Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Xοιρινά φιλετάκια κρασάτα!!





Xοιρινά φιλετάκια κρασάτα!!

 

Μερίδες: 3
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
 1 φιλέτο χοιρινό
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
ελαιόλαδο
λεμόνι 
  Κόβουμε το φιλέτο σε φετούλες πάχους ενός δαχτύλου .
Τα τοποθετούμε στο τηγάνι και ρίχνουμε τόσο νερό όσο να σκεπαστούν .
Μόλις πάρει να ζεσταθεί το χύνουμε και ξαβναβάζουμε καινούργιο νερό στην ίδια ποσότητα και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να μαγειρευτούν γυρνώντας τα σε τακτικά  διαστήματα .
Μόλις τελειώσει το νερό ,ρίχνουμε το κρασί και τα γυρνάμε πάλι κι από τις δύο πλευρές.
Μόλις πιεί όλο το κρασί ρίχνουμε το λάδάκι το αλατοπίπερο,την ρίγανη,και τα τηγανίζουμε ελαφρώς,μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το χυμό ενός λεμονιού . Αξεπέραστη νοστιμιά, και το τηγανιτό αν δεν κάνουμε κατάχρηση δεν είναι κακό !!! Καλή μας όρεξη τέλειο μεζεδάκι για τους φίλους μας αλλά και για τα παιδάκια !! 

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Μακαρονάκι κοφτό σούπα φανταστική ,εύκολη ,και νοστιμότατη !!





Mακαρονάκι κοφτό σούπα.


 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 25' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 1 φλυτζάνι τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
2 κύβοι κρέατος ,η κότας
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
10 ποτήρια νερό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
3 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αν δεν την φάμε  για νηστίσιμη,προσθέτουμε από πάνω κατά το σερβίρισμα  τριμμένη φέτα ,η καφαλοτύρι 




 Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα ,μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους και τον πελτέ ανακατεύοντας πολύ καλά να διαλυθούν .
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι,τον μαιντανό ,καιι την πάπρικα.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε και το μακαρονάκι ,ανακατεύουμε ,χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και βράζουμε για 10-15 λεπτά ,μετά τον παραπάνω χρόνο ανοίγουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι ,βράζουμε  να πήξει λίγο η σάλτσα του ,αν είναι νερουλή πολύ .Σερβίρετε πασπαλισμένη με φέτα τριμμένη ,η με τυρί κεφαλοτύρι,η ,παρμαζάνα τριμμένα. 

Συκώτι κρασάτο !!







 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 800 γραμ.συκώτι
αλεύρι
ελαιόλαδο τόσο όσο θέλετε εσείς.  .
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι κρασί ρετσίνα λευκή

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




 Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το συκώτι.
Βάζουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο [να μην πλένουμε ] αλεύρι .
Τοποθετούμε τα κομμάτια από το συκώτι πάνω στο αλεύρι και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές .
Τα τυλίγουμε με το αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό .
Εχουμε βάλει στην φωτιά το τηγάνι με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ,προσοχή ,όχι να κάψει ,και τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα ..
Το σκεπάζουμε ,ανοίγοντας πού και πού για να το γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Το μαγειρεύουμε κατά το παραπάνω τρόπο περίπου για 1 τέταρτο .
Ανεβάζουμε την φωτιά για 3-4 λεπτά  και ρίχνουμε μέσα το κρασί,το μαγειρεύουμε μέχρι να το πιει όλο και να μείνει με το λαδάκι του .
Ρίχνουμε από πάνω λίγο πρίν το τέλος λίγη ρίγανη ,κι έτοιμο !!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Ενας άλλος τρόπος είναι .. φτιάχνουμε  το συκώτι με τον παραπάνω τρόπο ακριβώς,και όταν το βγάλουμε  από την φωτιά το βάζουμε  σε πιατέλα.
Εχουμε κόψει ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,και ψιλοκομμένο μαιντανό,ρίχνουμε και γλυκιά πάπρικα ,τα ανακατεύουμε όλα μαζι και τα ρίχνουμε πάνω από το έτοιμο συκώτι, φίλος από την πόλη μου το έχει πει

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού τέλειο!!











