Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μακαρόνια με σάλτσα κολοκυθιών ΄΄αααλλο πράγμα σε γεύση !!!







Υλικά
4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ψιλό.
100 γραμ.μπέικον ψιλοκομμένο
φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι ,πιπέρι
τριμένο πεκορίνο
Μακαρόνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 8 κουταλιές λάδι τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια ,όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε το μπέικον ,το σκόρδο,λίγο αλάτι,πιπέρι άφθονο τα φύλλα βασιλικού,και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά μην χαλάσουν τα κολοκυθάκια.
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente,tτα στραγγίζουμερίχνουμε την σάλτσα κολοκυθιών ζεστή 4-5 κουταλιές πεκορίνο και ανακατεύουμε και σερβίρουμε !
από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίζ κέικ μπράουνις .!!







συνταγή απο το περιοδικό στείλτε μας την συνταγή σας υπογράφει η κυρία Ηλιάνα Καλασαρίνη

ΥΛΙΚΑ [έφτιαξα διπλή δόση ,αν θέλετε πιό λίγο χωρίστε τα υλικά στην μέση ]
ΚΕΙΚ
170 Γραμ .βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
260 γραμ.ζάχαρη
4 αυγά
140 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.σούπας κακάο
ελάχιστο αλάτι
2 βανίλιες
160 γραμ νιφάδες σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 πακέτα των 200 γραμ.τυρί κρέμα philadelphia
2 κρόκους αυγών
150 γραμ.ζάχαρη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά,το βάζουμε σε λίγο βαθιά κατσαρόλα για να συνεχίσουμε .
Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη χτυπώντας με το μίξερ και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
Προσθέτουμε στην συνέχεια και το αλεύρι ,βανίλιες ,κακάο,αλάτι,και νιφάδες σοκολάτας .
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30επι 20 εκατοστών και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα .
Ανάβουμε τον φούρνο στούς 180 βαθμούς.
ΚΡΕΜΑ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το τυρί κρέμα την ζάχαρη,.τους 2 κρόκους αυγών και την βανίλια ,χτυπάμε να ενωθούν καλά.
Τοποθετούμε το μίγμα επάνω από το προηγούμενο και με μία σπάτουλα το σατρώνουμε ομοιόμορφα κι αυτό .
Το ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς .Οταν κρυώσει το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια!

Μακαρόνια με σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες και βασιλικό!




ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια
5 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στο χοντρό μέρος του τρίφτη
2 κρεμμυδάκια ξερά τριμμένα ,η ,ένα μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη τριμμένη
...
1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτέ
2 κλωναράκια βασιλικό φρέσκο
αλάτι ,πιπέρι,ζάχαρη
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
εγώ προσθέτω κι ένα κύβο knor δεν είναι απαραίτητο .
τυρί τριμμένο
EKTEΛEΣH
Βράζουμε τα μακαρόνια τόσο όσο να κρατάνε λίγο ,τα σουρώνουμε και τα καίμε με λίγο ελαιόλαδο,η με λίγο λάδι ,λίγο βούτυρο ,η με σκέτο βούτυρο ,κατά προτίμηση .
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι λίγο να σωταριστούν .Προσθέτουμε και την φρέσκια ντομάτα ,τον πελτέ ,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Την αφήνουμε να βράσει για λίγο περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τον κύβο [αν θέλετε]και τον βασιλικό .Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πιτσιλάει από το κατσαρολάκι μας .Τότε είναι έτοιμη .Σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τυρί [πολύ εύγευστο είναι το πεκορίνο Αμφιλοχίας ]!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.