Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σνίτσελ χοιρινά με κουνουπιδάκι συνοδευτικό .





 

Μερίδες: 2
Xρόνος: 25' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

Σνίτσελ χοιρινά όσα χρειάζεστε σε ποσότητα ανάλογα τα άτομα.
αλεύρι
φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό [για 3 σνίτσελ αν έχετε παραπάνω προσθέτουμε κι άλλα αβγά]
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο για το τηγάνι [χρησιμοποιώ καλαμποκέλαιο εδώ ]

1 κουνουπιδάκι
λεμόνι




print






Πλένουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα σνίτσελ.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί [όχι να κάψει].
βουτάμε τα σνίτσελ στο αβγό,αμέσως μετά στο αλεύρι ,ξανά στο αβγό και τέλος στην φρυγανιά την τριμμένη να καλυφθεί παντού.
Τα βάζουμε στο τηγάνι το ένα δίπλα στο άλλο και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για να μην αρπάξουν μέχρι να ψηθούν καλά .περίπου 20 λεπτά γυρνώντας τα πότε από την μία πλευρά πότε από την άλλη .Οταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε για λίγο σε αποροφητικό χαρτί.
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το πλένουμε πολύ καλά.
Αν θέλετε γεμίστε ένα λεκανάκι με νερό ρίξτε λίγο ξύδι τοποθετήστε τα μπουκετάκια μέσα και αφήστε τα για λίγο.
Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε την κατσαρόλα με νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει .Προσθέτουμε και λίγο αλάτι και 1-2 κλωνάράκια μαιντανό για να μην μυρίσει το σπίτι μας και βράζουμε περίπου 25 λεπτά .Καλή σας όρεξη !!