Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Κέικ λεμόνι !


Μερίδες: 10
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Εύκολη
 
 Αυγα 3
Ζαχαρη 230γρμ.
Νερο 130γρμ.
 Φαρινα 250γρμ.
Βανιλια 1 τμχ.
Καλαμποκελαιο 120γρμ.
Ξυσμα και χυμο απο ενα λεμονι μετριο σε μεγεθος .
 
print

 χτυπαμε για λιγο με το συρμα τα αυγα με την ζαχαρη,και αμεσως μετα προσθετουμε και ολα τα υπολοιπα υλικα,να ανακατευτουν καλα.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια φορμα και ριχνουμε το μειγμα μας .
Ψηνουμε στους 175β.για μιση ωρα περιπου
 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η συνταγή είναι από Αρτοποιεία και Συνταγές

Προφιτερόλ !!!!

Μερίδες: 10
Xρόνος: 60' λεπτά
  Bαθμός δυσκολίας: Μέτρια
Για τα σου:
125γρ. γάλα
125γρ. νερό
 110γρ. βούτυρο
5γρ. αλάτι
5γρ. ζάχαρη
140γρ. αλεύρι
15γρ. κακάο
5 αυγά

 Για την κρέμα:
550ml. γάλα
90γρ.αλεύρι
150γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κρόκοι αυγών

 Για το γλάσο:
600ml. κρέμα γάλακτος
500γρ. κουβερτούρα
80γρ. βούτυρο
print
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε συνεχώς
 με μια κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το
 σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η ζύμη τη ρίχνουμε στο μίξερ και τη "δουλεύουμε" με το εργαλείο που
 λέγεται φτερό (όχι με το σύρμα) στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
 και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα του
 φούρνου. Βάζουμε τη ζύμη σ'ένα κορνέ και σχηματίζουμε μικρά σου διαμέτρου 2-2,5 εκ.
Θα γίνουν περίπου 60-70 σου. Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου και όχι στον αέρα
(γιατί παραμορφώνεται το σχήμα των σου). για 30 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να
 κρυώσουν και να στεγνώσουν για μερικές ώρες. Για την κρέμα:
Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα όσο
 βράζει μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Βγάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Για το γλάσο:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Πριν πάει να πάρει
 βράση την βγάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς
 μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα μείγμα λείο.
Χαράξτε τα σου στην μέση και βάλτε μια κουταλίτσα κρέμα. Τοποθετείστε σε ένα μεγάλο
 μπολ ή σε ατομικά μπολάκια τα σου και καλύψτε τα με το γλάσο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Συνταγή από τον φίλο κύριο Γιώργο με τα Αρτοποιεία και Συνταγές .Ευχαριστώ πολύ !!!
 

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Zελέ με κρέμα και μπισκότα!





2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
[γάλα και ζάχαρη όση αναγράφετε στήν συσκευασία]
1/2 ποτήρι του νερού γάλα για άλλειμα των μπισκότων
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
1 κουτί ζελέ το οικογενειακό μέγεθος που έχει 2 φακελάκια. Φράουλα ,η κεράσι ,η ότι σας αρέσει
2 κουτ.σούπας κονιάκ


print
                     

Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά όταν πήξει και την αφήνουμε να κρυώσει .
Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφοντια επάνω στην συσκευασία..
Οταν έρθει σε θερμοκρασία  χαμηλή τον τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει ελαφρώς .
Σέ ένα ταψάκι η πυρέξ η τάπερ τετράγωνο στρώνουμε τα μπισκότα και τα  αλείφουμε με το πινέλο  βουτώντας το σε γάλα και το κονιάκ .
Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα και ξανά γάλα με το πινέλο.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο περίπου μισή ώρα.
Κατόπιν με μία κουτάλα σούπας και με προσοχή μην σπάσει η κρέμα μας αδειάζουμε το ζελέ που θα πρέπει να έχει λίγο αρχίσει να πήζει το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο [όχι κατάψυξη] τουλάχιστον για 3-4 ώρες και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε !!
Σημείωση
Μπορούμε στήν παρασκευή του ζελέ να αντικαταστήσουμε τα 2 ποτήρια νερό με χυμό πορτοκάλι ,η φράουλα . .Επίσης μπορούμε μαζί με το βραστό νερό να προσθέσουμε και λίγη ζάχαρη αν θέλουμε το ζελε πιό γλυκό