Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ψάρι Πανγκάσιους με πατάτες πορτοκάλι κ.τ.λ στο φούρνο !!




Υλικά
2 φιλέτα ψάρι Παγκάσιος [κατεψυγμένο κ πολύ φθηνό]
7-8 πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε τετράγωνο σχήμα
2 κουταλιές κοφτές σούπας μουστάρδα
1 πορτοκάλι το χυμό
1-2 λεμόνια το χυμό
αλάτι -πιπέρι
ελαιόλαδο
φρυγανιά τριμμένη
2-3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω το αλάτι ,το πιπέρι,το λάδι και τις τρίβουμε να πάει σε όλες το μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το χυμό από πορτοκάλι ,το λεμόνι ,την μουστάρδα ,λίγο λάδι ,λίγο αλατάκι και λίγο πιπέρι ,τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να αναμειχθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα επάνω στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά .Προσοχή εδώ ,κρατάμε λίγο από αυτό το υλικό για να πανάρουμε το ψάρι .Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο τις πατάτες και τις ψήνουμε μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι .Εντωμεταξύ έχουμε μαρινάρει το ψάρι μέσα στο παραπάνω υπόλοιπο μείγμα που κρατήσαμε και το βουτάμε μετά σε φρυγανιά τριμμένη και το τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες να ψηθεί ,αν περισσέψει μείγμα το ρίχνουμε επάνω στο ταψί .Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν όλα .
Σημείωση
Το ψάρι είναι πολύ τρυφερό και ψήνετε γρήγορα γι αυτό το τοποθετούμε στην μέση του ψησίματος και πρέπει να πατάει στο ταψί να ψηθεί γιατί δεν πρέπει να το γυρίσουμε μην διαλυθεί .Συνοδεύουμε με βρασμένα λαχανικά η με σαλάτα .Καλή όρεξη !!!!!




Κέικ πορτοκάλι !!!!!Τέλειοοο!!!!!








Κάτ΄ αρχάς να ευχαριστήσω την φίλη και πελάτισσά μου που μου είπε την συνταγή .
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι πολτοποιημένο
2 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !Πολύ νόστιμο και για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!






Πρασοτυρόπιτα !!!












ΥΛΙΚΑ
7 πράσα
7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μικρό μαιντανό
αυγά
αλάτι πιπέρι
2 κουταλές κοφτές ρύζι [προαιρετικά]
300 γραμ.φέτα περίπου
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσσα και τα κρεμμυδάκια ,καθώς και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε μέσα όλα τα κομμένα μας λαχανικά 'οπως πράσο,κρεμμύδια ,και κρεμμύδι ξερό και σωτάρουμε να μαραθούν .
2 λεπτά πρίν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε και τον άνηθο με τον μαιντανό ψιλοκομμένα, καθώς και το αλατοπίπερο κα το ρύζι και ανακατεύουμε .
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με το χέρι αι τα 2 αυγά και ανακατεύουμε πάλι .
λαδώνουμε το ταψί καλά και προσθέτουμε 4 φύλλα κάτω ως εξής ,το πρώτο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ,λάδωμα όλη την επιφάνεια και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο πάλι σε όλη την επιφάνεια του τα ταψιού,λάδωμα πάλι και το τρίτο ζαρωμένο μέσα στο ταψί λάδωμα και ζαρωμένο και το τέταρτο ,μετά αδειάζουμε όλη την γέμιση την ισιώνουμε και σκεπάζουμε με 3 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο τα 2 πρώτα ζαρωμένα και λάδωμα ένα ένα και το τρίτο σε όλη την επιφάνεια και το στρίβουμε γύρω γύρω κλείνοντας την πίτα μας .Την χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια την περνάμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια ,ρατίζουμε και με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει .
Σημείωση
Το ρύζι το προσθέτουμε γιατί μαζεύει τα υγρά και δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου κατά το φάγωμα .








Μελιτζανοκεφτέδες!!!





ΥΛΙΚΑ Για  30 κεφτεδάκια.

3 μελιτζάνες
Φρυγανιά τριμμένη όση πάρει για να πλάθονται
1 αυγό
1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο π.χ.κεφαλοτύρι,κεφαλογραβιέρα ,η ,ανάμεικτα [στο Karfour υπάρχει mix τυριών με 2 ευρω]
6-7 κλωνιά μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για τηγάνισμα [Καλαμποκέλαιο γίνονται πιο ανάλαφροι]


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες σαν να κάνουμε ρίγες να φύγει η πολύ φλούδα,και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τα κυβάκια ,τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δούμε ότι λιώνουν πατώνας τα με το πιρούνι , δοκιμάστε 'ένα .


Τα βάζουμε σε μπολ στραγγίζοντάς τα από τα πολλά λάδια και προσθέτουμε μέσα το αυγό,το μαϊντανό ψιλοκομμένο ,το τυρί .αλατοπίπερο,και αρχίζουμε με το χέρι ζύμωμα προσθέτοντας σιγά σιγά την φρυγανιά .Μόλις δούμε ότι πλάθονται είναι έτοιμοι .Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και πλάθουμε κεφτεδάκια αλευρώνουμε ,τινάζοντας  να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε να ροδίσουν .Ετοιμο το ορεκτικό μας !! Καλή Ορεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μηλόπιτα ,η,κέικ με μήλα !!!








ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο 500 γραμ.αλεύρι που φουσκώνει φαρίν άπ
3 μήλα
1/2 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
2 φλυτζανάκια του καφέ νερό
1 ποτήρι του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι...
1 φλυτζανάκι του καφέ λικεράκι ότι έχουμε σπίτι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα σκόνη
Προαιρετικά αν θέλετε λίγες σταφίδες ξανθές και λίγα καρύδια από 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το ένα μήλο στο τρίφτη και τα άλλα δύο τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κυβάκια . Σε ένα μπόλ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός να λιώσει η ζάχαρη .Προσθέτουμε το αλεύρι ,την σόδα,την κανέλα,το γαρύφαλο ,κι αν βάλουμε καρύδια και σταφίδες προσθέτουμε τώρα κι αυτά τα υλικά,καθώς και τα μήλα ,ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα .Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να το δούμε να πάρει χρώμα κι το κλασικό ,βυθίζουμε το μαχαιρ΄κι κι αν βγεί καθαρό έχει ψηθεί .Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και ..καλοφάγωτο !!
Δείτε περισσότερα