ΥΛΙΚΑ
Αλευρι για ολες τις χρησεις300γρμ.
Γιαουρτι 150γρμ.
Ηλιελαιο 6 κουταλιες σουπας
Γαλα 6 κουταλιες σουπας
Ζαχαρη 3 κουταλιες σουπας
Μπεκιν 2 κουταλακι γλυκου
Βανιλια 1
η οτι αλλο μυρωδικο θελετε,μαχλεπι,κανελα κ.λ.π
Αλατι 1 πρεζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεουμε ολα μαζι με ενα πηρουνι,αν χρειαστει βαζουμε λιγο ακομα αλευρι,πλαθουμε με αλευρωμενα χερια σε οτι σχημα θελουμε.
Προσεχουμε να ζυμωσουμε ελαφρα την ζυμη.
Αλειφουμε με αυγο μαζι με λιγο νερακι.
Πασπαλιζουμε αν θελουμε με αμυγδαλο φιλε,μειγμα κανελας ζαχαρης καρυδιου,χονδρη ζαχαρη,η τα αφηνουμε σκετα.
Ψηνουμε σε λαδοκολα,στους 170 με 180 β,για 30 λεπτα περιπου,θα τα δουμε να παρουν ενα χρυσαφι χρωμα.
Δεν χρειαζεται ψησουμε πολυ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Συνταγη απο Αρτοποιεια και Συνταγες ,ευχαριστω πολυ !!