Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κλασική αγαπημένη ομελέτα.!!!






Για 4 άτομα
6-7 αβγά
αλάτι-πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
2 μεγάλες πατάτες
τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι 
print
Τηγανίζουμε τις πατάτες'
Χτυπάμε τα αβγά με όλα τα υλικά σε  ένα μπόλ καλά.
Στραγγίζουμε εντελώς το λάδι από τις τηγανισμένες πατάτες οι οποίες βρίσκονται μέσα στο τηγάνι σχεδόν έτοιμές.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τις πατάτες κουνώντας το τηγάνι να τις καλύψει εντελώς στην επιφάνεια.
Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά με ένα μεγαλύτερο πιάτο από το μέγεθος του τηγανιού αναποδογυρίζουμε με προσοχή την ομελέτα .
Ψήνετε και σερβίρουμε σε πιατέλα μοιράζοντας  την στα τέσσερα
Την ομελέτα μπορούμε να την εμπλουτίσουμε και  με λουκάνικα,εδώ είναι μία απλή χορταστική ομελέτα.

Μακαρόνια της γιαγιάς σκέτα αλλά πεντανόστιμα!!



Μερίδες: 7
Xρόνος: 15 ' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
1 πακέτο μακαρόνια
1 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κύβους λαχανικών maggi  h knorr
πιπέρι
ελάχιστο αλάτι
ελάχιστη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού βασιλικό
1/2 φλυτζ,τσαγιού ελαιόλαδο .η 2 κουταλιές γεμάτες βούτυρο φυτίνη {κατά προτίμηση}
τριμμένο τυρί 
print
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό περισσότερο από την μέση της κατσαρόλας .
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και τα μακαρόνια .Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά κι αμέσως δυναμώνουμε να δέσει η σάλτσα του ανακατεύοντας συχνά .
το μυστικό είναι να χυλώσει η σάλτσα του '
Μπορεί να σας φανεί απλή η συνταγή αλλά φτιάξτε το και θα δείτε νοστιμιά .
Σερβίρουμε με τυράκι τριμμένο
Αφαιρώντας τυρί και κύβο έχουμε νηστίσιμο πιάτο.

Τζίζ κέικ!!!

ΒΑΣΗ

  • 2 πακέτα μπισκότα digestive (εγώ χρησιμοποιώ πτί μπέρ και μου αρέσει καλύτερα η βάση σε γεύση)
  • 1 πλάκα βιτάμ

ΚREMA

  • 500 γραμ.τυρί κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • λίγο χυμό από λεμονάκι, ανάλογα πόσο ξυνή θέλετε την κρέμα
  • ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
  • λίση ζάχαρη άχνη 
print
Θρυματίζουμε τα μπισκότα με το μπλέντερ να γίνουν σκόνη, λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε να γίνει ευπλαστο μίγμα. Με το χέρι μας το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι μας μεγέθους μίας μεγάλης σχετικά τούρτας.

Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, χτυπάμε, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το λίγο λεμόνι, το ξύσμα και δουλεύουμε καλά να ενωθούν  τα υλικά καλά. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα και το στρώνουμε με μία σπάτουλα ομοιόμορφα.

Το βάζουμε για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει και μετά απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα τις αρεσκείας μας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μπορούμε να κάνουμε και ατομικά τζις κέικ χρησιμοποιώντας στρογγυλές φορμούλες, η διαδικασία είναι η ίδια.

Παγωτό με μπανάνα και μερέντα !!!


Μερίδες: 6
Xρόνος: 10' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

4 μπανάνες
3 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 φλυτζάνι τσαγιού περίπου ζάχαρη άχνη 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φετούλες ,τις βάζουμε σε δοχείο και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 3 ώρες
Βάζουμε στο  μπλέντερ [καλύτερα στο μούλτι αν έχουμε ]τις μπανάνες ,την μερέντα,και την άχνη ,και χτυπάμε καλά .Αδειάζουμε το μίγμα στο μπόλ και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με τριμμένη σοκολάτα η σιρόπι ,ακόμα και σκέτο  .
Είναι ένα είδος παγωτού που θυμίζει γρανίτα με την ωραία μυρωδιά της μπανάνας !!
Σημ.
Την ώρα του χτυπήματος μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει ,πχ φουντούκι ,αμύγδαλο.λικέρ,κ.α.ακόμα αν το θέλουμε πιό σκούρο προσθέτουμε λίγο μερέντα παραπάνω ,καλή επιτυχία !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