Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Μπισκοτογλυκό υπέροχο ψυγείου !!



 Υλικά
3 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ [θα περισσέψουν ]
3 κουτάκια κρέμα γάλακτος το μικρό μέγεθος
1 κουτί Μερέντα το μεγάλο  μέγεθος και 3 κουταλιές τις σούπας ακόμα [οπότε θα αγοράσουμε 1 μεγάλη συσκευασία και μία μικρή και θα μας περισσέψει ]
1 ζαχαρούχο γάλα Νουνού
2 κουταλιές κοφτές σούπας κοφτές Νές καφέ
1 κουτάκι πουράκια μικρή συσκευασία
Εκτέλεση
Κρέμα
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει και να στέκεται να σφίξει
Αμέσως προσθέτουμε σε χαμηλή ταχύτητα το ζαχαρούχο γάλα και την Μερέντα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπόλ βάζουμε ενάμιση ποτήρι κρύο νερό,ρίχνουμε το Νές καφέ και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πυρέξ η πλαστικό ταψάκι περίπου 40 επί 25 τοποθετούμε στην σειρά τα μπισκότα αφού πρώτα τα βουτάμε αστραπιαία στο υλικό με το Νές καφέ .μόλις την γεμίσουμε όλη την επιφάνεια ρίχνουμε από πάνω μία στρώση κρέμα υπολογίζουμε την ποσότητα ώστε να γίνουν 4στρώσεις ,δηλαδή ,μπισκότα ,κρέμα ,μπισκότα κρέμα,μπισκότα κρέμα,μπισκότα και τέλος κρέμα.Τρίβουμε και καλύπτουμμε όλη την επιφάνεια με τα πουράκια .Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο [όχι κατάψυξη] τουλάχιστον για 4με 5 ώρες.Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μανιταρόπιτα απίστευτη η γεύση της

ΥΛΙΚΑ
2 πακετάκια μανιτάρια των 250 γραμ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
5 φετούλες μπέικον
1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Μπεσαμέλ
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
5 κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα [ισως χρειαστεί λίγο περισσότερο κοντά μας αν μας πήξει πολύ η κρέμα να αραιώσουμε ]
λίγο αλάτι
κρόκους 2 αυγών
1 πακέτο σφολιάτα  η αν θέλετε να φτιάξετε φύλο εσεις δείτε εδώ πως το φτιάχνουμε
 ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΥΛΟΥ ΕΔΩ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html
Για την επικάλυψη της επιφάνειας  της σφολιάτας η του σπιτικού φύλου 1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο ελαιόλαδο
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετούλες Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1  κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το 1/4 από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι . Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε την δεύτερη κ.σ. ελαιόλαδο και το άλλο 1/4 από τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να ετοιμαστούν όλα. Σοτάρουμε λίγο και το μπέικον.  Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Με ένα σύρμα τα ανακατεύουμε καλά. Σε λίγα λεπτά όταν το αλεύρι έχει πάρει ένα ελαφρό κίτρινο χρώμα ρίχνουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει  Ανακατεύουμε καλά με σύρμα συνέχεια  για να μην μας σβολιάσει. Όταν  πήξει η κρέμα μας  ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια ,το μπέικον ,και το τυρί.Προσθέτουμε  αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε και τα 2 κρόκους αυγών  στο τέλος   Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε ένα ταψί που έχουμε περάσει πρώτα την επιφάνεια με λάδι. Επάνω βάζουμε τη γέμιση αφήνοντας γύρω γύρω χωρίς γέμιση ώστε να κλείσει καλά η πίτα μας. Αλείφουμε με λίγο κρόκο  το μέρος της σφολιάτας που δεν έχει γέμιση και βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο. Καλό είναι να το έχουμε απλώσει λίγο με τον πλάστη για να είναι λίγο μεγαλύτερο Κολλάμε καλά τα δύο φύλλα και με ένα πιρούνι  για να ενωθούν καλά τα δύο φύλλα.  Με ένα μαχαίρι κάνουμε μια μικρή τρύπα στο κέντρο της πάνω σφολιάτας  για να βγαίνει ο ατμός κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Επίσης με το μαχαίρι κάνουμε χαρακιές στην πίτα .Αλείφουμε όλη την πίτα με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς να ροδίσει .Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Την πίτα που βλέπετε την έχω φτιάξει με σπιτικό φύλο 3 φύλα   κάτω και 4 επάνω .
Συνταγή Φύλου ΕΔΩ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html





Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Γαύρος μαρινάτος γρήγορος και πεντανόστιμος !!!

 Υλικά
1 κιλό γαύρο
1 ματσάκι άνηθο ,η θυμάρι,η μαιντανό ,κατά προτίμηση
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι χοντρό θαλασσινό σε ποσότητα τόση όση να σκεπαστεί όλος ο γαύρος
Ξύδι πολύ καλής ποιότητας [βασικό αυτό] σε ποσότητα τόση όση να σκεπαστεί ο γαύρος όλος
Ελαιόλαδο σε ποσότητα να σκεπαστεί όλος ο γαύρος
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβοντας το κεφάλι εντελώς, και χωρίζοντάς το στα δύο για να βγάλουμε το κόκκαλο από την μέση όλο.
Τοποθετούμε σε ένα γυάλινο σκεύος τον καθαρισμένο γαύρο αφού τον έχουμε πλύνει καλά,ρίχνουμε από τα αρωματικά φυτά της επιλογής μας από πάνω ,και τα καλύπτουμε με το χοντρό αλάτι όλα πολύ καλά σκεπασμένα.
Τα αφήνουμε 3 τέταρτα έτσι ,τα βγάζουμε στην συνέχεια ,τα ξεπλένουμε πολύ καλά να φύγει όλο το αλάτι και τα ξαναβάζουμε στο γυάλινο σκεύος αφού το έχουμε ξεπλύνει από την πρώτη χρήση του .
Αμέσως μετά τον καλύπτουμε με το πολύ καλής ποιότητας ξύδι βασικό ξανά τονίζω αυτό ,και το αφήνουμε περίπου για μισή ώρα μέχρι να δούμε να ασπρίσει ο γαύρος που σημαίνει ότι έχει ψηθεί.
Το σουρώνουμε χωρίς να το ξεπλύνουμε και το τοποθετούμε πάλι στο γυάλινο σκεύος, το καλύπτουμε όλο καλά με λάδι να πάει πιό πάνω από τον γαύρο η ποσότητα  λαδιού ,ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φετούλες και ψιλοκόβουμε τον άνηθο ,η όποιο άλλο αρωματικό προανέφερα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα !!! Διατηρείτε  για 3 ημέρες ,καλή σας όρεξη μαζί με ενα καραφάκι ουζάκι ,ο τέλειος μεζές !!!