Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ομελέτα με πατάτες,γάλα,και τυρί .Γρήγορη λύση και εύκολη ,αρέσει πολύ στα παιδάκια!








ομελέτα με πατάτες, γάλα, τυρί !


 

Μερίδες: 3
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη



 3-4 αβγά
 4 πατάτες μέτριες  [τα παιδάκια θέλουν πατάτες ]
7 κουταλιές  σούπας γάλα εβαπορέ
αλάτι -πιπέρι 2-3
2-3 φέτες του τόστ  ένταμ  κομμένες σε ψιλά κομματάκια
μαιντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα



 Πλένουμε καθαρίζουμε και ξαναπλένουμε τις πατάτες .
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι .
Σπάμε τα αβγά σε ένα βαθύ μπολάκι ,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι ,τυρί ,και το γάλα ,τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι .
Στραγγίζουμε το πολύ λάδι από τις πατάτες που είναι ακόμα στην φωτιά αλλά έχουν πάρει χρώμα .
Ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αβγών και κουνάμε το τηγάνι ,[κατά προτίμηση αντικολητικό] να πάει σε όλη την επιφάνεια με τις πατάτες .
Σε 6-7 λεπτά με παίρνουμε ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού και την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά,άλλα 5-6 λεπτά .
Σερβίρουμε  και πασπαλίζουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Η ομελέτα με το γάλα γίνετε πολύ αφράτη,μπορούμε να εμπλουτίσουμε την ομελέτα μας με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,ζαμπόν,μπέικον ,μανιτάρια ,φέτα ,και ότι άλλο σας αρέσει .

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Γλυκάκια με ινδοκάρυδο & σοκολάτα πολύ εύκολο!









 4 ασπράδια αβγών
200 γραμ.καρύδα
250 γραμ .ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1-2 κουταλιές μέλι
50 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις





Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους .
Σε ένα τηγάνι που το έχουμε ελαφρώς ζεστάνει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα,την καρύδα,την ζάχαρη,το μέλι,το αλεύρι,το αλάτι,τα ασπράδια,τις βανίλιες ,και ανακατεύουμε έχοντας το τηγάνι στην φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ίσα ίσα  να ζεσταθεί το μείγμα .
Αφήνουμε το υλικό μας να κρυώσει και μετά κάνουμε μπαλάκια , όχι απαραίτητα ομοιόμορφα σχήμα κώνου.
Τα  τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα  που έχουμε στρώσει στο ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα κατά προτίμηση στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα ,
Θα τα δούμε να απλώνουν γι αυτό να έχουν μία απόσταση μεταξύ τους .Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν ,και τα πλάθουμε ξανά κωνοειδή μπαλάκια ,
Είναι το ίδιο ωραία σκέτα ,αλλά και πολύ ωραία αν λιώσουμε κουβερτούρα και να τα βουτήξουμε στην σοκολάτα μόνο την μισή πλευρά και τα πασπαλίσουμε με χρωματιστή τρούφα.Τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν τα πασπαλίζουμε  και τα βάζουμε στην πιατέλα μας ,Διατηρούνται έξω από το ψυγείο το χειμώνα και κρατάνε για μέρες .
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Για ευκολία χρησιμοποιήστε το φακελάκι σοκολάτας σε σταγόνες Γιώτης .
Εδώ στις φωτογραφίες μου  τα έβαλα κατ ευθείαν σε  αντικολλητικό  ταψάκι για δοκιμή , αλλά μην το επιχειρήσετε θέλει απαραιτήτως λαδόκολλα .

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ριγκατόνι πολύχρωμα με τυριά ! Η νόστιμη και εύκολη λύση της στιγμής !!!


 




 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 1 κουτί ριγκατόνι με 3  χρώματα ,σπανάκι,καρότο ,η ντομάτα,και κλασικό .
1 κουτάκι μικρό γάλα εβαπορέ [μπορείτε και με κρέμα γάλακτος ]
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρεγκάτο τριμμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ένταμ ,η  άλλο μαλακό τυρί τριμμένο 




 Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχει στο κουτί .νερό ,αλάτι ,βράσιμο καλό γιατί είναι σκληρά  [να τα δοκιμάσετε και να τα σουρώσετε εκεί που σας ικανοποιεί το βράσιμο ].
Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ,ρίχνουμε το γαλατάκι εβαπορέ όλο ,η την κρέμα γάλακτος ,προσθέτουμε και τα δύο ειδών τυριά ανακατεύουμε καλά .
Σερβίρουμε ζεστά παπαλίζοντας με λίγο τυρί τριμμένο .
Συνοδεύετε πολύ ωραία με την σαλάτα με ανθότυρο και προσούτο που θα την βρείτε εδώ στην σελίδα μας .
Είναι πολύ απλή συνταγή αλλά τόσο πολύ νόστιμη !!!!!