Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Mακαρόνια με μπουκίτσες φιλέτο κοτόπουλου φανταστικό !!






Μερίδες: 6Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη

1/2 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1/2 φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε μικρές μπουκίτσες
Λαχανικά ότι σας αρέσει π.χ. [μελιτζάνες,κολοκυθάκια,μπρόκολο,μανιτάρια,καρότο]
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο κότας αραιωμένος σε 1 ποτήρι του νερού νερό
250 γραμ.τυρί κρέμα
τυρί τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
λίγο βασιλικό φρέσκο η ξερό
5-6 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο





Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι,και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα σκόρδα να μαλακώσουν .
Προσθέτουμε και τις μπουκίτσες από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε ανακατεύοντας τακτικά να πάρουν λίγο χρώμα.
Επειτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα ,τον βασιλικό,τον μαιντανό ,και τέλος το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το 1 ποτήρι νερό αφού πρώτα έχουμε διαλύσει τον κύβο κότας [μπορούμε αν αρέσει να χρησιμοποιήσουμε σκέτο νερό ,ο κύβος όμως προσθέτει νοστιμιά]και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε ζεστά [μήν παραβράσουν να κρατάνε λίγο].
Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο τα λαχανικά μας αφού τα έχουμε πλύνει,καθαρίσει και κόψει σε σχήματα και μεγέθη που θέλουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν να μην μας λιώσουν .
Τελειώνοντας προσθέτουμε και τα ζυμαρικά μας σε χαμηλή φωτιά και τα μαγειρεύουμε για λίγο με ανοιχτή κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι από πάνω και καλή όρεξη !

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Kεφτέδες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας !





700 γραμ.μοσχαρίσιο κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια τρμμένα στο τρίφτη
3-4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και τριμμένο
1 αβγό
1 μικρό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι ελάχιστο -πιπέρι




Βάζουμε το κιμά σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μπαλάκια
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και ζεσταίνουμαι μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι η φριτέζα .
Μόλις κάψει το λάδι ,τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μας μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ όλες τις πλευρές .
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας .
Τρώγονται και ζεστά και κρύα ,είναι το ίδιο νόστιμα .
ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και την τριμμένη ντομάτα να βράσουν .
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ,το αλάτι [λίγο] το πιπέρι και την ζάχαρη .
Σε δυό τρείς βράσεις προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε ώσπου να πήξει η σάλτσα .
Σερβίρονται και σκέτα ,και με πατάτες τηγανιτές ,και με μακαρόνια ,η ρύζι .
ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να μην κολλά ο κιμάς στα χέρια μας όταν τον πλάθουμε ,μπορούμε να βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό ,η λάδι.