ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη άχνη
1 κουτί γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένα καρύδια
2 κουταλιές σούπας κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



 Βράζουμε 1 ποτήρι νερό και διαλύουμε μέσα το κακάο χωρίς να βάλουμε ζάχαρη.
Βουτάμε μέσα ένα ένα τα μπισκότα και τα βάζουμε στη σειρά σε ένα ταψάκι .
Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια .
Ξανά μπισκότα ,κρέμα.καρύδια.
Καί ξανά μπισκότα κρέμα καρύδια ,το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να σφίξει και σερβίρουμε .
ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε στο μίξερ την φυτική σαντιγή χτυπάμε και προσθέτουμε την  άχνη ζάχαρη,και μετά όλο το γάλα,χτυπάμε με το μίξερ μάχρι να πήξει κι είναι έτοιμη να την στρώσουμε επάνω στα μπισκότα [βγαίνει λίγο ρευστή αλλά πήζει στο ψυγείο]
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 





Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τσιπούρες λαδολέμονο .






 

 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 25' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη

 τσιπούρες
λάδι
λεμόνι
μαιντανό
κρεμμύδι
αλατοπίπερο




 Καθαρίζουμε και πλένουμε τις τσιπούρες και τις στραγγίζουμε .
Βάζουμε το τηγάνι με τις ρίγες [αν υπάρχει] η πάνω σε μία σχάρα στο γκρίλ  και τις ψήνουμε αφού πρώτα τις  πασπαλίσουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τις γυρίζουμε μόνο αν έχει ψηθεί η  μία πλευρά για να μην μας  διαλυθούν.
Αφού ψηθούν τις καθαρίζουμε από το μεσαίο κόκκαλο και τις σερβίρουμε με λαδολέμονο .
ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο λάδι,λεμόνι ,μαιντανό ψιλοκομμένο,και αν σας αρέσει γιατί του δίναι ωραία γεύση κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ,
Τα χτυπάμε με ένα πηρούνι καλά  και περιχύνουμε τα ψάρια μας .

Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σε άλλα είδη ψαριών που γίνονται ψητά .

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μαιντανό και το κρεμμύδι με ,λάδι,λεμόνι και ρίγανη .