 

Μερίδες: 20
Xρόνος: 80' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 10 περγαμόντα
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 βανίλια [προαιρετικά]
λίγες σταγόνες λεμόνι 



  Υπάρχουν πολλοί τρόποι  σχετικά με την κατασκευή του περγαμόντου πολλοί  περίπλοκοι και άνευ ουσίας ,σας δίνω την πιό εύκολη και δοκιμασμένη ,μόλις το έφτιαξα !
Ξύνουμε στον τρίφτη ελαφρώς  το κάθε  περγαμόντα απ΄'έξω.
Με ένα μαχαιράκι τα κόβουμε πάνω και κάτω  δείτε φωτογραφία ,και μετά το βάζουμε  μέσα στην σάρκα του για να το χωρίσουμε σε φετούλες ,κάθε περγαμόντο θα το κανονίσουμε να βγάλει 3 κομμάτια .
Στρίβουμε σε ρολάκι τις φλούδες των περγαμόντων και τις στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα .
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα αφού πρώτα βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες ,τα σκεπάζουμε με νερό και από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, σε 15 λεπτά αδειάζουμε τα περγαμόντα σε σουρωτήρι να φύγει το νερό ,ξαναβάζουμε νερό στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει τα τιοποθετούμε ξανά μέσα για 15 λεπτά,αυτό το κάνουμε σύνολο 4 φορές για να ξεπικρίσουν .
Ρίχνουμε την ζάχαρη μέσα τα περγαμόντα ,και το νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
Λίγο πρίν το τέλος ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι ,κι αν μας αρέσει το άρωμα τις βανίλιας την προσθέτουμε μαζί με την ζάχαρη.
Οταν κρυώσει εντελώς το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Από κάθε περγαμόντο κανονίζουμε να  βγάλουμε 3 φέτες ,στις 30 φέτες η αναλογία είναι 1 κιλό ζάχαρη .

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Λαχανόρυζο , πολύ νόστιμο !!!!






Λαχανόρυζο


 

Μερίδες: 5
Θερμίδες: 362 /μερίδα    |     Xρόνος: 35' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


6 MEΡΙΔΕΣ

  • 1 κιλό λάχανο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κύβο σπιτικό κρέατος
  • 1 1\2 φλυτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας [προαιρετικά]
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • ελάχιστο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό




Βγάζετε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο. Κόβετε το σκληρό κοτσάνι και το πετάτε, ξεχωρίζετε τα φύλλα και τα πλένετε πολύ καλά. Το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια, τρίβετε το κρεμμύδι στο τρίφτη και το βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με το λάχανο. Προσθέτετε και 2 ποτήρια νερό μέσα στο οποίο θα έχετε λιώσει και τον κύβο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το βράζετε για 15 λεπτά περίπου.

Σε ένα ποτήρι νερό αραιώνετε τον πελτέ και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέστε το πιπέρι,τον βασιλικό  ανακατέψτε ελαφρά και βράστε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνετε και το ρύζι, ανακατεύετε ελαφρά και βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου. 5 λεπτά πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέστε και το λάδι. Στο σερβίρισμα περιχύνετε με άφθονο χυμό λεμονιού.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

Μπορείτε να μην βάλετε το πελτέ ντομάτας και να κάνετε το φαγητό αυγολέμονο. 5 λεπτά πριν το κατεβάσετε από την φωτιά, χτυπάτε 1 αβγό, ρίχνετε και τον χυμό λεμονιών ανακατεύοντας συνέχεια και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Την κουνάτε πέρα -δώθε να πάει παντού το αυγολέμονο και το κατεβάζετε από την φωτιά.