Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Παγωτό βανίλια souper !!




1 κουτί σαντιγί φυτική παγωμένη
1 εβαπορέ γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες



Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την παγωμένη σαντιγί περίπου για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας συνέχεια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε και το εβαπορέ μαζί με τις βανίλιες .
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα τάπερ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Το ξαναχτυπάμε άλλη μία φορά και το ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη .
Μόλις παγώσει σερβίρουμε .
Το γαρνίρομαι με σιροπάκι από σοκολάτα,η από βύσσινο ,τριμμένο μπισκοτάκι ,κι ότι άλλο
μας αρέσει .
Μπορούμε να αλλάξουμε την γεύση προσθέτοντας κατά το πρώτο χτύπημα ,2 κουταλιές σούπας κακάο για γεύση σοκολάτα,2 κουταλάκια του γλυκού νες  καφέ για γεύση μόκα,4 κουταλιές σούπας γιαούρτι για παγωτό με γεύση γιαουρτιού ,ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένος ανάλατους ξηρούς καρπούς πχ αμύγδαλο .
Ένα ωραίο που κάνουμε είναι να  λιώσουμε λίγη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο νερό να το κάνουμε καραμέλα μετά την ρίχνουμε σε βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί την αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε κομμάτια και την ανακατεύουμε με το παγωτό πριν το βάλουμε κατάψυξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ταλιατέλες με πράσο και κιμά!!




Ποιος δεν λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά; Εδώ μία διαφορετική απολαυστική συνταγή με πράσο!!!!
1 κουτί ταλιατέλες
3 πράσα κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φετούλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζ.τσαγιού κουκουνάρι καβουρντισμένο σε λίγο ελαιόλαδο
200 γραμ. κιμά χοιρινό
200 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1 ποτήρι νερού ζωμό από τις βρασμένες ταλιατέλες
αλάτι -πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
λίγο ελαιόλαδο
1 κρέμα γάλακτος το μικρό μέγεθος
μαιντανός ψιλοκομμένος
τυρί τριμμένο




Βράζουμε τις ταλιατέλες ,τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 ποτήρι από το νερό αυτό που βράσανε .
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι και τα πράσα ,τα σοτάρουμε για λίγο,προσθέτουμε και τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα τον πατάμε να χωρίσει σε κοματάκια ,σοτάρουμε μέχρι να καφετίσει ,προσθέτουμε το καβουρντισμένο κουκουνάρι,το ξυλάκι κανέλας , ανακατεύουμε και σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί .
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ποτήρι με το ζουμί από τις ταλιατέλες προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό .
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε περίπου για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες στο μείγμα μας ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαιντανό και τυράκι .