Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα !!!






 






Μαυρομάτικά  φασόλια

 

 


Συνταγή για 4 μερίδες
1/2 πακέτο του μισού κιλού φασόλια μαυρομάτικα
2 αυγά βρασμένα σφιχτά
1 κρεμμύδι κομμένο σε κρίκους
1 τόνο rio mare με ελαιόλαδο αλλά το στραγγίζουμε καλά
4 πατάτες μέτριες βρασμένες
ελαιόλαδο
ξύδι [ μηλόξυδο ]
αλάτι







Βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα αφού τα ξεπλύνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα να σκεπάζονται και τα βάζουμε στην φωτιά.
Σέ 3-4 λεπτά αφού αρχίσουν να βράζουν τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με ζεστό νερό να σκεπάζονται προσθέτουμε και το αλάτι .
Τα βράζουμε περίπου 1 ώρα θα τα δοκιμάσετε να έχουν βράσει καλά και τα στραγγίζουμε .
Σε μία σαλατιέρα ,η μπόλ βάζουμε τα μαυρομάτικα,κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια από πάνω ,το κρεμμύδι σε κρίκους,τα αυγά σε κυβάκια,και τον τόνο .
Προσθέτουμε και το ξύδι ,το ελαιόλαδο,και αλάτι ,ανακατεύουμε καλά και

Ομελέτα Ισπανική .!!

   Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές



Μερίδες: 3
Xρόνος: 20' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη
Η συνταγή είναι για 2 μερίδες

3 πατάτες κομμένες κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ολόκληρες
4 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
Τηγανίζουνε ελαφρώς τα κρεμμύδια ,τις πατάτες και το σκόρδο σε μπόλικο λάδι.αφού πρώτα τα αλατίσουμε
Μεταφέρουμε το υλικό μας σε άλλο τηγάνι όταν ετοιμαστούν ,η ,στραγγίζουμε όλο το λάδι
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε από πάνω κουνώντας το τηγάνι πέρα δώθε να πάει παντού .
Με ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού αναποδογυρλιζουμε την ομελέτα και ο΄ταν πάρει χρώμα την σερβίρουμε .
Γίνετε αφράτη πάααρα πολύ νόστιμη ,την κόβετε σαν πίτσα και καλή σας όρεξη !!!

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Γλυκό χιονούλα !!!








 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη


3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
1 λίτρο γάλα με λίγα λιπαρά
1 φυτική σαντιγή [1 κουτάκι ]
2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ ψιλοκομμένα
ινδοκάρυδο
1 πιατελάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
1 κομπόστα της αρεσκείας σας  σε κομματάκια κομμένη





Χτυπάμε στο μίξερ τα 3 φακελάκια Άνθος με το 1 λίτρο γάλα.
Στην συνέχεια χτυπάμε την σαντιγί και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη μέχρι να στέκεται καλά (2-3 λεπτά)
Ανακατεύουμε τις δυο κρέμες σπάμε τα πτι-μπέρ σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σ' ένα σχετικά μεγάλο πυρέξ ή σε δυο μικρότερα σκεύη και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο,
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και κομματάκια από διάφορα φρούτα όπως φράουλες ή κομπόστα ανανά. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.
Γίνεται σε 10 λεπτά κι είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχω δοκιμάσει!!!
Σημείωση
Μπορούμε να το φτιάξουμε σε μικρό πυρέξ η φόρμα για να πάρει ύψος  και το στολίζουμε με φρέσκες φράουλες!!!