Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό .




Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα & βασιλικό!

 

Μερίδες: 5
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
 1 πακέτο μακαρόνια
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα Μπάρμπα Στάθης
1 κρεμμύδι μέτριο αλεσμένο στο μούλτι ,η στον τρίφτη
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
αλάτι -πιπέρι-1 κουτ.γλυκού κοφτό  ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού κοφτό ξερό βασιλικό
1 κουτ.σούπας κοφτή πελτέ
τυρί τριμμένο αν δεν νηστεύετ




 Βράζουμε τα μακαρόνια ,τα στραγγίζουμε και τα καίμε η  με βούτυρο ,η με λάδι .
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για  λίγο να μαραθεί το κρεμμύδι.
προσθέτουμε τον πελτέ ,τα κομματάκια ντομάτας ,το αλάτι ,το πιπέρι την ζάχαρη,το βασιλικό και 1 ποτήρι νερό .
Χαμηλώνουμε και σκεπάζουμε λίγο την κατσαρολίτσα μας γιατί πιτσιλάει και βράζουμε μέχρι να πήξει ,να δέσει η σάλτσα μας .

Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά!

Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά!


 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 65' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 300 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
3 φλυτζάνια του καφέ κριθαράκι χονδρό
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτάκι ντομάτα ψιλοκομμένη ,η, 1/2 κιλού φρέσκες ώριμες
1 κουτ.σούπας πελτέ
4 κουταλιές σούπας λάδι
5 κλωνιά μαιντανό
ελάχιστο αλατοπίπερο




 Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι ,το σκόρδο,και τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να καφετίσει όλος ο κιμάς .
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.Ριχνουμε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την μία κουταλιά πελτέ μέσα στην κατσαρόλα .
Προσθέτουμε και τον μαιντανό και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια ζεστό νερό δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε συχνά με την ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά,
Οταν το κατεβάσουμε από την φωτιά το αφήνουμε για λίγο να τραβήξει το ζουμάκι του και σερβίρουμε ,






Kράμπλ με σοκολάτα ,μήλο,αχλάδι!









Kράμπλ με σοκολάτα ,μήλο,αχλάδι!

Kράμπλ με σοκολάτα ,μήλο,αχλάδι!


 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 45' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

 6 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
45 γραμ.καστανή ζάχαρη

Για το κράμπλ
1 κουβερτούρα σε τρίμματα
30 μπισκότα πτί μπέρ
75 γραμ.βούτυρο
120 γραμ.καστανή ζάχαρη



Για το κράμπλ
Κάνουμε τα μπισκότα σε μικρά τρίμματακαι τα βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει  και την ζάχαρη ανακατεύουμε με τα χέρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στούς 180 βαθμούς .
Ανακατεύουμε τα κομματάκια μήλου με τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με την ζάχαρη και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα πυρέξ.
Από πάνω μοιράζουμε και τα τρίμματα κουβερτούρας και τέλος ρίχνουμε και το κράμπλ,
Φουρνίζουμε για 35 λεπτά ,σερβίρετε σε ποτήρι και τρώγετε κρύο ,όχι ζεστό .

Αντί για κουβερτούρα για πιο ευκολία χρησιμοποίησα σταγόνες Γιώτης .