Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Μούς σοκολάτας με μπανάνα



ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
3 μπανανες κομενες σε φετες
Βανιλια φρεσκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρευστη μορφή
και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο.
2.Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε σημείο
βρασμού μαζι με την βανιλια. Σουρώνουμε το γάλα και αφαιρούμε
τη βανιλια. Περιχύνουμε στη θρυμματισμένη σοκολάτα. Με μια σπάτουλα
ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Σταματάμε όταν το μείγμα γίνει
λείο και ομοιόμορφο. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει
η σοκολάτα.
3.Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και λίγη - λίγη ανακατεύοντας απαλά
τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Η μους θα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γίνει
απαλό και ομοιόχρωμο.
4.Ψιλοκόβουμε σε φετες τις μπανανες και τα προσθέτουμε στη μους.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να σκεπαστουν με την μους.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Μολις σερβιρουμε κοβουμε σε φετες μια μπανανα και στολιζουμε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Κοκκινιστό μοσχάρι

 ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι [σπάλα,η ποντίκι] κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι στον τριίφτη τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες
  6 κουτ σούπας λάδι
1 ξυλάκι κανέλλα προαιρετικά,

Αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε  την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το κρέας και  τα σωτάρουμε  8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά τα κομμάτια κρέας ,αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και την ζάχαρη , ρίχνουμε  και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, τις φρέσκες ντομάτες λιωμένες καλά με τα χέρια μας βάζουμε και το ξύλο κανέλας [αν σας αρέσει] προσθέτουμε  άλλο ενα ποτήρι ζεστό νερό ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά,και βράζουμε  για 60 λεπτά ,

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα  ρίχνουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες,η ρύζι πιλάφι,η πουρέ,η μακαρόνια




Μοσχάρι με πιλάφι


 
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι [σπάλα,η ποντίκι] κομμένο σε μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας

3 ώριμες ντομάτες
  6 κουτ σούπας λάδι
1 ξυλάκι κανέλλα [προαιρετικα]
ΡΥΖΙ
1 1\2 ποτήρι ρυζι για πιλάφι

4 ποτήρια νερό
Αλάτι πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε  την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το κρέας και  τα σωτάρουμε  8 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καφετίσουν ελαφρά τα κομμάτια κρέας ,αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και την ζάχαρη , ρίχνουμε  και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, τις φρέσκες ντομάτες λιωμένες καλά με τα χέρια μας βάζουμε και το ξύλο κανέλας [αν σας αρέσει] προσθέτουμε  άλλο ενα ποτήρι ζεστό νερό ,σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά,και βράζουμε  για 60 λεπτά ,

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα  ρίχνουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.
ΡΥΖΙ
Βάζουμε  το νερό στην κατσαρόλα και λίγο πιπέρι,μόλις πάρει βράση ρίχνουμε  το ρύζι,ανακατεύουμε  και σκεπάζουμε  την κατσαρόλα.

 Μαγειρεύουμε  περίπου 20 λεπτά  μέχρι να απορροφήσει ολο το νερό και να παραμείνη σπυρωτό . 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 







Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ρολάκια με μερέντα ,μπανάνα,μπισκότο ,στο φούρνο ,φανταστικά!!!





Υλικά
για 13 ρολάκια
1 πακέτο φύλλο κρούστας το ψιλό
1 βούτυρο Φλώρα 250 γραμ.
1 μπανάνα κομμένη σε λεπτά ψιλά κομματάκια
8 μπισκότα Μιράντα 
1 Μερέντα μεγάλη [περισσεύει αρκετή ]


Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας σε μεγάλη επιφάνεια και το χωρίζουμε σε 3 λωρίδες .
Βουτυρώνουμε με πινέλο  όλη την επιφάνει της λωρίδας βάζουμε ι κουταλιά μερέντα λίγη μπανάνα και λίγο μπισκότο που το τρίβουμε εκείνη την στιγμή από πάνω.
Κλείνουμε δεξιά κι αριστερά  τα 2 φύλλα γιατί το ένα λιώνει και ανοίγει και τυλίγουμε σε ρολό .
Βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολα την βουτυρώνουμε με το πινέλο και τα τοποθετούμε στην σειρά.
Τα περνάμε με λίγο βούτυρο λιωμένο με το πινέλο απο πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς προσέχοντας μην αρπάξουν γιατί χρειάζονται πολύ λίγη ώρα .
Σημείωση
Πιστεύω να καταλάβατε ότι τυλίγουμε ανά 2 φύλλα έτσι όπως το έχουμε κόψει δεν χρειάζετε βουτύρωμα το δεύτερο ..Ειναι φανταστικά !!!!!!!!

 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Mακαρονάκι βίδα με κιμά ,τυριά στο φούρνο

 Υλικά
1 πακέτο μακαρονάκι βίδες [στριφτό]
500 γραμ, κιμά
1 κρεμμυδάκι τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
3 ντομάτες ώριμες   στον τρίφτη
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
ένα φλυτζάνι mix τυριών,η,ότι υπάρχει  σπίτι
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Βράζουμε  τα μακαρόνια με τις οδηγίες που υπάρχουν  πάνω στην συσκευασία,και τα στραγγίζουμε
Βάζουμε σε κατσαρολάκι  το λάδι το  κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε ελαφρώς πατώντας το κιμά με ξύλινη κουτάλα να γίνει σπυρωτός
Σβήνουμε με το κρασί .
Μόλις σωθεί το κρασί προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη ,το αλατοπίπερο, την σκόνη σκόρδου,και λίγο νεράκι ,κατεβάζουμε λίγο την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε  μέχρι να πιεί την σάλτσα δεν θέλουμε ζουμί παρά ελάχιστο.περίπου 20 λεπτά.
Βουτυρώνουμε  ένα ταψάκι  σε όλη την επιφάνειά του το μέγεθος το υπολογίζουμε να γίνουν 2 στρώσεις τα μακαρόνια.
Ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια ,προθέτουμε από πάνω ομοιόμορφα το κιμά  και ρίχνουμε΄λίγο τυρί τριμμένο
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια από πάνω και χτυπάμε σε μπολάκι τα αυγά με το  γάλα εβαπορέ  καλά και το ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια με τα μακαρόνια.
Ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Καταπληκτικό φαγητό ,Καλή όρεξη !!!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές