Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πατάτες φούρνου με μουστάρδα !!


Yλικά Μερίδες 3

7 πατάτες μέτριες
χυμό από 2 λεμόνια
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα...
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
δενδρολίβανο φρέσκο [προαιρετικά ]
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
Τις τοποθετούμε στο ταψάκι και ρίχνουμε όλα τα υλικά από πάνω .μαζί με την μουστάρδα που την έχουμε αραιώσει με 1 ποτήρι του νερού νερό .Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς σκεπάζουμε το ταψάκι με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 3 τέταρτα περίπου .Βγάζουμε το χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν .Αν σας αρέσει η γεύση του δενδρολίβανου κόψτε λίγο φρέσκο και πασπαλίστε το πιάτο .Καλή  όρεξη !!!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Tortilla [ομελέτα] !!!


Εύκολη ομελέτα πολύ νόστιμη
Μερίδες 2
Υλικά
5 αυγά
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο καρέ ψιλό
3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες .
Τηγανίζουμε για 10 λεπτά μόνο να μαλακώσουν.
Στα 5 λεπτά τηγανίσματος προσθ'ετουμε και το κρεμμύδι μαζί προσέχοντας να μην ξεροψηθούν απλά να μαλακώσουν,
Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε ένα πιάτο
Σε βαθύ μπόλ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα .προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας ελαφρώς.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα των αυγών και περιμένουμε να δέσει το μείγμα και να ροδίσει ελαφρά ανασηκώνοντας λίγο την κάτω πλευρά,
Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα πιάτο και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα την ξαναβάζουμε στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω να ψηθεί η τορτίγια.Σερβίρουμε κόβοντάς την στα δύο η σαν πίτσα